• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Αλλαγή ικανότητας "Ι" (απο Ι4 -> Ι1)

nivas

New member
Καλησπέρα παίδες!
Θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσό είναι εύκολο να αλλάξει κάποιος την ικανότητά του απο Ι4 σε Ι2/Ι1. Συγκεκριμένα, έχω πάρει Ι4 λόγω προβλήματος με τη μέση μου (κλασικό πρόβλημα σε αρκετούς φαντάρους!). Ωστόσο, επειδή δε θέλω να απολυθώ με Ι4 γίνεται να ζητήσω επανεξέταση απο το στρατιωτικό γιατρό προκειμένου να μου αλλάξει το Ι? Είναι αυτό εφικτό? Πρέπει να ακολουθήσω κάποια συγκεκριμένη διαδικασία για να γίνει αυτό?

Αν γνωρίζει κάποιος και έχει τη διάθεση, ας αφιερώσει δυο γραμμές να μου πει. Ευχαριστώ πολύ!

Νίκος
 

ygeionomikarios

New member
Αυτό που λες είναι εφικτό και το έχω δει να συμβαίνει. Η διαδικασία είναι απλή. Σε συνεννόηση με τον λοχαγό σου και τον γιατρό της μονάδας παίρνεις παραπεμπτικό για 401 ή καποιο άλλο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου θα σε δει ορθοπεδικός και θα επανεξετάσει το Ι σου.
Πάντως για τη μετέπειτα ζωή σου δεν έχει καμία απολύτως σημασία το αν θα απολυθείς ως Ι1 ή Ι4 διότι αυτό δεν φαίνεται πουθενά στο απολυτήριο σου.
Εμένα μου είχε τύχει περίπτωση αντίστοιχη με τη δική σου όταν υπηρετούσα ως γιατρός. Το παιδί αυτό ήταν άοπλος και τον έβαζαν συνέχεια λάντζα στα μαγειρία. Είχε βαρεθεί αυτή την κατάσταση και αποφάσισε ότι προτιμά να κάνει σκοπιά. Έτσι λοιπόν τον στείλαμε για αλλαγή του Ι και πράγματι τον έκριναν Ι1.
Το πιο σύνηθες πάντως είναι φαντάροι ένοπλοι να ζητάνε επανεξέταση για να τους κρίνουν άοπλους.
 

ch_I2

New member
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ Ι ΣΟΥ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ή ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ).

ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΟΥ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕΣ ΠΗΡΕΣ ΤΟ Ι4. ΠΑΝΤΩΣ, ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΚΑΝΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.

ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΤΟ Ι ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΣΤΡΑΤΟΥ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΣΕ ΑΥΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Ι1 ΚΑΙ Ι2. ΣΥΝΕΠΩΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΝΑ Ι4 ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ! ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΑΝ ΤΟ Ι4 ΑΥΤΟ ΔΟΘΗΚΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕΣ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΡΙΝΑΝ ΜΕ ΕΝΑ Ι ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΣΟΥ.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ Ι ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

ygeionomikarios

New member
Κοίτα από τη στιγμή που η σωματική ικανότητα, κοινώς το Ι, θεωρείται ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο δεν σε αποκλείει από τα σώματα ασφαλείας. Όταν δηλαδή κάποιος κάνει τα χαρτιά του σε μια προκύρηξη για πρόσληψη π.χ. ως ΕΠΟΠ ή στο λιμενικό σώμα δίνει μεταξύ άλλων και το απολυτήριο του από το στρατό. Εκεί δεν αναγράφεται το Ι. Εξάλλου πριν προσληφθεί θα περάσει ούτως ή άλλως από υγειονομική επιτροπή η οποία θα κρίνει εκ νέου τη σωματική του ικανότητα (Ι).
Η μόνη περίπτωση να αποκλεισθεί καποιος από τα σώματα ασφαλείας είναι αν το απολυτήριο του γράφει ότι απαλλάχτηκε από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Δηλαδή πρακτικά μόνο όσοι έχουν απαλλαγή-Ι5 αποκλείονται από τα σώματα ασφαλείας.
 

GIORGOS!!

New member
ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ.
ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΟΥ ΜΗΠΩΣ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΤΡΑΒΟ ΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ...
 

cktsi

New member
[quote author="ygeionomikarios"]Κοίτα από τη στιγμή που η σωματική ικανότητα, κοινώς το Ι, θεωρείται ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο δεν σε αποκλείει από τα σώματα ασφαλείας. Όταν δηλαδή κάποιος κάνει τα χαρτιά του σε μια προκύρηξη για πρόσληψη π.χ. ως ΕΠΟΠ ή στο λιμενικό σώμα δίνει μεταξύ άλλων και το απολυτήριο του από το στρατό. Εκεί δεν αναγράφεται το Ι. Εξάλλου πριν προσληφθεί θα περάσει ούτως ή άλλως από υγειονομική επιτροπή η οποία θα κρίνει εκ νέου τη σωματική του ικανότητα (Ι).
Η μόνη περίπτωση να αποκλεισθεί καποιος από τα σώματα ασφαλείας είναι αν το απολυτήριο του γράφει ότι απαλλάχτηκε από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Δηλαδή πρακτικά μόνο όσοι έχουν απαλλαγή-Ι5 αποκλείονται από τα σώματα ασφαλείας.[/quote]
καλησπερα εχω απολυθει εδω και 5 χρονια με Ι4 ενω ειχα υπηρετησει 10 μηνεσ ωσ Ι1 μεγαλη βλακεια.Τοτε δε με ενδιαφερανε τα σωματα ασφαλειασ σημερα ομωσ θα ηθελα να κανω τα χαρτια μου πχ για αγροφυλακη αλλα δε μπορω γιατι ζητανε χαρτι που να λεει ρητα οτι εισαι Ι1.Γινεται τωρα να το αλλαξω
 
Top