• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Απαραίτητα για Τρίπολη!

lostnik

New member
[quote author="ΑΝΔΡΕΑΣ"]να ρωτησω κ γω υγρα φακων κ τετοια ψιλοφαρμακα(αποσυμφωρητικο μυτης κλπ) να τα εχω πανω μου;επισης γιατρε σε σενα απευθυνομαι για τα ματια γινεται λεπτομερης εςξεταση γιατι ειμαι οριακα για Ι2[/quote]
Το πιο πιθανό είναι να μη σε αφήσουν να περάσεις κανενός είδους φάρμακο. Ούτε καν depon.
Για το υγρό φακών μαλλον δεν θα σου πουν τίποτα, αλλά γνώμη μου είναι να φοράς γιαλιά, γιατί είναι εύκολο να πάθεις καμια μόλυνση με το βάλε-βγάλε.
Η εξέταση ματιών γίνεται ως εξής. Κάθεσαι στα 3 μέτρα από ένα πίνακα και λες στο γιατρό που κάθεται σε γραφείο και ετοιμάζει τον επόμενο αν τα βλέπεις ή όχι. Μετά σε τσεκάρουν για αχρωματοψία και ξεμπέρδεψες.

[quote author="ΑΝΔΡΕΑΣ"]επισης ποσα χρηματα να παρουμε περιπου μεχρι την ορκομωσια[/quote]
Αν δεν καπνίζεις, με 50-60 Ευρώ λογικά θα είσαι κομπλέ. Αλλιώς, υπολογίζεις ανάλογα.

[quote author="weskers"]
Α ρε τι τραβηξαμε με το ποτηρακι περα δωθε στον ψυχτη...[/quote]
Γι αυτό τα λέω φίλε, να γλιτώσουν τα παιδιά την ταλαιπωρία. <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
Δεν θα ξεχάσω που σε μια νυχτερινή σκοπιά έξω από το οπλουργείο ακούω πίσω μου βήματα. Γυρνάω να δω και βλέπω έναν με πιτζάμες 3 η ώρα τη νύχτα να πηγαίνει με μισό μάτι στον ψύκτη. <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->

[quote author="jokos_31"]Σημερα πηγα πηρα φανελακια αλλα ειναι μπλε πρεπει να παρω και ασπρα???[/quote]
Καλύτερα πάρε. Κανονικά, μόνο άσπρα και γκρι ανοιχτά προβλέπονται.
 

drberto

New member
[quote author="ΑΝΔΡΕΑΣ"]να ρωτησω κ γω υγρα φακων κ τετοια ψιλοφαρμακα(αποσυμφωρητικο μυτης κλπ) να τα εχω πανω μου;επισης γιατρε σε σενα απευθυνομαι για τα ματια γινεται λεπτομερης εςξεταση γιατι ειμαι οριακα για Ι2[/quote]

Εκτος απο την εξεταση μπροστα στον πινακα,θα ζητησουν και τα γυαλια σου να μετρησουν κι απο εκει.Αν δεν τα εχεις μαζι σου θα σου πουν οπωσδηποτε να τα φερεις...Αρα παρτα μαζι σου και γι'αυτο και για τους λογους που αναφερει ο lostnik.
 

maverik

New member
[quote author="drberto"][quote author="ΑΝΔΡΕΑΣ"]να ρωτησω κ γω υγρα φακων κ τετοια ψιλοφαρμακα(αποσυμφωρητικο μυτης κλπ) να τα εχω πανω μου;επισης γιατρε σε σενα απευθυνομαι για τα ματια γινεται λεπτομερης εςξεταση γιατι ειμαι οριακα για Ι2[/quote]

Εκτος απο την εξεταση μπροστα στον πινακα,θα ζητησουν και τα γυαλια σου να μετρησουν κι απο εκει.Αν δεν τα εχεις μαζι σου θα σου πουν οπωσδηποτε να τα φερεις...Αρα παρτα μαζι σου και γι'αυτο και για τους λογους που αναφερει ο lostnik.[/quote]

μέχρι πόση μυωπία στο κάθε ματι είσαι Ι1?
 

ΑΝΔΡΕΑΣ

New member
παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις δε θα δηλωσω μυωπια θα μπω με φακους κ μιας οπως λετε δεν ελεγχουν δε πιστευω να χω προβλημα ε τι λετε?
 

drberto

New member
[quote author="ΑΝΔΡΕΑΣ"]παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις δε θα δηλωσω μυωπια θα μπω με φακους κ μιας οπως λετε δεν ελεγχουν δε πιστευω να χω προβλημα ε τι λετε?[/quote]

Θα σε βρει ο οφθαλμιατρος οτι φορας φακους και εχεις μυωπια.Ποιος σου ειπε οτι δεν σε ελεγχουν;...Ι2 βγαινεις με ανω των 4,5 βαθμων μυωπιας η αστιγματισμου η το αθροισμα αυτων των 2...Ολο το ΦΕΚ με τις παθησεις και τα Ι ειναι εδω: <!-- m -->http://thiteia.org/downloads/si.pdf<!-- m -->
 

drberto

New member
[quote author="Thornheart"]Γιατί είναι κρίμα να βγεις Ι2, σε τι θα σε χαλάσει?[/quote]

+1..Σωστα,σε τι θα σε χαλασει;Θες να παρεις ειδικοτητα οδηγου;
 

reloaded

New member
[quote author="drberto"][quote author="Thornheart"]Γιατί είναι κρίμα να βγεις Ι2, σε τι θα σε χαλάσει?[/quote]

+1..Σωστα,σε τι θα σε χαλασει;Θες να παρεις ειδικοτητα οδηγου;[/quote]


καλησπέρα παιδιά, πρώτο μου ποστ στο φόρουμ

ενδιαφέρομαι για ΔΕΑ στην ΠΑ (έχω διαβάσει την σχετική ενότητα, θα ρωτήσω και εκεί τις σχετικές απορίες μου) αλλά έχω μυωπία πάνω από 4.5.

παίζει να μην με πάρουν για αυτό, και τι τρόπος υπάρχει να ξεπεραστεί;

στο ΦΕΚ με τις παθήσεις λέει επί λέξει:

2. Êáô' åîáßñåóç ìðïñïýí íá åðéëÝãïíôáé ùò ÕðïøÞöé-
ïé ¸öåäñïé Áîéùìáôéêïß êáé üóïé êñßíïíôáé äåõôÝñáò êá-
ôçãïñßáò (É/2), áëëÜ ü÷é ëüãù äõó÷ñùìáôïøßáò, ìïíßìïõ
óõíåêôéêïý óôñáâéóìïý Þ áíáóôÞìáôïò, åöüóïí åßíáé
ðôõ÷éïý÷ïé áíùôÜôùí êáé áíùôÝñùí Ó÷ïëþí, ôï äå íü-
óçìá ðÜèçóç Þ âëÜâç, ãéá ôá ïðïßá åêñßèçóáí êáôçãï-
ñßáò (É/2), äåí ôïõò åìðïäßæåé óôçí Üóêçóç ôùí êáèçêü-
íôùí ãéá ôá ïðïßá ðñïïñßæïíôáé.

να υποθέσω ότι με Ι2 λόγω μυωπίας δεν υπάρχει πρόβλημα για ΔΕΑ?
 

reloaded

New member
[quote author="b_a_k"]Ισοθερμικό χρειάζεται για να μη σε βρουν παγωτό!! Μιλάμε για Νοέμβρη μήνα, χειμώνα δηλαδή πια. Μην κοιτάς τι καιρό κάνει π.χ. στην Αθήνα. Κάτω θα ξεπαγιάσετε. Τα λεω λίγο δραματικά για να καταλάβετε ότι θα κάνει όντως κρύο, δεν υπερβάλουν όσοι σας το λένε. Ειδικά στις σκοπιές το βράδυ και το πρωί όταν θα ξυπνάτε θα έχει παγωνιά. Το ισοθερμικό χρειάζεται, όπως και μπουφάν, τα γάντια και το κασκόλ που θα σας δώσουν. Το κλίμα στην Τρίπολη είναι πραγματικά διαφορετικό. Είναι ανάμεσα σε βουνά και είναι πολύ κρύα πόλη με υπερβολική υγρασία. Ένα πράγμα θα σου πω, η ηρωική Α' 2008 τότε με τα χιόνια σε όλη την Ελλάδα αν θυμάσαι το Φεβρουάριο, έζησε μέρα με θερμοκρασία -15 βαθμούς μέσα στην Τρίπολη!![/quote]

παιδιά, μια και μπαίνω Φλεβάρη να επαναφέρω το θέμα του ισοθερμικού.

τα περισότερα που είδα είχαν πάνω και κάτω μέρος. συμφέρει η δαπάνη, ή να πάρω μόνο το παντελόνι και για το πάνω μέρος του κορμού αρκούν τα μακρυμάνικα φανελάκια;

επίσης, τι χρώμα να είναι; τα περισσότερα ήταν μαύρα, φαντάζομαι ότι με μαύρο χρώμα στο μπλουζάκι του ισοθερμικού θα υπάρχει πρόβλημα, εκτός αν κρύβεται τέλεια κάτω από το φανελάκι.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 

robotech_

New member
Μιας και θα μπει η νέα σειρά θα ήθελα να νιώσω λίγο παλιός και να δώσω τις συμβουλές μου.
Μια σημαντική συμβουλή:
Αν είναι να έχετε επισκεπτήριο κάθε Κυριακή ας μην πάνε οι μανάδες σας να ψωνίσουν 50 κιλά εσώρουχα(κάλτσες,φανέλες και σώβρακα).Θα τα δίνετε στους δικούς σας για πλύσιμο και θα σας φέρνουν άλλα.Γυρνώντας από Τρίπολη εγώ δεν έιχα χώρο να φυλάξω ότι είχε αγοράσει η μάνα μου και πιστέψτε με χάλασε πολλά λεφτα και θα μπορούσαμε να είχαμε γλυτώσει τουλάχιστον τα μισά.
Είναι κρίμα γιατί σας δίνουν 2 γκρί φανελάκια με το έμβλημα της ΠΑ, 2 άσπρα V, 2 τιραντέ).Υπολογίστε πως θα αλλάζετε μια φορά την ημέρα.Άντε 2 άμα βαριέστε.
Για τον ύπνο σας σεντονάκι για να στρώνετε πάνω από την κουβέρτα και από πάνω το sleeping bag το οποίο επιτρέπεται και το θεωρώ και απαραίτητο.Βρείτε κανένα ζεστό αλλά όχι κάτω απο 0 βαθμούς.Θα σκάσετε.Είναι ζεστοί οι θάλαμοι λόγω καλοριφέρ.
Σας δίνουν γυαλιστικά,οδοντόκρεμα,οδοντόβουρτσα,αφρό,ξυραφάκι(πάρτε όμως κανα MACH3 γιατί τα μπικ με τη μια λεπίδα τουλάχιστον εγώ δεν τα μπορώ),σαπούνια,κωλόχαρτα(2),2 πετσέτες,μπουρνούζι(Αφρόλουτρα,σαμπουάν νομίζω δεν δίνουν).
Κινητά χωρίς κάμερα επιτρέπονται.Και φορτιστές περνάτε.Με κάμερα κρατήστε τα σε καμια τσέπη και προσπαθήστε να μην φαίνονται αν το χρειάζεστε.Δεν θα σας βάλουν χέρι στην τσέπη.Απλά θα σας πουν να αδειάσετε τις τσέπες σας.
Και ότι είναι από φάρμακα το οποία χρειάζεστε αλλά δεν έχετε συνταγή κρατήστε τα και αυτά πάνω σας(όσο μπορείτε..).
Μην πάρετε άλλα πολιτικά ρούχα εκτός από αυτά που θα φοράτε μπαίνοντας.Θα ξαναβάλετε πολιτικά μόνο όταν πάρετε άδεια ορκομωσίας.
Αυτά σε πρώτη φάση.
Ρωτήστε ότι θέλετε τώρα που τα έχω φρέσκα ή καλύτερα στείλτε μου PM.
Θα απαντήσω σε όλους!!!!
 

Japanakos

New member
kalispera sas..parousiazomai ti Triti kai go sti Tripoli kai me voithise para polu to site sas se sxesi me to ti tha paro kai gia to ti klima tha vro ekei..Loipon..Exo provlima me ti mesi mou, me ponaei polu kairo,xronia dld alla den edosa simasia mexri pou m hrthe to xarti na parousiasto,eipa na to psakso kai piga se orthopediko kai xoris na kano aktinografia mou eipe oti exo diskopathia kai mou edose mia sintagi me aniflegmonodi..auto pou me provlimatizei einai oti den exo kapoio xarti pou na epivevaionei to privlima mou kai fovamai oti den tha me pistepsoun..ponao akoma k otan kathomai ligi ora se kapoio simio..lete na me steiloun na kano eksetaseis sto GNA i tha me grapsoun?? euxaristo..
 

PbVGyTm

New member
Δε θα σε γράψουν. Να το απαιτήσεις. Θα πεις έχεις πρόβλημα και αν είναι να πας για εξετάσεις.
Εκτός κι αν σε βγάλουν άοπλο κατευθείαν!
 
Top