• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

128 ΣΕΤΗ Καβούρι

dimitrof

New member
Καλησπέρα
Μπορεί κάποιος να μας πει τι παίζει αυτή την περίοδο για τους οργανικούς ή ακόμη καλύτερα για τους ΟΔΟΧ. Όλες οι πληροφορίες είναι ευπρόσδεκτες.
Ευχαριστώ
 

apostolisK

New member
Για όσους καταλήξουν σε αυτό το ποστ και θέλουν να μάθουν πως πάει η φάση το 2018 για τους εκπαιδευόμενους:

Η εκπαίδευση (ΜΗΧΤ και Μάγειρες δεν υπάρχουν άλλες ειδικότητες για εκπαίδευση στο Καβούρι) διαρκεί 1 μήνα.
Καθημερινές κάθε πρωί έχει "μάθημα" μέχρι περίπου 12.30 -1, μετά φαγητό και μετά αν είσαι εξοδούχος φεύγεις κατά τις 2μιση-3 αλλιώς μέσα!

Υπάρχει υπηρεσιακό λεωφορείο από τον σταθμό μετρό Αργυρούπολη (έξοδος προς γλυφάδα-δηλαδή έξω από το ΣΕΠΑ) κάθε πρωί! Ρωτήστε στο στρατόπεδο για ώρα κλπ.

Γενικά για το καβούρι:
Το φαγητό δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα. Γενικά το efood θα το τιμήσετε. Έχει διάφορα σουβλατζίδικα γύρω γύρω (τσι τσι προτείνω) και Pizza fan , και κρεπερί διάφορες. Όσο για καφέ, αρκετές επιλογές.
Επίσης να έχετε μαζί σας ψιλά, για τους αυτόματους πωλητές!! (έχει έναν για αναψυκτικά, έναν για σνακ/σοκολάτες κλπ, κι έναν για καφέ μηχανής. choco capuccino ftw !) Το ΚΨΜ είναι ανύπαρκτο, μόνο στη ΛΑΞ πάτε για καφέ δεν έχει και τίποτα άλλο.
Οι εγκαταστάσεις γενικά είναι νορμαλ. Το αμφιθέατρο θα το ζήλευαν αρκετά Πανεπιστήμια. Τα κρεβάτια είναι χειρότερα από της Τρίπολης, ξύλινα και παλιά. Ντουλαπάκια έχει πολλά, και μεγάλα επίσης, φέρτε σεντόνια μαξιλάρια κουβέρτες ή ό,τι άλλο χρειαστείτε.

Πως πάνε οι εξόδοι τώρα:
Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει Δευτέρα (λογικά). Οι εκπαιδευόμενοι χωρίζονται σε 2 γκρουπ μισοί-μισοί. (αν είστε εξαιρετικά λίγοι ίσως να μη φτάνει για γκρουπ δεν ξέρω)
Την πρώτη εβδομάδα, το πρώτο γκρουπ θα πάρει έξοδο Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή. Το δεύτερο γκρουπ Τρίτη και Πέμπτη.
Τη δεύτερη εβδομάδα το αντίθετο, η τρίτη είναι ίδια με την πρώτη και η τέταρτη ίδια με τη δεύτερη!

Τις καθημερινές όπως είπα και πάνω, πάνε όλοι μεχρι το μεσημέρι άσχετα με το αν έχουν έξοδο ή όχι! Δηλαδή OFF ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ όσο είσαι εκπαιδευόμενος!

Πως είναι η φάση όταν μένεις μέσα:
Ξυπνάς περίπου 6.30+ ανάλογα ποόσο γρήγορα ντύνεσαι και με το αν θες να φας πρωινό! Ή μπαίνεις μέσα αν έιχες έξοδο το πρωί στις 7-7 παρά περίπου. Αν πας με αμάξι παρκάρεις απ έξω έχει ένα γηπεδάκι, αν θέλεις μπαίνεις με παραλλαγή μέσα δε σου λένε κάτι εκτός κι αν πετύχεις (αυστηρό) αερονόμο που τον ήπιες αλλά λίγες οι πιθανότητες οπότε αξίζει να πηγαίνεις ντυμένος. Προφανώς αν πας με τα ΜΜΜ αλλάζεις μέσα!!!!
Μετά την αναφορά, μάθημα μέχρι 1 πάνω κάτω. Οι υπηρεσίες μπορεί να αρχίσουν και πριν τη 1 αν έχεις λάντζα ή συσσιτιάρχης αλλιώς μετά το φαί.
Τα Σ/Κ έχει αναφορά 9.30 οπότε χαλαρά! + ότι μετά ξαναπέφτεις για ύπνο αν δεν έχεις κάτι να κάνεις!

Τι υπηρεσίες υπάρχουν:
1)Συσσιτιάρχης: Σερβίρεις φαγητό και βάζεις τους δίσκους στο πλυντήριο πιάτων, είτε μεσημέρι είτε βράδυ (είναι αλλος το μεσημέρι κι άλλος το βράδυ). Αρκετά εύκολο απλά βαρετό. Τα σαββατοκύριακα ο μεσημεριανός συσσιτιάρχης πρέπει να είναι στο εστιατόριο από τις 10 το πρωί για κάποιο λόγο και η ώρα δεν περνάει!
2)Βοηθός συσσιτάρχη (μόνο μεσημέρι): Κάνεις τα ίδια με τον προηγούμενο απλά από τις 2 μέχρι τις 3 άντε 3 και κάτι αν περιμένεις τον διοικητή να έρθει να φάει (συνήθως όταν έχει φαγητό που του αρέσει). Αυτό υπάρχει για να φεύγουν οι οργανικοί που δεν έχουν υπηρεσία. Βάζουν φαγητό από τη 1 μέχρι τις 2 για να μπορούν να φύγουν με το υπηρεσιακό. Εσύ που μένεις μέσα κάθεσαι να σερβίρεις μέχρι τις 3
3) Λάντζα: Το χειρότερο! Η μεσημεριανή ξεκινάει νωρίτερα δηλαδή περίπου 12-12.30 ! Αυτό που κάνεις έιναι να πλένεις τα ταψιά που μαγειρεύται το φαγητό. Τρίψιμο δηλαδή, και αρκετός χρόνος και εκνευρισμός. Αν μάλιστα, πέσεις σε μέρα καθαρίοτητας την πάτησες! Μπορεί να καταλήξεις να πλένεις 2μιση ώρες και να σε βάλουν να καθαρίσεις μέχρι και τον κάδο σκουπιδιών που υπάρχει δίπλα στο νεροχύτη!! Η μεσημεριανή είναι η χειρότερη από τις δύο (περισσότερα ταψιά γιατί και το βραδινό το μεσημέρι το ετοιμάζουν) και παίρνει από 1 ώς 2 + ώρες, στη βραδινή αν είσαι τυχερός μπορεί να πλύνεις 2-4 ταψιά!
4) Καθαρισμοί κτηρίων και διαδρόμων. Κάτι πρακτικά άχρηστο να γίνεται τόσο συχνά (δηλαδή κάθε μέρα) απλά το βάζουν για να δικαιολογούν ότι μένεις μέσα και έχεις και καλά υπηρεσία. Αν είστε λίγοι εκπαιδευόμενοι δε θα σας βάζουν καν να το κάνετε αυτό γιατί δε χρειάζεται!!! Απλά εμείς ήμασταν 50 άτομα και κάτι έπρεπε να κάνουμε. Όταν πήγαμε ένα συγκεκριμένο κτήριο μας είπανε ότι είχε να καθαριστεί 4 βδομάδες, και εμείς το καθαρίζαμε κάθε μέρα για κάποιο λόγο. Η ώρα που τα κάνεις αυτά είναι πάνω κάτω ότι ώρα θες μέχρι τις 6-7 περίπου.
5) Θαλαμοφύλακας: Τα καλά για το τέλος!! Απλά έχεις την ευθύνη του κλειδιού. Αυτό. Όλη μέρα ξύσιμο και απλά πρέπει να έχεις το κλειδί πάνω σου και όταν είναι κλειστός ο θάλαμος (πχ την ώρα του μαθήματος) να το δίνεις σε όποιον θέλει να πάει στο θάλαμο για κάποιο λόγο και μετά να φροντίζεις να το παίρνεις πίσω. Απο κει και πέρα κάθεσαι!
6) ΟΜΑΕ: ΟΜάδα Άμεσης Επέμβασης. Αυτό μόνο για ένοπλους! Πάλι ξύσιμο. Ύπνος όλη μέρα απλά πρέπει να είσαι stand -by μη γίνει επεισόδιο. Το βράδυ δεν κοιμάσαι στο θάλαμο, κοιμάσαι αλλού.

Για το τι γίνεται στα μαθήματα δε θα πω πολλά, απλά οι ΜΗΧΤ να έχετε power bank και φορτιστή μαζί σας (το αμφιθέατρο είναι το μέρος μετις περισσότερες μπρίζες) και οι μάγειρες ετοιμαστείτε για λίγη παραπάνω λάντζα από τους υπόλοιπους.

Την υπόλοιπη μέρα, και όσο δεν έχεις υπηρεσία αράζεις playroom , με κινητό ( + λαπτοπ αν θέλεις), και παίζεις πινγκ-πονγκ, βλέπεις TV φέρνεις κάνα φλασάκι για ταινία, ή παίζεις επιτραπέζια, χαρτιά τίτσου ή ακόμα και DND . Γενικά η φάση είναι τόσο χαλαρή που και μόνο με το παντελόνι της παραλλαγής να είσαι και με λυτές αρβύλες, δε νομίζω να σ πει κανείς κάτι.

Αγαπάμε Γωγούση (θα καταλάβετε όταν πάτε)!

Αυτά... ελπίζω να σας κάλυψα!
 

AntreasKa

New member
Παιδες καλησπερα!!
Ορκιστηκα την παρασκευη 14/12 και παω Καβουρι 128 ΣΕΤΗ στις 27/12. Εχω μερικες ερωτησεις
Πρωτον θα παω με την στολη εξοδου εκει; ή με πολιτικα ρουχα;
Εγω δεν παω καταρχην για εκπαιδευση αλλα απ οσο εχω καταλαβει θα παω κανονικα και θα μεινω ολη την θητεια εκει.
Παω ως κουρεας οπως και το επαγγελμα μου. ( ΚΟΥΡ ) λεει.
Εκει πως ειναι τα πραγματα για μενα; οσο ξερετε δηλαδη; Μεσα - Εξω?
 

avril

New member
Γεια σας παιδιά. Είναι να πάω για εκπαίδευση ειδικότητας στην 128. Ξέρουν ότι κατάγομαι απο πολύ μακριά, καθώς τα χαρτιά μ τα έχουν στείλει από 124 όπου έκανα τη βασική (εποπ) . Θεωρείτε όμως ότι πρέπει να πάρω τηλέφωνο για να ενημερώσω ότι χρειάζομαι κρεβάτι στο θάλαμο; Μήπως ξέρει κανείς;
 
Top