• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΑΡΣΗ ΤΟΥ BAN ΧΡΗΣΤΩΝ

Status
Not open for further replies.
Είναι κάτι που ήθελα εδώ και πολύ καιρό να γράψω, αλλά το κάνω σήμερα, επειδή μου δόθηκε αφορμή από post τρίτου χρήστη, άσχετο με την θεματική ενότητα στην οποία στάλθηκε.

Είναι δεδομένο ότι κατά καιρούς παρατηρούνται ακρότητες από αρκετούς χρήστες και συγκρούσεις στο forum με προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις που παρά τον αρχικό χαβαλέ που προκαλούν, φτάνουν στο σημείο να μειώνουν κατά πολύ το κύρος του forum και στο τέλος κουράζουν ή ακόμα και αηδιάζουν, προκαλώντας την αγανάκτηση αρκετών αναγνωστών.

Οι συγκρούσεις βέβαια αυτές είναι ως ένα βαθμό αναμενόμενες, γιατί είναι στην ίδια την φύση των ανθρώπων, πολλώ δε μάλλον τη στιγμή που έχουν το μικρότερο δυνατό κόστος, δεδομένου ότι οι χρήστες κρύβονται πίσω από ψευδώνυμα. Έτσι, μπορούν να «ξεκατινίαζονται» μεταξύ τους στο διαδίκτυο και μόλις κλείσουν το pc να επιστρέψουν, έχοντας ήδη εκτονωθεί, στην κοινωνικά αποδεκτή ανθρώπινη συμπεριφορά.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι στο forum αυτό κυριαρχεί η ελευθερία λόγου και έκφρασης, τα δε post δεν λογοκρίνονται παρά μόνο εκ των υστέρων και για πολύ σοβαρό λόγο, με δεδομένο επίσης ότι πολλοί έχουν υποδυθεί για τους δικούς τους λόγους κατά το παρελθόν ή και το παρόν ακόμα πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που πραγματικά είναι και με δεδομένο τέλος ότι πολλοί παρεκτράπησαν σε διάφορες συζητήσεις για σημαντικούς ή ανούσιους λόγους, θα ήταν ίσως άδικο μόνο ελάχιστοι να έχουν αποκλειστεί.

Δεν είναι ο periplanwmenos ο μόνος χρήστης αυτού του forum ο οποίος έγινε ban για λόγους που δεν θα ήταν σκόπιμο μετά από τόσο καιρό να εξετάσουμε, είναι όμως ένας από τους ελάχιστους στα λίγα αυτά χρόνια λειτουργίας του forum.

Σήμερα το forum, αλλά και το ίδιο το site, άλλαξε εμφάνιση και μορφή, μπαίνοντας σε νέα εποχή, όπως εμφάνιση και μορφή αλλάζουμε κι εμείς. Μεγαλώνουμε, μαθαίνοντας καθημερινά περισσότερα πράγματα από τη ζωή, διδασκόμενοι από τα λάθη μας αν κι ενίοτε… κάνουμε πάλι τα ίδια. Όμως έτσι είναι οι άνθρωποι.

Ακρότητες γίναν πολλές και από παντού, κανείς δεν το αρνείται, και πράγματα για τα οποία όσοι τα δημιούργησαν, σήμερα έχουν μετανιώσει. Δεν υπάρχει λόγος να ανατρέξουμε στο παρελθόν για να δούμε πού έφταιξε ο periplanwmenos, γιατί αν το κάναμε, θα βλέπαμε ότι ξεκίνησε να γράφει έχοντας τις καλύτερες των προθέσεων. Καλό θα ήταν λοιπόν πέρα από υποκειμενικά στοιχεία, να σταθούμε στο ένα και μόνο αντικειμενικό. Ότι μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε. Αλλάζουμε και διαφέρουμε.

Ενόψει όλων των παραπάνω θα πρότεινα να αρθεί το ban στον χρήστη periplanwmeno, όπως και σε κάθε άλλον από τους μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού χρήστες που έγιναν ban, γιατί όσο είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων οι συγκρούσεις, άλλο τόσο είναι χαρακτηριστικό των καλλιεργημένων ανθρώπων η έλλειψη διακρίσεων και αποκλεισμών.

Περιμένοντας μια απάντηση από τους διαχειριστές του forum σε ένα αίτημα νομίζω λογικό, σίγουρα όμως ανθρώπινο,
Φιλικά πάντα,
Γιάννης Αδαμίδης

ΥΓ: Δεν είναι «φίλος μου» ο periplanwmenos όπως γράφτηκε στο post από το οποίο πήρα αφορμή να ζητήσω την άρση της απαγόρευσης εισόδου όσων χρηστών έγιναν ban, ωστόσο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι, σε αντίθεση με άλλους που δεν θα μπορούσαν, γιατί η ανθρώπινη φύση, πέραν όλων των άλλων, είναι και επιλεκτική. Επιλέγει ανάμεσα από χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν ελεύθερα και χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις την προσωπικότητά τους.
 
A

admin

Guest
Νομίζουμε ότι αν κάποιος θεωρεί ότι πρέπει να του αρθεί το ban μπορεί να το ζητήσει ο ίδιος με e-mail...
 
Το θέμα δεν είναι τι θεωρεί ο ίδιος, αλλά τι θεωρούν οι χρήστες και οι διαχειριστές του forum.

Και με δεδομένο ότι
κατά πρώτον έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που συνέβησαν όσα συντέλεσαν στο ban του συγκεκριμένου, αλλά και των υπόλοιπων χρηστών,

κατά δεύτερον ενώ για τις συγκρούσεις ευθύνονται πάντα (τουλάχιστον) δύο, στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο ένας την πλήρωσε

και κατά τρίτον ο συγκεκριμένος χρήστης έχει ήδη απολυθεί εδώ και δύο χρόνια περίπου, ως εκ τούτου ελάχιστες θα είναι οι παρεμβάσεις που θα έχει να κάνει (αν τελικά κάνει)

και σε κάθε περίπτωση επειδή όσο περνάνε τα χρόνια τόσο αποστασιοποιούμαστε από ένα γεγονός (χωρίς να το ξεχνάμε), όποιο κι αν είναι αυτό

θεώρησα ότι τουλάχιστον σε συμβολικό επίπεδο θα ήταν μια κίνηση καλής θέλησης ενόψει και της νέας μορφής και εμφάνισης του forum να αρθεί το ban των ελάχιστων χρηστών που έγιναν ban, ανεξαρτήτως του αν θα το ζητήσουν οι ίδιοι ακόμα και αν δεν ξαναγράψουν σ’ αυτό.

Αυτά ήταν όσα είχα να πω και ενόψει της ήδη διατυπωθείσας αρνητικής προδιάθεσης στο αίτημά μου, δεν υπάρχει λόγος να επανέλθω.
 

ygeionomikarios

New member
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σήμερα ο χρήστης Γιάννης Αδαμίδης ζητά την επαναφορά του periplanwmenou στο forum. Ο "τρίτος χρήστης" στον οποίο αναφέρεται είμαι εγώ. Δεν ξέρω γιατί επιλέγει να αναφερθεί σε εμένα με τη φράση "τρίτος χρήστης" και όχι με το nickname που έχω στο forum. Μάλλον θα έχει τους λόγους του...
Αφορμή για αυτή του την έκκληση προς τους διαχειριστές αποτέλεσε ένα post που έκανα νωρίτερα σε topic του Πολεμικού Ναυτικού. Αν το διαβάσετε θα δείτε ότι πουθενά δεν τον "βρίζω", εκφράζω τις απόψεις μου με κόσμιο τρόπο και σίγουρα με λιγότερο δηκτικό τρόπο σε σχέση με το πως έχει εκφράσει εκείνος τις απόψεις του κατά καιρούς. Μάλιστα μια και κάνει λόγο για προσωπικές επιθέσεις θα ήθελα να αναφέρω ότι η πρώτη προσωπική επίθεση στο συγκεκριμένο topic γίνεται από τον Αδαμίδη στον χρήστη alexmegas!!! Το περίεργο είναι ότι το post που έκανα δεν δημιούργησε ένταση ή μάλλον την υποτιθέμενη ένταση μόνο ο Αδαμίδης τη βίωσε.
Ως δημοσιογράφος που όπως λέει είναι το επάγγελμά του θα έπρεπε να ξέρει ότι σε κάθε "λόγο" υπάρχει και "αντίλογος". Κανένας δεν βρίσκεται εξ' ορισμού στο απυρόβλητο και είναι απολύτως λογικό να του κάνει κάποιος κριτική για τα γραφόμενά του. Εξ' άλλου και αυτός με την παρέμβασή του εδώ μου ασκεί κριτική χρησιμοποιώντας πολύ βαρύτερους χαρακτηρισμούς του τύπου ότι "ξεκατινιάζομαι" ότι "χρησιμοποιώ το pc ως μέσο εκτόνωσης και μετά επιστρέφω στην κοικωνικά αποδεκτή ανθρώπινη συμπεριφορά" και άλλα. Το γεγονός ότι δε με κατονομάζει αλλά με φωτογραφίζει το θεωρώ ακόμα χειρότερο.
Δυστυχώς ο κος Αδαμίδης και ο κάθε Αδαμίδης δεν είναι υπεράνω κανενός. Δεν είναι τιμητής των πάντων και είναι καιρός να κάνει και τη δική του αυτοκριτική. Είναι προφανές ότι τον ενόχλησε το post που έκανα αλλά επί της ουσίας δεν παραβίασα κάποιον από τους κανόνες του forum ούτε του επιτέθηκα. Απλά έγραψα την άποψη μου σχετικά με τους πιθανούς λόγους που τον ωθούν επίμονα και μονότονα να ασχολείται με ένα και μόνο θέμα: τον Παλ****ο.
Επεiδή ο Αδαμίδης ουσιαστικά υπονοεί ότι θα έπρεπε και εγώ να τιμωρηθώ με ban και όχι μόνο ο periplanwmenos, έχω να δηλώσω ότι σε 4 ημέρες απολύομαι. Παρά το γεγονός ότι αρκετοί χρήστες τόσο με προσωπικά μηνύματα όσο και στα διάφορα topics του forum μου ζητούν να συνεχίσω να γράφω διότι τους έχω βοηθήσει αρκετά όσον αφορά σε θέματα που άπτονται της ιατρικής, σας ενημερώνω ότι δεν σκοπεύω να συνεχίσω να ασχολούμαι με το forum. Πιστεύω ότι έκανα τον κύκλο μου και βοήθησα αρκετά παιδιά όσο περνούσε από το χέρι μου.
Ολοκληρώνοντας τη σκέψη μου θα ήθελα να αναφέρω ότι όσα γράφουμε μας χαρακτηρίζουν και ως ανθρώπους και ως επαγγελματίες. Εγώ πάντα λαμβάνω υπόψην μου τις αμερόληπτες απόψεις και αυτούς που αβίαστα εκφράζουν τη γνώμη τους χωρίς πάθος ή εμμονές. Εκείνους που έχουν ως εφαλτήριο προσωπικά συμφέροντα τους θεωρώ μη αντικειμενικούς και πάντοτε θα αμφισβητώ την αξιοπιστία των όσων γράφουν.
 

ygeionomikarios

New member
Με αφορμή το ακόλουθο thread στο section του Πολεμικού Ναυτικού θα ήθελα να κάνω ορισμένα σχόλια:
<!-- l -->viewtopic.php?f=5&t=4473&start=0<!-- l -->

Πριν λίγο καιρό ο χρήστης Γιάννης Αδαμίδης είχε ζητήσει την άρση του ban του χρήστη periplanwmenou (γνωστός και ως psarwmenos, vismatias, stratonomosmp, stratonomoszp, armenistis, armenistis sketos κλπ.) κάτι το οποίο δεν είχε γίνει δεκτό αν κατάλαβα καλά από εσάς τους διαχειριστές. Πρόσφατα ο periplanwmenos επανήλθε με το nickname nautonomos επιχειρώντας κατά τη γνωστή του πρακτική να δημιουργήσει ένταση και δυσλειτουργία στο forum. Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο κάνοντας μια "άρρωστη" προσωπική επίθεση σε εμένα και σε άλλους χρήστες, χρησιμοποιώντας εμετικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς προς άτομα τα οποία δεν γνωρίζει καν. Ο Αδαμίδης έσπευσε να τον καλωσoρίσει πάλι στο forum και μάλιστα τον ενθάρρυνε λέγοντας του ότι "μιλάει αυθεντικά και γράφει αυτό που πραγματικά σκέφτεται"!!!!!!

Δεν θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω σε προσωπικό επίπεδο στον periplanwmeno. Γι'αυτό το λόγο απέφυγα να κάνω κάποιο σχόλιο στο συγκεκριμένο thread. Από την άλλη όμως οφείλω να τονίσω ορισμένα πράγματα.
Τέτοιου είδους παρεμβάσεις και τέτοιου είδους χρήστες θεωρώ ότι βλάπτουν γενικότερα την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο, επιβάλλοντας μια ιδιότυπη μορφή "φασισμού" και τρομοκρατίας. Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε πως θέλουμε να είναι οι διαδικτυακοί χώροι όπως και αυτό το forum στο οποίο γράφω εδώ και ένα χρόνο. Με αυτό το σκεπτικό θα ήθελα να ρωτήσω εσάς τους διαχειριστές για ποιο λόγο δεν κλειδώσατε/διαγράψατε το συγκεκριμένο υβριστικό thread και αν ο nautonomos aka periplanwmenos έχει το ελεύθερο να γράφει στο forum;
Όσο για τον Αδαμίδη ειλικρινά λυπάμαι που ένας δημοσιογράφος ταυτίζεται με ένα άτομο που χωρίς το παραμικρό επιχείρημα και χωρίς την παραμικρή απόδειξη συκοφαντεί δημοσίως άγνωστα προς αυτόν άτομα...

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι δεν είμαι ελέφαντας (δηλαδή μονιμάς). Το μόνο κίνητρο που έχω για να γράφω στο forum είναι η παροχή μιας έγκυρης ενημέρωσης προς τους νεοσύλλεκτους φαντάρους κυρίως σε ότι αφορά ιατρικά θέματα και ΄κρίνοντας από το feedback που παίρνω από τους χρήστες θεωρώ ότι το κάνω επιτυχημένα. Όσο για τους Αδαμιδο-periplanwmenous θεωρώ ότι την απάντησή τους σχετικά με τις πρακτικές που εφαρμόζουν την έχουν πάρει από τον κόσμο αυτού του forum ο οποίος τους έχει γυρίσει την πλάτη..
 

George84

New member
[quote author="ygeionomikarios"]
Τέτοιου είδους παρεμβάσεις και τέτοιου είδους χρήστες θεωρώ ότι βλάπτουν γενικότερα την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο, επιβάλλοντας μια ιδιότυπη μορφή "φασισμού" και τρομοκρατίας. Πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσουμε πως θέλουμε να είναι οι διαδικτυακοί χώροι όπως και αυτό το forum στο οποίο γράφω εδώ και ένα χρόνο. Με αυτό το σκεπτικό θα ήθελα να ρωτήσω εσάς τους διαχειριστές για ποιο λόγο δεν κλειδώσατε/διαγράψατε το συγκεκριμένο υβριστικό thread και αν ο nautonomos aka periplanwmenos έχει το ελεύθερο να γράφει στο forum;[/quote]
Προφανώς ζητάς από τον admin να κάνει ban και στον nautonomo. Το ban του nautonomou θα ήταν, για μένα, επιβολή φασισμού, και όχι η ελεθερία λόγου που έχει ο periplanwmenos να λέει ότι θέλει με τον δικό του ξεχωριστό, αν και πολλές φορές, μη αποδεκτό τρόπο.
Από τη μεριά του admin νομίζω πως είναι αρκετό να κάνει απλά ένα edit σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς στο nick του nautonomou και άλλων. Προφανώς αυτό ήταν αδύνατο να γίνει στο nick periplanwmenos, γι' αυτό και του έκανε ban.

Ελευθερία λόγου θέλω να πιστεύω ότι έχουμε όλοι σ' αυτό το forum. Ο nautonomos επιτέθηκε και σε μένα προσωπικά. Είχα την "ελευθερία λόγου" να απαντήσω. Από κει και πέρα οι υπόλοιποι χρήστες του forum μπορούν να κρίνουν τι καπνό φουμάρει ο καθένας μας εδώ μέσα. Τα υπόλοιπα τα λύσαμε με PM.

Διαφωνίες δεν είναι κακό να υπάρχουν. Αρκεί να λύνονται με κόσμιο τρόπο και να μην μπαίνουν εμπόδιο στις απορίες νέων που πρόκειται να παρουσιαστούν και ψάχνουν κάποιες απαντήσεις.
 
Status
Not open for further replies.
Top