• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΦΕΚ - κατηγορία 192

Loader

New member
έμαθα ότι είναι σχεδόν αδύνατο να με δεχτούν στην εναλλακτική θητεία αν δεν είμαι ιεχωβάς, οπότε αποφάσισα να σας ακούσω και να ψάξω στο ΦΕΚ για να δω σε ποια κατηγορία ταιριάζω.

μέχρι τώρα ταιριάζω περισσότερο στην κατηγορία 192 στις ψυχικές νόσους "Διαταραχή προσαρμογής με αγχώδες, δυσθυμικό, καταθλιπτικό ή μικτό συναίσθημα".

έχω στο σώμα μου σημάδια αυτοτραυματισμού, που γίνανε από το 2006 και μετά. οι λόγοι είναι τα στοιχεία που περιγράφονται στην κατηγορία 192.

το ερώτημά μου είναι: θα πρέπει να έχω πιστοποίηση από ψυχίατρο για την κατηγορία 192 όταν παρουσιαστώ;

επίσης, το μόνο που αναφέρει το ΦΕΚ είναι Διετής Αναβολή, δε γράφει τίποτα για Ι1 Ι2 Ι3 Ι4 Ι5.
 

gio2211

New member
ναι θα πρεπει να εχεις χαρτι απο ψυχιατρο και θα σε στειλουν στη πεντελη για εξετση απο στρατιοτικουσ ψυχιατρους
και αυτοι θα αποφασισουν παντως να ξερεις ενα πραγμα ΚΑΝΕΝΑΣ στρατιοτικος γιατρος δεν θα σε βαλει να υπηρετησεις αν εχει εστω και την παραμικρη υποψια οτι κατι μπορει να σου συμβει οταν βαλει τη υπογραφη του οτι μπορεις να υπηρετισεις ειναι αυτος υπευθηνος
 

ygeionomikarios

New member
Η παράγραφος 192 σου δίνει αναβολή για 2 χρόνια. Μετά τη λήξη της αναβολής αυτής επανεξετάζεσαι από ψυχιάτρους του Στρατού και κρίνεται οριστικά το Ι σου. Αν δηλαδή εξακολουθεί να υπάρχει η ψυχική νόσος από την οποία πάσχεις σε κρίνουν Ι5 και απαλλασσεσαι νόμιμα από τις στρατιωτικές σου υποχρεώσεις.
Καλό θα ήταν πριν παρουσιαστείς για να ζητήσεις αναβολή να έχεις φροντίσει να πάρεις βεβαίωση από κάποιο ψυχιατρικό νοσοκομείο ή έστω από ιδιώτη ψυχίατρο που να λέει ότι πάσχεις από τη συγκεκριμένη ψυχική διαταραχή.
 
Top