• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

2007Δ΄/ΕΣΣΟ, 5-7 Νοεμβρίου

Παιδιά κοιτάχτε να δείτε.

1. Πόρος vs Παλάσκας:

α) Μια σταθερά του ΠΝ τα τελευταία χρόνια είναι η υπεροχή του ΚΕ ΠΟΡΟΣ από το ΚΕΠΑΛ σε εγκαταστάσεις, συμπεριφορά αξιωματικών κλπ. Τις τελευταίες εβδομάδες κάτι αρχίζει να αλλάζει στο ΚΕΠΑΛ, όπως βλεπω κι εγώ μέσα από το φόρουμ. Εγώ λέω ότι όπως και να έχει το πράγμα, είναι καλύτερα να πας στον Πόρο για προπαίδευση, που είναι σίγουρα τα πράγματα.

β) Θεωρητικά, όσο πιο νωρίς μπεις, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχεις να πας Πόρο, για ευνόητους λόγους οι οποίοι εξηγούνται αμέσως παρακάτω. Αυτό έχει να κάνει τόσο με την ημέρα όσο και με την ώρα.

γ) Για την ημέρα, έχει να κάνει με το ότι αρχικά ο Πόρος είναι άδειος, και θέλουν να γεμίσει το στρατόπεδο, οπότε όσοι πάνε πρώτη ημέρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάνε Πόρο, για να έρθουν την επόμενη στο Παλάσκα οι επόμενοι, κ.ο.κ.

δ) Για την ώρα, έχει να κάνει με το ΠΜΠ Πανδώρα, το οποίο δεν είναι και το πιο υπερσύγχρονο πλοίο, και πρέπει να φύγει νωρίς για να πάει Πόρο και να γυρίσει στον Πειραιά. Άρα, όσο πιο νωρίς μπει κανείς (ως προς την ώρα) τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχει να μπει σε μια ομάδα με μικρό αριθμό, ώστε την επόμενη μέρα να πάει στον Πόρο με το Πανδώρα.

ε) Πρακτικά, αφήνουν πάντα χώρο στον Πόρο ακόμα και για όσους πάνε την τελευταία ημέρα, για τυχόν απρόοπτα, και για ευνόητους λόγους που δεν εξηγούνται παρακάτω... Άρα, όποιος παρουσιαστεί τελευταία ημέρα δεν σημαίνει ότι δεν έχει πιθανότητες να πάει Πόρο, απλά οι πιθανότητές του είναι μειωμένες σε σχέση με αυτόν που μπεί πρώτη ημέρα. Επίσης, όποιος μπει νωρίς το πρωί έχει αυξημένες πιθανότητες να πάει Πόρο σε σχέση με όποιον μπει κατά τις 12, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι πιθανότητες για όποιον μπει στις 12 μηδενίζονται. Εγώ θα πρότεινα όποια ημέρα και να μπει κάποιος να μπει σχετικά νωρίς, για λόγους που εξηγούνται αμέσως παρακάτω.

2) Για το μείζον θέμα των αγγαρειών την πρώτη ημέρα:

Στην 07Α ΕΣΣΟ, στην σειρά μου δηλαδή, ήμασταν πολύ μικρή σειρά (800-900 άτομα νομίζω). Φανταστείτε πήγαμε όλοι Πόρο. Όσοι μπήκαν νωρίς (κατά τις 9), επειδή ήταν μικρή η σειρά, ξεμπέρδεψαν νωρίς (κατά τις 3) και για να μην κάθονται τους έβαλαν και κάναν αγγαρείες. Όπου αγγαρείες σημαίνει σκούπισμα και σφουγγάρισμα, μην φανταστείτε τίποτε φοβερό. Απλά, να μπαίνεις πρώτη μέρα και να σε βάζουν να σφουγγαρίζεις είναι λίγο κάπως. Όσοι μπήκαν πιο αργά (κατά τις 12) τελειώσαν αργότερα, και δεν κάναν αγγαρίες. Όσοι μπήκαν αργότερα, πέρα από το κράξιμο που άκουσαν, και πιστέψτε με ούτε αυτό είναι καλό πρώτη ημέρα που μπαίνεις, τελείωσαν αργά και πήγαν για ύπνο πολύ αργά.

Στις 07Β και 07Γ ΕΣΣΟ, όπως έμαθα εκ των υστέρων, οι σειρές ήταν αρκετά μεγάλες (1500 άτομα νομίζω έκαστη, δεν θυμάμαι τώρα καλά, αλλά διπλάσια από την δικιά μας). Σε αυτές τις σειρές, όσοι μπήκανε κατά τις 9 είχαν σαφές πλεονέκτημα. Τελειώσαν αργά (κατά τις 6-7), κάναν μπανάκι και πέσαν για ύπνο. Όσοι μπήκαν 12 τελειώσαν πολύ αργά, και πήγαν για ύπνο πολύ πιο αργά. Όσοι μπήκαν πιο αργά, το μετάνιωσαν πικρά, γιατί τελειώσαν αργά την νύχτα.

3) Όσον αφορά το επισκεπτήριο που ακούστηκε, ναι, πράγματι είναι πιο εύκολο για ένα φιλαράκι σου να πάρει το αμαξάκι και να έρθει στο ΚΕΠΑΛ να σε δει, ΑΛΛΑ στον Πόρο το επισκεπτήριο είναι ΕΞΟΔΟΣ. Αυτό σημαίνει ότι βγαίνεις ΕΞΩ από το στρατόπεδο, πας πίνεις τον καφέ σου, τρως το φαγητάκι σου, κάνεις μια βόλτα, και γενικά αισθάνεσαι για λίγες ώρες ΠΟΛΙΤΗΣ. Πίστεψέ με, όσο και αν φαίνεται λίγο, μετά από 15 μέρες εγκλεισμό αυτές οι λίγες ώρες θα σου φανούν ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.

Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα και αν τα πράγματα γίνουν ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ στο ΚΕΠΑΛ σε σχέση με το ΚΕ ΠΟΡΟΣ, και μόνο για αυτό το επισκεπτήριο αξίζει να πάει κανείς Πόρο.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:
Με δεδομένο ότι η 07Δ ΕΣΣΟ θα είναι αρκετά μεγάλη σειρά, όπως ακούγεται στα μεγέθη της 07Γ ΕΣΣΟ, τέλος πάντως σίγουρα πάνω από 1200 άτομα, προβλέπεται ότι ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, τόσο ως προς την ημέρα όσο και ως προς την ώρα, ώστε

Α) να ξεμπερδέψει όσο πιο νωρίς γίνεται, για να πάει για ύπνο νωρίς, και να μην πήξει μέχρι τις 3 την νύχτα.
Β) να έχει αυξημένες πιθανότητες να πάει Πόρο.
 

heavencomes

New member
Αν και η όλη ιστορία έχει γενναίες δόσεις πολύ κακού για το τίποτα, ψάρι κι εγώ όπως κι εσύ το πιο πιθανό αγαπητέ αναγνώστη, καλό είναι να γίνει και μια επικαιροποίηση του τι και πως. Εξοδος ναι μεν το επισκεπτήριο του Πόρου, δυνατότητα επισκεπτηρίου (ανεπίσημου) και την πρώτη Κυριακή στο Παλάσκα. Και αν τα πράγματα στο ΚΕΠΑΛ δείχνουν πιο ρόδινα σε σχέση με το παρελθόν, υπάρχει καινούριος διοικητής στον Πόρο μάγκες. Και ναι μεν τα σχόλια για τον Πόρο είναι πολύ θετικά με βάση την εμπειρία του λαού, ο πρωην διοικητής όμως ήταν κατά 99% η αιτία όλου αυτού. Τα νέα από το μέτωπο του Πόρου δεν είναι ευχάριστα. Και αυτό δεν σημαίνει ότι ο Πόρος παύει να είναι κατασκήνωση, αλλά μην περιμένετε μεσημεράκι να βρείτε sportday μέσα στο κέντρο. Οχι πια. Οι μόνιμοι του Πόρου ήδη ξέρουν τι συμβαίνει. Συν και πλην υπάρχουν και στα δύο, όπως και σε κάθε μονάδα. Ας πάμε πρώτα απ' όλα για το γέλιο όπου και να μας βάλουν/βαλθούμε και ας αναφωνήσουμε αναγνώσκοντας κεκεδίστικα από το χαρτί κατάταξης: ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΝ!
 

pppmmm

New member
[quote author="heavencomes"]ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ[/quote]
μετα το λυκειο τι??!!! <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->

ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ!! <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 
Ένα από τα χαρακτηριστικά της γενιάς μας είναι ίσως ότι βγάζει πολύ εύκολα συμπεράσματα, χωρίς να’ χει βιώσει καταστάσεις.
Πού το ξέρεις εσύ ότι τα πράγματα άλλαξαν σε σχέση με άλλες φορές αφού -όπως ισχυρίζεσαι- δεν έχεις πάει ακόμα; Και πώς είσαι σε θέση να συγκρίνεις το πώς ήταν ο Πόρος με τον προηγούμενο διοικητή και πώς με τον τωρινό αφού δεν έχεις ζήσει καμία από τις δύο καταστάσεις;
Γενικά, καλό θα ήταν να μην πιστεύεις αβασάνιστα όσα σου λένε οι άλλοι αν προηγουμένως δεν έχεις και προσωπική άποψη.
Τέλος, μάθε πως αν σε μία καλή και υγιή μονάδα πάει ένας κακός διοικητής ή -πάντως- χειρότερος απ’ τον προηγούμενο, όπως υπαινίσσεσαι ότι συνέβη στον Πόρο, δεν αλλάζουν αυτομάτως οι συνθήκες στη μονάδα αυτή. Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεων που τελικά αναγκάστηκε να αλλάξει νοοτροπία ο διοικητής. Και αντίστροφα, αν σε μία κακή και ανοργάνωτη μονάδα πάει ένας εξαιρετικός διοικητής δεν μπορεί να την φτιάξει από τη μια μέρα στην άλλη.
Εν πάσει περιπτώσει, κράτα πως ό,τι ζήσεις στον Πόρο θα το εκτιμήσεις μετά, (πολύ μετά) στη συνέχεια της θητείας σου. Στην αρχή δεν θα σου φανεί κάτι το ιδιαίτερο. Μπορεί ίσως να νομίσεις ότι οι συνάδελφοί σου στον Παλάσκα πέρασαν καλύτερα, επειδή μιλούσαν ελεύθερα στο κινητό, ενώ εσύ όχι ή επειδή αυτοί δεν έκαναν ένοπλη παρέλαση.. Αργότερα είναι που πέφτουν οι μάσκες…
 

devilix

New member
Αλήθεια είναι ότι συμπεράσματα θα μπορέσουμε να βγάλουμε αργότερα στη θητεία μας... Πάντως όπου και να μας βάλουν δύο βδομάδες είναι και θα περάσουν!!
Προτιμώ πάντως να κάνω ένοπλη παρέλαση, προσωπικά <!-- s8) -->8)<!-- s8) --> <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->
Να ρωτήσω κάτι άλλο, απλά από περιέργεια... Η άδεια ορκωμοσίας σε αυτή την ΕΣΣΟ θα είναι ίδια ή εφάμιλλη των προηγούμενων; Ρωτάω επειδή άλλαξαν τα πολιτικά πρόσωπα που απ'ότι κατάλαβα έδιναν την τιμητική άδεια (αν έχω καταλάβει σωστά)...
 
Το παραπάνω ψάρι έχει δίκιο.Κι εγώ έχω ακούσει τα απίστευτα για πολλα στρατόπεδα μεχρι που μου ήρθε το χαρτί.Μετά ακούω τα άπειρα για τα 2 φλέγοντα!!!Παλάσκα και Πόρο.Που βρίσκεται η αλήθεια δεν με πολυνοιάζει...κάπου στη μέση ίσως.Θα το μάθουμε απο βδομάδα και εν καιρώ που θα παρουσιαστούμε.Αλλά ειλικρινά κουράστικα να ακούω ιστορίες,τι ρούχα να πάρω,τι να μη νπάρω...ας είναι ότι ειναι...Κάντε λίγη υπομονή...Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕΙ.χαιρετώ και καλή θητεία
 

heavencomes

New member
Αγαπητέ φίλε Γιάννη, μακάρι τα σύντομα συμπεράσματα να ήταν το μεγαλύτερο αρνητικό της γενιάς μας και το κακό να έβαζε φρένο κάπου εκεί. Αυτό βέβαια ανήκει στη σφαίρα μιας άλλης συζήτησης.
Οι απόψεις που παραθέτεις με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο σε θεωρητικό επίπεδο. Για το πρακτικό της εφαρμογής τους όμως δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος, ιδίως σε ένα θεσμό όπως ο ελληνικός στρατός που κάθε ΕΣΣΟ και κατ' επεκταση κάθε στρατεύσιμος μπορεί να βιώσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Καμία από τις δύο καταστάσεις δεν έχω ζήσει από κοντά. Αυτό είναι αλήθεια. Οταν όμως έχω αρκετούς συγγενείς και φίλους που όχι απλά παρουσιάστηκαν ή εκπαιδεύτηκαν, αλλά υπηρέτησαν για αρκετούς μήνες σαν ενεργοί αξιωματικοί και στις 2 μονάδες για τις οποίες συζητάμε, μπορώ τουλάχιστον να κάνω μια εικασία.
Οι συνθήκες σε μία μονάδα δεν αλλάζουν άρδην, αλλά η κοινή παραδοχή ότι ο απερχόμενος διοικητής του Πόρου αποτέλεσε και αποτελεί σπάνιο δείγμα ανθρώπου για όλο τον ελληνικό στρατό, σε συνδυασμό με καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με το κέντρο στον Πόρο και εκεί βρισκόμενους ναύτες και βαθμοφόρους, μου επιτρέπουν να κάνω ένα σχόλιο και φυσικά λόγω της θέσης μου, κανένα συμπέρασμα.
Τα περι αναμνήσεων του Πόρου και της εκεί κατάστασης χαίρομαι που τα ακούω από ακόμα έναν άνθρωπο. Ανεξαρτήτως της εκάστοτε αρχής και εποχής, όλες οι γνώμες συγκλίνουν με τη δική σου. Και με τη σειρά μου ανυπομονώ να ζήσω αυτή την εμπειρία.

Να μην πιστεύουμε αβασάνιστα σε ότι μας λένε, ακόμα και αν είμαστε σίγουροι. Και σε κάθε περίπτωση, κάνουμε απλή κουβέντα και δεν έχουμε στόχο τη διαμόρφωση απόψεων, λανθασμένων ή σωστών θα δείξει.

Φιλικά.
Νίκος

ΥΓ. 1750 άτομα κατάταξη (χωρίς βέβαια τις επι τόπου αναβολές/απαλλαγές) αποτελεί ρεκόρ των τελευταίων ετών. 07Δ- γράφουμε ιστορία.
 
heavencomes το 1750 ισχύει στάνταρ?Τόσοι πολλοί?Πανικός θα γίνει μου φαίνεται...ε ρε βύσμα και κακό
 

Tasos79

New member
καποιος στο topic Αλλαγες στο Παλασκας αναφερθηκε σε 2200 ατομα... ο,τι να'ναι.... εγω παντως μπαινω 6/11 απο νωρις και ο θεος βοηθος <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->

ΥΓ. μην αγχωνεστε, ολα θα πανε μια χαρα
 

devilix

New member
Πόσαααα;;;;!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!
Μόλις τώρα διάβαζα το thread για την Γ'ΕΣΣΟ και γέλαγα με τα χάλια μερικών τύπου "Μπαμπά ο διοικητής δε μου μιλάει καλά, κάνε κάτι!!"... Σ'αυτήν την ΕΣΣΟ μας κόβω να βλέπουμε πολύ χειρότερα σκηνικά! Καλύτερα να τα πάρουμε στον χαβαλέ, σωστά... χεχεχε <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->
 

heavencomes

New member
ola deixnoun oti to 1700 kai isxiei. apo ekei kai pera, ola exoune na kanoun me to posoi 8a paroun anavoli/apallagi. ta 2000 atoma nomizw oti einai peran tou efiktou provlepsi pantws. oloi oi kaloi xwrame!
 
[quote author="devilix"]Πόσαααα;;;;!!! ΧΑΧΑΧΑ!!!
Μόλις τώρα διάβαζα το thread για την Γ'ΕΣΣΟ και γέλαγα με τα χάλια μερικών τύπου "Μπαμπά ο διοικητής δε μου μιλάει καλά, κάνε κάτι!!"... Σ'αυτήν την ΕΣΣΟ μας κόβω να βλέπουμε πολύ χειρότερα σκηνικά! Καλύτερα να τα πάρουμε στον χαβαλέ, σωστά... χεχεχε <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->[/quote]

Μου φαίνεται πως αντί των κλασσικών τσακομών στον στρατό που ακούμε κατά καιρούς,θα τσακωθούμε με κάτι τέτοιους μούχλες...ελεος..αντί να λιγοστεύουν τέτοιοι τύποι,γίνονται όλο και περισσότερο
 

devilix

New member
Φανταστείτε σκηνικό, να είμαστε με το λόχο μας, να φωνάζουν κάποιους για αγγαρεία, έστω γοππινγκ, και μπροστά μας να τους βλέπουμε να παίρνουν τηλέφωνο στα "μέσα" τους και να μας χώνουν εμάς! Εγώ προσωπικά μάλλον δε θα τσατιστώ! Αλήθεια! Μάλλον θα σκάσω στα γέλια με την κατάντεια τους!! Ίσως να είναι πιο εκνευριστικό να πας να γελάς με τη ψυχή σου μες τη μούρη τους... Τσακωμοί δεν έχουν νόημα. Λες και θα βάλουν/θα τους βάλουμε εμείς μυαλό...
 
Είτε γελάσουμε είτε όχι,το χώσιμο δεν το γλυτώνουμε αλλά έτσι πάνε αυτά.Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν σταματήσουμε να γελάμε γιατι κάποια στιγμή θα σταματήσουμε...ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΜΑΜΟΥΧΑΛΑ
 

Tasos79

New member
μαλλον θα γελαμε μαζι φιλαρακο... θα μας χωνουν αγγαρειες; τρέλα εμεις!
 

alex_fugitive

New member
Βασικα δεν αξιζει καν να τους μιλησεις αυτων των βουτηρομπεμπεδων... Ειλικρινα δεν ειμαι κατα του βυσματος. Αμα το εχεις, το εχεις... Μπραβο σου. Ειμαι ομως κατα της καταχρησης του. Οταν βλεπω παιδια να λενε "ενταξει βυσμα εχω και εγω δεν λεω, αλλα αυτοι το γ@μησαν...ειπαμε στρατο κανουμε" πολυ τους χαιρομαι (δεστε thread με την Γ ΕΣΣΟ). Μακαρι να ειναι ολοι ετσι...

Δεν βαριεστε ομως... και η αγγαρεια τον χαβαλε της εχει. Κανεις και παρεες....
Βασικα εχω μια απορια...Αν δεν κανεις αγγαρειες, δεν κανεις σκοπιες, δεν κανεις καμια αλλη υπηρεσια, τοτε δεν βαριεσαι του θανατα? Ειλικρινα... φανταζομαι οτι καπως ετσι αρχιζουν τα ναρκωτικα μερικοι μερικοι...

Για μας τους υπολοιπους, ας μαζευομαστε ολοι μαζι να γελαμε... Εγω προσωπικα λεω να δεσω και ενα σχοινακι στο δακτυλο μου, για να μου θυμιζει να μην προσπαθησω να βαλω μυαλο σε κανενα βουτηρακι...

Καλη θητεια σε ολους παλικαρια... διακοπες ειναι θα περασουν...
Λερο σου ερχομαι!!! <!-- s:( --:mad:<!-- s:( -->
 

devilix

New member
[quote author="Tasos79"]μαλλον θα γελαμε μαζι φιλαρακο... θα μας χωνουν αγγαρειες; τρέλα εμεις![/quote]
Έτσι ρε φίλε! Και τα μυαλά στα κάγκελα! Χεχεχεχε <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
Στρατό πάμε. Ας κάνουμε και μια αγγαρεία παραπάνω... Θα ανταμοιφθούμε ηθικά <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
 

Tasos79

New member
φιλε πλακα πλακα διακοπες θα ειναι, αν σκεφτεις οτι με περιμενει δουλεια μηχανικου με 12ωρο 6 μερες την εβδομαδα...εχω αρχισει να λυπαμαι τους γονεις μου απο τωρα για τα εξοδα που θα τους βαλω με τις εξοδους και τα οφφ μου ...
 

alex_fugitive

New member
αλλη πονεμενη ιστορια τα λεφτα.... ακουω κατι τρελα ποσα... Και νομιζα οτι στο στρατο θα εκανα και οικονομια και δεν θα ημουν βαρος στην οικογενεια μου, αλλα ολοι μου λενε το αντιθετο... Τελικα τιποτα δεν ειναι τσαμπα στην Ελλαδα... Ηδη τα ρουχα πηγαν κοντα 100€!
 

ppanos

New member
Αλήθεια ρε παιδιά,τι ποσό απαιτείται μηνιαίως για τη θητεία?εγώ με υπολογίζω γύρω στα 500 ευρώ το μήνα..πιστεύω καλά είναι..δεν παίζουν και παραπάνω βέβαια... <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: -->
Έχω κάνει και τη καβάντζα μου στην τράπεζα για τις δύσκολες ώρες...βλέπεις και σαν φοιτητής την κατάφερνα τη δουλίτσα...άντε με το καλό να μπούμε <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 
Top