• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Stelios_thess

New member
Ειμαι 10 μερες συνεχομενες (και θα ειμαι σιγουρα αλλες τοσες και περισσοτερες) σε εμπλοκη. Καθημερινη υπηρεσια συνδιαζομενη με εκπαιδευτικες ασκησεις, συναγερμους, αγκαρειες και αλλες δραστηριοτητες. Αμεση συνεπεια αυτων ειναι η ελλειψη υπνου και η υπερμετρη σωματικη και ψυχολογικη κοπωση.

Ως στρατιωτης εχω καποια νομικη καλυψη που προστατευει τα στοιχειωδη ανθρωπινα δικαιωματα μου ή ειμαι καταδικασμενος στην ανευ οριων δουλεια?

Για παραδειγμα, υπαρχει καποιο οριο μηνιαιων υπηρεσιων, συνεχομενων υπηρεσιων ή κατι που με προστατευει και ειναι ορισμενο νομικα? Αν υπαρχει ειμαι διατεθημενος να το φτασω στα ακρα για να προστατευσω την υγεια και την αξιοπρεπεια μου.
 

p_h

New member
δεν υπάρχει κάτι στον στρατιωτικο κώδικα, ουτε στις πάγιες εντολές του ΓΕΣ, σε επιπεδο μεραρχίας, ταξιαρχίας κατα καιρούς βγαινουν εντολές για μέγιστο αριθμό υπηρεσιών, εξαρταται που υπηρετείς.
Το μόνο που υπάρχει απο το ΓΕΣ ειναι η εντολή για εξοδους με υπηρεσιακό σημείωμα υποχρεωτικά ανα 3 μέρες.
 

kd305

New member
ότι είπε ο φίλος από πάνω

εντάξει στις 10 καλά είσαι ακόμα,εγώ βάρεσα 2 φορές 26άρια... <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
 

theod1986

New member
Φίλε μου, στον Ελληνικό Στρατό υπάρχει μία φράση πασπαρτού,
η εξής : "Λόγω υπηρεσιακών αναγκών". Στο όνομα αυτής μπορούν να
γίνουν πολλά ειδεχθή εγκλήματα <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->. Από "βρώμικες" μεταθέσεις και αποσπάσεις
μέχρι και γω δν ξέρω τι. Οπότε, και να κάνεις κάποια ενέργεια, σου πετάνε ένα "λόγω υπηρεσιακών αναγκών" και όλα καλά και άγια.
Για αυτό κάνε λίγη υπομονούλα και όλα θα περάσουν. Έχει δίκιο ο Στρατηγός. 10 μέσα
δεν είναι δα και τόσες πολλές. Πάντως, και ο άλλος Στρατηγός έχει επίσης δίκιο. Το έχω ζήσει
και εγώ αυτό το κάθε τρεις μέρες ένα υπηρεσιακό. Πάντως, αν πραγματικά αισθάνεσαι την ανάγκη να
κάνεις κάτι, μπορείς να στείλεις μία καλογραμμένη αναφορά στο <!-- e --><a href="mailto:dsp@army.gr">dsp@army.gr</a><!-- e -->
Εγώ το τόλμησα, και μάλιστα επώνυμα, και έγινε η δουλίτσα μου. Βέβαια αφορούσε σε μη παράταση απόσπασης,
αλλά σημασία έχει ότι έπιασε και τσίμπησα και 3 συνεχόμενες εξόδους - διανυκτερεύσεις. Καλή τύχη!!!
 

theod1986

New member
Αν θες, μπορώ να σου στείλω και υπόδειγμα. <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
 

p_h

New member
o φαντάρος ειναι το κοροιδο του στρατευματος, για τους εποπ και τα στελέχη υπάρχουν κανονικα πάγιες διαταγές για τον μέγιστο αριθμο υπηρεσιών, μόνο τον φανταρο πιάνουν οι υπηρεσιακές ανάγκες.

Εγω απο την εμπλοκή ειχα γίνει σαν ζόμπι, και τα κορδονια μου με δυσκολία τα έδενα.
 

theod1986

New member
Αν και Στρατηγός, κακοπέρασε. <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
 

George84

New member
Μάλιστα, που να φανταστώ ότι έχει ανοίξει ο κολλητός το ίδιο θέμα 3 φορές. Τέλος πάντων, αφού ανοίξατε εδώ συζήτηση το μεταφέρω εδώ και κάνω αναφορά στα άλλα 2 μπας και τα δει κανένας και τα διαγράψει.

[quote author="George84"][quote author="Stelios_thess"]Ειμαι 10 μερες συνεχομενες (και θα ειμαι σιγουρα αλλες τοσες και περισσοτερες) σε εμπλοκη. Καθημερινη υπηρεσια συνδιαζομενη με εκπαιδευτικες ασκησεις, συναγερμους, αγκαρειες και αλλες δραστηριοτητες. Αμεση συνεπεια αυτων ειναι η ελλειψη υπνου και η υπερμετρη σωματικη και ψυχολογικη κοπωση.

Ως στρατιωτης εχω καποια νομικη καλυψη που προστατευει τα στοιχειωδη ανθρωπινα δικαιωματα μου ή ειμαι καταδικασμενος στην ανευ οριων δουλεια?

Για παραδειγμα, υπαρχει καποιο οριο μηνιαιων υπηρεσιων, συνεχομενων υπηρεσιων ή κατι που με προστατευει και ειναι ορισμενο νομικα? Αν υπαρχει ειμαι διατεθημενος να το φτασω στα ακρα για να προστατευσω την υγεια και την αξιοπρεπεια μου.[/quote]
Χαχαχαχα
Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ....
Να σου πω το εξής. Αν έχετε τέτοια εμπλοκή, και βάλεις βύσμα, δικηγόρους ή οτιδήποτε άλλο για να παίρνεις περισσότερες εξόδους, θα χώσεις σίγουρα κάποιον ή κάποιους από τους συν-φαντάρους σου σε μεγαλύτερη εμπλοκή απ' αυτή που έχουν ήδη.
Για τους μόνιμους και τους ΕΠΟΠ ο αριθμός των υπηρεσιών/μήνα είναι συγκεκριμένος. Για τους έφεδρους στρατιώτες νομίζω πως δεν υπάρχει νόμος για το μέγιστο αριθμό υπηρεσιών που μπορούν να κάνουν κι αν υπάρχει δεν εφαρμόζεται. Ο αριθμός των υπηρεσιών εξαρτάται από το διοικητή που δηλώνει και καλά πόση δύναμη έχει η μονάδα του και πόσες υπηρεσίες του στρατοπέδου μπορεί να υποστηρίξει. Αν γενικά στο στρατόπεδο υπάρχει εμπλοκή λόγω πολλών υπηρεσιών και έλλειψης στρατιωτών το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να εγκρίνει η μεραρχία (ή το σώμα) που υπάγεστε τη μείωση των υπηρεσιών (κλείσιμο σκοπιών, μείωση περιπόλων κλπ). Κάτι που όπως καταλαβαίνεις είναι δύσκολο να γίνει ειδικά αν είναι στόκος ο διοικητής.
Πάντως, αυτά που αναφέρεις είναι λίγο δεδομένα, οπότε μη νομίζεις ότι είσαι ο μόνος άνθρωπος του κόσμου που έχει φάει εμπλοκή. Αγγαρείες γίνονται παντού και εννοείται πως τις κάνεις αν είσαι μέσα στο στρατόπεδο (ελπίζω να μην αναφέρεσαι βέβαια απλά στις καθαριότητες....). Συναγερμό και επιφυλακή είναι λογικό να έχετε, αφού είναι καλοκαίρι, και όπως κάθε καλοκαίρι, όλα τα στρατόπεδα είναι σε επιφυλακή για τις φωτιές (προφανώς θα ξέρεις ότι κάηκε πάλι η μισή Αττική). Οι ασκήσεις που κάνετε είναι κι αυτές δεδομένες και είναι διαταγές της μεραρχίας, τις οποίες εκτελούν όλοι, δεν θα κάνουν εξαιρέσεις στο φανταράκο που έχει φάει λίγες μέρες εμπλοκή.

Τα άλλα κουλά που αναφέρεις (ελλειψη ύπνου, υπερμετρη σωματικη και ψυχολογικη κοπωση, στοιχειωδη ανθρωπινα δικαιωματα, καταδικασμενος στην ανευ οριων δουλεια, να προστατευσω την υγεια και την αξιοπρεπεια μου) δεν ξέρω πως να τα σχολιάσω, νομίζω θέλω τη βοήθεια του kd305 ... <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
Συμμαζέψου λίγο για να περάσεις καλά στη θητεία σου. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μπήκες σε κατασκήνωση, ούτε είσαι διακοπές, ούτε δουλεύεις στο δημόσιο και έχεις συγκεκριμένο ωράριο, υποχρεώσεις και δικαιώματα. Δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που έχει περάσει απ' το στρατό, και είναι δεδομένο, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, ότι θα περάσεις εμπλοκή (όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε). Κατά τα άλλα δεν θίγεται ούτε η υγεία σου, ούτε η αξιοπρέπειά σου ούτε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματά σου, σε στρατόπεδο είσαι, σε ταΐζουνε 3 φορές τη μέρα, σε ποτίζουνε, σου δίνουν κρεβάτι, θέρμανση το χειμώνα. Αυτά είναι τα στοιχειώδη, και είναι ίδια για όλους. Εκτός στρατού, πολλοί δεν έχουν ούτε αυτά.

Ξαναλέω, μην σκέφτεσαι μ' αυτόν τον τρόπο, υπάρχουν τρόποι να περάσεις καλά στη θητεία σου και να την παλέψεις μια χαρά με τους υπόλοιπους που ξέρεις πολύ καλά ότι τραβάνε τα ίδια. Και κοίτα να περάσεις καλά μέσα γιατί έξω σε περιμένουν χειρότερα. Έχω περάσει 42 μέρες συνεχόμενες εμπλοκή, από συνδυασμό εμπλοκής στις υπηρεσίες, επιφυλακή για φωτιές, ασκήσεις, ταξιαρχική, σχοινάκια, κρατήσεις, φυλακές και απόσπαση σε φυλάκιο. Είναι αλήθεια ότι τότε μου φάνηκε κάπως όλο αυτό, τώρα όμως, που έχω 4 χρόνια που δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα, αναπολώ εκείνη την εποχή σαν καλή περίοδο, φαντάσου, και σκέψου ότι εγώ είμαι απ' τους τυχερούς, κατ' αρχήν γιατί έχω δουλειά, ενώ ένας στους τρεις σήμερα δεν έχει, κι έχω τα νόμιμα (καλό μισθό, ένσημα, πλήρες ή μάλλον υπερπλήρες <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> ωράριο, λίγες άδειες) ενώ άλλοι στον ιδιωτικό δεν έχουν ούτε αυτά τα στοιχειώδη (ανασφάλιστοι, ημιαπασχόληση, απλήρωτοι κλπ). Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι υπάρχουν και χειρότερα, και σίγουρα δεν είναι αυτά που περνάς εσύ τώρα, χειρότερα είναι αυτά που περνάω εγώ, πολύ χειρότερα είναι αυτά που περνάνε οι ευέλικτοι/κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι και χείριστα είναι αυτά που περνάνε οι άνεργοι (ειδικά αυτοί με χρέη και οικογένεια). Χαλάρωσε λίγο, και κοίτα να απολαύσεις τους λίγους μήνες ξεγνοιασιάς που σου μείνανε.[/quote]
 

p_h

New member
... εντάξει εδώ που τα λέμε, η στέρηση ύπνου δεν ειναι και ό,τι πιο υγιεινό.
 

George84

New member
[quote author="p_h"]... εντάξει εδώ που τα λέμε, η στέρηση ύπνου δεν ειναι και ό,τι πιο υγιεινό.[/quote]
Δεν διαφωνώ, αλλά άλλο στέρηση ύπνου όμως κι άλλο αυτό που περιγράφει ο κολλητός ... απ' αυτά που γράφει καταλαβαίνεις ότι μπαίνοντας στο στρατό περίμενε ότι θα του φέρνουν και φαγητό στο κρεβάτι το πρωΐ...
 

p_h

New member
δεν ξέρω, παρατεταμένη εμπλοκή με 10 μέσα σε κάνει να αναρωτιεσαι τι έγκλημα έκανες και τώρα πληρώνεις την τιμωρία. Εγω τουλάχιστον έτσι το βίωσα.
 

kd305

New member
εγώ ρε παιδιά ούτε έξω από το στρατό κοιμόμουνα πάνω από 6-7 ώρες οπότε μου φάνηκε φυσιολογικό,τώρα ο φίλος περιγράφει την κατάσταση ενός μπούλη,που μεγάλωσε με 2 σερβιτόρες να του τα έχουνε όλα έτοιμα,να κοιμάται 10 ώρες για να ξυπνήσει με επιδερμίδα κομπλέ,να βάζει φέτες από καρπούζι στα μάτια του για να μην έχει μαύρους κύκλους από κάτω κλπ..δηλαδή η ζωή ενός γιωτόμπαλου που χωρίς τα @@ του πατέρα του,είναι μια μερίδα μακαρόνια χωρίς τυρί και αλάτι,δηλαδή άνοστη Ζωή...( φίλτατε γιώργο ελπίζω η βοήθεια μου να σε κάλυψε <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> )

στο στρατό δεν πας για κατασκήνωση,πας υποτίθεται για να εκπαιδευτείς και όσο φανεί σε μερικούς γελοίο, οι λίγες ώρες ύπνου σου θυμίζει φάση πολέμου,γιατί και στον πόλεμο αυτό γίνεται..αν δεν έχεις σκοπιά πχ,κάνεις κάτι άλλο..
 

George84

New member
[quote author="kd305"]φίλτατε γιώργο ελπίζω η βοήθεια μου να σε κάλυψε <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> [/quote]
Χαχαχα με κάλυψες, μια χαρά <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->
Πάνω κάτω αυτά ήθελα να πω κι εγώ, αλλά είπα να το πάω λίγο πιο ευγενικά... <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->

By the way, σκατόφλωρος είμαι κι εγώ, δεν το κρύβω, αλλά όχι κι έτσι...
 

theod1986

New member
Εκεί, να πήξεις ΠΟΥΣΤΟΝΕΟ!!! <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
Αστειεύομαι Στέλιο!!! Όπως και οι Στρατηγοί. Κάνε την αναφορά σου και βλέπεις.
 

p_h

New member
και εγω ειμαι της αποψης ότι πρέπει να εχεις αντοχή στην αυπνία, αλλά έχει και κάποιο νόημα, το να κάθεσαι αγρυπνος και να κοιτάς ντουβαρια και οπλοβαστους δεν έχει κανένα νόημα.

@ topic starter:
Λοιπόν υπάρχουν 2 λύσεις στο πρόβλημα σου (εφόσον δεν έχεις βύσμα), 1 μία ειναι να πάρεις κατευθειαν αναβολή και να ξεμπερδέυεις μεχρι να δεις τι μπορείς να κάνεις.
Η άλλη ειναι να ζητήσεις αναβολή και ακροαση απο τον διοικητή, ο κανονισμός λέει ότι αν πάρουν αναβολή 5 άτομα απο την ίδια εσσο γίνεται ΕΔΕ εις βάρος του διοικητή, γιαυτο και οι περισσότεροι προτείνουν άδειες κτλ να το ξανασκευτείς. Ζήτα του να σε βάλει σε κάποιο πόστο που ειναι καπως πιο ήρεμα, πχ. ΚΨΜ, λέσχη.
Πρόσεχε, μη δεχθείς άδεια γιατί μόλις γυρίσεις θα στο φυλάνε και θα σε λιώσουν στην εμπλοκή και στην αγγαρεία...
Αν αρνηθεί κοιτα την πρώτη λύση.
 

theod1986

New member
Το χειμώνα το καταλαβαίνω, η σκοπιά δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο, κυρίως λόγω του κρύου,
αλλά το καλοκαιράκι είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία. Κάνε και λίγο περισυλλογή αγορίνα,
να δεις πως περνά το 2ωρο. Ειδικά, το περίπολο το καλοκαίρι έχει πολύ πλάκα. Βρε πότε στη ζωή
σου θα ξαναζήσεις τόσο σουρεαλιστικές εμπειρίες? <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: --> <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
Τσίμπα το τραγουδάκι, το οποίο στην περίπτωσή σου ταιριάζει γάντι, και άσε τη μιζέρια.
<!-- m -->http://www.youtube.com/watch?v=nGw6sRZsrDY<!-- m -->
 

George84

New member
[quote author="p_h"]@ topic starter:
Λοιπόν υπάρχουν 2 λύσεις στο πρόβλημα σου (εφόσον δεν έχεις βύσμα), 1 μία ειναι να πάρεις κατευθειαν αναβολή και να ξεμπερδέυεις μεχρι να δεις τι μπορείς να κάνεις.
Η άλλη ειναι να ζητήσεις αναβολή και ακροαση απο τον διοικητή, ο κανονισμός λέει ότι αν πάρουν αναβολή 5 άτομα απο την ίδια εσσο γίνεται ΕΔΕ εις βάρος του διοικητή, γιαυτο και οι περισσότεροι προτείνουν άδειες κτλ να το ξανασκευτείς. Ζήτα του να σε βάλει σε κάποιο πόστο που ειναι καπως πιο ήρεμα, πχ. ΚΨΜ, λέσχη.
Πρόσεχε, μη δεχθείς άδεια γιατί μόλις γυρίσεις θα στο φυλάνε και θα σε λιώσουν στην εμπλοκή και στην αγγαρεία...
Αν αρνηθεί κοιτα την πρώτη λύση.[/quote]
Γιατί όμως, γιατί?
Η 1η λύση για μένα δεν είναι λύση για κάποιον που είναι ήδη 27 χρονών και πρέπει να ξεμπερδέψει κάποια στιγμή με το στρατό. Με το να πάρει αναβολή τι θα γλιτώσει? την προσωρινή εμπλοκή, που μπορεί την άλλη βδομάδα να στρώσει? Το θέμα είναι ότι θα χάσει ένα χρόνο απ' τη ζωή του έτσι. Το να μην την παλεύει κάποιος λόγω εμπλοκής δεν είναι λόγος να πάρει αναβολή, εκτός αν έχει ψυχολογικά και δεν την παλεύει γενικότερα.
Η 2η λύση, το να βάλει δηλαδή βύσμα ή να μιλήσει στον ίδιο το διοικητή για να γλιτώσει αγγαρείες, υπηρεσίες και ασκήσεις θεωρώ ότι είναι πολύ ριψοκίνδυνο, κατ' αρχήν γιατί μπορεί ο διοικητής να μη μασάει και να τον βάλει στο μάτι, αλλά ακόμα κι αν του κάνει τη χάρη ο διοικητής το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίσει ακόμα χειρότερα, αφού θα τον έχουν στη μπούκα οι υπαξιωματικοί, οι παλιότεροι και οι νεότεροι φαντάροι, γιατί ξαναλέω σε μονάδα που έχει εμπλοκή, για να λουφάρει κάποιος πρέπει κάποιος άλλος ή κάποιοι άλλοι να χωθούν περισσότερο. Δεν είναι λύση να σε βάλουν στο μάτι όλοι για να γλιτώσεις μερικές σκοπιές.

Ο μόνος τρόπος να την παλέψει κάποιος στο στρατό, ανεξάρτητα τις υπηρεσίες, αγγαρείες, ασκήσεις κλπ που κάνει είναι να έχει καλές παρέες και να τα πάει καλά με όλους. Καλύτερα να έχει κάποιος φουλ εμπλοκή και να κάνει όλη μέρα χαβαλέ με τα συμφαντάρια σε σκοπιά και αγγαρεία παρά να κλειστεί στο ΚΨΜ και να μην του μιλάει κανένας.

PS. Και δεν έχει σημασία ποιόν θα χώσεις, για το ποιός θα σε βάλει στο μάτι. 2 μέρες πριν πάρω μετάθεση απ' το 50ΤΥΠ στο 223 ΚΙΧΝΕ, παραμονή Χριστουγέννων, κι ενώ είχα έξοδο γιατί όλοι οι παλιοί τελευταία βδομάδα πριν τη μετάθεσή μας δεν κάναμε υπηρεσίες (σειρά 299), βρέθηκε ένας σειρά 301 που μόλις είχε έρθει στη μονάδα, και μετά τη βδομάδα προσαρμογής, παραμονή Χριστουγέννων είχε την πρώτη του υπηρεσία. Πήγε ο έξυπνος στο γιατρό και του είπε ότι έχει και καλά πρόβλημα στο πόδι και δεν μπορεί να κάνει περίπολο, οπότε χώσανε εμένα να κάνω την υπηρεσία του. Προσωπικά δεν χαλάστηκα καθόλου να κάνω ένα τελευταίο περίπολο, το μόνο που μου την έσπασε είναι ότι έχασα 1 απ' τις δύο τελευταίες εξόδους μου με πολλούς φίλους που είχαμε όλοι έξοδο και είχαμε κανονίσει να τα σπάσουμε. Βέβαια εγώ προσωπικά δεν του είπα τίποτα του 301, και του μιλούσα κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Να σημειώσω ότι είχα άψογες σχέσεις και με τους παλιότερους (298) και με τη σειρά μου (299) και ειδικά με τους νέους (300 και 301).
Το βράδυ που γυρίσανε οι εξοδούχοι έγινε της π*****νας το κάγκελο, χωρίς εγώ να το κάνω καθόλου θέμα, πέσανε πάνω στο γιωτόμπαλο όλοι (παλιοί και νέοι) και τον βρίζανε που στην πρώτη του υπηρεσία έχωσε παλιότερο, χαρακτηριστικά ένας 300άρης που με πήγαινε πολύ γιατί του φέρθηκα πολύ καλά απ' την πρώτη μέρα που ήρθε στη μονάδα ήταν έτοιμος να τον δείρει τον άλλον και του φώναζε "Ποιός είσαι εσύ ρε μαλάκα, εγώ που είμαι 300 και δεν έχωσα ποτέ 299, κι έρχεσαι εσύ 301 και τους χώνεις να κάνουν την υπηρεσία σου, γιωτόμπαλο!". Δεν ξέρω τι απέγινε ο συγκεκριμένος φαντάρος, αφού δύο μέρες μετά έφυγα με μετάθεση, το σίγουρο είναι ότι τον έβαλε στο μάτι όλο το ΤΥΠ και φαντάζομαι ότι δεν πέρασε και πολύ καλά εκεί πάνω. Κι όλο αυτό για ένα 2ωρο περίπολο...
Καλές σχέσεις με όλους, αλληλοσεβασμός, αλληλοκατανόηση, αλληλεγγύη. Μόνο έτσι την παλεύεις στο στρατό, όπου κι αν βρίσκεσαι, όσο μαύρη κι αν είναι η μονάδα, όσο εμπλοκή κι αν έχει.
 

p_h

New member
οκ, για την πρώτη λύση, για εμένα η θητεία ήταν χαμενος χρόνος, ούτε έμαθα τίποτα, ούτε έκανα κανένα εθνικό έργο, ούτε μου χρειάστηκε κάπου το απολυτήριο του στρατού, σε όσες δουλειές πήγα το μόνο που μου ζήτηθηκε ήταν εκπληρωμένες στρ. υποχρεώσεις (και η απαλλαγή εκπληρωση ειναι).

Για τη δευτερη πρόταση, καταρχάς το ότι αν λουφάρει ένας θα χωθούν άλλοι θα ήταν σωστό μόνο αν οι υπηρεσίες, αγγαρείες, κτλ ήταν ίσα μοιρασμένες, αυτό όμως ποτέ δεν είναι. Και όσοι κράζουν τους άλλους ότι τους χώνουν όταν βρουν την ευκαιρία τα ίδια κάνουν. Ειχαν πάρει απο τη μονάδα 7 άτομα για κάτι ψευτομερεμέτια και βαψίματα, τα παλικάρια έκαναν όσο πιο αργα μπορούσαν για να μην τελειώσουν, έκαναν 2 μήνες, και τελειωσαν λίγο πριν απολυθούν, αυτοί ήταν οι πρώτοι που έκραζαν αν κάποιος έβγαινε ΕΥ.
Δεν του προτείνω να πάρει καμμιά άδεια και να γυρίσει σαν να μην έγινε τίποτα, αλλά να ζητήσει να μπει σε κάποιο ποστο μέχρι να απολυθεί, οπου δεν θα μπορεί να του πει κανείς τίποτα αν κάνει σωστά τη δουλειά του, υπάρχουν τέτοια πόστα σε όλες τις μονάδες και τα κρατάνε οι καραβανάδες για να βολευουν τους δικούς τους. Το να κάνει ό,τι του λένε θα γίνει γρήγορα το κοροιδο του λόχου, θα γίνει η ευκολη λύση, εγω απο ένα σημείο σε διάφορους βλάκες που ήθελαν να με στειλουν να τους πάρω τσιγάρα, καφέδες, κτλ απλά τους έλεγα ότι είχα άλλη δουλεια να κάνω.
 
Top