• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

502 ΜΤΠ Καβύλης (ορεστιαδα)

panpan

New member
Πηρε ο αδερφός μου μετάθεση στο 502 ΜΤΠ στη καβύλη . Υπάρχει κάποιος να μου δώσει πληροφορίες να του μεταφέρω?
 

alexioakim

New member
Καβύλη, Λαγός, Προβατώνας και Ρύζια είναι όλα σκατά πολύ μαύρα στρατόπεδα (Προβατώνα ήταν πιο χαλαρά αλλα τώρα που άλλαξε διοικητής τους πάει $@#!@#)
 

panito

New member
ακριβως ο κολλητος μου ητανε σκηνακια και τωρα καπακι τους πανε στρατιωτικη ασκηση,δε θυμαμαι το ονομα της,παντως μαυρη μαυριλα πλακωσε..ειναι στο 502+αυτος
 

panagiotis84

New member
asto file... mh sou tyxei.... kavylh htan enas filos mou prin kana xrono kai htane poly skisimo... elpizw na allaxane ta pragmata twra!!!
 

sakatis4554

New member
Το τι περνανε τα παλικαρια στην Καβυλη στο 502 το ξερουν μονο αυτα...

Πιο μαυρο στρατοπεδο για πεζικαριους στον Εβρο δεν υπαρχει...ουτε στις ειδικες δυναμεις δεν τους τεντωνουν τοσο!
 

potter306

New member
λοιπον επειδη παρατηρησα οτι το σχετικο με το 502 ενημερωτικο υλικο ειναι μηδαμινο,θα σας γραψω πως ακριβως εχουν τα πραγματα στο 502 αυτη τη στιγμη για να λυσω τυχον αποριες στους ψαραδες.
Εγω λοιπον υπηρετω τη θητεια μου εκει ως δοκιμος(οι σειρες 307-309 εχουν μαλλον καταλαβει ποιος ειμαι αλλα ας διατηρησω την ανωνυμια μου για ευνοητους λογους)και μετραω λιγοτερο απο μηνα για την κανω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απο εδω πανω.Κ πριν βιαστειτε να πειτε α εισαι δοκιμος,τι να μας πει εσυ που φευγεις στις 3 και δεν μπαινεις σου κου κτλ,να ενημερωσω οτι αν για τους στρατιωτες το 502 ειναι 10 φορες μαυρο,για τα στελεχη ειναι 1010.Βεβαια οι πιο πολλοι λογικα θα ενδιαφερονται για το φανταριλικι.οποτε αρχικα ας ξεκινησουμε αποκει.
Το 502 ΠΛΗΝ του λοχου υποστηρηξεως ειναι αυτη τη στιγμη το τριτο πιο μαυρο στρατοπεδο στον εβρο μετα τα ριζια και την πλατη.Ο λοχος υποστηρηξεως που αφησα απεξω ειναι αλλη ιστορια.Ο λοχαγος του καβατζωνει τους φανταρους του φουλ κ οτι πω για το 502 δεν ισχυει για αυτους.Το προγραμμα τις μοναδας ειναι βεβαρημενο μεχρι εκει που δεν πηγαινει.Πολλα φυλακια,πολλες ασκησεις,πολλες βολλες,φουλ σπασιμο νευρων και καμια απολυτως οργανωση.Δικιο δεν θα βρειτε ποτε γιατι οι αξιωματικοι ειναι ανικανοι και λιγες δυνατοτητες συνενοησης υπαρχουν μ αυτους.Βεβαια αυτος που εχει την αποκλειστικη ευθυνη για την κατασταση που επικρατει στο ταγμα ειναι σιγουρα ο διοικητης ο οποιος ειναι κεφαλαιο απο μονος του.Θα μιλησω γιαυτον παρακατω.Οι εποπ ειναι στην πλειοψηφια τους γτπ.Μεινετε μακρια απο τους γκατζους εποπ που ειναι με διαφορα οι χειροτεροι.Οι υπηρεσιες ειναι πολυ καλες.Τους παει μια μια και σε σχεση με αλλες μοναδες τις περιοχης ειναι βασιλιαδες.Ενδεικτικα να αναφερω οτι στον προβατωνα πριν ενα μηνα τους πηγαινε μια 5 μεσα μια εξω.Τελως παντων και για να μην μακρυγορω,καλο κουραγιο μαγκες θα περασει.
Συμβουλες:1)Αν εχετε βυσμα ηρθε η ωρα να το βαλετε.Οπου αλλου και να πατε(εκτος πλατης και ρυζιων)θα ειστε πολυ καλυτερα.
2)Στον ΛΥΤ πανε μονο βαρυοπλιτες και οδηγοι.Ολοι οι υπολοιποι αποφυγετε παση θυσια τον τριτο λοχο.Ο λοχαγος του ειναι σκατανθρωπος και οι φωνες του θα σας γινουν εφιαλτης.
3)Μπροστα στον διοικητη να συμπεριφερεστε λες και εχετε απεναντι σας το μεγαλυτερο στρατηλατη ολων των εποχων.Τεντα.
Παμε στους δοκιμους τωρα.
Φιλε δοκιμε που ερχεσαι στο 502.Την μαμησες.
Ο ΔΙΟΙΗΚΗΤΗΣ του 502 που ανεφερα πιο πανω,γνωστος στην γυρω περιοχη με τον nick τακης,ειναι ενας πολυ κακος διοικητης.Ως βαση της διοικησης του εχει το σπασιμο νευρων.Θα χρειαστεις πολυ υπομονη.Οτι λαθος και να γινεται στο λοχο σου θα φταις εσυ.Εκ των προτερων.ΠΟλλες φορες παρατεινει το ωραριο εργασιας και κραταει τα στελεχη οσο αυτος θελει χρισημοποιωντας γελοιες δικαιολογιες(πχ εκτακτη συνελευση εκπαιδευτων) με αποτελεσμα να μην γυρνας σπιτι σου στις 3 αλλα στις 4 και στις 5.Δεν σ αφηνει να δουλεψεις καθολου κατα την διαρκεια της μερας κρατωντας σε μονιμως απασχολημενο σε ανουσιες εκπαιδευσεις.Οι πληρωμες αργουν χαρακτηριστικα καθως τον φουκαρα τον αξιωματικο πληρωμων τον εχει σε αλλα 5 ποστα και ο χριστιανος τρεχει και δεν φτανει.Σου θυμιζει συνεχως οτι η υπηρεσια σε λογιζει ως αξιωματικο,αλλα σου μιλαει με τον χειροτερο τροπο.Χειροτερα απ οτι μιλαει σε φανταρους να προσθεσω χωρις καμια ρατσιστικη διαθεση.Θελει τα παντα να περνανε απο το γραφειο του και να εχει την τελικη κουβεντα για ολα ετσι δημιουργει χαος καθως ολες οι δουλειες του ταγματος καθυστερουν αφου ολοι περιμενουν να τους τσεκαρει ο διοικητης.Να τον χαιρετας οποτε τον βλεπεις και απ τα 200 μετρα να ναι γτ εκτος τον αλλων το παληκαρι εχει προβληματα αυτοεπιβεβαιωσης.Η υπηρεσια που θα κανεις ως βαυδμ ειναι χασιμο χρονου.Εκτος απο την εφοδο που εχεις το βραδυ και καταλαβαινω τη χρηστικη της αξια κανει μια σειρα απο παπαριες κατα τη διαρκεια της μερας με αποτελεσμα να μην καθεσαι καθολου(οπως πχ να τσεκαρεις εναν βρεφπνηπιακο σταθμο στο χωριο Σακος,να ανεβαζεις μια σημαια σε ενα φυλακιο μακρια απο τα συνορα που εχει 2 χρονια να χρισημοποιηθει κ αλλες τετοιες λαλακιουκες)
Εγω την κανω σε λιγο.Εσυ βαλε οτι εχεις κ δεν εχεις για να μην ερθεις ποτε.
ps:eek: διοικητης φευγει τον ιουλιο απο δω.
 

kostas82

New member
πω πω ρε δοκιμε τι μας θυμησες τωρα με την πλατη... δεν υπαρχει πραγματικα πιο μαυρο στρατοπεδο εκει πανω... υπηρεσιες σκατα, βολες κ πορειες (πρωινες, νυχτερινες) ΣΥΝΕΧΕΙΑ, βραδυνες εκπαιδευσεις καθε τριτη, συνεχεια συναγερμοι, ΤΑΕ, ΣΚΑΤΟΣΤΕΛΕΧΗ μεχρι εκει που δεν παει (εξαιρω 2-3 πραγματικους ηρωες λοχαγους που ανεχονταν τον Δκτη), ΕΠΟΠ...καλυτερα να μην σχολιασω (και ΠΑΡΑ πολλοι κ ΓΤΠ), μονιμος σκατοκαιρος, γκατζοκουνουπα, φυλακια, συνεχεια εξωτερικες εφοδους... φυσικα ολα αυτα για το 618 (η κυρια μοναδα εκει) γιατι 617, λοχος συνταγματος κ καποιες ακομα μοναδες (δεν θυμαμαι πλεον) ηταν κλασεις καλυτερα... ΜΑΚΡΙΑ!!
 

taxsidiwtis

New member
potter 306 geia sou. N se rwthsw kati me aformh osa diavasa sta legomena sou?
Katarxhn gia akomh mia fora epalhtheuetai o kanonas pou thelei th moira enos stratopedou arrhkta sundedemenh me ton doikhth ths.
Otan eixa uphrethsei sthn kavulh to 2006 htan nomizw ena apo ta kalutera stratopeda pou mporouse na paei kaneis kai twra apo osa diavasa mallon mia apo tis xeiroteres.
O upodioikhths pou eixe to stratopedo tote htan artei afixthhs apo to kentro ths Korinthou. Enas kontos me komplexsikh sumperifora kai polu sta xarakthristika pou periegrapses.
Pes mou an exeis thn kalosunh an sou leei kati autos pou sou anefera.
Sxetika me thn Plath tis exeis akousei.
Einai auth th stigmh kathodon gia ekei o aderfos mou kai me zwsan ligo ta fudia molis diavasa osa exeis grapsei.
Xsereis poia fulakia exoun ekei kai an axsizei ton kopo na paei kateutheian ekei o aderfos mou?
Se euxaristw prokatavolika kai euxomai kalo upoloipo kai kalos poliths.
Na sai kala man kai keep up the spirit .
Giwrgos C.
 

WindowsNT

New member
Φίλοι του 502 για σας.
Υπηρέτησα εκεί το 2002 - 2003 ώς λοχίας πεζικού. Εχω καμιά 50 μέρες σκηνάκι και καμιά 20 βολές και πυρ κίνηση, τρελές πορείες και διάφορα άλλα.

Το πλεονέκτημα που είχα είναι ότι δεν έκανα υπηρεσίες γιατί υπήρχε πολύς κόσμος. Ομως, τα στελέχη τότε ήταν ψυχασθενείς. Ελάχιστοι οι αξιόλογοι.

Ο διοικητής ήταν σκληρός, ευτυχώς όμως είχε δώσει σε εμάς διαταγή να ξεσκίζουμε τους επόπ που τότε ήταν κατώτεροι (τώρα επειδή υπάρχουν μόνο δεκανείς, δεν είναι κατώτεροι πλέον).

Ευχομαι όσοι πάτε σε αυτό το ηρωικό στρατόπεδο να περάσετε καλά, αν και θα έχει τρέξιμο. Τώρα από εκεί και ύστερα τα ΠΑΝΤΑ είναι θέμα διοικητή, αν πέσετε σε νορμάλ άνθρωπο θα είστε τυχεροί.

Ο λόχος μου τότε είχε διοικητή ένα κακό λοχαγό, αλλά εγώ σαν επιλοχίας του λόχου έκανα καλό κουμάντο στο λόχο μου και περάσαμε όλοι μαζί καλά.
 

gatzoliash

New member
Παίδες, μακριά απο το 502 Μ/Κ ΤΠ. 'Οποιος ισχυρίζεται οτι δεν είναι ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ τάγμα είναι η καθυστερημένος η βυσμα. Ακόμη κι όταν ήμουν εγώ, όλο το καλοκαίρι, απο Ιουνιο μέχρι Οκτώβρη και είχαμε καλό διοικητή, ήταν απλά σκατά!!! Εκπαίδευση συνέχεια, βολές μαλακίες, τεντα ολα. Απ οτι άκουσα, ο υποδικας έγινε δικας και δε θέλω να μάθω τι απέγιναν οι φαντάροι εκει πάνω. Μακριά μακριά μακριά!!!
 

acerk

New member
καλησπερα είμουνα 264 σειρά (α2000) μετά την τρίπολη είμουνα για ελδυκ σέρρες αλλά στη πορεία λόγο προστάτη οικογενίας με πήγαν στη καβύλη στο 502 μ/κτπ με ειδικότητα γραφέα(ένοπλος) πήγα λόγο βάρους (120) και τ/φ έφυγα με κοιλιακούς (85) μπορώ να πω.μέχρι τον ιούλιο του 2000 είταν από τα καλητερα στρατοπαιδα η εκπεδευση εκπεδευση οι ασκήσεις ασκήσεις και όλα κοιλαγαν ωραία σβήναμε μέρες.ώσπου κάπου στον ιούλιο του 2000 αλαξαμε διοικητή και τότε από 12 μέρες σχηνάκια σε 3 μήνες έφτασα της 50 και μέχρι τον δεκέμβριο που έφυγα από βολές ότι θες νυχτερινές, μέρα ,συναγερμούς το βράδυ, επανδρώσεις ,απαγκιστρώσεις ,καταλήψεις,ανακαταληψεις, ταμς ,τετραήμερες,νυχτερινές βοπ,ασκήσεις με επιστράτους από όλα είχε ο μπαξές εδώ πρέπει να πω πως κάθε μέρα είχε γυμναστική κάθε σάββατό 8 χλμ και μετά σο-βε τρελό (ειδικά όταν είταν ένας υπολοχαγός καλη του ώρα όπου και να είναι σπαρτιάτης το παληκάρι μας έλιωνε καλά έκανε κατ εμε γιατί σε αντίθεση με κάποιους άλλους αυτός έτρεxε μαζί μας και δεν καθόταν και να δινει παραγγελματα) απο σκοπιές καλά είταν για μένα το λόχο μου διστηχως όχι και τόσο είμουνα λόχο διοικήσεως με πόλλους γιωτάδες και ενώ αυτοί πηγεναν 2-3-4 έξω αναλογα με τα γουστα του λοχαγου εμείς 1-1 ειχαμε και 1 φηλακιο στη πλατη μας είχαμε καλό λοχαγό όμως (προσοχή καλό είπα όχι μαλακά) με 40 ενόπλους στο λόχο 130 κάτι δύναμη τότε τρέχαμε και δε φτάναμε αλλά είμασταν όλοι μαζί και υπυρχε αλληλεγγοιη και όσοι καβατζονονταν οι υποληποι δε βγάζαν άχνα.από φυλακές τη ωραία τη καλά ο καινούργιος δίκας ήθελε να διξει χαρακτήρα μας τεντώνε με 5 πηγενες αναφορά στρατοπαιδου με 20 έφευγες και χαριστικως.σε γενικές γραμες είταν ωραία εγώ καλά πέρασα είτε με τον ένα δικά είτε με τον άλλο (όταν στη προσωπική σου ζωή κουβαλάς τσιμέντα όλη μέρα αυτά σου φενονται κατασκήνωση) στο 502 πέρασα 9 μήνες που πλέον θυμαμε και γελάω........... εμπειρία ήταν και αυτή και καλή μάλιστα .εδώ θέλω να πω χερετησματα στον ανθιπασπιστη (αρχιλοχία τον πρόλαβα)δυμιριτη που είχα boss όλα καλά??????? αυτά από μένα για το 502.........όμως 1 μήνα ξαναπηγενα με την ίδια παρέα βέβαια οσο μαυρο και να ειναι.......................................................................
ΟΛΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
 

arcem

New member
χμμμ ήμουν όχι ακριβώς στο πυροβολικό αλλά δίπλα στο τεχνικό ενώ όλοι στα γύρω στρατόπεδα φώναζαν έκραζαν έτρεχαν και τα λοιπά ήμασταν το μοναδικό τάγμα το οποίο δεν έκανε τίποτα .... χαχαχαχα γ εσσο 266 σειρά και μάγειρας φίλοι μου.. ζωή και κότα και μακάρι να με δεχόντουσαν πάλι .. καλή συνέχεια πλέον στα μαύρα στρατοπεδα του έβρου και μακριά από τους γκατζους <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers --> <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

Σερ

New member
Καλησπερα φιλε! Ειχα υπηρετησει εκει στις 29 Ιουνιου μεχρι τις 21 Νοεμβριου του 2009 και ημουνα 307 σειρα. Σαν στρατοπεδο ηταν καπως καλο αλλα σαν λοχος ηταν μετριος!
 

Thanostp

New member
Το ότι από το 2009 που γράφτηκε αυτό το post μέχρι και σήμερα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στο 502 στην Καβυλη είναι γεγονός.
Απολύθηκα πριν 7 μήνες από το περιβόητο 502. Μέχρι και το τελευταίο βράδυ πριν απολυθώ υπηρεσία έκανα. Κι αυτό νομίζω τα λέει όλα.
Ελπίζω αυτούς τους 7 μήνες που έχω φύγει να έχει φτιάξει κάπως η κατάσταση αν και χλωμό το κόβω. Είναι και καλοκαίρι τώρα λογικά καμιά εμπλοκή θα έχουν στο καλό μας 502 όπως εμπλοκή είχαμε κι εμείς το καλοκαίρι του 2022. Γυρίσαμε αρχές Μαΐου από το γκρουπ του Πάσχα και έφτασε τέλη Αυγούστου για να καταφέρουμε να πάρουμε μια αδειούλα..
Τραγική φάση. Ελπίζω ειλικρινά να έχει φτιάξει. Για μένα πάντως η Καβυλη συνολικά (κι όχι μόνο το 502) παραμένει το πιο μαύρο και φριχτό στρατόπεδο της Ελλάδας.
 
Top