• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Καταγγελία

souzas

New member
Θα θέλαμε να κάνουμε μια καταγγελία όσον αφορά το 88ΤΥΠ στη Λήμνο.

Το εν λόγω τάγμα βρίσκεται σε συνεχόμενη εμπλοκή εδώ και πολλές σειρές. Ο μέσος όρος εξόδων είναι τουλάχιστον 25 μέρες μέσα.

Οι αρμόδιοι είναι παντελώς αδιάφοροι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις και να επιδιώξουν την πλήρωση των κενών από ανθρώπινο δυναμικό. Μιλάμε για λόχους τεσσάρων και πέντε στρατιωτών οι οποίοι προβλέπεται να στελεχώνονται με τριάντα περίπου στρατιώτες.

Τα άτομα που βρίσκονται στα φυλάκια είναι 6 τα βράδια ενώ τα πρωινά μέγιστο 4. Οι στρατιώτες αναγκάζονται να "χτυπάνε" 10 ώρες σκοπιά ημερησίως το λιγότερο.

Εκτός αυτού δουλεύουν σε διάφορα πόστα και εκτελούν όλες τις αγγαρείες που από τον ανώτερο μέχρι και το κατώτερο στέλεχος διατάσσονται να κάνουν.

Πολλές άδειες κόβονται, πολλοί μένουν εως και τέσσερις μήνες μέσα ενώ αυτονόητα ζητήματα όπως η επίσκεψη στο νοσοκομείο παραβλέπονται ρισκάροντας πολλές φορές την υγεία των στρατιωτών.
Επίσης δημιουργείται κλίμα εκφοβισμού στους στρατιώτες ώστε να μην επισκεφτούν το γιατρό και να μην αναφέρουν το πρόβλημα υγείας τους. Βλέπετε, πιθανή απαλλαγή από υπηρεσία από το γιατρό θα ήταν καταστροφική για αυτούς.

Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στο ακριβώς διπλανό τάγμα μηχανικού έχουν 35 εξοδούχους ημηρεσίως. Χαρακτηριστικό του ότι δεν υπάρχει θέληση να λυθεί το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι στο νησί στις 19/9 ήρθαν πάνω από 180 άτομα στο 88ΤΥΠ εμφανίστηκαν μόνο 6.

Λοχαγοί και διοικητές νταβαντζήδες κάνουν καριέρα και παραδίδουν μαθήματα "άριστης διοίκησης" πάνω στις πλάτες απροστάτευτων στρατιωτών. Από όπου κι αν έχουν ζητήσει βοήθεια (Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης, ΑΣΔΕΝ, Ταξιαρχεία Λήμνου, Τμήμα Καταγγελιών ΓΕΣ) δεν έχουν βρει καμία ανταπόκριση. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στρατιωτών που κατόπιν τηλεφωνήματος στο Τμήμα Καταγγελιών ΓΕΣ πήραν την απάντηση "Έτσι είναι ο στρατός, αν δεν σας αρέσει φύγετε.". Η εν λόγω κυρία (αξιωματικός) τέτοιο στρατό βλέπει στο βυσματικό στρατόπεδο του ΓΕΣ ή μήπως θα έστελνε στη Λήμνο το παιδί της;

Οι δε απαντήσεις που έρχονται από τους εκάστε υπεύθυνους προς τους στρατιώτες είναι οι εξής:
"Κάντε υπομονή", "Να είστε περήφανοι που υπηρετείτε στη Λήμνο".

ΌΧΙ κύριοι, δεν είμαστε περήφανοι που θα μας πεθάνετε πρώτα οι Έλληνες αξιωματικοί για να μας ζητήσουν δεύτερη φορά να πεθάνουμε για τον "εχθρό". Εμείς και περηφάνια έχουμε και αξιοπρέπεια γιατί δεν φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές για να πάμε στα 5άστερα στρατόπεδα της Αθήνας. Αντίθετα εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε που έχετε φέρει τον Ελληνικό στρατό σε αυτή την κατάσταση.
 
Φιλε αυτοι ειναι η ελλαδα και δεν προκεται να αλλαξει πρεπει να κανετε υπομονη πιστευω οτι οταν θα μπει ι νεα σειρα θα ισηχασεται!!!αλλα ο δικα σας τοσο αδιαφωρος μπραβο!!!
 

George84

New member
[quote author="Πασχαλης"]ισηχασεται!!![/quote]
<!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: -->
Αφτοί ύνε ι Αιλάδα!!!
 

p_h

New member
[quote author="souzas"]...[/quote]




Καλα σας ειπε η "μανδαμ" απο το ΓΕΣ, αυτός ειναι ο στρατός δεν υπάρχει περίπτωση να σας βοηθήσει κανείς, αλλά για να το ανέχεστε καλά "ψάρια" πρεπει να εχετε στο ταγμα σας.

Aν πάτε 10 φαντάροι και πάρετε αναβολή ή βγείτε αοπλοι, εκεί ειναι που θα τους πονέσει και θα αναγκαστούν να φέρουν κόσμο, αλλά μάλλον φοβάστε απο τις απειλές τους, τα @@ μπορούν να σας κλασουν...
 
Top