• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟΣ

boysetsfire

New member
...μόνο έφεδρος όταν κάνεις τη θητεία σου στο στρατό.
Γενικά :1,82 ύψος και άνω ,δίπλωμα οδήγησης ,Ι1 σωματικη ικανοτητα,21 ετών και άνω, χωρίς τρύπες από σκουλαρίκια , χωρίς τατουάζ και συνήθως πτυχιο κάποιας σχολής (ΤΕΙ/ΑΕΙ κτλ).

Αν σου αρέσουν οι στολές περίμενε τις απόκριες <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
Όταν μεγαλώσεις κι άλλο θα αλλάξεις γνώμη !
 

Psminitis

New member
Η ειδικότητα που παίρνεις στο στρατό δεν είναι επάγγελμα...ούτε η θητεία είναι επάγγελμα. Αν θες να γίνεις επαγγελματίας, μπορείς είτε να περάσεις σχολή Ευελπίδων είτε ΣΜΥ, είτε να πας ΕΠΟΠ και με το κατάλληλο βύσμα να πας Στρατονομία. Αν περάσεις στο νομικό τμήμα της ΣΣΑΣ σίγουρα θα γίνεις η στρατονόμος ή στρατολόγος ή στρατοδίκης. Τα ίδια ισχύουν και για αερονόμος ή ναυτονόμος στις αντίστοιχες σχολές. Παρόλα αυτά και γω πιστέυω οτι θα αλλάξεις γνώμη, υπάρχουν καλύτερα επαγγέλματα και ένστολα και άστολα. Για στρατονόμος κατά τη διάρκεια της θητείας μπορείς να το δηλώσεις και αμα έχεις τα κατάλληλα προσόντα θα σε πάρουν. Δεν είναι καλή ειδικότητα και συνήθως τη διαλέγουν παιδιά που απλά δεν είχαν καλό βύσμα και πήγαν σε μαύρα σώματα όπως τεθωρακισμένα ή πυροβολικό ή κάποιοι από το πεζικό. Κανένας πχ από το υγειονομικό ή το υλικού πολέμου δεν πάει για στρατονόμος. Προσωπικά σου εύχομαι να έχουν αλλάξει τα πράγματα ώσπου να πας φαντάρος και είτε να έχει καταργηθεί η θητεία είτε να χει μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Είτε σε καλό σώμα είτε όχι, το "φρενάρισμα" που τρώς από το στρατό στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή είναι πολύ μεγάλο.
 

manthkon

New member
γεια σας παιδια ! ειμαι 27 ετων κ πληρω ολες τισ προυποθεσεις για στρατονομια εκτος του γεγονοτος οτι εχω μια τρυπα στο αυτι την οποια ομως εχω πολυυυ καιρο να χρησιμοποιησω αλλα θεωρω πως φαινεται . θα με δεχθουν η θα με κοψουν ? να βαλω βυσμα γι αυτο ? γινεται δηλαδη να ερθει το χαρτι εκ των πρωτερων να παω μετα το κεντρο Σ/Ν ??
 

boysetsfire

New member
Οχι θα ερθουν στο κεντρο να σας διαλέξουν(δε φαινεται στο χαρτι που θα σου ερθει σπιτι),αλλά δε γνωρίζω εάν πάνε σε όλα τα κέντρα για να διαλεξουν ατομα.
Γιατι εχω ακουσει οτι πχ για Προεδρική Φρουρά δε πάνε σε όλα τα κέντρα.

Εαν μπεις Εσσο αυγουστου επειδη (πιστευω οτι)θα ειναι μικρή ,εαν δηλωσεις οτι θελεις να πας και σε παρουν,δε θα σε κοψουν στο ΚΕΣΝ.Νοεμβριου που ειναι μεγαλύτερες εσσο είναι αλλιώς.

Δε χρειάζεσαι βυσμα εαν πληρείς τις προυποθέσεις .
 

Bax_Bunny

New member
Παιδιά εγώ αυτό που κατάλαβα στη στρατονομία είναι ότι ελάχιστοι μπαίνουν επειδή το θέλουν και πλοιρούν τις προποθέσεις.Οι περισσότεροι μπαίνουν είτε με βύσμα είτε με το ζόρι. Οι τλευταίες δύο σειρές ήταν πολύ μικρές κι έτσι τράβηξαν πολύ κόσμο με το ζόρι.Τά μάτια μου είδαν στρατονόμους 18 και 19 χρονών, 1.75, αμόρφωτους, σχετικά χοντρούς κλπ...προφανώς με βύσμα.Όποιος πάει ΣΝ θα δει ότι στην καρδίτσα εντελώς τυχαία τα πόστα σε γραφεία κλπ τα έχουν άτομα από Καρδίτσα,Τρίκαλα και Λάρισα. Εκεί που απότι κατάλαβα δε χωράει βύσμα είναι στα ιατρικά θέματα.Αν βγεις Ι2 κλπ παίρνεις δρόμο.. Στο κέντρο στην καρδίτσα (ΚΕΣΝ) οι εγκαταστάσεις είναι σούπερ,όπως και το φαγητό.Έχει τρέξιμο αλλά και ενδιαφέρον, απλά σου σπάνε τα νεύρα με κάθε ευκαιρία,ειδικά στην αρχή.Οι στρατονόμοι-εκπαιδευτές στην καρδίτσα είναι υποχρεωμένοι να σου σπάσουν τα νεύρα αλλιώς τα ακούνε αυτοί.Αν μπορείς να τρέξεις και να υποστείς το σπάσιμο νεύρων αξίζει για τη συνέχεια γιατί διαλέγεις το που θα πας και την περνάς χαλαρά,ανάλογα και με το που πήγες.Μετά ούτε ρουφιάνος γίνεσαι ούτε τίποτα.Αν έχεις μυαλό και φερεσαι σωστά κανείς δε σε βρίζει...Ελπίζω να ξεκαθάρισαν μερικά πράγματα..
 

Bax_Bunny

New member
Δυστυχως θα περάσεις από γιατρό χωρίς μπλούζα και το θέμα θα κολλήσει εκεί. Θα σου πρότεινα να μην το δοκιμάσεις με το σκεπτικό "κι αν δε με κόψουν?" γιατί από τη στιγμή που σε κόβουν μπορεί να μείνεις ένα μήνα ή και περισσότερο εκεί, κι ενώ θα ξέρεις ότι περιμένεις τη μετάθεσή σου, θα ακολουθείς το πρόγραμμα και θα έχεις φωνές και καμπάνες όπως οι υπόλοιποι...
 
Z

Zupa

Guest
Καλησπέρα. Έχω κάποιες απορίες σχετικά με το θέμα...

Όσον αφορά τις μεταθέσεις:
Επιλέγω ΕΓΩ που θα πάω (αρκεί να υπάρχει ΣΝ στην πόλη αυτή);
Η μετάθεση αυτή για το 9μηνο, είναι η μόνη (αμετάθετο); Ή θα κάνω ένα τρίμηνο κάπου, και ένα τρίμηνο κάπου αλλού;

Όσον αφορά το ΚΕΣΝ:
Η διάρκεια της εκπαίδευσης εκεί, πόσο διαρκεί ακριβώς;
Υπάρχει περίπτωση να πάρω άδεια εκεί; Το λέω γιατί πιθανότατα τότε να έχω εξεταστική, και να χρειάζεται να δώσω κάποιο μάθημα.

Το οτι δεν θα κάνω τόσες υπηρεσίες μέσα, και οτι παιζει ωράριο μέχρι τις 3 το μεσημερι (και μετα είμαι ελεύθερος) ισχύει;

Ευχαριστώ
 

boysetsfire

New member
Ναι . Μετα τους 2 μήνες εκπαίδευση στο ΚΕΣΝ ( <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> ) ,επιλέγεις 2 τόπους για μετάθεση.
1 ευνοική και 1 παραμεθώριο , 3 μηνες στον κάθε ένα.
Βέβαια μπορείς να δηλώσεις αμετάθετο στο παραμεθώριο και να μεινεις εκεί 6μηνο.
Για κάποιους που είναι απο σαμο,ροδο ,κω κτλ 6 μήνες ζωάρα σπίτι τους <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->

Άδεια στο ΚΕΣΝ πολυ δυσκολα θα παρεις.
Οσο για το ωραριο γενικα δε ισχυει.Μοναδα /ταγμα/ομαδα ΣΝιας η μια με την αλλη αλλαζουν τελείως .
Αν θες κατι πιο συγκεκριμενο ρώτα.
 

st3f

New member
Με τις αδειες τι παιζει σε στρατονομια; Και επισης θελω να ρωτησω αν μπορει καποιος να μου πει σε ημερομηνιες αν εχω δικιο:

Μπαινω δ εσσο νοεμβριο βασικη εκπαιδευση δυο εβδομαδες, με επιλεγουνε στρατονομια και παω στην καρδιτσα αρχες δεκεμβρη. Η εκπαιδευση εκει διαρκει 2 μηνες ακριβως μεχρι τον Ιανουαριο; Φοιτητική αδεια θα μπορω να παρω τελος ιανουαριου?
 

kd305

New member
[quote author="st3f"]Με τις αδειες τι παιζει σε στρατονομια; Και επισης θελω να ρωτησω αν μπορει καποιος να μου πει σε ημερομηνιες αν εχω δικιο:

Μπαινω δ εσσο νοεμβριο βασικη εκπαιδευση δυο εβδομαδες, με επιλεγουνε στρατονομια και παω στην καρδιτσα αρχες δεκεμβρη. Η εκπαιδευση εκει διαρκει 2 μηνες ακριβως μεχρι τον Ιανουαριο; Φοιτητική αδεια θα μπορω να παρω τελος ιανουαριου?[/quote]

αν πας 15 δεκεμβρίου στο κέντρο εκπαίδευση στρατονομίας θα φύγεις 15 φεβρουαρίου..


υ.γ ξέχνα την φοιτητική άδεια
 

st3f

New member
Αυτο που θελω να μάθω όμως αν ξέρεις είναι αν όντως πας 15 Δεκεμβρη στο κέντρο ή αν πηγαινεις νωρίτερα. ευχαριστώ παντως
 

kd305

New member
για στρατονομία φεύγεις όταν έρθουνε οι μεταθέσεις για όλους δηλαδή σε 30 μέρες,πχ αν μπεις 15 νοεμβρίου θα φύγεις 15 δεκεμβρίου για καρδίτσα
 

boysetsfire

New member
Φίλε μου από αρκετά καλή πηγή έμαθα ότι η εκπαίδευση καρδίτσα θα διαρκέσει για την επόμενη εσσο (ή από την επομενη εσσό και μετά) 6 εβδομάδες αντί για 8.
ΔΛΔ απο περίπου 13-15 δεκέμβρη με περίπου τελη Ιανουαριου - αρχες Φεβρουαρίου.
 

st3f

New member
Ποσα ατομα παιρνουν περιπου απο καθε εσσο και ποσοι κόβονται μετα την εκπαιδευση; Ειναι ευκολο να σε κοψουνε; Ή μονο οσους εχουν καποιο προβλημα ή αυτους που ξυνονται;
 

boysetsfire

New member
Εξαρτάται απο το πόσο μεγάλη είναι η ΕΣΣΟ.
Περίπου 180~230 άτομα ανα εσσό πιστεύω.
Ονομάζονται γύρω στους 130 ~170, οι υπόλοιποι κόβονται ή λόγω καποιου Ι , ή τραυματισμου στην εκπαίδευση ,ή δε την παλεύουν και βαζουν βυσμα να φυγουν (λολ), ή τελος αν δε γουσταρει κάποιον ο διοικητης λόγω χαρακτήρα (καμπανες κτλ ) ή σκουλαρικια / τατουάζ.

Αν δε εχεις κάτι καλύτερο αξίζει .Χωρίς βύσμα κάνεις πολύ καλύτερη θητεία από το να πας στρας σε κανα έβρο.
Ομοίως και ΠΦ.
 

dd13

New member
Να σας ρωτήσω ρε παιδιά,μπαίνω τώρα τον Νοέμβρη και λέω να δοκιμάσω για στρατονομία.(βύσμα δεν έχω).
Είμαι 1,96 100 κιλά,27 ετών και μια χαρά στην υγεία μου.
Το μόνο πρόβλημα είναι 2 τρύπες στο ένα αυτί.Θα σταθεί αυτό εμπόδιο?Να μην δοκιμάσω καν?
 

boysetsfire

New member
Δοκίμασε. Αν τις είχες παλαιότερα και έχουν κλείσει /δε φαίνονται είσαι ψιλο οκ.Αν όχι .. δοκίμασε δε χανεις τπτ.
'Ασε που οι " ψηλοί" ( 1,90 +) στις τελευταίες εσσό είμασταν λιγοτεροι απο προηγούμενες. +++
 

Nick-97-

New member
Γεια χαρα παιδια.Ημουν Λαμια κ μιυ δωσανε φυλλο πορειας για την Καρδιτσα στο ΚΕΣΝ .Γενικα τι παιζει εκει ειναι καλα επιτρεπεται το κινητο με καμερα? Αδεια παιρνεις καθολου?Εξοδους εχει?
 
Top