• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

G3A3

ZAF

New member
mporeikapoios na mou steilei ena site i kati pou na deixnei ta meri tou G3A3 kai tis onomasies tou????pls!
 

George84

New member
[quote author="ZAF"]mporeikapoios na mou steilei ena site i kati pou na deixnei ta meri tou G3A3 kai tis onomasies tou????pls![/quote]
Ο Χριστός κι η Παναγία!
Ρε παιδί, τι τα θες τα μέρη και τις ονομασίες του G3? Όσο λιγότερα ξέρεις στο στρατό, τόσο καλύτερα. Μην αγχώνεσαι. Αυτά που πρέπει να μάθεις θα τα μάθεις όταν έρθει η ώρα τους.

Τέλος πάντων, βρήκα μια φωτογραφία να δείς, και κάποια χαρακτηριστικά του.
<!-- m -->http://guns.wikia.com/wiki/H&K_G3A3<!-- m -->
Έχουμε και λέμε:
Φλογοκρύπτη, κάνη, χειρoλαβή, μηχανισμός σκανδάλης, κοντάκι, γεμιστήρας και μέσα στην κάνη υπάρχει ο μηχανισμός κλείστρου.

Δες κι άλλα χρήσιμα εδώ:
<!-- m -->http://www.omhroi.gr/modules.php?op=mod ... forum=1&14<!-- m -->

Και κάτι άλλα που βρήκα:
ΤΥΦΕΚΙΟ G3A3 - A4

Χαρακτηριστικά: Τυφέκιο 7,62 χιλιοστών, γερμανικής προελεύσεως και ελληνικής κατασκευής. Εκτελεί αυτόματη και ημιαυτόματη βολή. Μπορεί να εκτοξεύσει οπλοβομβίδα. Είναι δυνατή η τοποθέτηση σκοπευτικής διόπτρας, διόπτρας νυκτός ECONOPTICS και συσκευής υπέρυθρων ακτίνων.

Αριθμητικά δεδομένα: Βάρος: 4, 25 kgr (G3A3) - 4,52 kgr(G3A4). Διαμέτρημα: 7, 62 χιλ. θεωρητική ταχυβολία: 500-600 φυσ./ λεπτό. Κλειιοσκόπιο: οφθαλμίδιο για 200, 300 και 400 μ.

Πυρομαχικά: κοινά, τροχιοδεικτικά, διατρητικά, εμπρηστικά, αβολίδωτα.

Μετά του όπλου 100 φυς. σε γεμιστήρες των 20 φυσ.

Θέσεις βάλλοντος: Πρηνηδόν, γονυπετώς, ορθίως.

Λειτουργία: Με την παλινδρόμηση των κινητών μερών, τη βοήθεια αερίων και του επανατατικού ελατηρίου, τροφοδοτούμενο με γεμιστήρα.
Η μόνη διαφορά του Α3 με το Α4 είναι στο κοντάκι. Το Α4 έχει πτυσσόμενο κοντάκι, που σημαίνει ότι το όπλο έχει μικρότερο μήκος, μικρότερο βάρος, το κρατάς διαφορετικά, και χαιρετάς διαφορετικά απ' ότι με το Α3. Αν δεν είσαι ΕΠ.ΟΠ. μάλλον δεν θα πάρεις ποτε Α4.
 

tethoras

New member
[quote author="George84"]
Η μόνη διαφορά του Α3 με το Α4 είναι στο κοντάκι. Το Α4 έχει πτυσσόμενο κοντάκι, που σημαίνει ότι το όπλο έχει μικρότερο μήκος, μικρότερο βάρος, το κρατάς διαφορετικά, και χαιρετάς διαφορετικά απ' ότι με το Α3. Αν δεν είσαι ΕΠ.ΟΠ. μάλλον δεν θα πάρεις ποτε Α4.[/quote]

Εκτός αν πάς ΤΘ που οι περισσότερες ειδικότητες έχουν A4. <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
 

mavroskoufis

New member
Yep, στη μονάδα είχαμε όλοι Α4, κανένα Α3.

Δεν έχεις το γνωστό βιβλιαράκι με τις ερωτήσεις που μοιράζουν?
 
Top