• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Αθηνα-πλοιο-πτυχιο-διπλωμα

Φεντα123

New member
Καλησπερα σας κυριοι και συγχαρητηρια για την καλη δουλεια που κανετε και την βοηθεια που δινετε. Επειδη εχω καποιες αποριες θα ηθελα αν μπορει καποιος να με βοηθησει (καποια εχουν ξαναγραφτει αλλα οι αποψεις διίστανται) καθως μπαινω τον νοεμβρη κ δεν εχω αποφασισει καποια βασικα:
1) κατ αρχας θα θελω να μεινω αθηνα (δεν εχω βυσμα) χωρις ομως να με στειλουν πλοιο
2)ειμαι αποφοιτος πολυτεχνειου (μηχανολογος) και καπου ακουσα οτι αν δηλωσω το πτυχιο μπορει να μου βγει σε καλο μπορει να με στειλουν κ πλοιο βεβαια.. να το δηλωσω τι να κανω?
3)διαβασα επισης οτι ενας σιγουρος τροπος να γλιτωσεις το πλοιο κ να εχεις δηλωσει αθηνα ειναι να δηλωσω διπλωμα οδηγησης για οδηγος παρολα αυτα δεν ειναι καλη φαση ο οδηγος (οπως ισχυριζεται το φορουμ) αλλα σιγουρα καλυτερη απο το πλοιο... τι προτεινετε γι αυτο?
4) εχω κοιλη στην μεση.. το λεω κ τι βγαινω και τι επιπτωσεις εχει αυτο εκτος απο το γιωτογλεντι που παιζει απο τις υπολοιπους σειρουλες..
Ευχαριστω εκ των προτερων
 

Kostas70

New member
Συνάδελφε θα σου απαντήσω όσο καλύτερα μπορώ:

1)Αρχικά δηλώνοντας το πτυχίο δεν σου εξασφαλίζει τίποτα όσον αφορά το αν θα είσαι ή όχι στο πλοίο.Το μόνο που σου εξασφαλίζει η δήλωση του πτυχίου είναι ότι σαν ειδικότητα θα είσαι Τ/ΜΗΧ.
Αν μπεις σε πλοίο με αυτήν την ειδικότητα θα σαι στο μηχανοστάσιο.Τώρα ανάλογα το πλοίο και την παλαιότητα του θα σαι καλά ή άσχημα.Δίκοπο μαχαίρι.Το μόνο σίγουρο είναι ότι άμα πιάνουν τα χέρια σου και βοηθάς θα παίζεις καλύτερα από τους άλλους ναύτες του πλοίου σου λόγω ειδικότητας.
2)Αν δηλώσεις το δίπλωμα σου(όπως εγώ) κατά 90% θα σε πάρουν για οδηγό.Πρόσεξε με.Όχι οδηγό διοικητών κλπ.Αυτό θέλει βύσμα.Κανονικό οδηγό.Το άλλο 10% είναι αν δεν πληρείς το μοναδικό κριτήριο που βάζουν(το να έχεις το δίπλωμα για πάνω από 2 χρόνια).
Εφόσον σε πάρουν για οδηγό μετά την προπαίδευση στον Κανελλόπουλο θα επιστρέψεις εκεί ώστε να εκπαιδευτείς για οδηγός στο ΚΕ Παλάσκα..
Θα σου κάνουν κάποια θεωρητικά μαθήματα μηχανολογίας και σημάτων και μετά θα αρχίσει η πρακτική εκπαίδευση σε φορτηγά και λεωφορεία τριάντα και παραπάνω ετών ώστε να βγάλεις το στρατιωτικό δίπλωμα Γ και Δ κατηγορίας.
Το σίγουρο είναι ότι μετά την εκπαίδευση σου δεν θα σε στείλουν σε πλοίο.Αυτό είναι 100% σίγουρο.Και ότι θα γλυτώνεις πάσης φύσεως αγγαρεία,σκοπιά,κουβάλημα κλπ.Θα σαι οδηγός και θα οδηγάς μόνο.Και θα παίζεις και καλύτερα από όλα σχεδόν τα μη βύσματα.
Τα αρνητικά είναι τα εξής:
α) Θα κάτσεις στον Κανελλόπουλο σχεδόν μέχρι να μπει η επόμενη ΕΣΣΟ.Το διάστημα αυτό κυμαίνεται από 2-3 μήνες.Για τον Κανελλόπουλο τα πολλά λόγια είναι φτώχια.'Οταν μπεις τον Νοέμβριο βρες κάποιον ναύτη από εκεί να σου πει πως τα περνάει.Με λίγα λόγια είναι η χειρότερη υπηρεσία ξηράς στο Ναυτικό,τουλάχιστον όσο ήμουν εγώ εκεί.Μπορεί με τον καινούριο οπλονόμο και τον καινούριο υποδιοικητή να καλυτέρευσαν τα πράγματα.
β)Αν δεν ανήκεις σε κάποια ειδική κατηγορία θα κάνεις 12μηνο.Αν μπεις σε πλοίο,με την καινούρια διάταξη,θα κάνεις 9μηνο!!!
γ)Αν δεν είσαι τουλάχιστον μέτριος σαν οδηγός θα βλαστημάς την ώρα και την στιγμή.Τα οχήματα,στην πλειοψηφία τους,είναι σε κακή κατάσταση και πρέπει να έχεις και κάποια τρέλα(όρεξη) για να τα οδηγήσεις.

Για την κοίλη στην μέση δεν έχω ιδέα τι παίζει με τα Ι και τα λοιπά.Πάντως κοίλη στην μέση και καράβι δεν είναι καλός συνδυασμός γιατί το κουβάλημα θα τείνει στο ν με ν να τείνει στο άπειρο
 
Καλησπέρα σε όλους... Παιδιά μπαίνω και εγώ τώρα τον Νοέμβρη και είμαι αποφοιτος πολυτεχνειου (μηχανολογος). Ξέρει κανείς τι παίζει ακριβώς με το τμήμα Μηχανικών του Ναυτικού?? Τι πιθανότητες έχω σαν μηχανικός (αν έχω κιόλας)... Επίσης υπάρχει περίπτωση να είσαι και στο τμήμα μηχανικών αλλά και σε νησί. Μηχανικοί του ναυτικού ενωθείται!!!!!
 

frapas

New member
[quote author="Liatsos Vassileios"]Καλησπέρα σε όλους... Παιδιά μπαίνω και εγώ τώρα τον Νοέμβρη και είμαι αποφοιτος πολυτεχνειου (μηχανολογος). Ξέρει κανείς τι παίζει ακριβώς με το τμήμα Μηχανικών του Ναυτικού?? Τι πιθανότητες έχω σαν μηχανικός (αν έχω κιόλας)...[/quote]
Αν είσαι Μηχανικός (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) θα πάρεις σίγουρα την ειδικότητα Τ/ΜΗΧ. Δεν ξέρω τι εννοείς Τμήμα Μηχανικών, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο (απ'όσο ξέρω). Πού πάνε οι περισσότεροι μ'αυτήν την ειδικότητα δεν ξέρω, πάντως στα πλοία έπαιζε πολύ πριν καναδυό χρόνια.
[quote author="Liatsos Vassileios"]Επίσης υπάρχει περίπτωση να είσαι και στο τμήμα μηχανικών αλλά και σε νησί.[/quote]
Αν καταλαβαίνω καλά τι ρωτάς, ναι, γίνεται να έχεις ειδικότητα Τ/ΜΗΧ και να είσαι σε νησί.
 
Top