• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Η υποχρεωτική θητεία και οι δυνατότητες μείωσής της

thiteia

Administrator
Παρακάτω ακολουθεί ένα κείμενο με τις θέσεις μας σχετικά με τη στρατιωτική θητεία και τις δυνατότητές μείωσής της. Επειδή είναι ελαφρώς μεγάλο (4 1/2 σελίδες) το έχουμε βάλει ως συνημμένο αρχείο.
Δεκτές κάθε είδους παρατηρήσεις, απόψεις και αντιρρήσεις επί του θέματος.
(Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγρεγραμμένοι χρήστες για να δέιτε και να κατεβάσετε το συνημμένο άρθρο)
 

takyr

New member
Σε όσα πάρα πολύ σωστά λες, να προσθέσω ότι οι φαντάροι δεν υπηρετούν τη θητεία τους για να κάνουν τη δουλειά των δημοσίων υπαλλήλων, που είτε δεν υπάρχουν, είτε υπάρχουν και ξύνουν το ξυστό.
Πάρα πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου!
Σου προτείνω να στείλεις το άρθρο στο ΥΕΘΑ και να προσπαθήσεις να το δημοσιεύσεις σε κάποια εφημερίδα μπας και ξυπνήσει κανένας...
Δυστυχώς όλη αυτή η κατάσταση συντείνει στην συστηματική απαξίωση του Στρατού, που αντί να αποτελεί το πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, έχει καταλήξει εντελώς κομματικοποιημένος.
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το βεβαρυμένο παρελθόν του στρατού (επταετία), το οποίο είναι και η αρχή και πιθανότατα και η αφορμή της απαξίωσής του. Όμως δεν πρέπει η ρετσινιά της χούντας να συγκρατεί την εξέλιξη και την βελτίωση του στρατού, ούτε όμως κι από την δικιά μας πλευρά πρέπει να χρεώνουμε σε ολόκληρο το στρατό το έργο εντεταλμένων πρακτόρων ξένων δυνάμεων (ονόματα δε λέμε...) και, με αυτό τον τρόπο, να ρίχνουμε κι εμείς μια κλοτσιά ακόμα στην ιδέα του στρατού.
Στο στρατό υπάρχουν και άξιοι άνθρωποι, μορφωμένοι, ακομπλεξάριστοι, που διαπνέονται από δημοκρατικά ιδεώδη και που κοιτούν μπροστά και όχι πίσω. Αν επιτέλους (!) οι εκάστοτε κυβερνώντες τους επιτρέψουν να δείξουν την αξία τους, μπορεί και να πετύχουμε κάτι καλύτερο...
Με αυτή την ελπίδα οδεύω κι εγώ προς το ΚΕΝ...
 

akisk

New member
[quote author="thiteia"]Παρακάτω ακολουθεί ένα κείμενο με τις θέσεις μας σχετικά με τη στρατιωτική θητεία και τις δυνατότητές μείωσής της. Επειδή είναι ελαφρώς μεγάλο (4 1/2 σελίδες) το έχουμε βάλει ως συνημμένο αρχείο.
Δεκτές κάθε είδους παρατηρήσεις, απόψεις και αντιρρήσεις επί του θέματος.
(Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγρεγραμμένοι χρήστες για να δέιτε και να κατεβάσετε το συνημμένο άρθρο)[/quote]

Πολύ ενδιαφέρον, ρεαλιστικό και ισοροπημένο κείμενο. Well done!!
 
Top