• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ερωτήσεις νέου

Mariospap

New member
Καλησπέρα παιδια. Ελπίζω αυτό το μήνυμά μου σας βρίσκει καλά. Είμαι 26 ετών και μάλλον θα κόψω αναβολή μέχρι 31/8 για να μπω στην ΣΤ’ ΕΣΣΟ (Νοέμβριο). Βασικός και άκρως σημαντικός μου στόχος είναι να παραμείνω Θεσσαλονίκη και να μπορώ να βγαίνω όσο τον δυνατόν πιο πολύ για λόγους εργασίας. Υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και χρειάζεται να δουλεύω. Μιας και υπάρχει «βύσμα», αλλά το αφήνει πάνω μου για το που θα με στείλει, που να του ζητήσω να πάω:
1) για βασική εκπαίδευση
2) για ΣΠΕΝ (πόσο κρατάνε αυτά μαζί; Άκουσα 5 εβδομάδες μαζί με 10ημερη αδεια)
3) για το υπολοιπο της θητείας μου. Ξέρω ότι για το 1 και 2 πρέπει να πάω κάπου εκτός Θεσσαλονίκης (Πχ Σαντα ή Ασσυρο-ποιο από τα δυο συστήνεις;) ώστε μετά να μπορέσω να έρθω Θεσσαλονίκη για την «κανονική» θητεία μου. Είδα ότι το «καλύτερο» στρατόπεδο εντός Θεσσαλονίκης είναι το ΑΔΙΣΠΟ στην Πυλαία. Καλό δεν είναι και το Γ’ Σώμα στο κέντρο; Κυριολεκτικά 5 λεπτά από το σπίτι και την δουλειά μου, θα με βόλευε ακόμα περισσότερο από την Πυλαία, αλλά υπάρχει και αμάξι. Επίσης, σε αυτά τα στρατόπεδα (γενικά εντός Θεσσαλονίκης) γνωριζετε ποια ειδικότητα είναι η πιο εύκολη, ώστε να μπορέσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο πολύ έξω; Πχ υλικού πολέμου στο ΑΔΙΣΠΟ είναι οκ; Και τι υποκατηγορίες έχει; Είδα ότι ολες οι ειδικότητες έχουν καποιες υποκατηγοριες. Και τέλος, όσον αφορά την ειδικότητα (πχ υλικού πολέμου ή ταχυδρομικό ή οποία), ενημερώνω εξαρχής το βύσμα για το ποια ειδικότητα θελω και σε ποιο στρατόπεδο; Με το που κόψω αναβολή ή πρώτα πρέπει να περιμένω το χαρτί (που λογικά θα λεει να πάω κάπου αλλου και σε άλλη ειδικότητα από αυτό που θελω) και μετά το βύσμα μπορεί να τα αλλάξει αυτά; Με τι σειρά πρέπει να τα κάνω;

Ελπίζω να μην σας ζάλισα με τις άπειρες ερωτήσεις μου. Ακόμα και μια απορία αν μου λύσετε θα με σώσετε κυριολεκτικά. Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.
 
Top