• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

2012 Β' /ΕΣΣΟ

despavlos

New member
Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
1. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι με Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό με την 2012 Β΄/ΕΣΣΟ, από 07 Μαΐου 2012 έως 10 Μαΐου 2012 οι παρακάτω:
α. Από την Κλάση 2014 (γεννηθέντες το έτος 1993) τους στρατεύσιμους που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα Μητρώα Αρρένων των Νομών αρμοδιότητας των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) Πειραιά, Νοτίου Αιγαίου, Θεσσαλίας, και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
β. Από τις Κλάσεις 1989 μέχρι και 2013 ( γεννηθέντες από το έτος 1968 μέχρι και το έτος 1992) από όλους τους Νομούς του Κράτους ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, εφόσον οι λόγοι της υποχρέωσης τους για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Νοεμβρίου 2011 μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2012.
γ. Τους στρατεύσιμους των κλάσεων 1989 μέχρι και 2014 που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ημερομηνία λήξης περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι και 30 Απριλίου 2012.

2. Οι καλούμενοι θα καταταχθούν στη Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος στο Σκαραμαγκά.

3. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες.




Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ
 

hughes

New member
Καλησπέρα σε όλους.
Β' ΕΣΣΟ 2012 μπαίνω κι εγώ στον Κανελόπουλο 9 Μαίου. Τι έγινε τελικά με προπαίδευση και ΣΠΕΝ στην Α ΕΣΣΟ 2012; Μεταθέσεις πήρατε; Αν μπορεί να αναφέρει κάποιος.
Αντε καλή θητεία να χουμε!

Ευχαριστώ
 

despavlos

New member
Σήμερα το μεσημεράκι με πήραν τηλέφωνο από το αστυνομικό τμήμα και πήγα και πήρα το χαρτί!Παρουσιάζομαι 9/5/2012 8:00-13:00 Κανελλόπουλο! Έχω μια απορία, ίσως ασήμαντη αλλά θέλω να την πω γιατί μου έκανε αρκετή εντύπωση! Όταν διάβασα το χαρτί κατάταξης βρήκα αρκετά συντακτικά λάθη στα κείμενα με λέξεις να επαναλαμβάνονται, με γράμματα και συλλαβές να λείπουν (προφανώς από το πολύ copy paste) κλπ κλπ κι όλα αυτά σε ένα φύλλο μερικών προτάσεων που όπως και να έχει είναι ένα κρατικό υπουργικό έγγραφο! Η απορία μου είναι η εξής: εκτός από εκείνους που τα γράφουν, οι ανώτεροι που τα υπογράφουν δεν διαβάζουν έστω και ένα από αυτά να δουν τί ακριβώς υπογράφουν; Ενημερωτικά το αναφέρω και χωρίς κακή πρόθεση! Καλή θητεία σε όλους μας!
 

Sheldon

New member
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! Που να δεις μέσα τι γίνεται! Οι περισσότεροι είναι αγράμματοι. Το αγαπημένο τους είναι η εναλλαγή των καταλήξεων -ε και -αι.
 

carpediemnikos

New member
Χρόνια πολλά σε όλους λόγω των ημερών! Έχω να αναφέρω τις λέξεις είμε και διαιταξαι ως τις πιο χαρακτηριστικές στο βιβλίο αναφορών και ποινολογίου αντίστοιχα!
 

MetallicK

New member
Και γώ στη Β' ΕΣΣΟ!! Έχετε ιδέα, στο περίπου, πόσοι θα είναι όλοι;

cheers!
 

RPDimitris

New member
Χαίρετε, χαίρετε... Και 'γω μαζί σας στις 9/5 Σκαραμαγκά...

Λοιπόν για να μην σας κουράζω έχω μερικές ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ερωτήσεις... Όποιος γνωρίζει να απαντήσει θα του είμαι υπόχρεος (εεε εντάξει λέμε και καμία παραρίτσα να περνάει η ώρα)

1) (και σημαντικότερο) Παρουσιάζομαι με τα γένια ή πρέπει να παρουσιαστώ ξυρισμένος και να πάρω άδεια για να τα αφήσω όπως διάβασα σε άλλο θέμα;;;

2) Ξέρει κανείς τι να πάρουμε μαζί μας; (από ρούχα κτλ ή π.χ. sleeping bag κτλ κτλ κτλ)


3) ΠΟΥ θα ορκιστούμε και έπειτα από πόσες μέρες;;; (να με καμαρώσει και η μάνα <!-- s:p -->:p<!-- s:p --> ) Θα μας πάνε Πόρο ή @@ θα κάτσουμε εκεί;;;;

4) Κίνητό να πάρουμε μαζί;;; (έστω και χωρίς κάμερα)


Προσπάθησα πριν γράψω της ερωτήσεις μου να βρω απαντήσεις από άλλα post αλλά...
οι μισοί τρωγόντουσαν για τα Σκαραμαγκά-Παλάσκα <!-- s:slap -->:slap<!-- s:slap --> ,
οι άλλοι τα έβαζαν με τους βυσματίες <!-- s:x -->:x<!-- s:x --> (που ΔΕΝ είμαι και έχω βαρεθεί να το ακούω και απ' τα φιλαράκια μου)
και τέλος οι άλλοι που απαντούσαν είναι σειρές του 2005,2006... <!-- sPDT_Armataz_01_07 -->PDT_Armataz_01_07<!-- sPDT_Armataz_01_07 -->


Οπότε καταλαβένετε... Μην πάμε και σαν τουρίστες... <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->

ΒΟΗΘΑΤΕ ΩΡΕ!!! <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

despavlos

New member
Γεια σου RPDimitris! Καλή θητεία να έχουμε! Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω στα ερωτήματα σου! Κι εγώ βέβαια από όσα έχω διαβάσει στα forums και μου έχουν πει και οι φίλοι μου!

1) Μπορούμε να παρουσιαστούμε με γέννια περιποιημένα φυσικά (κι εγώ έτσι θα παρουσιαστώ), να είναι σχετικά πυκνά (να μην είναι και σκορποχώρι) και το πολύ πολύ αν σου πει κανένας τίποτα μέσα πας και ξυρίζεσαι! Να σε τιμωρήσουν λόγω γεννειάδας στην προπαίδευση δεν παίζει! Μόλις μας βγάλουνε φωτογραφία τις πρώτες μέρες όπως είμαστε στη φωτό έτσι πρέπει να είμαστε μέχρι να απολυθούμε με γένεια ή χωρίς!

2) Από ρούχα κλπ κλπ έχω κάνει μια πρόχειρη λίστα, μπορεί να υπερβάλλω λίγο έως πολύ αλλά καλύτερα να έχουμε παρά να μας λείψουν! Λοιπόν:

- 5 ΛΟΥΚΕΤΑ
- 10-15 ΕΣΩΡΟΥΧΑ (ΒΡΑΚΙΑ-ΦΑΝΕΛΕΣ ΛΕΥΚΕΣ)
- 10 ΚΑΛΤΣΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΒΑΜΒΑΚΕΡΕΣ
- ΦΟΡΜΑ (ΓΙΑ ΠΥΤΖΑΜΑ)
- ΠΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΡΒΥΛΕΣ
- ΣΠΡΕΥ ΓΙΑ ΑΡΒΥΛΕΣ
- ΤΗΛΕΚΑΡΤΕΣ
- ΜΩΡΟΜΑΝΤΙΛΑ, ΝΤΕΤΟΛ, ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ, ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΝΑΫΛΟΝ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΛΕΚΑΝΗ
- 2 ΠΕΤΣΕΤΕΣ
- ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ
- ΛΕΦΤΑ-ΚΕΡΜΑΤΑ
- ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΓΑΝΤΙΑ
- ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΑ, ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ, ΞΥΡΙΣΤΙΚΑ, ΣΑΜΠΟΥΑΝ, ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ, ΓΥΑΛΙΑ, ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ
- ΚΙΝΗΤΟ, ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ

** ΧΑΡΤΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ, ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ, ΑΝΙΓΡΑΦΟ ΠΤΥΧΙΟΥ-ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ, ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, ΠΤΥΧΙΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ.

*** ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

3) Από όσα ξέρω ο Πόρος έχει καταργηθεί τις τελευταίες 3-4 ΕΣΣΟ οπότε μας βλέπω να μένουμε εκεί Σκαραμαγκά η καμιά Σαλαμίνα.. Νομίζω ορκιζόμαστε σε περίπου 18 μέρες.

4) Κινητό ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ με φορτιστή φυσικά, δεν λένε τίποτα, καλύτερα να μην έχει κάμερα γιατι μπορεί να μην το αφήσουν!

Τέλος μην αγχώνεσαι όλοι όσοι δεν πήγαν ναυτικό βύσματια θα σε ανεβάζουν τσάτσο θα σε κατεβάζουν.. Το περνάμε όλοι μας..Ούτε εγώ έβαλα βύσμα για να με επιλέξουν για το Ναυτικό παρά μόνο το ζήτησα στα 18 μου όταν περνάγαμε περιοδέων!

Καλή θητεία να έχουμε και τα λέμε ΜΕΣΑ!
 

hughes

New member
Τι σημαίνει επικυρωμένο απολυτήριο και επικυρωμένο πτυχίο ξένων γλωσσών; Πώς γίνεται η επικύρωση;
 

RPDimitris

New member
Δύο διευκτρινηστικές ερωτήσεις:

[quote author="despavlos"] -10 ΚΑΛΤΣΕΣ ΜΑΥΡΕΣ ΒΑΜΒΑΚΕΡΕΣ [/quote]
Μόνο μαύρες;;; Κάτι είχα διαβάσει για σκούρες μπλέ... Πρέπει να είναι συγκεκριμένο χρώμα όλα;;; Π.Χ. και τα εσώρουχα (σλιπ) λευκά ή μόνο η φανέλες;;; (Ρωτάω λόγο στολής λευκής, μην έχουν τέτοια θέματα)...

[quote author="despavlos"] - ΣΠΡΕΥ ΓΙΑ ΑΡΒΥΛΕΣ [/quote]
Εννούμε;;; Σπρέι γυαλιστικό κτλ ή σπρέι αντισηπτικό (πως τα λένε) για το εσωτερικό του άρβυλου;;;

Επίσης πολιτικά ρούχα να πάρουμε μαζί μας ή όχι;;;
Ή κανά αθλητικό παπούτσι;;;

Φίλε μου Despavlos με κατατόπησες! Να 'σαι καλα!!!
 

RPDimitris

New member
[quote author="hughes"]Τι σημαίνει επικυρωμένο απολυτήριο και επικυρωμένο πτυχίο ξένων γλωσσών; Πώς γίνεται η επικύρωση;[/quote]

Πολύ εύκολα στα ΚΕΠ. Πηγαίνεις με την ταυτότητα σου, το γνήσιο απολύτηριο ή πτυχιο κτλ, την φωτοτυπία τους και σου επικοιρώνουν το αντίγραφό (ότι δεν έχει υποστεί αλλαγές και είναι ίδιο με το προτότυπο)...

Και με την ευκαιρία που θα πας, βγάλε 2-3 φωτοτυπίες παραπάνω των πτυχίων, να στις επικοιρώσουν για να μην τρέχεις συνεχώς... Να τις έχεις και μετά...
 

MetallicK

New member
Σπρεϋ αντισηπτικό εννοεί. Ναι αν θες παίρνεις και αθηλητικά παπούτσια! Οι κάλτσες σκούρες μπλε, μαύρες το ίδιο φαίνονται δε σου λέει κανεις τπτ. Αρκεί να μην είναι πράσινες, γαλάζιες κοκ!!! <!-- s:hello -->:hello<!-- s:hello -->
Άντε να βρεθούμε να τα πούμε!!
Despavlos ευχαριστούμε,

Λουκάς.
 

gd360

New member
Αρχικά θα κάτσετε 15-18 ημέρες για προπαίδευση όπου και δεν θα χρειαστείτε πολιτικά ρούχα εκτός από πιτζάμες, μετά έχει άδεια ορκωμοσίας 8-10 μέρες και επιστρέφετε για σπεν όπου και θα χρειαστείτε ευπρεπή πολιτικά ρούχα αφού μέρα παρά μέρα θα κοιμάστε σπίτι. Τα προβλεπόμενα χρώματα για εσώρουχα είναι μαύρες/σκούρο μπλε/λευκές φανέλες, μαύρες/σκούρο μπλε κάλτσες οι οποίες όμως αφού δεν φαίνονται ας είναι και κίτρινες. Το άσπρο μποξεράκι δεν είναι τόσο ανάγκη γιατί στο λευκό παντελόνι της στολάρας δεν θα φαίνεται αφού θα καλύπτεται από το τεράστιο φανελάκι της στολής και την μπελαμάνα. Γυαλιστικό θα σας δώσουν δεν θα το χρησιμοποιήσετε πολλές φορές όμως.
Το θέμα με τα γένια είναι απλό ή παρουσιάζεσαι με γένια ή ξυρισμένος, και 5 τρίχες να έχεις αν γουστάρεις τις κρατάς. Κανείς δεν μπορεί να σου πει ξυρίσου αν έχεις μούσι και όχι αξυρισιά. Όσο για την ταυτότητα αυτό παίζει ρόλο μόνο αν πας σε αυστηρή υπηρεσία, όπου και θα παρουσιαστείς όπως βγήκες φωτογραφία.
Ακτινογραφία σου βγάζουν εκεί.
Υπνόσακος επιτρέπεται.
Μακρύλαιμο λουκέτο ή αλυσιδίτσα για να δένεις το όπλο στο θάλαμο, πετσέτες δίνουν όπως και σαγιονάρες.
Όλοι θα μείνετε Κανελλόπουλο (Σκαραμαγκά) και θα ορκιστείτε Παλάσκα που είναι το διπλανό στρατόπεδο
Άλλη ερώτηση;
 

manosthegreek

New member
Τι ειναι τα Σπεν? Ειναι δυσκολα? Και ποσο διαρκουν και μας βγαζουν και μερα παρα μερα εξω?
 

gd360

New member
Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων. Μετά την εννεαήμερη άδεια ορκωμοσίας γυρνάτε Κανελλόπουλο για τα σπεν τα οποία γίνονται από στραταίους και διαρκούν περίπου 10 μέρες. Ένα βράδυ κοιμάσαι Κανελλόπουλο - ένα σπίτι σου, κάθε μέρα έχει εκπαίδευση, οπλασκήσεις, πορεία, βολές κλπ. Δεν είναι δύσκολα σαν του στρατού ξηράς αλλά απαιτητικά.
 

hughes

New member
[quote author="gd360"]μαύρες/σκούρο μπλε/λευκές φανέλες[/quote]
Μπορείς να χεις κι αλλο χρώμα φανέλας εκτός απο άσπρη δηλαδή? 'Αλλη ερώτηση και μή με κράξετε αλλα αν δεν είναι ελαστικές φανέλες και είναι απλό μπλουζάκι τι-σερτ καταλευκο παίζει κανα θέμα;

Ευχαριστώ
 

AlexGp

New member
ρε παιδιά στα σπέν όπως λέτε που είναι μια μέρα στον κανελλόπουλο και μια σπίτι σου,εγώ που είμαι από κρήτη τη κάνω...?
 
Top