• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Εννιάμηνο στην Αεροπορία - Υπάρχουν τέτοιες μονάδες?

otto29

New member
Καλημέρα σε όλους...
Ζητάω την βοηθειά σας γιατί η ενότητα της αεροπορίας έχει ατονίσει λίγο.....
Μπαίνω Αεροπορία 31/8/10 (Γ ΕΣΣΟ 2010).
Υπάρχουν μονάδες που να είναι εννιάμηνη η θητεία οπως στον στρατό ξηράς....??
Αν υπάρχουν ποιές είναι αυτές και πως παιζουν off άδειες κ λοιπά......?
Κάλη δύναμη σε όλους
 

Psminitis

New member
Η Αεροπορία δεν έχει ατονήσει λίγο αλλά πολύ ειδικά μετά από τη θέσπιση της 9 μηνης θητείας για το ΣΞ, ενώ η αεροπορία και το ναυτικό παραμένουν στους 12. Οι 3 μήνες έξτρα θητεία είναι ο λόγος της ατονίας όπως ανέφερες. Οχι δεν υπαρχουν μονάδες αεροπορίας με 9μηνη θητεία.

Παρόλα αυτά η αεροπορία (όπως και το ΠΝ) δεν έχουν υποχρεωτική παραμεθόριο ενώ πολλές μονάδες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης θεωρούνται παραμεθόριες μονάδες. Η μεγάλη διαφορά ΠΑ και ΠΝ είναι αυτό που λες εσύ off δηλαδή : Για τον ΣΞ τη μέρα χωρίς υπηρεσία ο φαντάρος πρέπει να βρίσκεται στη μονάδα τους ως τις 14:00 - 15:00 ενώ στην ΠΑ και το ΠΝ απλά δεν πατάει καθόλου στη μονάδα, είναι δηλαδή σαν μια μέρα άδεια άγραφη ενώ δικαιούσαι όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες κανονικά. Αρα στην αεροπορία αν σε μια μονάδα κάνεις 15 υπηρεσίες το μήνα έχεις 15 μέρες άγραφη άδεια.

Η διαφορά είναι ότι πλεον η αεροπορία δεν έχει πολύ κόσμο οπότε ο αριθμός των off έχει μειωθεί σε όλες τις μονάδες. Παρόλα αυτά η χειρότερη μονάδα της αεροπορίας δεν συγκρίνεται με μια έστω και σχετικά καλή μονάδα του ΣΞ. Ο ΣΞ έχει θεωρητικά υποχρεωτική παραμεθόριο. Αν δεν βιάζεσαι να πάρεις απολυτήριο τότε αν και η θητεία είναι ημερολογιακά 3 μήνες παραπάνω ο πραγματικός χρόνος θητείας είναι πιστεύω πολύ κατώτερος από 9 μήνες.
 

apolis

New member
Otto και εγώ είχα ακούσει για 9μηνο σε αεροπορία, αλλά μόνο για μονάδες σε Έβρο, Β.Α Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Είχα δει και κάποια άρθρα σε εφημερίδες που το επιβεβαίωναν, όμως δεν έχω δει κανένα "επίσημο" έγγραφο του στρατού ή κάποιο σχόλιο από υπουργό ή από ανώτερο αξιωματικό που να δίνει παραπάνω λεπτομέρειες.. Οπότε δεν ξέρω τι ισχύει τελικά. Πάντως και εγώ με Γ' ΕΣΣΟ μπαίνω και αν το 9μηνο ισχύει θα το κυνηγήσω..
 

otto29

New member
Είναι 100% σίγουρο οτι δεν υπάρχει εννιάμηνο στην αεροπορία??
Από γνωστούς που είναι ήδη στην αεροπορία μου έχουν πεί πως υπάρχουν τέτοιες μονάδες (π.χ. Σάμος)
Η αλήθεια είναι πως αν εχω την δυνατότητα θα ήθελα να κάνω εννιάμηνο....
Παρ όλα αυτα ξέρεις καμιά μονάδα με καλά off?
 

apolis

New member
Otto, όπως σου είπα δεν ξέρω σίγουρα αν ισχύει το 9μηνο γιατί δεν έχω δει κάποιο έγγραφο του στρατού, αλλά μόνο άρθρα σε εφημερίδες κτλ (βέβαια δεν νομίζω οι δημοσιογράφοι να το έβγαλαν απ'το μυαλό τους).. Τώρα για μονάδες με καλά off δεν έχω ιδέα, τώρα παρουσιάζομαι και εγώ! Γενικά βέβαια έχω ακούσει ότι στις μικρές μονάδες το κλίμα είναι καλύτερο αλλά πιο συγκεκριμένα δεν ξέρω να σου πω.
Τώρα από εβδομάδα, όταν με το καλό μπω στην Τρίπολη θα αρχίσω να ρωτάω να δω τι παίζει και θα κινηθώ αναλόγως γιατί και εμένα με ενδιαφέρει.
 

karhas

New member
Καλησπέρα και από μένα. Έχω διαβάσει ότι από την ΕΣΣΟ Μαϊου και μετά μπορεί να υπηρετήσει κάποιος 9μηνο σε Έβρο, Β.Α Αιγαίο και Δωδεκάνησα. Τώρα δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο, μπαίνω με τη Δ ΕΣΣΟ οπότε σας εύχομαι καλή θητεία και μόλις μάθετε κάτι εδώ θα είμαστε να τα συζητήσουμε!
 

apolis

New member
Γυρίσαμε από Τρίπολη και τελικά το 9μηνο ισχύει. Μας ενημέρωσε ο στρατολόγος του στρατοπέδου. Αυτό βέβαια για μονάδες του Ανατ. Αιγαίου, Δωδεκανήσων και Έβρου(ότι είχαμε πει δηλαδή). Όσοι ενδιαφέρονταν το δήλωσαν και κατά πάσα πιθανότητα θα πάνε σε αυτές τις μονάδες.Καλή θητεία παιδιά
 

pasnos

New member
παιδια, επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για αυτό το θέμα. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δηλώσεις και να σε δεχτούν? Επίσης, η δυνατότητα αυτή ανακοινώνεται σε όλους τους στρατεύσιμους? Ή πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί σε κάποιο διοικητικό όργανο και με τον τρόπο αυτό, ενεπίσημα, να μάθει ποιες μονάδες έχουν αυτή τη δυνατότητα? Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μεταβώ σε κάποια μονάδα τέτοια και ας είμαι αμετάθετος καθ'όλη τη θητεία.
Ευχαριστώ
 

apolis

New member
[quote author="pasnos"]παιδια, επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για αυτό το θέμα. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δηλώσεις και να σε δεχτούν? Επίσης, η δυνατότητα αυτή ανακοινώνεται σε όλους τους στρατεύσιμους? Ή πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί σε κάποιο διοικητικό όργανο και με τον τρόπο αυτό, ενεπίσημα, να μάθει ποιες μονάδες έχουν αυτή τη δυνατότητα? Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να μεταβώ σε κάποια μονάδα τέτοια και ας είμαι αμετάθετος καθ'όλη τη θητεία.
Ευχαριστώ[/quote]
Στη δική μου σειρά(Γ΄/10) κάπου στην 1η εβδομάδα μας μάζεψαν όλους στο αμφιθέατρο και μας ενημέρωσαν για διάφορα μεταξύ των οποίων και το 9μηνο. Όσοι δεν κοιμόντουσαν το άκουσαν..
Στη συνέχεια(2η ή 3η εβδομάδα) δηλώνεις σε ποιο νομό-περιοχή θέλεις να πάρεις μετάθεση και αν ενδιαφέρεσαι για το 9μηνο νομίζω ότι συμπληρώνεις μια αίτηση.
Βέβαια, επειδή είναι αεροπορία και τα πάντα λειτουργούν τέλεια και αξιοκρατικά(γελάμε εδώ), γνώρισα παιδιά τώρα στη μονάδα μου(δεν κάνω 9μηνο), που είχαν δηλώσει 9μηνο, συμπλήρωσαν την αίτηση και τελικά τζίφος!Άλλοι όμως κομπλέ.. Οπότε για μένα καλύτερα να δηλώσεις στην Τρίπολη το 9μηνο και φυσικά για να είσαι καλυμένος(αεροπορία ξαναθυμίζω) βάλε το βύσμα σου να κάνει τα δικά του..
 
Top