• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

B' ΕΣΣΟ 2010 Μηχανικό (Κ.Ε.Μ.Χ - Ναύπλιο)

mex10B

New member
Σήμερα έμαθα πως μπαίνω στο Μηχανικό στο Ναύπλιο!!!

10 Μαίου είναι η κατάταξη!!!

Έλα να μαζευόμαστε σιγά σιγά!!! <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
 

tsit

New member
Και εγώ μία από τα ίδια: 10/05 ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο.

Άντε με το καλό...
 

oikonomikarios

New member
Μια χαρά είναι ο δεύτερος λόχος. Εγω που ήμουνα δευτερο λόχο πέρασα μια χαρά. Απλά λίγο οι εγκαταστάσεις είναι σε κακή κατάσταση και αυτό μπορεί να σας χαλάσει λίγο. Για τους αξιωματικούς μόνο τα καλύτερα μπορώ να πω.
 

fminas

New member
[quote author="soukoutoube"]Γιατι μακρια απο τον 2ο λοχο?[/quote]
Γιατί είναι πολύ πιο ζόρικος από τους άλλους με την έννοια ότι εκεί τους φωνάζουν και τους τρέχουν πιο πολύ. Καλύτερα να πας νωρίς τη μέρα της κατάταξης γιατί αυτούς που πάνε νωρίς συνήθως τους βάζουν στον 1ο.
 

newbies

New member
χαιρεται και απο θεσσαλονικη.

σημερα ειδα στο army.gr οτι παρουσιαζομαι 11/4 KEMX Ναυπλιο

μια γενικη ερωτηση: εχει σημασια εαν καποιος δεν εχει παρει πτυχιο ακομα η δεν ρωτανε?
 

tsit

New member
[quote author="newbies"]χαιρεται και απο θεσσαλονικη.

σημερα ειδα στο army.gr οτι παρουσιαζομαι 11/4 KEMX Ναυπλιο

μια γενικη ερωτηση: εχει σημασια εαν καποιος δεν εχει παρει πτυχιο ακομα η δεν ρωτανε?[/quote]

Τι εννοείς? Τι είδους σημασία θα μπορούσε να έχει? Ρωτάνε βέβαια αλλά τυπικά όπως και πολλά άλλα. Πάντως αν εννοείς αν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα λόγω έλλειψης του πτυχίου, η απάντηση είναι πως όχι.
 

mex10B

New member
υπνόσακο χρειαζόμαστε? τι λέτε? εμένα μου φαίνεται υπερβολικό να πάρω αφού μπαίνουμε Μάιο.
 

tsit

New member
[quote author="mex10B"]υπνόσακο χρειαζόμαστε? τι λέτε? εμένα μου φαίνεται υπερβολικό να πάρω αφού μπαίνουμε Μάιο.[/quote]

Δεν είναι θέμα κρύου αλλά καθαριότητας. Θα μάθω συνθήκες από φίλο που μπήκε το Φλεβάρη και θα σου απαντήσω.

Υ.Γ. Άλλος φίλος μου παρουάστηκε Γρεββενά(και αυτός Φλεβάρη) και δεν επιτρεπόταν υπνόσακος αλλά ήταν πεντακάθαρα και ολοκαίνουρια οπότε δικαιολογημένο. Τώρα που είναι Καστοριά αντιθέτως, επιβάλλεται και κανείς δεν λέει κουβέντα γιατί η κουβέρτα είναι από το '49 και έχει πάνω την Άρτα και τα Γιάννενα.

Ελπίζω να βοήθησα.
 

mex10B

New member
Για θέμα καθαριότητας τώρα που είναι καλοκαιράκι έλεγα να πάρω μαζί 1-2 άσπρα σεντονάκια για να είμαι οκ. Το sleeping bag το παίρνουμε αργότερα όταν πιάσει το κρύο. Ξέρω γω? Εσείς θα πάρετε?
 

fminas

New member
Να πάρετε sleeping bag γιατί μπορεί να κάνει ψυχρούλα το βράδυ. Επιτρέπονται κανονικά.
 

diesi24

New member
Υπάρχει κανείς από παλιά σειρά να μας πει λεπτομέριες για τη ζωή στο ΚΕΜΧ?

Γιατί όλοι λένε τα χειρότερα για τον 2ο Λόχο?

Οποιος ξέρει ας απαντήσει...
 

fminas

New member
[quote author="diesi24"]Υπάρχει κανείς από παλιά σειρά να μας πει λεπτομέριες για τη ζωή στο ΚΕΜΧ?

Γιατί όλοι λένε τα χειρότερα για τον 2ο Λόχο?

Οποιος ξέρει ας απαντήσει...
[/quote]
Εγώ από το φαΐ δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος, λίγες φορές το βρήκα νόστιμο, άλλες φορές δεν τρωγόταν καθόλου, άσε που και οι μερίδες ήταν μικρές. Κάτι άλλο που δεν μ'άρεσε είναι ότι τα λουτρά ήταν σε άλλο κτίριο κι έτσι έπρεπε χειμωνιάτικα να βγαίνω λουσμένος έξω. Εσείς όμως τώρα που θα μπείτε Μάη δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα. Όσον αφορά το θέμα της κούρασης το ΚΕΜΧ είναι από τα χαλαρά κέντρα, σε κάτι πεζικά τους τρέχουν πολύ. Για το 2ο λόχο τα είπα πάνω. Είναι κρίμα να είσαι στο ΚΕΜΧ και να πας εκεί.
 

Αντ

New member
Παίδες και εγω 10 Μαίου Ναύπλιο μπαίνω και είμαι απο Αθήνα...Ξέρουμε γενικά τι παίζει?
 

Sky333

New member
Λοιπον, εντυπωσεις απο το Ναυπλιο.

α. Γενικα, ειναι ok κεντρο. ουτε κολαστηριο, ουτε ομως και καφενειο.

β. Αυτο που λενε για τον 2ο λοχο, ισχυει. οχι πως ειναι κατι το απιστευτα δυσκολο, απλα ειναι φοβερα εκνευριστικο να ξυπνας εσυ απο τις 5.30 για να εισαι ετοιμος στις 6, να τρεχεις συνεχεια, να σε κραζουν συνεχεια και να βλεπεις τον 1ο και 3ο (κ πλεον και 4ο) λοχο να ξυνονται και να κανουν τσιγαρακια... γιαυτο, αν μπορεσετε, αποφυγετε τον!

γ. προσθετο στο β. δεν εχει σημασια τι ωρα θα μπεις για τον πιον λοχο θα σε βαλουνε. ετσι οπως ειστε στην σειρα, βαζουν 10 στο 1ο, 10 στο 2ο, κπλ κλπ κλπ. οποτε, κοιταξτε λιγακι και ρωτηστε αυτους που θα βγουν πριν απο εσας. αν αυτοι μπηκαν στο 1ο, ε δωστε την σειρα σας σε μερικους να πατε πιο πισω εσεις <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->

δ. το φαγητο, για κεντρο, ειναι μετριοτατο. κυριοτερο προβλημα, οτι ολα μα ολα τα φαγητα κανουν κολυμπι στο λαδι. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΑΔΙ. περα απο καθε φαντασια...
μια φιλικη συμβουλη. αν μπειτε μαγειρια, ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ για να καθαρισετε τα πλυντηρια. τελευταια φορα τα καθαρισα εγω μαλλον τον αυγουστο και ηταν μεσα πρασινο νερο-λασπη γεματο κατσαριδες. για το καλο ολων και το δικο σας, just do it.

ε. κινητα με καμερα, ουτε για πλακα, τουλαχιστον στο 2ο λοχο. πολλες φυλακες οι οποιες ΝΑΙ γραφτηκανε και περασανε στις μοναδες μας. εχω κοσμο να κλαιει ακομα και απολυομαστε σε 18 μερες!

στ. sleeping bag, "επιτρεπονται". κοινως, το βραδι, μπειτε μεσα και το πρωι αμεσως μαζεψτε το και εξαφανιστε το. το μεσημερι, δεν το εμφανιζεται ουτε για αστειο.
επισης, ουτε σεντονια επιτρεπονται κανονικα, οποτε θα εφαρμοζετε την ιδια τακτικη.
αυτα βεβαια, στον 2ο λοχο παντα. στο 1ο κ 3ο ηταν πολυ πιο χαλαροι.

ζ. οι εγκαταστασεις. το KΨΜ εχει πραγματικα ελλαχιστα πραγματα και ξεμενει παρα πολυ συχνα. αν καπνιζεται, παρτε κουτα για να ειστε σιγουροι.
τα ντουζ συχνα δεν εχουν νερο οποτε οταν εχετε χρονο, πατε γρηγορα και απο τους πρωτους για να εχετε.
για τον 2ο λοχο, οι εσωτερικες τουαλετες κ ντουζ ειναι καλυτερο να μην τις πλησιαζετε καθως το τραγικες ειναι λιγο (σε εμενα εσκασε ο σωληνας απο το καζανακι στα μουτρα...)
θα πατε στις εξωτερικες που ειναι σαφως καλυτερες και στα ντουζ του 3ου λοχου (που γινεται ο πανικος αλλα δεν υπαρχει αλλη λυση).

η. απο υπηρεσιες τωρα, εχει απολλα.
θαλαμοφυλακες, σκοπιες, περιπολοι, μαγειρια κλπ κλπ κλπ

σκοπιες, αν πατε στην πισω πλευρα (ειδικα φυλακιο πεδιου βολης), ειναι μια χαρα. μπροστα, σου σπανε τα νευρα.
στα μαγειρια, το πρωινο ειναι παραδεισος. γλιτωνεις την εκπαιδευση και γενικοτερα εχει λιγη δουλεια. το απογευματινο ομως ειναι κολαση, ειδικα αν πεσετε και σε βραδια οπλιτη ή νυχτερινη εκπαιδευση.



παντως, ειναι καλη περιοδο αυτη γιατι θα εχει καλη θερμοκρασια και δεν θα εχετε 45 βαθμους οπως εμεις!

το ναυπλιο ειναι ομορφη πολη αν και μικρη και μολις ζεστανει, να πατε τρεχοντας για μπανιο στις παραλιες μετα την πολη στις οποιες γινεται ο ΧΑΜΟΣ!!!

καλη θητεια παιδες και καλο κουραγιο <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
 
Top