• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Γ'ΕΣΣΟ 2009 ΚΕΥΓ ΑΡΤΑ

Staxtis

New member
sleepingbag
καλτσες
μποξεράκια
Ενα σπρέι για μίκιτες
Αν βρω κάτι ανάλογο για τους κοριους..
κλειδαρια
σαμπουαν κλπ
Ξυριστικά(α επίσης παίζει να μην ξυρίζομαι κόντρα???)οχι τίποτα άλλο με μούσια είμαι κα ιδεν μπορώ..
πατους θα πάρω για αρβίλες
ενα νεσερ
κινητό μπορώ να έχω και με κάμερα γιατι κάτι έλεγαν χωρις κάμερα κλπ
το αφμ μου αν δεν βρώ το χαρτί και δεν το πάω τι παίζει?
αν δεν βρώ ουτε απολυτήριο??



ΑΥΤΑΑ!!!
 

George84

New member
[quote author="Staxtis"]sleepingbag
καλτσες
μποξεράκια
Ενα σπρέι για μίκιτες
Αν βρω κάτι ανάλογο για τους κοριους..
κλειδαρια
σαμπουαν κλπ
Ξυριστικά(α επίσης παίζει να μην ξυρίζομαι κόντρα???)οχι τίποτα άλλο με μούσια είμαι κα ιδεν μπορώ..
πατους θα πάρω για αρβίλες
ενα νεσερ
κινητό μπορώ να έχω και με κάμερα γιατι κάτι έλεγαν χωρις κάμερα κλπ
το αφμ μου αν δεν βρώ το χαρτί και δεν το πάω τι παίζει?
αν δεν βρώ ουτε απολυτήριο??



ΑΥΤΑΑ!!![/quote]
Γρήγορες απαντήσεις:
Εννοείται ότι δεν ξυρίζεσαι κόντρα. Χαλαρά ξυρίζεσαι από το βράδυ αν θες, που θα χεις και περισσότερο χρόνο, απλά να μη φαίνεσαι αξύριστος την άλλη μέρα.
Κινητά με κάμερα απαγορεύονται, αλλά μπορείς να το έχεις πάνω σου (δεν θα σου κάνουν σωματικό έλεγχο), αρκεί να το χρησιμοποιείς διακριτικά. Καλό είναι να έχεις και μια μπακατέλα κινητό, κι αν σε ρωτήσουν αν έχεις κινητό να τους δείξεις τη μπακατέλα.
ΑΦΜ δεν χρειάζεται καν
Εξαρτάται τι απολυτήριο. Μπορεί και να μην το λάβουν υπόψιν δηλαδή. Καλό είναι βέβαια να τους το δώσεις. Αν δεν το βρεις μην αγχώνεσαι, το καταθέτεις στη στρατολογία (μέσα στο ΚΕΥΓ) μετά την ορκομωσία.

Δεν ξέρω αν βοηθάει, δες τη λίστα παρακάτω:
[quote author="George"]
Διαφωνώ. Σε τέτοια μαγαζια, μόνος τους στόχος είναι να βγάλουν λεφτά. Σε καμία περίπτωση μην πάτε και πείτε "Μπαίνω στρατό, δώσε μου ότι χρειάζομαι" γιατί θα σας δώσουν ένα σωρό άχρηστα πράγματα και θα πληρώσετε τα μαλιοκέφαλά σας. Δείτε εδώ στο forum ποιά είναι τα απολύτως απαραίτητα, τουλάχιστο μέχρι την ορκομωσία, και πάρτε μόνο αυτά (είτε από μαγαζί με στρατιωτικά ή από πιο φθηνά μαγαζάκια, μοναστηράκι κλπ). Θα πληρώσετε τα μισά λεφτά. Σε μαγαζί με στρατιωτικά μπορεί να σας φορτώσουν με "καλούδια" 400-500 ευρώ, ή και παραπάνω. Μην ψαρώσετε αν σας πούνε "πάρε 10 μπλουζάκια, και 30 εσώρουχα και 30 ζ. κάλτσες, 3 στολές παραλλαγής και 6 λουκέτα, φακό, αλυσίδες για κλειδιά, ακριβό υπνόσακο, στρατιωτικό σάκο, ανατομικούς ορθοπεδικούς πάτους σιλικόνης, μυκητοσκόνες, σετ ραπτικής, βερνίκι, βουρτσάκι, νεσεσέρ, ταξιωδιωτικά είδη υγειινής, σουγιά κλπ". Είναι όλα άχρηστα, και μπορούνε να σας πουλήσουνε πολλά και διάφορα. Ακόμα κι αν σας πούνε "Αυτά παίρνουν όλοι, και είναι απαραίτητα, και δεν θα τα βρεις αλλού, ... τη δουλειά μας δεν ξέρουμε" μην τους ακούτε.

Μπαίνοντας θα δείτε τι σας χρειάζεται και μετά την ορκομωσία μπορείτε να το πάρετε. Επίσης το ΚΨΜ, έχει τα πάντα σχεδόν, και σε πολύ καλύτερες τιμές, οπότε και να σας λείψει κάτι το παίρνετε από κει. Άλλωστε 10 μέρες είναι μέχρι την ορκομωσία, και να μην το βρείτε στο ΚΨΜ σας το φέρνουν στο επισκεπτήριο την πρώτη Κυριακή ή στην τελική κάνετε υπομονή.

Για αρχή σε έναν πολιτικό σάκο (αν δεν έχετε ήδη αγοράζετε) βάλτε:
1. Εσώρουχα (αυτά που φοράτε κανονικά) για 10 μέρες
2. Κάλτσες (μάλλινες πράσινες) για 10 μέρες.
3. 3-5 κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής
4. 3 λουκέτα (για σάκο, λουκάνικο, και στρατιωτικό σάκο)
5. 1 ζευγάρι πάτους (φθηνούς για αρχή και βλέπετε)
6. 1 φθηνό υπνόσακο
7. 1 μικρό τσαντάκι με προσωπικά είδη (οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, αφρό, ξυραφάκια, σαμπουάν, αφρόλουτρο, σφουγγάρι, αποσμητικό, 1 μικρό σακουλάκι μπατονέτες, χαρτί υγείας, 1 βελόνα και καναδυο μέτρα κλωστή (χακί και άσπρη) και ότι άλλο χρησιμοποιείτε καθημερινά)
8. 1 μεγάλη, 1 μεσαία, 1 μικρή πετσέτα (θα σας δώσουν αντίστοιχα 1-2-2 την πρώτη μέρα)
9. 1-2 σεντόνι/μαξιλαροθήκη
10. 1 πολιτικό μπλουζάκι
11. Φορτιστή κινητού, μικρό πολύμπριζο ή ταφ και προεραιτικά αλλά καλά κρυμένα mp3 player, psp κλπ.
12. 4-5 σακούλες για παπούτσια/άρβυλα και άπλυτα
13. Φόρμα/σορτσάκι/πιτζάμα/μπλουζάκι για τον ύπνο
14. Ακτινογραφία με γνωμάτευση και παιδικό βιβλιάριο υγείας

Συνολικά όλα αυτά θα σας κοστίσουν λιγότερο από 100 ευρώ δεδομένου ότι κάποια τα έχετε ήδη. Πρακτικά δηλαδή τα μόνα που πρέπει να αγοράσετε είναι πράσινες κάλτσες, μπλουζάκια παραλλαγής, λουκέτα, πάτους και υπνόσακο. Μπαίνετε με τα ρούχα που φοράτε κρατώντας αυτό το σάκο και στην τσέπη έχετε το κινητό και πορτοφόλι με ταυτότητα και λίγα ψιλά.

Μερικές ώρες μετά θα σας φορτώσουν με ένα λουκάνικο και ένα στρατιωτικό σάκο με:
- 3 παραλλαγές (παντελόνι/χιτώνιο), 2 για παραλλαγή και 1 για στολή εξόδου
- 2 κοντομάνικα μπλουζάκια παραλλαγής
- 5 πετσέτες
- 2 ζευγάρια άρβυλα
- 2 ζευγάρια κάλτσες
- 1-2 σώβρακα
- 1 τζάκετ
- 2 χακί φούτερ
- 2 τζόκεϊ
- 1 μπερέ
- 1 μπλε σορτσάκι με μπλε φούτερ
- 1-2 επενδύσεις (μπλούζα/βράκα)
- Σαπουνοθήκη και σαπούνι
- 1 λουκέτο (για το όπλο)
- Οπλόσημο και σημαία
- Μεταλλική ταυτότητα (νεκροτάμπελο)
- Βερνίκι και βούρτσα
- Κράνος/εξάρτηση (ζώνη, λουριά, φυσιγγιοθήκες, παγούρι)
- Παντόφλες
- κι εφόσον τα κρεβάτια δεν είναι ήδη στρωμένα 3 κουβέρτες, 2 σεντόνια, 1 μαξιλάρι και ίσως θήκη για στρώμα[/quote]

Μπείτε με καλή διάθεση, μην αγχώνεστε για τίποτα, από την πρώτη μέρα κιόλας θα καταλάβετε ότι είναι κατασκήνωση το υγειονομικό.
Καλή θητεία <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

ZenBaller

New member
Χαιρετώ όλους τους συναδέρφους υγειονομικάριους! Στην Άρτα θα περάσετε μία χαρά και θα κουραστείτε λίγο μόνο με τις 3 βολές, τη πορεία και γενικά τις συνολικά 5-6 φορές που θα πάτε στο πεδίο βολής. Κατά τα άλλα προσέξτε να μη τρώτε πολύ γιατί μέχρι την ορκομωσία ο μίσος λόχος είχε πάρει 2-3 κιλά. Οι τυχεροί που θα πάνε στο 2ο λόχο θα βρουν πολύ καλούς (υπ)αξιωματικούς. Τα παιδιά του 1ου λόχου θα έχουν λίγο παράπονο παραπάνω αλλά να μην αγχώνονται. Γενικά, θα πήξετε μέχρι την ορκομωσία που δε θα έχετε εξόδους και για κάποιους η προσαρμογή ίσως είναι πιο δύσκολη, αλλά να θυμάστε ότι είναι το πιο χαλαρό κέντρο οποιουδήποτε σώματος στρατού. Όταν φύγετε από εκεί θα το καταλάβετε.

Btw, είμαι Ο.Ψ.Μ. (κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) της 307 και βρίσκομαι στο 79 ΤΥΕΘ της Σάμου. Όποιος θέλει περαιτέρω πληροφόρηση για τη super ειδικότητά μας ή για οτιδήποτε άλλο, εδώ είμαστε για reply ή PM. <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
 

clubman

New member
Παιδια ποσες μερες αδεια ορκομωσιας σας εδωσαν? Ηρθε κανενας μεγαλος να δωσει τιποτα παραπανω?
 

takamine216

New member
Παίδες καλησπέρα και καλή θητεία! Πόσες εβδομάδες θα σας κρατήσουν ακόμα στο Κ.Ε.ΥΓ?
 

dralex

New member
Είναι κανείς από την 308 που μπήκε στα ιατρεία στην Άρτα? Πώς είναι? Ήμουν κι εγώ εκεί χεχε!
 

panito

New member
[quote author="ZenBaller"] και βρίσκομαι στο 79 ΤΥΕΘ της Σάμου. Όποιος θέλει περαιτέρω πληροφόρηση για τη super ειδικότητά μας ή για οτιδήποτε άλλο, εδώ είμαστε για reply ή PM. <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->[/quote]
βασικα το 79 ΤΥΕΘ το ΤΥ σημαινει Ταγμα Υποστηριξης?δλδ εχετε και απο το κεεμ μαγειρες??αν ναι μπορεις να δωσεις καμια πληροφορια γι αυτους??οτι εχεις δει μεχρι τωρα δλδ.σορυ που ρωταω κατι ασχετο με την ειδικοτητα ιεναι σχετικο με το 79 τυεθ <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
ειδα οτι εισαι και 307 κιολας..εγω ειμαι 308 <!-- s:p -->:p<!-- s:p --> απλα για να ξερω τι παιζει με σαμο!
 

gio2211

New member
[quote author="panito"][quote author="ZenBaller"] και βρίσκομαι στο 79 ΤΥΕΘ της Σάμου. Όποιος θέλει περαιτέρω πληροφόρηση για τη super ειδικότητά μας ή για οτιδήποτε άλλο, εδώ είμαστε για reply ή PM. <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->[/quote]
βασικα το 79 ΤΥΕΘ το ΤΥ σημαινει Ταγμα Υποστηριξης?δλδ εχετε και απο το κεεμ μαγειρες??αν ναι μπορεις να δωσεις καμια πληροφορια γι αυτους??οτι εχεις δει μεχρι τωρα δλδ.σορυ που ρωταω κατι ασχετο με την ειδικοτητα ιεναι σχετικο με το 79 τυεθ <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
ειδα οτι εισαι και 307 κιολας..εγω ειμαι 308 <!-- s:p -->:p<!-- s:p --> απλα για να ξερω τι παιζει με σαμο![/quote]

οχι το ΤΥΕΘ συμαινει Ταγμα Υγειονομικου ΕΘνοφρουρας. το ταγμα υποστηρηξης ειναι το ΤΥΠΕΘ νομιζω
 

takamine216

New member
Τ.Υ.Π.ΕΘ. σημαίνει Τάγμα Υλικού Πολέμου Εθνοφυλακής! Στη Σάμο το Τ.Υ.ΕΘ. έχει γιατρούς, ψυχολόγους, φαρμακοποιούς, οδοντιάτρους, κτηνίατρο, νοσηλευτές, οδηγούς και πάσης φυσεως κατασκευασμένες ειδικότητες για βυσματα (βοηθοί αιμοδοσίας, χειρουργείου, ακτινολόγου κλπ)! Ουσιαστικά όλοι πάντως (οδοντίατροι, κτηνίατροι) , ασχέτως ειδικότητας κάνουν σκοπιές, μαγειρεία κλπ! Μόνον ο γιατρός και οι ψυχολόγοι (μετά από κανα δυο εβδομάδες) δεν κάνουν υπηρεσίες, γιατί κάνουν εφημερείες και πράγματα που αφορούν την ειδικότητά τους. Δυστυχώς - αδίκως κατά τη γνώμη μου- οι οδοντίατροι, κτηνίατροι δεν αναγνωρίζονται ως γιατροί, παρόλο που ασκούν το αντικείμενο τους, και κάνουν σκοπιές όπως το κάθε 19χρονο βύσμα που παίρνει τη θέση κάποιου που έχει τελειώσει Νοσηλευτική! Ό,τι νά' ναι παιδιά....θα τα δείτε! Καλή θητεία!
 

ZenBaller

New member
Ο takamine τα είπε ακριβώς ως έχουν. Btw, στο 79 ΤΥΕΘ τα πράγματα είναι καλά και σχετικά χαλαρά. Η υπόλοιπη Σάμος με εξαίρεση το ΤΥΠΕΘ είναι από γκρίζα ως κατάμαυρη.
 

blaxosxr

New member
3 μέρες μας έδωσαν μόνο παιδία. ουτε μια μέρα παραπάνω....θα μείνουμε στην άρτα μεχρι 21 του μήνα όπου θα μας δώσουν και ομαδικό φύλλο πορείας...
 

takamine216

New member
Μέχρι τις 21? Δηλαδή θα κάτσετε 5 εβδομάδες και όχι 6 όπως έγινε με τις προηγούμενες σειρές! Μαλλον λόγω της μείωσης θητείας. Κακό αυτό για εσάς γιατί χάνετε μια εβδομάδα χαλαρότητας στο ΚΕΥΓ. Καλό υπόλοιπο!
 

panito

New member
ναι και μας μας ειπανε τα στελεχη οτι βγηκε διαταγη απο το ΓΕΣ για μειωση κατα μια βδομαδα της βασικης εκπαιδευσης
 

ygeionomikarios

New member
Δεν είσαι ο μόνος. Το ΚΕΥΓ τουλάχιστον για εμάς τους γιατρούς ήταν η μόνη φάση που πήραμε μια γεύση από την ομαδική συμβίωση του στρατού. Μετά από εκεί "καταδικαστήκαμε" στη μοναξιά του ιατρείου...
 

xdisciplex

New member
Παιδιά να ρωτήσω το εξής..

1)Άκουσα ότι έκλεισε το Κευγ για μια εβδομάδα λόγω της γρίπης και ότι όλα μετατέθηκαν μια εβδομάδα μπροστά. με κύριο και αυτό που με καίει, γιατί τρώω εμπλοκή, τις μεταθέσεις στην παραμεθόριο..ισχύει?
2)Οι ειδικοί γιατροί δηλαδή πότε θα φύγουν από την Άρτα...στις 21 του μηνός?Και οι ανειδίκευτοι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
 

blaxosxr

New member
[quote author="xdisciplex"]Παιδιά να ρωτήσω το εξής..

1)Άκουσα ότι έκλεισε το Κευγ για μια εβδομάδα λόγω της γρίπης και ότι όλα μετατέθηκαν μια εβδομάδα μπροστά. με κύριο και αυτό που με καίει, γιατί τρώω εμπλοκή, τις μεταθέσεις στην παραμεθόριο..ισχύει?
2)Οι ειδικοί γιατροί δηλαδή πότε θα φύγουν από την Άρτα...στις 21 του μηνός?Και οι ανειδίκευτοι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...[/quote]

1)δεν ισχύει τίποτα τέτοιο. ισα ισα που όλα δουλεύουν κανονικά. να φανταστείς δεν μας δώσαν ουτε μια μέρα παραπάνω τιμιτική για την ορκομωσία μας...
2)21 του μήνα θα πάρουν ομαδικό φύλλο πορείας οι μή-γιατροί. οι γιατροί απόσο ξέρω θα μήνουν 2 βδομάδες παραπάνω
 

George84

New member
[quote author="blaxosxr"][quote author="xdisciplex"]Παιδιά να ρωτήσω το εξής..

1)Άκουσα ότι έκλεισε το Κευγ για μια εβδομάδα λόγω της γρίπης και ότι όλα μετατέθηκαν μια εβδομάδα μπροστά. με κύριο και αυτό που με καίει, γιατί τρώω εμπλοκή, τις μεταθέσεις στην παραμεθόριο..ισχύει?
2)Οι ειδικοί γιατροί δηλαδή πότε θα φύγουν από την Άρτα...στις 21 του μηνός?Και οι ανειδίκευτοι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...[/quote]

1)δεν ισχύει τίποτα τέτοιο. ισα ισα που όλα δουλεύουν κανονικά. να φανταστείς δεν μας δώσαν ουτε μια μέρα παραπάνω τιμιτική για την ορκομωσία μας...
2)21 του μήνα θα πάρουν ομαδικό φύλλο πορείας οι μή-γιατροί. οι γιατροί απόσο ξέρω θα μήνουν 2 βδομάδες παραπάνω[/quote]
Μαζί με τους γιατρούς 2 βδομάδες παραπάνω μένουν και οι νοσοκόμοι (Ν/Τ)
 

Panosgav

New member
Η Αλεξανδρούπολη (492) σαν μετάθεση τη λέει στο τμημα ακτινολογικού?
 
Top