• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

135 ΣΜ | 7η ΜΣΕΠ Σκύρος

CiEl

New member
To 10-20, den isxuei..

Sth Skyro yparoun 2 monades, h 135 Sminarxia Maxis (aerodromio) kai h 7h MSEP (rantar).

Sthn 135 SM paizei genika 20-10 kai se sygkekrimenes epistasies 15-10 me 2 eksodous h kai parapanw thn evdomada.

Sto Radar paizei kleista, dldxwris eksodo, 10-10.

To radar einai mikrh kai hsyxh monada, enw kapoia noumera ta kanoun kai nautes giati exoun parathrhtirio. H 135 exei polu xalaro klima alla arketh doulitsa.

Symperasma, gia to xeimwna einai isws kalytera to radar, giati oute mpania paizoun (h 135 exei mia apo tis kalyteres paralies topu nhsiou kai organwmenh) oute tha se polu-endiaferei na vgaineis.

Epishs sth skyro paizei to c-130 pou se paei athina kai salonika tzampa.
 

widi

New member
πόσο μακριά από τη χώρα της Σκύρου είναι η 135 και η 7η? δίκας νορμάλ και στις 2?
 

CiEl

New member
Η απόσταση από τη χώρα είναι περίπου 10 χλμ για την 7η και 15 για την 135. Και οι 2 μονάδες είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Το ταξί για τη Χώρα στοιχίζει γύρω στα 10 ευρώ, ενώ στην 135 επιτρέπονται να μπαινουν μέσα και τα αυτοκίνητα των σμηνιτών, λόγω της τεράστιας έκτασης της.

Δκτης στην 135 είναι ο παλιός υπόδικας, ο οποίος είναι δίκαιος και σε γενικές, γραμμές καλός και ξηγημένος.
Ο δικας της 7ης έχει ένα μήνα που άλλαξε, άγνωστο το τι θα κάνει. Ο προηγούμενος ήταν πάρα πολύ καλός.

Α στη Σκύρο παίζει και βυσματική μετάθεση στην 22α ΜΚΒ, (PATRIOT) που είναι προσκολλημενη στην 135 ΣΜ. Παίζουν 1 με 2 φαντάροι με ελάχιστες υπηρεσίες αφού οι εγκαταστάσεις της είναι μέσα στην 135 ΣΜ και καλύπτονται από αυτη. Δκτης καλός.
 

eclipse_dsotm

New member
Gia osous gnwrizoun, apaiteitai vusma gia meta8esi sti Skyro? 8ewreitai parame8wrios?

Episis, me to C-130, poses fores kata ti diarkeia tis paramonis sou mporeis na metakini8eis dwrean pros 8essaloniki ferei pein?

Euxaristw prokatabolika.
 

baggelis

New member
πεδες και γω σκυρο παω την τριτη!!!!
θα την παλεψουμε εκει περα????

πολλοι παντως μου λενε οτι ειναι πολυ καλα.
Για το φερι μποτ ξερει κανεις τι παιζει???
και μια ερωτηση...το φυλλο πορειας μου δεν γραφει τι ωρα πρεπει να παρουσιαστω στη σκυρο???παιζει κανα προβλημα???

καλη θητεια παιδια!!!!!
 

pharm

New member
[quote author="baggelis"]πεδες και γω σκυρο παω την τριτη!!!!
θα την παλεψουμε εκει περα????

πολλοι παντως μου λενε οτι ειναι πολυ καλα.
Για το φερι μποτ ξερει κανεις τι παιζει???
και μια ερωτηση...το φυλλο πορειας μου δεν γραφει τι ωρα πρεπει να παρουσιαστω στη σκυρο???παιζει κανα προβλημα???

καλη θητεια παιδια!!!!![/quote]
Σκύρο πού πηγαίνεις; 135 ή 7η ΜΣΕΠ; Προφανώς στην 135, γιατί περιμέναμε κόσμο εκεί. Γενικά είναι καλά. Σε παίζει 20μέσα και 10 έξω με οφ, πλην ορισμένων επιστασιών που είναι 15-15. Το φέρι μποτ φεύγει καθημερινά από Κύμη για Σκύρο στις 17.00 ή 18.00 ανάλογα την ημέρα και κάνει 1:45 για Σκύρο. Ο γολγοθάς είναι μόλις φτάσεις στο Λιμάνι της Σκύρου. Από κει η 135 απέχει 27χλμ και η 7η ΜΣΕΠ (ραντάρ) ~20χλμ. Αν δεν έχεις αμάξι παίρνεις το ΚΤΕΛ μέχρι τη Χώρα και από κει ταξί (12 ευρώ για 135, 8ευρώ για 7η). Μετά αφού φτάσεις στην πύλη της 135, πρέπει να περιμένεις την αλλαγή σκοπιάς για να πας στους θαλάμους... Η απόσταση πύλη 135-θάλαμοι είναι 4-5χλμ...

Η απόσταση πύλη 7ης ΜΣΕΠ-θάλαμοι είναι 1 λεπτό με τα πόδια, εκεί δε παίζει πρόβλημα.

Για κάποιους που γουστάρουν μεγάλα οφ, η Σκύρος είναι πολύ καλά. Τώρα το καλοκαίρι έχει και κίνηση το νησί, είναι καλά. Βέβαια έχει και λίγο τρέξιμο επειδή η 135 έχει παραλία μέσα και λειτουργεί ως καλοκαιρινό θέρετρο. Οπότε έχει κάποιες αγγαρείες παραπάνω. Μη φανταστείτε τίποτα το ιδιαίτερο όμως.
 

CiEl

New member
Kατά 90% πας αεροδρόμιο και θα κάνεις υπηρεσίες στον πύργο ελέγχου. Θα κοιμάσαι στο θαλαμάκι του πύργου, σκοπέτα ελάχιστα και γενικά ζωάρααα![/right]
 

ricardo

New member
Μου κάνει εντύπωση που κανείς από τηλεφωνητές ή ΜΑΤΗ,ΜΕΤΗ,ΜΗΧΤ δεν σκέφτεται να πάει Σκύρο (135ΣΜ)...Θα τον ανεβάσουν COC, τον παίζει 15-15 με off, καθημερινά έχει δρομολόγια με το καράβι, έχει 2 φορές την εβδομάδα C-130 για Ελευσίνα, Λήμνο, Αλεξανδρούπολη. Σκοπιές που δεν υπάρχουν (ακόμα και οι ένοπλοι κάνουν 1 το πολύ 2 σκοπιές στο 15ήμερο), οι ανώτεροι είναι όλοι πολύ καλοί...Πραγματικά αν κάποιος θέλει να περάσει super η 135ΣΜ είναι must.Μην κολλάτε με κάτι Πάρνηθες,Καβούρια κλπ. Κι εγώ από Αθήνα ήμουν, πήγα Σκύρο αρχικά από σπόντα ενώ δεν ήθελα αλλά μετά δήλωσα παραμονή φυσικά και απολύθηκα από κει(Πάρνηθα ήθελα).
Τέσπα τη γνώμη μου είπα.Καλή συνέχεια στη θητεία σας.
 

pharm

New member
[quote author="ricardo"]Μου κάνει εντύπωση που κανείς από τηλεφωνητές ή ΜΑΤΗ,ΜΕΤΗ,ΜΗΧΤ δεν σκέφτεται να πάει Σκύρο (135ΣΜ)...Θα τον ανεβάσουν COC, τον παίζει 15-15 με off, καθημερινά έχει δρομολόγια με το καράβι, έχει 2 φορές την εβδομάδα C-130 για Ελευσίνα, Λήμνο, Αλεξανδρούπολη. Σκοπιές που δεν υπάρχουν (ακόμα και οι ένοπλοι κάνουν 1 το πολύ 2 σκοπιές στο 15ήμερο), οι ανώτεροι είναι όλοι πολύ καλοί...Πραγματικά αν κάποιος θέλει να περάσει super η 135ΣΜ είναι must.Μην κολλάτε με κάτι Πάρνηθες,Καβούρια κλπ. Κι εγώ από Αθήνα ήμουν, πήγα Σκύρο αρχικά από σπόντα ενώ δεν ήθελα αλλά μετά δήλωσα παραμονή φυσικά και απολύθηκα από κει(Πάρνηθα ήθελα).
Τέσπα τη γνώμη μου είπα.Καλή συνέχεια στη θητεία σας.[/quote]
Έτσι ακριβώς είναι. Και εγώ δήλωσα παραμονή και απολύθηκα από κει. Δεν βρίσκεις καλύτερη θητεία από 15-15.

Εντάξει απλά λίγο μανίκι είναι αυτοί στο ΣΕΕΠ, οι λεγόμενοι αγγαρειομάχοι (αυτούς τους παίζει 20-10), ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αποτελούν ουσιαστικά υπηρετικό προσωπικό των ανωτέρων για την παραλία.

Πάντως και ο διοικητής (Κορρέας) είναι εντάξει τύπος γενικά.

Σκύρος rulezzz. <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->
 

assistant

New member
Το μόνο που έχω να πω είναι τι προτιμά κανείς κάνοντας τη θητεία του στην ΠΑ.
Άλλοι προτιμούν να έχουν πολλές μέρες off συνεχόμενες οπότε τους βολεύει το καθεστώς λειτουργίας των μονάδων στα νησιά που πας πχ 15 μέρες συνέχεια μέσα και 15 σπίτι σου.
Άλλοι προτιμούν να είναι κοντά στο σπίτι και ας είναι 1 μέσα 1 έξω ή κάπως έτσι.
Εξαρτάται δηλαδή αν την παλεύει κανείς να ναι πολύ καιρό μέσα στη μονάδα ή όχι.
 

antipalevou

New member
Έχει ρωτήσει και κάποιος στην 1η σελίδα του ίδιου θέματος: Το ζητάει κάποιος από το βύσμα του να πάει στη Σκύρο ή τέσπα σε κάποιο μέρος με καλά οφφ ή απλά το ζητάει-το γράφει όταν τον φωνάζουν στην Τρίπολη; (αν τον φωνάζουν, εσείς ξέρετε)
 

ricardo

New member
Έχει ρωτήσει και κάποιος στην 1η σελίδα του ίδιου θέματος: Το ζητάει κάποιος από το βύσμα του να πάει στη Σκύρο ή τέσπα σε κάποιο μέρος με καλά οφφ ή απλά το ζητάει-το γράφει όταν τον φωνάζουν στην Τρίπολη; (αν τον φωνάζουν, εσείς ξέρετε)

Κοίτα,για να πας γενικότερα Σκύρο είναι πανεύκολο. Απλά προφανώς το ζητάς από το βύσμα σου. Εγώ πάντως πήγα από σπόντα(δε με χάλασε καθόλου εκ των υστέρων βέβαια <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> ) γιατί απ' ότι καταλαβαίνεις δεν ήταν τόσο δυνατό το δικό μου βύσμα...Αν όμως θες ειδικότερα COC τότε πρέπει να είσαι είτε από Καβούρι είτε τηλεφωνητής, αλλιώς γιοκ...
 

antipalevou

New member
Άρα το ζητάς από το βύσμα σου.
Και ξαναρωτάω, χωρίς να θέλω να τσαντίσω κανέναν αλλά ίσα-ίσα για να διαφωτιστούμε εμείς οι αδαείς:
Στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης, καλεί κάποιο γραφείο τους σμηνίτες για να τους ρωτήσει που θέλουν να πάνε; (αναφέρομαι κυρίως σε όσους δεν έχουν βύσμα)
 

pharm

New member
Ναι βέβαια. Τα συμπληρώνεις αυτά στη μηχανογραφική σου δήλωση. Εκεί που δηλώνεις και τις γραμματικές σου γνώσεις, δίνεις τα πτυχία σου κλπ.
 

PbVGyTm

New member
Βασικά στην Τρίπολη δηλώνεις νομό και πόλη, όχι συγκεκριμένη μονάδα.
 

neos smhnias

New member
ξερετε ποτε εχει c-130για αθηνα κ επιστροφη αντιστοιχα?ευχαριστω κ καλη συνεχεια
 
Top