• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Γ ΕΣΣΟ Αυγούστου 2011 ΚΕΕΜ Σπάρτης

szzs

New member
παιδιά εγώ 27/9 παρουσιάζομαι, στο τεχνικό..μου έχει έρθει ήδη το χαρτί
 

Paladin_ΑΟΞ

New member
27-9 Τεχνικό κι εδώ από Ξάνθη <!-- s8) -->8)<!-- s8) -->
Φίλε xitu τα βρήκα κι εγώ τα αεροπορικά που λες αλλά φτάνει Καλαμάτα 10.40 και πρέπει να είσαι στο κέντρο μέχρι 13.00 και δεν νομίζω να προλαβαίνουμε... Η προηγούμενη μέρα που βρήκα με 60 ευρώ είναι Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου...

Κι εμένα ΥΕΑ γράφει αλλά νομίζω ότι δεν τρέχει τίποτα, απλά κόβεσαι επίτηδες στα αθλήματα ή κάτι τέτοιο...
Για την ακτινογραφία γνωρίζει κανείς αν πρέπει να είναι "φρέσκια" ή μπορώ να φέρω και μια περσινή? Μην τρώμε τζάμπα ακτινοβολία στο στήθος χωρίς λόγο...
 

thanos_LA

New member
ρε μάγκες εγώ μπαίνω 30/8 τεχνικό Σπάρτη και ούτε ίχνος για χαρτί....τι να πώ πρέπει να υπολειτουργούν τα αστ.τμήματα για να μην έχει έρθει ακόμα......
 

aetopoulos

New member
[quote author="szzs"]παιδιά εγώ 27/9 παρουσιάζομαι, στο τεχνικό..μου έχει έρθει ήδη το χαρτί[/quote]
apo pou eisai file .?
 

sak1s

New member
ήρθε και το χαρτί..βασικά με πήραν τηλ από την αστυνομία να μου πουν οτι ήρθε και να περάσω μετά την Τρίτη να το πάρω..
 

panito

New member
αν και λιγο πηξιμο,καλα θα περασετε στο ΚΕΕΜ... σε σχεση με αλλα κεντρα ζαχαρη! επισης μην κανετε μαντραπηδα πισω απ τα αρτοποιία,δεν αξιζει ο κοπος κ το αγχος μη σας πιασουν..!
 

sak1s

New member
γνωρίζει κανείς από το κέντρο της Σπάρτης με ποιον τρόπο πάμε στο στρατόπεδο??? εκτός ταξί...αν υπάρχει κάποιο λεοφορείο.
 

tzonis

New member
Γιάννης εδώ από ΚΕΤΧ στην Πάτρα. Παρουσιάστηκα στην Πάτρα την προηγούμενη ΕΣΟ. Την ερχόμενη Τρίτη, περίπου 50 άτομα, μας πάνε στο ΚΕΕΜ στη Σπάρτη, για να βοηθήσουμε στην κατάταξή σας και ίσως στη βασική σας εκπαίδευση ως βοηθοί των διμοιριτών σας. Δεν αποκλείεται βέβαια, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού σε όλα τα στρατόπεδα, να κάνουμε υπηρεσίες κανονικά (σκοπιές κλπ...). Θα δούμε. Από Σπάρτη δεν ξέρω απολύτως τίποτα. Είναι η πρώτη φορά που θα πάω.

Ας μη φοβάται και ας μην αγχώνεται κανείς! Δεν είναι τίποτα ο στρατός! Όλα είναι απλά, αρκεί να πας με την κατάλληλη διάθεση και να μην τα βλέπεις όλα μαύρα, γιατί άλλωστε δεν είναι! Μέχρι την ορκωμοσία σας, οι εκπαιδευτές σας θα σας τρέχουν λίγο και θα φωνάζουν αρκετά, αλλά μη δίνετε και πολύ σημασία! Το λαιμό τους χαλάνε... Όποιος συμπεριφέρεται σωστά, δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανέναν. Εξυπνάδες δε χρειάζονται και δεν ωφελούν!

Είμαι στρατιώτης εδώ και τέσσερις σχεδόν μήνες. Δεν κατάλαβα πότε πέρασαν και μάλλον γενικά έχουν περάσει καλά.

Διάβασα παραπάνω σχετικά με το τι ειδικότητα παίρνει ο καθένας και πότε. Χωρίς να είμαι ειδικός σε αυτά... και χωρίς επίσης να θέλω να γίνω, έχω να σας πω ότι στα Κέντρα Εκπαίδευσης, η εκπαίδευση περιλαμβάνει μόνο τα βασικά που πρέπει να ξέρει κάποιος στρατιώτης μετά την ορκωμοσία του. Δηλαδή, να στρώνει το κρεβάτι του (...), να εκτελεί παραγγέλματα, να αναφέρεται κλπ. Εμείς κάποια στιγμή και ενώ δεν είχαμε ακόμη ορκιστεί, πήραμε όπλα και μάθαμε μερικά πράγματα για αυτά, όπως για παράδειγμα να τα λύνουμε και να τα δένουμε και κάποια από τα χαρακτηριστικά τους. Επίσης κάναμε και δύο βολές και προς το τέλος της βασικής εκπαίδευσης, κάναμε και σκοπιές μαζί με έναν "παλιό". Με λίγα λόγια, το τι ειδικότητα θα έχει ο καθένας, θα το μάθει μετά την ορκωμοσία του και τότε θα εκπαιδευτεί σε αυτή. Στο ΚΕΤΧ όπου υπηρετώ, υπάρχουν παιδιά που ήρθαν από το ΚΕΕΜ και όντως δεν είχαν οδηγήσει εκεί ούτε ποδήλατο. Στο ΚΕΤΧ έκαναν την εκπαίδευσή τους ως οδηγοί και πήραν το στρατιωτικό δίπλωμα οδηγού.

Γενικά νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συνηθίσετε σύντομα στο νέο τρόπο ζωής και θα περάσετε καλά τις μέρες της βασικής εκπαίδευσης. Μετά τα 1-2 πρώτα βράδια, θα κλαίτε από τα γέλια! Ο χαβαλές και η πλάκα που γίνεται στους θαλάμους, θα σας μείνει αξέχαστος!

Τίποτα δεν είναι! Καλή κατάταξη και καλή θητεία μάγκες!
Η στρατιωτική θητεία, εκτός από υποχρέωση, είναι και δικαίωμα (άσχετα αν οι περισσότεροι από εμάς θα προτιμούσαμε να μην το ασκήσουμε...). Να έχετε στο μυαλό σας επίσης, ότι το γεγονός ότι θα καταταγείτε στο στρατό, σημαίνει ότι είστε υγιείς και δυνατοί (ή έστω ότι δεν έχετε σοβαρά προβλήματα υγείας)! Γνωρίζω παιδιά που θα έδιναν τα πάντα για να γίνονταν στρατιώτες... Θα σήμαινε ότι η ζωή τους θα ήταν διαφορετική!
 

apeirotas

New member
[quote author="sak1s"]γνωρίζει κανείς από το κέντρο της Σπάρτης με ποιον τρόπο πάμε στο στρατόπεδο??? εκτός ταξί...αν υπάρχει κάποιο λεοφορείο.[/quote]


το χαρτί κατάταξης γράφει οτι μπορείς να μετακινηθεις με έξοδα της υπηρεσίας. Διαδικασία που δεν έχω δρομολογήσει ακόμα. επομενως δεν μπορώ να δώσω περισσοτερες πληροφορίες. παρε τηλ στο Α/Τ της περιοχής σου.
 

saxakias

New member
[quote author="apeirotas"]και εγω Γ ΕΣΣΟ 31/8 ΚΕΕΜ Σπαρτης![/quote]
ιδια μερα και εγω...
 

apeirotas

New member
[quote author="saxakias"][quote author="apeirotas"]και εγω Γ ΕΣΣΟ 31/8 ΚΕΕΜ Σπαρτης![/quote]
ιδια μερα και εγω...[/quote]
απο αθήνα τα 20,5€ μου φαινονται πολλα.
Δευτέρα θα πάω φρουραρχείο μήπως βγάλω αδεια επιβίβασης ή κατι σχετικό
 

Corvum

New member
Στο ΚΕΕΜ τουλαχιστον για την 10Α (310 σειρα) επιτρεπονταν τα sleeping bag. Το μονο που θα συμβουλευα καποιον να προσεξει ειναι να παρει μπαλαντεζα η "ταφ" και να το εχει πανω του (δεν επιτρεπετε) οταν παρουσιαστει μιας και στη σειρα μου τουλαχιστον υπηρχε προβλημα με τον αριθμο των διαθεσιμων πριζων (για φορτιση κινητων). Επισης αν θελετε ντεπον, ασπιρινες κτλ για πονοκεφαλους παλι καλο ειναι να τα εχετε πανω σας η εστω εξαιρετικα κρυμμενα γιατι δεν επιτρεπονται και θα πρεπει να τρεχεται στο ιατρειο για εναν απλο πονοκεφαλο.
Γενικα ειναι καλο και τεραστιο κεντρο οποτε δεν υπαρχει λογος να αγχωνεστε.
 

Paladin_ΑΟΞ

New member
Τα αεροπορικά κλείστηκαν: Θεσ/νικη-Καλαμάτα 24 Σεπτεμβρίου, αν και παρουσιάζομαι στις 27. Λέω να τριγυρίσω λίγο κατά κει, εκτός κι αν σκάσω μύτη στο στρατόπεδο 2 μέρες πριν <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool --> (πλάκα-πλάκα παίζει τέτοια φάση ή παρουσιάζεσαι αναγκαστικά την ημερομηνία που σε λέει το χαρτί?)

Ξέρει κάποιος στα σίγουρα, αν ακτινογραφία θώρακος 16 μηνών θεωρείται παλιά, άρα πρέπει να βγάλω καινούρια?

Οικονομική μετακίνηση από Σπάρτη στο στρατόπεδο ξέρει κανείς? (αστικά, κτελ ) ή θα τα σκάσουμε στους ταρίφες? Τουλάχιστον όσοι παρουσιαζόμαστε στις 27 ας βρεθούμε να πάρουμε ένα ταξί όλοι μαζί από Σπάρτη γιατί το ΚΕΕΜ πρέπει να είναι μακριούτσικα από την πόλη.

295 και σήμερα <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
 

szzs

New member
για την ακτινογραφία τους ρώτησα εγώ για μία που είχα από πέρυσι και μου είπαν ότι πρέπει να είναι πρόσφατη.

κι εγώ 27 παρουσιάζομαι, και θα ξεκινήσω πρωί από Πάτρα, αν φεύγει κάποιος άλλος από Πάτρα ας μου στείλει να πάμε μαζί!
 

gorbass

New member
καλησπερα σειρες...27/9 κανενασ απο θεσσαλονίκη για ΚΕΕΜ σπαρτης???
 

aetopoulos

New member
[quote author="gorbass"]καλησπερα σειρες...27/9 κανενασ απο θεσσαλονίκη για ΚΕΕΜ σπαρτης???[/quote]

ela seira salonika k egw ...apo menemeni ...tha ksekinisw 26 brady me traino kai meta apo athina exei ktel kateutheian g t keem..!!!
 
Top