• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Α ΕΣΣΟ 2009 ΚΕΔΒ

lari

New member
γεια σας παιδια. μου ηρθε το χαρτι και παρουσιαζομαι 10 φεβρουαριου στην καλαματα διαβιβασεις. δεν εχω ιδεα απο στρατο, δεν εχω μιλησει ακομα με καποιον γνωστο μου οποτε δε ξερω τι παιζει εκει. θα μπορουσατε να με δωσετε μερικες πληροφοριες? τι πρεπει να προσεξω ας πουμε κλπ? δε γνωριζω τιποτα και αυτος ειναι ο λογος που δε μπορω να κανω συγκεκριμενη ερωτηση.

ευχαριστω εκ των προτερων..
 

teolin

New member
Epitelous enas dikos mou <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->... Omoiopa8hs file... Bainw 9/2 kalamata diavivaseis ki egw.. kai den exw idea.. psaxnw na vrw plhrofories gia to ti paizei ekei.. an paizei rolo meta h eidikothta 'h einia 8ema vysmatos kai mono.. poso krataei h arxikh ekpaideysh kai poso kai pou h eidikothta.. pou einai kala parame8orio kai pou na apofygw(an vrw kamia 'akrh' telika) .. to mono pou xerw einai pws oloi panw katw eimaste apo tmhmata pou sxetizontai me ypologistes kai hlektronika opote 8a yparxei mia sxetikh epikoinwnia.. Steilte otidhpote xerete kai elate enas enas na gnwrizomaste siga siga <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->:D....
 

Papas412

New member
Κι εγω μπαινω στις 10/2, τελειοφοιτος ηλεκτρονικος απο τει αθηνας.
Αυτο που θελω να μαθω ειναι αν μπαινουν πολλα ατομα ή αν ειναι μικρη η σειρα μας.
Το σιγουρο ειναι πως θα περασουμε καλα.... <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
 

alphacen

New member
Γεια σας συνφάνταροι... 9/2 μπαίνω και γω. Απ' ότι μαθαίνω θα είμαστε αρκετοί οι καμμένοι με υπολογιστές κτλ. οπότε θα έχουμε και πολλά να λέμε από κοντά. Εγώ είμαι επι πτυχίω στο Φυσικό Αθήνας. Καλή θητεία σε όλους. <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

teolin

New member
Χαιρετω τη σειρα.. <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->... Ερωτηση για αυτους που ειναι απο Αθηνα... Θα πατε αυθημερον ή απο την προηγουμενη μερα? Αν ειναι να κανονισουμε οποιος το ψηνει να παμε ολοι μαζι να μπαινουμε στο κλιμα...
 

n_dimos

New member
Καλησπέρα σε όλους σας.

Μερικές απορίες θα μπορεί να σας λυθούν εδώ.

Αν πάτε στο 2ο Τάγμα θα είστε πολύ καλά όλοι οι Ανθυπολοχαγοί είναι πολύ καλά παιδία και ο Υποδιοικητής του Τάγματος.

[quote author="lari"]εμενα στο χαρτι λεει ΥΕΑ. τι ειναι αυτο? καλο, κακο?[/quote]
Αυτή την ένδειξη YΕΑ - Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός την έχουν όλοι (σχεδόν, πιστεύω) που έχουν τελειώσει το λύκειο. Αυτό από μόνο του δεν κάνει τίποτα την ημέρα της κατάταξης όταν θα περνάτε από τα διάφορα "συνεργεία" σε κάποιο θα σας ρωτήσουν άν θέλετε να υπηρετήσετε σαν Έφεδροι Αξιωματικοί. Απαντάτε ότι θέλετε εκεί πέρα.

[quote author="teolin"]poso krataei h arxikh ekpaideysh[/quote]
Η αρχική εκπαίδευση είναι 2 εβδομάδες μέχρι την ορκομοσία κατά την διάρκεια των οποίων το μόνο που κάνετε είναι πρόβες για την παρέλαση και τις παρατάξεις και μέτα άλλες 4 εβδομάδες που είναι το "Σχολείο του Μαχητή" κατά την διάρκεια των οποίων πέρνουν όπλο όσοι πρέπει (Ι1, Ι2, Ι3 Ένοπλο) και γενικά ξεκινάτε τις υπηρεσίες (σκοπιές, περίπολα, θαλαμοφύλακες)

[quote author="teolin"]poso kai pou h eidikothta[/quote]
Η διάρκεια εκπαίδευσης της ειδικότητας εξαρτάται από την ειδικότητα. Οι περισσότερες νομίζω χρειάζονται γύρω στις 4 εβδομάδες. Η μεγαλύτερες σε διάρκεια εκπαίδευσης ειδικότητες νομίζω είναι Τεχνικός Ασυρμάτων Μέσων (Τ.Α.Μ.) και Τεχνικός Ενσυρμάτων Μέσων (Τ.Ε.Μ.) οι οποίες εκπαιδεύονται στον Πύργο Ηλείας στην Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ. όπου η διάρκεια εκπαιδεύσεως είναι 8 εβδομάδες.

[quote author="teolin"]pou einai kala parame8orio[/quote]
Για την παραμεθώριο δεν ξέρω (δεν έχω πάει ακόμα) αλλά ένας δόκιμος που είχαμε στο ΚΕΔΒ μας είχε πεί το εξής "όπου και να πάτε εκτός από νησία θα είναι καλά".

[quote author="teolin"]to mono pou xerw einai pws oloi panw katw eimaste apo tmhmata pou sxetizontai me ypologistes kai hlektronika opote 8a yparxei mia sxetikh epikoinwnia[/quote]
Έτσι έλεγα και εγώ αλλά τελικά θα δείτε πως θα υπάρχουν και πολλοί άλλοι άσχετοι με το χώρο (Θεολόγοι, Αρχαιολόγοι (!), κτλ). Αλλά όντως θα βρείτε πολλά άτομα που έχουν τελειώσει Πληροφορική/Ηλεκτρονική και άλλες παρεμφερείς σχολές.

Άντε με το καλό.
 

bobb

New member
ΓΕΙΑΣ ΣΑΣ ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΕΔΒ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ... ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ...
 

Nikosss

New member
Γεια σας παιδες..μολις πηρα το χαρτι μου..10/2 Καλαματα και εγω...στην αλλη ακρη της ελλαδος.. <!-- s:? -->:?<!-- s:? --> κανεις αλλος απο Θεσσαλονικη ρε παιδια?
 

kostasapostol

New member
Γεια σας παιδια!!!Και εγω 10/2 Καλαμτα καλα ειναι λενε για να δουμε και μονοι μας
Απο Αθηνα και εγω,Νεα Σμυρνη...Πολυ πληροφορικαριοι μαζευτηκαμε μου φαινεται γ..μω τις φασεις θα ειναι!!!
 

teolin

New member
Τι γινεται ρε παιδια ολοι στις 10 μπαινουν? Μονο εγω μπαινω 9? Τους ειπε κανεις πως βιαζομαι? <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
Ευχαριστουμε για τις πληροφοριες n_dimo! Μηπως ξερεις ποσο καθομαστε παραμεθοριο μετα το σχολειο του μαχητη και την ειδιικοτητα?
Γιατι ηδη 8α μαστε κανα 3μηνο μακρια απ'το σπιτι μας.. Αυτο αφαιρειται απο το 6μηνο της παραμεθοριου?
Επισης αν ξερει κανεις ποιες ειναι οι πιο 'καλες' ειδικοτητες και γενικοτερα οτιδηποτε γνωριζει ας μας ενημερωσει..
Αντε σειρες πλησιαζει η ωρα μας... Εχει να πεσει γελιο... <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->...
 

n_dimos

New member
Από όσα ξέρω μέχρι τώρα οι μήνες που κάνεις στην Βασική Εκπαίδευση και στα ΕΚΕ (Ειδικά Κέντρά Εκπαιδεύσεως, εκπαίδευση ειδικότητας δλδ) δεν αφαιρούνται από την παραμεθώριο.
 

alphacen

New member
Αντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά. <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->

Ρε παιδιά μήπως να φτιάχναμε μια λίστα με τι θα χρειαστούμε; Γιατί από αυτά που ακούω και διαβάζω από δω και κει υπάρχουν πολλά κουλά. πχ κάπου έχω δει να πάρουμε 18-20 εσώρουχα παίζει αυτό; Μη γίνω το θέμα της ημέρας στη πύλη... <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->

Λοιπόν ας κάνω ένα προσχέδιο της λίστας και βοηθήστε και εσείς να βγάλουμε τα περιττά ή να συμπληρώσουμε κάτι που λείπει.

-Οδοντόκρεμα
-Οδοντόβουρτσα
-Ξυριστικά
-Σαμπουάν
-Αφρόλουτρο
-Αποσμητικό
-Σφουγγάρι
-Κρεμοσάπουνο
-Χαρτί υγείας (2)
-Υγρά μαντηλάκια
-Γάντια μιας χρήσης
-Γάντια χοντρά (πλύσιμο πιάτων)
-Νυχοκόπτη
-Αποσμητικό spay για πόδια
-Talk ή πούδρα για αντιμυκητιασική προστασία
-Μεμβράνες - τεχνιτό δέρμα για κάλους
-Hansaplast μακρόστενα
-Autan για τα κουνούπια
-Depon
-Halls καραμέλες
-Εσώρουχα (15-20)
-Φανελάκια με τιράντες
-Κάλτσες μάλλινες ή βαμβακερές (5-6), ισοθερμικές (2-3)
-Μπλουζάκια παραλαγής (6)
-Σκούφο Full Face, κασκόλ, γάντια, ισοθερμική χακί μπλούζα
-Πάτοι παπουτσιών (2)
-Υπνόσακο
-Σεντόνι χακί
-Μαξιλαροθήκη λευκή
-Χακί ή μαύρη κλωστή, πράσινα κουμπιά, βελόνα
-Βερνίκι με σφουγγαράκι (Camel)
-Λουκέτα (1 μικρό, 2 μακρόστενα, και 2-3 να υπάρχουν για σάκους κλπ)
-Σακούλες
-Μπλοκάκι τσέπης (& 2 στυλό)
-Φακό μικρό
-Τηλεκάρτες
-Αρκετά Ψιλά

Να σημειώσω εκ των προτέρων ότι μου φαίνονται λίγο υπερβολικά αλλά αυτά γράφονται.

PS: Πετσέτες μας δίνουν;
PS2: Το πιθανότερο είναι να χρειάζονται όλα τα παραπάνω κάποια σιγμή στη θητεία εμείς καλύτερα να επικεντρωθούμε στο τι να πάρουμε μαζί στην αρχή.

Αντε περιμένω σκέψεις προτάσεις και σχόλια... <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

gpan

New member
Αν ειναι να παρουμε όλα αυτά παιδιά, τότε μάλλον κάπου αλλού πάμε, όχι στρατό. Πολύ υπερβολικά μου φαίνονται.
 

gio2211

New member
-Autan για τα κουνούπια (τι να το κανεις ειναι χειμωνας)

-Σκούφο Full Face, κασκόλ, γάντια, ισοθερμική χακί μπλούζα (εμας στο ΚΕΥΓ δεν μας ειχαν ααφησει να το φοραμε παντως αυτο θα σου χρειαζοταν ποιο πολυ παραμαθωριο αλλα οταν πας θα ειναι πλεον καλοκαιρι )

-Χαρτί υγείας (2) (παρε περισσοτερα αν θες τι γνωμη μου κανα 4-5 ειναι 2 εβδομμαδες που θα ειστε μεσα

-πετσετες θα σας δωσουν μεσα
 

alphacen

New member
Οκ! σε ευχαριστώ gio2211 οι συμβουλές ενός παλιού είναι πάντα ευπρόσδεκτες.
 

n_dimos

New member
[quote author="alphacen"]
-Hansaplast μακρόστενα
-Autan για τα κουνούπια
-Halls καραμέλες[/quote]
Αυτά δεν είναι και τόσο απαραίτητα (καραμέλες?! έχει και το ΚΨΜ αν θέλετε να αγοράσετε). Κουνούπια χειμωνιάτικα δεν έχει. Τώρα για το Hansaplast είναι στην ευχέρεια του καθενός.
[quote author="alphacen"]
-Σκούφο Full Face, κασκόλ, γάντια, ισοθερμική χακί μπλούζα
-Υπνόσακο
[/quote]
Από όλα αυτά στην σειρά μου αφήνανε μόνο την ισοθερμική μπλούζα και το κασκόλ (αρκεί να είναι μάυρο και να φοριέται με συγκεκριμένο τρόπο).
[quote author="alphacen"]
-Σεντόνι χακί
-Μαξιλαροθήκη λευκή
-Τηλεκάρτες
-Αρκετά Ψιλά
[/quote]
Μαξιλαροθήκη ναι, αλλά σεντόνι τώρα δεν νομίζω να σας χρειαστούν. Εμάς μας τα αλλάξανε και 2 φορές όσο είμασταν εκεί. Τηλεκάρτα δεν νομίζω να χρειάζεται κάποιος, αφήνουν να μιλάτε στο κινητό αρκεί να μην προκαλείτε. Το μόνο που δεν "ανέχονται" είναι να σε δούνε να μιλάς σε κινητό με κάμερα, γιαυτό το λόγο προμηθευτείτε ένα κινητό χωρίς κάμερα.

Δύο παραδείγματα από "κινητά του στρατού":

Πετσέτες σας δίνουν.

Εδώ είναι και μια εικόνα με τα αντικείμενα που θα πάρετε.
 

alphacen

New member
Σε ευχαριστούμε πολύ n_dimos πολύ χρήσιμα όσα γράφεις. Για κινητό θα συμφωνήσω με το Nokia 1650 για τα χρηματα που κάνει είναι super και έχει και μεγάλη μπαταρία λίγο πάνω 1000mAh την ίδια που είχε το 6600 ένα από τα πρώτα symbian κινητά της Nokia με τρελές ενεργειακές απαιτήσεις.
 

papanik21

New member
kalhspera seiroules!!!egw mpenw 3/2 kalamata!!!pwwwwwwwwww monos tha paw oloi meta tis 9 pate???kalamata na kserete einai poli problepomeno stratopedo alla meta eimaste kurila!!!!!!!
 

n_dimos

New member
[quote author="papanik21"]kalhspera seiroules!!!egw mpenw 3/2 kalamata!!!pwwwwwwwwww monos tha paw oloi meta tis 9 pate???kalamata na kserete einai poli problepomeno stratopedo alla meta eimaste kurila!!!!!!![/quote]

Κοίταξε να δείς, το "προβλεπόμενο" ισχύει αλλά είναι σε λογικά επίπεδα. Το μόνο που θέλουν είναι να είστε τυπικοί σε κάποια πράγματα... αν τα κάνετε αυτά δεν θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μερικά από τα πράγματα που θα πρέπει ή όχι να κάνετε είναι τα εξής:
  • Να μην κοιμάστε με sleeping bug
  • Να είστε ξυρισμένοι κάθε μέρα
  • Να έχετε γυαλισμένα τα άρβυλα. Ας μην είναι καθρέπτης, αρκέι να είναι καθαρά.
  • Να είστε κουρεμένοι. Αν πάτε σε κουρέα να σας κουρέψει τα γύρω-γύρω με την δεύτερη σκάλα και τα πάνω με την τέταρτη της μηχανής και θα είστε κομπλέ.
  • Γενικά να μην προκαλείτε καθήμενοι από 'δω και από 'κει. Γενικά καθήστε γύρω γύρω αλλά αν δείτε κανένα αξιωματικό να περνάει (καμιά 10αριά βήματα από εσάς έτσι... όχι στην άλλη άκρη του στρατοπέδου) κάντε την κίνηση να σηκωθείτε να τον χαιρετήσετε.
  • Για όσους θα είναι στο 2ο Τάγμα όταν θα βλέπετε τον Διοικητή, όσο μακριά κι αν είναι σηκωθείτε και χαιρετήστε τον γιατί έχει ένα κόλλημα με τις χαιρετούρες.

Δεν θυμάμαι κάτι άλλο τώρα.
 
Top