• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Η θητεια ενος ξενιτεμενου...09Γ ΕΣΣΟ.

jack_herer

New member
Καλησπερα παιδες,
Ειμαι και εγω ενας απο την 09Γ ΕΣΣΟ που ηταν στον Κανελλοπουλο και εφαγε δυσμενη μεταθεση για κρητη,συγκεκριμενα

ΠΝΒ ΚΥΡΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ

Το περιβαλλον στην ναυτικη βαση σαφως ειναι καλυτερο απο τον κανελλοπουλο(στον οποιο ημουν 50 μερες <18 μερες προπαιδευση και 30 μερες κανονικη θητεια>).Η βρωμα εχω την εντυπωση ειναι αναποφευκτη σε οποιοδηποτε μερος και να υπηρετησεις,κατσαριδες στα μαγειρια του κανελοπουλου τα ιδια και στο κυριαμαδη..σκοροι,ψυλλοι,τσιμπουρια παντου!δν ξερω αν ειμαι παραξενος αλλα πλεον ολα αυτα εχω αρχισει να τα αποδεχομαι..ουτως η αλλως μας εχει εμβολιασει η μητερα πατριδα και μας εχει ετοιμοπολεμους.. <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: -->
Σαφως και εκει που ειμαι τωρα δν εχει σημα κινητου τηλεφωνου μιας και αν δειτε το μερος ειναι στο βορειανατολικοτερο σημειο της κρητης,πιανει σε συγκεκριμενα σημεια εξω απο το κεντρικο κτιριο,nova και playstation και καμια 10αρια ναυτες που μπορουν με τις λυρες,τα μπαγλαμαδακια και τα μαντολινα να σε κανουν λιγο να ξεχαστεις..βεβαια αυτα δν γινονται καθε μερα.
Ειμαι ο μοναδικος αθηναιος στην μοναδα μου,ολοι οι αξιωματικοι ειναι ειτε απο την κρητη ειτε απο καποια μακρινα χωρια της ελλαδας,ο διοικητης ειναι πλωταρχης.Εννοειται πως οι Ναυτες ειναι ολοι Κρητικοι...Τελος παντων ερχομαι στο θεμα μας παλι..
Πεμπτη μεσημερακι εχουμε ελευθερη ωρα..καποιοι ναυτες ψαρευουν καποιοι κοιμουνται ο Α/Φ αραζει ,εγω αποφασιζω να παιξω λιγο μπασκετ,δν περνανε 5 λεπτα και γυριζω το ποδι μου(ναι αυτο δν εχει ξαναγινει να παιζεις μονος και να τραυματιζεσαι,παρεπιπτωντος φοραγα αθλητικα)..
Ενημερωνω τον Α/Φ και με μεταφερουν με την καμιονετα στο πλησιεστερο νοσοκομειο της Σητειας,δν ειχανε ουτε γαζες,ηταν ενας αγροτικος γιατρος και μου εδωσε 3ημερη αναρωτικη αδεια..το ποδι τουμπανο.
Παρασκευη γινονται καποιες πυρομαχικες ασκησεις στο στρατοπεδο,μου βγαζουν φυλλο πορειας για το ΝΝΚ και κατα της 4 με περνει ενας ναυτης και με πηγαινει στον αγιο νικολαο,απο κει και περα επρεπε να παρω κτελ για ηρακλειο και μετα χανια..κατα της 8 φτανω στο ηρακλειο και περνω εναν φιλο μου τηλεφωνο ετσι ωστε να κανω ενα ζεστο μπανιο να φαω κατι,και να δεσω το ποδι μου καλυτερα απο οτι ηταν..δν θα σας πω ψεματα..την πηγα και την βολτα μου στο ηρακλειο..**οπως καταλαβατε εκεινο το βραδυ δν εμφανιστηκα στο ΝΝΚ γιατι μια η αλλη θα εφτανα κατα τις 12 οπου φανταζομουν οτι δν θα κινειται τιποτα..το λαθος μου ηταν οτι δν ενημερωσα τον Α/Φ.
Την επομενη το πρωι Σαββατου με ζαλιζουν στα τηλεφωνα απο το κυριαμαδι,που εισαι και τετοια..τους ειπα που ημουν και μου ειπαν να τσακιστω και να παω στο ΝΝΚ...αυτο ακριβως και εκανα με ενα ποδι τουμπανο παρακαλω,μονος μου. <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->
Κατα τις 2μ.μ του Σαββατου εφτασα στο ΝΝΚ ,μου δεσαν το ποδι μου με ναρθηκα(διαστρεμμα 2ου βαθμου)..εμεινα 2 μερες στο νοσοκομειο,ενημερωσα στη μοναδα μου για το που βρισκομαι και εν τελη την δευτερα εφυγα για αθηνα με 15 μερες αναρωτικη αδεια.Την δευτερα που πηρα τηλεφωνο την υπηρεσια μου ο αξιωματικος που δινει τις αδειες ειχε εντονο υφος ,του τυπου αντε κοιτα να περασεις καλα και τετοια..και οταν γυρισω να ειμαι ετοιμος να δεχτω τις επιπτωσεις των πραξεων μου,το οτι δλδ δν ενημερωσα τον Α/Φ για το που βρισκομαι και οτι εκανα το ΓΕΝ,ΤΟ ΝΝΚ,και την μοναδα μου να με ψαχνουν.
Εχω τις εξης αποριες λοιπον ¨
1) Τι ειδους κυρωσεις μπορει να δεχτω οταν επιστρεψω?για το γεγονος οτι δν ημουν την ιδια μερα στο τοπο που ελεγε το φυλλο πορειας..
2) δν βλεπω να στρωνει το ποδι μεσα σε 15 μερες που εχω..αν τυχον υπερβω την αναρωτικη αδεια που εχω θα κοπει απο την ειδικη?η παιζει οταν παρω και αλλη μεταθεση να μην τα κοιταξει ποτε κανεις αυτα?
3)δικαιουμαι τωρα φοιτητικη αδεια?
4)υπαρχει περιπτωσει να περασει ο Α/Φ απο δ.εξεταση?
5)πως λετε να το χειριστω?γιατι εχω την εντυπωση πως με το που γυρισω θα ειμαι το μαυρο προβατο...μπεεεε!
6)πειτε μου πως παιζετε και εσεις στις υπηρεσιες σας,εγω 7-7 με δυνατοτητες 14-14~ <!-- s:eek:ff topic: -->:eek:ff topic:<!-- s:eek:ff topic: -->

Ευχαριστω εκ τον προτερων για το ενδιαφερον σας....
 

lefty012

New member
1) Φίλε, αυτό εξαρτάται από τους αξιωματικούς. Μπορεί να μη σου κάνουν τίποτα, μπορεί να σου ρίξουν φυλακές, μπορεί να σε χώνουν περισσότερο από τους άλλους.
2) Οι 15 μέρες αναρρωτική που πήρες, κόβονται από την ειδική. Τυπικά, αν υπερβείς τις 18 ημέρες, υπηρετείς κάθε επιπλέον ημέρα άδειας. Για να μη συμβεί αυτό, συνήθως κόβουν από την κανονική.
3) Η φοιτητική άδεια περιλαμβάνεται στην ειδική. Οπότε αν την εξαντλήσεις δε δικαιούσαι, αλλά και πάλι είναι στην ευχέρεια τού διοικητή να σου δώσει και να κόψει από την κανονική.
4) Μου φαίνεται λίγο ακραίο αυτό, εκτός και αν το καρφώσει κανένας άλλος πιλαφάς. Από ΕΔΕ περνάνε για σοβαρούς λόγους.
5) Αυτό θα το εκτιμήσεις εσύ που γνωρίζεις τους αξιωματικούς σου.
6) Έχω απολυθεί από το Μάιο!
 

jack_herer

New member
Φιλε γιατι εχω την εντυπωση οτι στο πολεμικο ναυτικο οι αδειες που εχουμε ειναι οι εξης
18 μερες αναρωτικη
18 μερες φοιτητικη
18 μερες κανονικη
18 μερες ειδικη (αδεια απολυσεως)


βεβαια ολα αυτα δν τα εχω διαβασει καπου,απλα απο ραδιο αρβυλα...μπορει καποιος λοιπον να με διαφωτισει?
 

jack_herer

New member
http://www.hellenicnavy.gr/leaves.asp

2. Το σύνολο των αδειών της, αγροτικής, φοιτητικής, και της άδειας για αντιμετώπιση θεομηνίας δεν μπορεί να ξεπερνά τις τρεις (3) ημέρες για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν, χωρίς να υπερβαίνει συνολικά τις είκοσι (20) ημέρες. Το σύνολο των παραπάνω αδειών μαζί με την κανονική, την αναρρωτική και την προσωπική άδεια δεν μπορεί να ξεπερνά τις τρεις (3) ημέρες για κάθε μήνα πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν. Η γονική άδεια, η ειδική άδεια μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.),η τιμητική άδεια και η άδεια επικίνδυνης εργασίας δεν συμπεριλαμβάνονται στα παραπάνω όρια αδειών, εφόσον χορηγήθηκαν νομότυπα και δικαιολογήθηκαν επαρκώς.



Πειραζει που δν καταλαβαινω?
 

ch_I2

New member
[quote author="jack_herer"]Φιλε γιατι εχω την εντυπωση οτι στο πολεμικο ναυτικο οι αδειες που εχουμε ειναι οι εξης
18 μερες αναρωτικη
18 μερες φοιτητικη
18 μερες κανονικη
18 μερες ειδικη (αδεια απολυσεως)


βεβαια ολα αυτα δν τα εχω διαβασει καπου,απλα απο ραδιο αρβυλα...μπορει καποιος λοιπον να με διαφωτισει?[/quote]

ΝΑΙ ΑΛΛΑ Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 18 ΗΜΕΡΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΤΕ ΕΙΤΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ, ΕΙΤΕ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 18 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ & 18 ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ. ΣΥΝΟΛΟ 36 ΗΜΕΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ 18 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ 18 ΗΜΕΡΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ.
ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 36 ΩΣ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ.
 

lefty012

New member
Κάθε στρατεύσιμος οπλίτης που υπηρετεί 12μηνο δικαιούται 18 ημέρες κανονική (που την παίρνει υποχρεωτικά) και 18 ημέρες ειδική. Η ειδική περιλαμβάνει την αναρρωτική, την αγροτική και τη φοιτητική. Άδεια απολύσεως δεν υπάρχει επίσημα. Απλώς, κάθε μονάδα εκτός από τις ημέρες τις άδειας που έχουν απομείνει, χαρίζουν και κάποιες επιπλέον ημέρες και όλο μαζί το λένε άδεια απολύσεως
 

trv

New member
Πως φτιαχνεται η αδεια απολύσεως: Α begginer's guide

[list type=decimal][*]Παιρνεις τις 18 μερες της κανονικης σου τελευταιες (για τους 12μηνους)
[*]Παιρνεις τις 18 μερες της ειδικής σου πιο πριν (για 12μηνους) (ειμαστε στις 36)
[*]Παιρνεις τις 2 αιμοδοτικες σου (αφου εχεις δωσει 2 φορες αιμα βεβαια (...) - 4 μερες η καθε μια) - (είμαστε στις 44)
[*]Βαζεις και καμια τιμητικη αν εχεις - απο καμια παρελαση 2-3 μερες, αν ετυχε να κανεις καλη σουστα στον διοικητη και σου εδωσε 5 μερες και τετοια (σπανια) - οποτε παει.. οσο παει
[*]Κολλας στο τελος το ρολοι σου - δηλαδη αν παιζεις 15 - 15, κανονιζεις το ρολοι σου ετσι ωστε να κατσεις τις 15 μερες σου μεσα, να φυγεις 15 με το οφφ σου, και μολις ειναι να ερθεις να αρχιζει η αδεια απολυσεως... αρα φτασαμε αισιως στις 59 χωρις τιμητικες ! Αν παιζεις 7-7, τοτε κολλας τις 7 του ρολογιου και *ισως* παρακαλας τον οπλονομο (ή οποιον αλλο), να σου δωσει λιγες παραπανω.. αναλογα το στυλ σου - αν θες βεβαια.[/list]



ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για να γινουν τα παραπανω:
[list type=decimal][*]Η μοναδα να 'δινει' τοση αδεια απολυσεως - καποιες δινουν, καποιες αλλες οχι. Γενικα, οι μοναδες που παιζουν με off, ρολογια και τοιχαρχιες, δηλαδη σχεδον ολες οι μοναδες εκτος ηπειρωτικης ελλαδας, συνηθως δινουν (δηλαδη σε αφηνουν να φυγεις αρκετα πριν - αρκει βεβαια να εχουν βρει νεους ναυτες να καλυψουν τη θεση σου!).
[*]Να εχεις την ευκαιρία να 'φτιαξεις' το ρολοι σου, δηλαδη να συνενοηθεις μερικους μηνες πριν τελειωσεις με το αλλο ατομο του ποστου σου ωστε να κατσεις λιγο παραπανω μεσα κτλ, ωστε να σου ερθει το ρολοι 'εκει που το θες'.
[*]Να εχεις βρει αντικαταστατη!!!!! Πολυ σημαντικο.. Αν δεν εχεις βρει και εκπαιδευσει ατομο να σε αντικαταστησει στο ποστο σου, δε πας πουθενα...
[*]Να εχεις βρει καποιο δικαιολογητικο για την ειδικη αδεια, ειτε απο σχολη (ως φοιτητικη) είτε απο δημο/νομαρχια (ως αγροτικη) - και βεβαια η μοναδα σου να το δεχτει (μερικες μοναδες δε το κοιτανε καν ή δε θελουν να το φερεις, αλλες παλι δε τη δινουν την ειδικη στο τελος με τιποτα)[/list]


Το 3ο ποιντ πιο πανω ειναι παρα πολυ σημαντικο, και μπορει να αυξησει κατακορυφα την αδεια απολυσεως (ή να την μειωσει) -- ο αντικαταστατης! Υπαρχουν περιπτωσεις (ονοματα δε λεμε) που ατομα εχουν φυγει με 70 μερες αδεια απολυσεως, πολυ απλα γιατι ηταν σε ποστο του ενος ατομου και βρηκαν νωρις ατομο να τους αντικαταστησει.. Πχ εισαι σε ενα ποστο του ενος ατομου, εισαι 9μηνος και απολυεσαι 10-15 μερες πριν μπει νεα σειρα, αρα η τελευταια 'φουρνια' φανταρων απο οπου πρεπει να βρεθει καποιος να σε αντικαταστησει ειναι της σειρας πριν απολυθεις, δηλαδη 2+ μηνες πριν.. Απο αυτη τη σειρα παιρνεις εναν ναυτη, τον εκπαιδευεις... και εφυγες.. Ναι, γινονται κ αυτα στο ενδοξο ΠΝ.
 
M

Morfeusgr

Guest
Συμφωνω απόλυτα με τον trv. Έτσι ακριβώς είναι.
 

trv

New member
Και να πουμε και δυο λογια και για την αναρρωτική για να ειμαστε on-topic:

[list type=decimal]
[*]Η αναρρωτικη γράφεται υποχρεωτικα
[*]Αναλογα με το ποσο μεγαλη ειναι, αρχικα σου 'κοβει' απο τις 18 μερες της ειδικής, και στη συνεχεια απο τις 18 μερες της κανονικής.
Παραδειγμα1: Υποθετουμε οτι σου δινουν 15 μερες αναρρωτικη: Πλεον εχεις 18 μερες κανονικη αδεια και 3 μοναχα ειδικη, οποτε αναπροσαρμοζεις την αδεια απολυσεως οπως την εγραψα παραπανω, με 3 μερες αντι 18 στην ειδικη..
Παραδειγμα2: Υποθετουμε οτι σου δινουν 30 μερες αναρρωτικη: Πλεον δεν εχεις καθολου ειδικη, και εχεις μοναχα 6 μερες κανονικη. Ισχυει οτι και παραπανω, αναπροσαρμοζεις τις αδειες σου στο τελος.
Παραδειγμα3: Υποθετουμε οτι σου δινουν 45 μερες αναρρωτικη: Πλεον ΔΕΝ εχεις καθολου ειδικη, και ΔΕΝ εχεις καθολου κανονικη, ΚΑΙ στην ημερομηνια απολυσεως σου προστιθενται 8 μερες! Αρα αν ηταν να απολυθεις 1/9/2010, πλεον θα απολυθεις 9/9/2010...
[*]Στην πραξη τωρα, και παλι μπορεις να παρεις αδεια απολυσεως: Παιρνεις τιμητικες και τα off σου στο τελος αφου εχεις κανονισει το ρολοι σου, ΚΑΙ ζητας απο τον οπλονομο να σου δωσει με προφορικη αδεια οτι μπορει.. Πρακτικα, θα φυγεις ή μαζι με τους υπολοιπους της σειρας σου (ενα μηνα πριν περιπου), ή μια δυο βδομαδες μετα το πολυ.. Στην πλειονοτητα των περιπτωσεων....[/list]



και btw, jack_herrer, εκανες βλακεια ενταξει παραδεξου το... Οταν σου βγαζουν φυλλο πορειας οφειλεις να παρουσιαστεις την μερα που ειναι να παρουσιαστεις εκει που σε στελνουν, οχι αργοτερα.. Μπηκαν στον κοπο να σου βγαλουν καταστασεις επιβιβασης για να σε στηλουν απο τη μια μερια της κρητης στην αλλη και δεν πηγες.. Ειναι βασικα το ιδιο πραγμα με το να εισαι αθηνα, να παιρνεις μεταθεση για πατρα ας πουμε, να πρεπει να παρουσιαστεις στην νεα μοναδα μετα απο 2 μερες, και εσυ να πας στις 3 ή οποτε θες...
Τελος παντων, πιστευω επεσες και σε περιεργη συγκυρια, καθως αυτη τη βδομαδα υπαρχει γενικη ασκηση τοσο στο ναυσταθμο κρητης οπου ειναι το ΝΝΚ οσο και στο κυριαμαδι που εισαι εσυ, με αποτελεσμα τα νευρα των μονιμων να ήταν λιγο περιεργα λογω της προετοιμασιας που επρεπε να γινει πιο πριν.

Σχετικά με τις ερωτήσεις σου:
1) Τι ειδους κυρωσεις μπορει να δεχτω οταν επιστρεψω?για το γεγονος οτι δν ημουν την ιδια μερα στο τοπο που ελεγε το φυλλο πορειας..
Στη χειροτερη, ποινολογιο. Την ποινη θα την επιβαλει καποιος ανωτερος απο τον Α/Φ σου, πιθανον ο διοικητης σου μιας και ειναι πλωταρχης (οχι τοσο μεγαλος βαθμος δηλαδη). Η ποινη γενικα σε τετοιες περιπτωσεις θα ηταν κατι του στυλ περιορισμος εξοδου για 3-5 μερες, αλλα μιας και ετσι και αλλιως δεν εχετε εξοδους εκει δε ξερω τι νοημα εχει.. Ισως σε κρατησουν παραπανω μεσα και σου δωσουν λιγοτερα off στο επομενο ρολοι σου. πχ αφου εισαι στο 7-7, μπορει τωρα που θα πας να κατσεις 14 μεσα και να φυγεις μετα 7, και μετα αν αρχισει παλι το 7-7. Χλωμο παντως να εχεις οποιαδηποτε επιπτωση, περα απο λιγες φωνες ή καμια επιπληξη στο ποινολογιο.
2) δν βλεπω να στρωνει το ποδι μεσα σε 15 μερες που εχω..αν τυχον υπερβω την αναρωτικη αδεια που εχω θα κοπει απο την ειδικη?η παιζει οταν παρω και αλλη μεταθεση να μην τα κοιταξει ποτε κανεις αυτα?
Αν 'δε στρωνει' πρεπει να πας παλι NNK (ή NNA) να σε ξαναδουν και να σου ξαναγραψουν αναρρωτικη, μετα απο συνεννόηση με τον ανωτερο σου αυτη τη φορα. Η αδεια εχει ηδη κοπει απο την ειδικη. Αν παρεις μεταθεση τοτε στο φυλλο πορειας που θα σου δωσουν για να το πας στη νεα μοναδα, πανω θα γραφει αναλυτικα τι αδειες εχεις παρει, ετσι ωστε να ειναι ενημερη η νεα μοναδα.
3)δικαιουμαι τωρα φοιτητικη αδεια?
Υποθετω οτι εισαι 12μηνος - αν οχι πες το. Αυτη τη στιγμη δικαιουσαι πλεον μολις 3 μερες ειδικη αδεια την οποια μπορεις να παρεις σαν φοιτητικη αν εχεις το καταλληλο δικαιολογητικο. Αυτα ισχυουν 'κανονικα'. Πρακτικα εκει στο κυριαμαδι στην ακρη του κοσμου δε ξερω τι κανουν.. Ρωτα τον οπλονομο σου. Βεβαια ειςσαι και νεος - Γ σειρα, οποτε μαλλον θα ισχυσουν κανονικα για σενα <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
4)υπαρχει περιπτωσει να περασει ο Α/Φ απο δ.εξεταση?
Ο Α/Φ γιατι να περασει απο ΕΔΕ? Τη δουλεια του την εκανε, σε εστειλε οπου επρεπε να σε στηλει, εσυ δεν τον ενημερωσες οτι αλλαξες το σχεδιο. Επρεπε να πας ΝΝΚ ή το λιγοτερο να τον ενημερωσεις για να μη σε ψαχνουν. Στα στρατιωτικα νοσοκομεια λειτουργει 24 ωρες το 24ωρο εφημερειο οπου δεχονται εισερχομενους ασθενεις - δεν ισχυει οτι δε θα ευρισκες κανεναν. Εστω ενας ναυτης-γιατρος να κανει εφημερια το βραδυ ωστε να σε δεχτει θα υπηρχε.
5)πως λετε να το χειριστω?γιατι εχω την εντυπωση πως με το που γυρισω θα ειμαι το μαυρο προβατο...μπεεεε!
Βλεποντας και κανοντας.. Μια καλη αρχη ειναι να γυρισεις ΣΤΗΝ ΩΡΑ σου! - btw αν δε το γνωριζεις, οι 15 μερες της αναρρωτικης αδειας ξεκινανε να μετρανε απο την επομενη μερα απο αυτη που πηρες το εξιτηριο απο το νοσοκομειο.
 
Top