• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

καποιες ερωτησεις (λογικα θα εχουν ξαναγινει,αλλα βοηθεια)

O

oz7mgs

Guest
Χαιρετω
Λοιπον μαλλον ερχεται και η σειρα μου να παω στο στρατο.
Ζω στο εξωτερικο τα τελευταια 3 χρονια και φετος θα επιστρεψω στην ελλαδα.
δε εχω σκοπο να κατσω και πολυ αλλα μιας και ερχομαι λεω να κανω αυτη την αγγαρεια του στρατου να τελειωνω.
Βεβαια εχω πολλους δισταγμους και να το πω και ετσι απλα δε ψηνομαι καθολου.
Πρωτα απ'ολα ισχυει οτι ψηλαφιζουν τα γεννητικα οργανα και βαζουν δαχτυλα στα οπισθια και τετοια;
Εαν ναι πως μπορω να τους πεισω οτι πραγματικα δεν υπαρχει καμια περιπτωση να τους αφησω να κανουν κατι τετοιο, και οτι εχω πραγματικα φοβια με την γυμνια. Δε με ενδιαφερο αν με πουν τρελο ή οτιδηποτε αλλο, αλλα αμα ειναι ετσι η κατασταση εγω δε θελω να εχω ψυχολογικα μια ζωη γιατι καποιοι θεωρουν σωστο να γινονται τετοια εξευτελιστικα πραγματα.
Επισης κανω χρηση ναρκοτικων ουσιων, χασισιου και μονο (για μενα δεν ειναι ναρκωτικο, αλλα για το κρατος ειναι αρα ετσι το αποκαλω και εγω). Εαν τους πω οτι ειμαι να ναρκωμανης (δεν ειμαι εθισμενος και νομιζω εχω σωας τας φρενας, αλλα ας μην μεινουμε ομως σε αυτο παρακαλω) και τους πω να κανουν οτι τεστ θελουν για να το αποδειξουν, υπαρχει περιπτωση να μου δωσουν απαλλαγη ή απλως θα παρω μια αναβολή και παλι στα ιδια θα ειμαι; Υπαρχουν κυρωσεις του τυπου "απαγορευσης εξοδου απο την χωρα";
Δεν ειναι οτι φοβαμαι το στρατο γιατι δεν θα μπορω να παρω την δοση μου (γιατι αυτο για τους χασικλιδες ειναι μυθος) αλλα αφου φουμαρω που φουμαρω γιατι να μην το χρησιμοποιησω για μια απαλλαγη;
Το βασικο μου μελημα ειναι οτι περισσοτερο ψυχολογικο. Με πασα ειλικρινια λεω οτι δε μπορω σε καμια περιπτωση να ζησω σε ενα μερος που θα βλεπω καποιον αλλο γυμνο (π.χ ντουζ). Το ξερω πως θα πειτε "εσυ τι θελεις το χιλτον για να πας στρατο" αλλα ετσι ειμαι τι να κανω. Οπως επισης ειμαι σιγουρα υποχονδριος. Ξερω και εδω μια καλη απαντηση "θα καθαριζεις τις τουαλετες εσυ προσωπικα, αρα δε θα εχεις αγχος για το αν ειναι βρωμικες". Αλλα νταξει θεωρω πως σε ενα στρατο ισως θα μπορουσαν να θεωρηθουν και αυτα προβληματα. Το ξερω οτι ισως ακουγομαι βουτυρο-μπεμπες αλλα δε γεννηθηκαμε ολοι με 30 κιλα...απιδια, οπως επισης δε νομιζω οτι μετραμε τον αντρισμο μας με το ποσο μας αρεσε ο στρατος. Ξερω ατομα που γουσταραν το στρατο επειδη τους αρεσε το "ωμο κρεας".
Αντι επιλογου να αναφερω πως εχω ηδη ενα μηνα φυλακη επειδη δεν περασα οταν επρεπε περιοδευων. Φυσικα εγω ειχα κερδισει χρονια και ειχα ηδη τελειωσει το σχολειο και ειναι δικαιωμα μου αν ενημερωνομαι ή οχι. Κανενας δε μου το ειπε και κανενας δε μπορει να αποδειξει οτι το ακουσα στην τηλεοραση ή το ραδιοφωνο και εκανα οτι δεν ακουω. Πως μπορω να τους πω οτι ειναι ΑΠΛΑ ΑΔΙΚΟ!

Οποιος ειχε κεφια και διαβασε ολο το κειμενο και συνεχιζει να εχει κεφια να γραψει και καμια απαντηση θα τον ευχαριστουσα παρα πολυ.
(παρακαλω οχι σχολεια για το αν μου αρεσει ή οχι να βλεπω την μαλαπερδα του καθενος, και για το αν κανω ναρκωτικα ή οχι)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ.
Φώτης
 

Anonymous7

New member
Φωτη τουλαχιστον για την αεροπορια που ξερω δεν σου ψηλαφιζουν τους "γενετησιους αδενες" αλλα βαζεις εσυ ενα δαχτυλο αναμεσα για να δειξεις στον γιατρο οτι εχεις 2. Και αυτο γινεται για ελαχιστα δευτερολεπτα που δεν το καταλαβαινεις καν. Τωρα για δαχτυλο στα οπισθια ουτε λογος. Φανταζεσαι να του αρεσει του αλλου και απο εκει που δεν το ηξερε να του μεινει κουσουρι; lol
Οσο για τα ντους δεν ειναι κοινα που πλενεστε ολοι μαζι και φοβασαι μην σου πεσει το σαπουνι λες και εισαι στη φυλακη. Υπαρχουν οι ντουζιερες που καθεμια εχει το μικρο της χωρο και κλεινει με παραβαν ή με πορτουλα. Το αν θα κυκλοφορουν εξω οπως τους γεννησε η μανα τους ειναι στον καθε ανθρωπο ξεχωριστα. Προσωπικα δεν κυκλοφορησα ετσι ποτε. Αλλα υπαρχουν και ορισμενοι επιδειξιες τι να κανεις; χεχε
 

dionyshs

New member
αν τους πεις ότι είσαι χρήστης ναρκωτικών θα σου δώσουνε αναβολή σίγουρα και όταν ξαναπαρουσιαστείς αν δεν είσαι "καθαρός" θα ξαναπάρεις αναβολή
 
O

oz7mgs

Guest
ε αυτο λεμε, τι λιγα δευτερολεπτα;;; ή ξεβρακώνεσαι ή οχι. τι λιγο τι πολυ; ενα και το αυτο ειναι.
αν δε μου δινουν απαλαγη και τελικα με βαλουν μεσα θα το δεχτουν αμα τους ορκιστω σε οτι εχω ιερο οτι εχω δυο απιδια; Δε γινεται να δειξω σε κανεναν τι κουβαλαω. εχω προβλημα πως να το κανουμε. δε ξερω αν υπαρχει πραγματικα καποια γυμνο-φοβεια αλλα εγω την εχω. ειναι λογος για απαλαγη;
Επισης δε παω αεροπορια αλλα πεζικο.
 
O

oz7mgs

Guest
[quote author="dionyshs"]αν τους πεις ότι είσαι χρήστης ναρκωτικών θα σου δώσουνε αναβολή σίγουρα και όταν ξαναπαρουσιαστείς αν δεν είσαι "καθαρός" θα ξαναπάρεις αναβολή[/quote]

Στις ποσες αναβολες παιρνω απαλλαγη; Επισης κατα την διαρκεια της αναβολης μου εχω δικαιωμα να περασω τα συνορα για το εξωτερικο; Τελος, αυτα καταγραφονται καπου (π.χ. μητρωο) ή απλα λεω οτι εχω αναβολη για δικους μου λογους;
 

George84

New member
Fotis, Fotis ...
1. Αν όντως δεν σκοπεύεις να μείνεις πολύ Ελλάδα, και δεν θες να υπηρετήσεις, έχεις και την επιλογή να βγεις ανυπότακτος εξωτερικού. Θεωρητικά μπορείς να έρχεσαι Ελλάδα κάποιες μέρες το χρόνο, πρακτικά όμως δεν πρόκειται να σε ψάξει κανένας.

2. Την εξέταση μην τη σκέφτεσαι καθόλου. Κι εγώ είχα τέτοιο κόλλημα. Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε "εξευτελιστικό" μπορεί να φαντάζεσαι. Στα περισσότερα κέντρα η εξέταση αυτή γίνεται σε ατομικό παραβάν, αυτός που κάνει τον έλεγχο είναι γιατρός (τον οποίο δεν πρόκειται να ξαναδεις), δεν σε αγγίζει σε καμία περίπτωση, βλέπει από μακριά ότι έχεις δυο όρχεις (δεν το ψάχνει και πολύ χρονικά, ίσα ίσα να μετρήσει 1-2) και ελέγχει τη σπονδυλική στήλη (με το μάτι - ίσα ίσα να δει ότι δεν είσαι σαν τον κουασιμόδο). Σκέψου ότι αν, χτύπα ξύλο, χρειαστείς κάποια εξέταση στην πολιτική σου ζωή, γιατρός θα είναι αυτός που θα πρέπει να σε εξετάσει, οπότε θα πρέπει να το ξεπεράσεις αυτό. Και η εξέταση αυτή, που θα γίνει από ΓΙΑΤΡΟ, είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις μια αρχή.

3. Για το θέμα του γυμνισμού γενικότερα, πραγματικά δεν θα 'χεις πρόβλημα. Όλα τα στρατόπεδα έχουν ατομικά ντουζ, είτε κλειστά ή με κουρτίνα, συνήθως με κρεμάστρες οπότε γδύνεσαι/ντύνεσαι εκεί. Με εσώρουχα φαντάζομαι δεν έχεις πρόβλημα... Αν σε απασχολεί και ο γυμνισμός των υπολοίπων, πιθανώς να μην πετύχεις και κανέναν. Μόνο μια φορά θυμάμαι περασα από ένα άλλο θάλαμο και πέτυχα κάποιον να αλλάζει εσώρουχο, αλλά ως εκεί. Μη φανταστείς ότι γίνονται "Τιτανομαχίες" και στοιχήματα για το ποιός την έχει μεγαλύτερη. Απλά αλλάζεις σε θάλαμο με άλλους 10-20 μαντραχαλέους οι οποίοι δεν νοιάζονται και πολύ. Εκτός αν πέσεις σε καναν πούστη, τι να πω...

4. Το να θες τον χώρο που ζεις/κινήσαι/εργάζεσαι καθαρό δεν είναι θέμα βουτυρομπεμπέ. Είναι θέμα πολιτισμού, παιδείας κλπ. Αν είσαι όμως όντως υποχόνδριος, όπως λες, είναι επίσης μια ευκαιρία να το αντιμετωπίσεις.

5. Αν σκοπεύεις να πάρεις αναβολή δηλώνοντας ναρκομανής έχε υπόψιν σου ότι ακόμα κι αν σου δώσουν τελικά την αναβολή δεν θα γλιτώσεις την "εξέταση" <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> Χωρίς πλάκα τώρα, είναι τσάμπα ταλαιπωρία αν δεν σκοπεύεις να υπηρετήσεις να πας για αναβολή, να παρουσιαστείς δεύτερη φορά και μετά να πάρεις απαλλαγή. Καλύτερα να μείνεις ανυπότακτος.

6. Το να πας να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας δεν πρόκειται να πιάσει για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς δεν νοιάζεται. Όποιος αξιωματικός χειριστεί το θέμα της φυλακής θα το κάνει με βάση το στρατιωτικό κανονισμό (τυφλή υποταγή <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> ), - Δεν πέρασες περιοδεύων, οκ, ένας μήνας επιπλέον εξαγοράσιμη θητεία. - Μα εγώ δεν ήξερα, δε ρώταγα... - Δεν έχει μα, αυτό λέει ο κανονισμός, εγώ τι να κάνω.

Συμβουλές:
1. Εφόσον ξέρεις πολύ καλά τι είναι το χασίς, θα ξέρεις φαντάζομαι και τι κακό κάνει στην υγεία σου, οπότε μην το χρησιμοποιείς για να πάρεις απαλλαγή. Φρόντισε απλά να το κόψεις.
2. Οι "φοβίες" που αναφέρεις καλό είναι κάποια στιγμή να τις ξεπεράσεις. Ο στρατός είναι πραγματικά μια καλή ευκαιρία. Αυτό που λένε ότι "ο στρατός σε κάνει άντρα" είναι αλήθεια, όχι με την έννοια του "αντρα", αλλά από την άποψη ότι ζεις για κάποιους μήνες σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, μαζί με άλλους συμφαντάρους κάθε λογής και ανωτέρους (επίσης κάθε λογής) και αποκομίζεις σημαντικές εμπειρίες που ενδεχομένως πολλές από αυτές να μην τις βιώσεις ποτέ στην πολιτική σου ζωή. Σίγουρα θα περάσεις κάποιες δύσκολες στιγμές, κάποιες ευχάριστες, κουραστικές, αστείες, βαρετές... Απ' όλο αυτό όμως θα βγεις κερδισμένος και πιο δυνατός, και θα μπορείς ίσως πιο εύκολα να αντιμετωπίσεις άλλες, πιο δύσκολες, καταστάσεις στην πολιτική σου ζωή.
 
O

oz7mgs

Guest
μεγκαμαν Γιωργο84 μιλησες παρα πολυ σωστα και σε ευχαριστω.

1. Κοιτα θελω και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο. Ανυποτακτος ειναι πολυ ατιμωτικο και χιλιες φορες να ξεβρακωθω στο Συνταγμα παρα να ερχομαι σκαστος στην πατριδα μου (εχεις δικαιωμα εδω να μου πεις "τωρα εγινε και πατριδα σου;;"). απλα εχω καποιες φοβιες και παροτι απο τοτε που ηρθα στην Αγγλια ζω με αγνωστους καθε χρονο δεν ειχα ιδιαιτερο προβλημα γιατι πολυ απλα οτι κανω ειναι επιλογη μου. Σιγουρα στο στρατο δε περνανε αυτα και σιγουρα αυτο δε μου αρεσει.

2. Κοιτα τωρα ναι εχεις δικιο και λογικα δεν ειναι τωρα σοβαρη φοβεια αυτο που εχω αλλα δε ξερω ειλικρινεστατα μιλώντας αν θα μπορουσα να "τα δειξω" σε καποιον αγνωστο. Το εχω σκεφτει πως αμα ειχα ενα προβλημα ας πουμε θα προτιμουσα να το περιγραψω στο γιατρο παρα να τον αφησω να ριξει ενα βλεμμα.

3. Τωρα ναι τι να πω. Δε ξερω ισως απλα ειναι δικο μου θεμα. Εσυ δηλαδη το σκεφτοσουνα πριν πας στρατο ή δε περασε καν απο το μυαλο σου; Νταξει επειδη ειλικρινα δε εχω ουτε καν μιλησει ποτε με καποιον για καποιο θεμα "σωματοδομης". Ακομα και με τους φιλους μου οταν μιλαμε ας πουμε για γυναικες αποφευγω καθε θεμα που εχει να κανει με τα σωματικα χαρισματα, και πιστεψε δε ειμαι απο την Εκαλη ουτε απο καμια enfant gate γειτονια.

4. Ναι εχεις δικιο ισως ειμαι υπερβολικος.

5. Οταν λες "εξεταση"; Στις δυο αναβολες απαλαγη; Κατι σαν τα 3 κορνεν πεναλτι που λεγαμε μικροι;

6. Καπου ετσι στο φλου διαβασα (νομιζω στο "αντικειμενικο" & "σοβαρο" τροκτικο) για ενα τυπα που ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα (βεβαια εμενα η ολη φαση εγινε πριν απο 4 κοντα χρονια) και του ειπε ενας τυπας (αξιωματουχος στρατου δηλωσε) οτι με καποια αιτηση να του αφεραιθει η ποινη (τωρα καπου, καποιος ειπε κατι και αντε βρες, αλλα ετσι λεμε τωτα)

για τις συμβουλες σου ειπα και πριν οτι εχεις δικιο και δε εχω κατι αλλο να πω.
Ευχαριστω
 

ygeionomikarios

New member
Λοιπόν όσα σου είπε ο george84 και οι υπόλοιποι ισχύουν και έτσι έχουν τα πράγματα. Το θέμα με την ιατρική εξέταση κατά την κατάταξη είναι ένας μύθος. Πλέον γίνεται σε ατομικά παραβάν και με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα σου. Συγνώμη δεν έχεις πάει ποτέ σου σε γιατρό; Το ίδιο πράγμα είναι. Σχετικά με τη χρήση χασίς καλύτερα μην το αναφέρεις καθόλου. Δε θα κερδίσεις τίποτα, ούτε αναβολή είναι πιθανό να πάρεις για κάτι τέτοιο. Καλά για απαλλαγή ούτε συζήτηση. Είναι κοινό μυστικό ότι στο στρατό το χασίς κυκλοφορεί full. Αναβολή σε χρήστες ναρκωτικών δίνουν όταν υπάρχουν εμφανή σημάδια ενδοφλέβιας χρήσης ηρωίνης (στα χέρια κλπ.). Τώρα για το αν είσαι βουτυρόπαιδο ή όχι δεν το ξέρω. Όλοι λίγο πολύ καλομαθημένοι είμαστε οπότε λογικό είναι να έχεις κάποια θέματα με τις τουαλέττες και το φαγητό όπως όλοι άλλωστε. Η γνώμη μου είναι ότι πλέον ο στρατός είναι κολλέγιο και σε κάποιες περιπτώσεις (βλέπε μονάδες πολεμικού ναυτικού αλλά και άλλες) οι συνθήκες θυμίζουν το Hilton που ανέφερες. Ό,τι ιστορίες έχεις ακούσει από μεγαλύτερους ξέχασέ τις. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Επίσης θα διαπιστώσεις ότι πολλά παιδιά όταν απολύονται τείνουν να υπερβάλλουν σχετικά με τις συνθήκες και γενικά περιγράφουν ιστορίες μαχιμότητας που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα (για ευνόητους λόγους, γκόμενες κτλ.).
 

nikopaok4

New member
να φανταστεις εμενα δεν μου τα ειδαν καν... με ρωτησε ο γιατρος ενα ή δυο? τρια του κανω ! εσκασε στα γελια και εφυγε...
 
M

mkokkinos13

Guest
Γεια σας
Και εγω θα ηθελα να ρωτησω κάτι σχετικό. Είμαι φοιτητης στο εξωτερικο και τον Δεκεμβριο τελειωνει η αναβολή μου, και δεν σκεφτομαι να γυρισω Ελλαδα, οποτε και θα κυριχθω ανυποτακτος εξωτερικου. Εχω την δυνατοτητα να ανανεωσω το διαβατηριο μου, η θα πρεπει να βρισκομαι-ταξιδευω ΜΟΝΟ σε χωρες εντος σεγκεν? Επισης για να κηρυχθω ανυποτακτος εξωτερικου αρκει να το δηλωσουν οι γονεις μου, οταν ερθει το χαρτι στρατευσης η θα πρεπει να κανω και εγω καποια διαδικασια? Τέλος, αφου ανακηρυχθω ανυποτακτος εξωτερικου υποτιθεται πως νομικα δικαιουμαι 1 μηνα τον χρονο στην Ελλάδα. Πωσ ακριβωσ ελενχετε αυτο?
Ευχαριστω
 
Top