• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ

sofiapar

New member
ακουσα το σ/κ στο σκαι απο εναν δημοσιογραφο οτι υπαρχει μια υποθεση να καταργηθει για 4-5 χρονια το φανταριλικι ή να γινεται μονο μια τριμηνη εκπαιδευση....ισχυει κατι τετοιο???
 

sofiapar

New member
ειπανε οτι μονο το φαι των φανταρων κοστιζει 1,5 δις το χρονο!!!!! και αυτο ειναι μεγαλο ελλειμα!!!! και αν το παγωσουν για 4-5 χρονια θα εξοικονομησουν χρημα.γιατι πιεζει πολυ και η ε.ε!!!!
 

George84

New member
[quote author="sofiapar"]ειπανε οτι μονο το φαι των φανταρων κοστιζει 1,5 δις το χρονο!!!!! και αυτο ειναι μεγαλο ελλειμα!!!! και αν το παγωσουν για 4-5 χρονια θα εξοικονομησουν χρημα.γιατι πιεζει πολυ και η ε.ε!!!![/quote]
1,5 δις το φαί των φαντάρων
3,5 δις η συντήρηση στρατοπέδων
15 δις σε ασκήσεις και στρατιωτικό εξοπλισμό

Δεν είναι το φαΐ των φαντάρων το πρόβλημα, αυτό είναι το λιγότερο.

Χρήματα ξοδεύονται άπειρα, και υπάρχουν δυνατότητες μείωσης της σπατάλης. Κατάργηση της θητείας όμως δεν γίνεται, τουλάχιστον όχι από τη μια μέρα στην άλλη, γιατί προυποθέτει τη συγχώνευση μονάδων, το κλείσιμο στρατοπέδων, την κατάργηση υπηρεσιών, την πρόσληψη χιλιάδων ΕΠΟΠ, και την αναδιοργάνωση όλου του στρατεύματος. Όλα αυτά εφόσον κριθούν απαραίτητα ενδεχομένως να επιταχυνθούν λόγω της οικονομικής κρίσης, πρακτικά όμως είναι αδύνατο να υλοποιηθούν άμεσα, θα χρειαστούν τουλάχιστο 3-5 χρόνια αποφαστιστικών αλλαγών για να μπορούμε να μιλάμε για κατάργηση της θητείας
 

nikopaok4

New member
σκεφτητε ομως οτι οταν ειναι καπιος φανταρος δεν θεωρητε ανεργος, και αυτο βοηθαει στους οικονομικους δεικτες, οποτε μια αυξηση της θητειας για μειωση της ανεργειας οταν αυτη θα ειναι στο 25% ( αν δεν ειναι ηδη στην πραγματικοτητα) μπορει με αυτο το τρικ να την ριξει στο 10% , μεγαλη υποθεση για οποιαδηποτε κυβερνων κομμα,
 

George84

New member
[quote author="nikopaok4"]σκεφτητε ομως οτι οταν ειναι καπιος φανταρος δεν θεωρητε ανεργος, και αυτο βοηθαει στους οικονομικους δεικτες, οποτε μια αυξηση της θητειας για μειωση της ανεργειας οταν αυτη θα ειναι στο 25% ( αν δεν ειναι ηδη στην πραγματικοτητα) μπορει με αυτο το τρικ να την ριξει στο 10% , μεγαλη υποθεση για οποιαδηποτε κυβερνων κομμα,[/quote]
Νομίζεις ότι νοιάζεται πολύ το κυβερνών κόμμα για την ανεργία σ' αυτή την περίοδο? Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μειώσουν δαπάνες από παντού για να εξασφαλίσουν τις δόσεις του δανείου. Η εντολή από ΔΝΤ είναι μείωση δαπανών, το οποίο είναι λογικό να προκαλέσει μείωση της ανάπτυξης, συγχώνευση δημοσίου κα κλείσιμο ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα οδηγήσουν στην εκτίναξη της ανεργίας. Εφόσον όμως εφαρμόσουν την εντολή, δεν πρόκειται να τους πει κανείς τίποτα για το αποτέλεσμα.

Αύξηση της θητείας δεν συμφέρει ούτε για το ασφαλιστικό, αφού θα βγαίνουμε στη σύνταξη στα 40 χρόνια ασφάλισης που θα περιλαμβάνουν εργασία, σπουδές και στρατιωτική θητεία. Όσους μήνες αυξήσουν τη θητεία, τόσους μήνες εισφορές σε ασφάλιστρα θα χάσουν.
 
A

admin

Guest
Λοιπόν να παρέμβω για άλλη μια φορά να πω τα εξής:

ΜΗΝ ακούτε φήμες, τι σας λένε κάποιοι γνωστοί, φίλοι συγγενείς, που έχουν γνωστούς, συγγενείς, φίλους που έχουν κι αυτοί συγγενείς κλπ.. Αν διαβάσετε το φόρουμ θα διαβάσετε από κατάργηση θητείας μέχρι αύξηση της σε 14 ή 18 μήνες. Αν δεν ακούσετε κάτι από επίσημα χείλη ΜΗΝ τα πιστεύετε.. είναι απλό. Το τι θέλει/ επιθυμεί/ είναι λογικό ή παράλογο να γίνει κάποιος, είναι εντελώς συζητήσιμο και θα είχαμε δεκάδες επιχειρήματα για να υποστηρίξουμε από κατάργηση μέχρι και διπλασιασμό της θητείας.
Αυτή τη στιγμή ισχύει 9μηνο στο στρατό ξηράς , 12μηνο στα υπόλοιπα όπλα.

Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο....
 
Top