• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

κατ'εξαιρεση με ψυχολογικο

gkoge

New member
ηθελα να ρωτησω αν δικαιουμαι να παρω κατ'εξαιρεση με μητερα με αναπηρια ανω του 67% με χρονια ψυχολογικα προβληματα,αποδεδειγμενη παθηση με φαρμακευτικη αγωγη και γνωματευσεις απο ψυχιατρο και ψυχολογο απο δημοσιο νοσοκομειο.Σε συνδιασμο με χαμηλο εισοδημα,αν καταθεσω τα χαρτια μου,εχω πιθανοτητες να φυγω απο παραμεθοριο?να πω οτι ειμαι Δ'ΕΣΣΟ 09 ,εννιαμηνο κανονικα.
 

dionyshs

New member
δεν γνωρίζω αν δικαιούσαι κατ'εξαίρεση το μόνο που ξέρω είναι ότι θα χρειαστεί να εξεταστεί και από στρατιωτικούς γιατρούς
 

thagkol

New member
Για κατ' εξαίρεση μετάθεση δε χρειάζεται εξέταση από στρατιωτικούς γιατρούς, παρά μόνο πιστοποιητικά από δημόσιο νοσοκομείο. Το θέμα όμως είναι ότι τυπικά δεν δικαιούσαι τη μετάθεση, εφόσον έχεις πατέρα που να είναι υγιής και να εργάζεται. Δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις πάντως, σε συνδυασμό με κακή οικονομική κατάσταση μπορεί και να στη δώσουν. Τα τυπικά κριτήρια πάντως απαιτούν εφόσον ο ένας γονιός έχει 67%+ αναπηρία, ο άλλος είτε να μη ζει είτε να είναι κι αυτός ανάπηρος (έτσι ώστε να "δικαιολογείται" η ανάγκη παρουσίας του φαντάρου στο σπίτι του, διαφορετικά ο ανάπηρος γονιός μπορεί να εξυπηρετείται και απλά με τη βοήθεια του άλλου γονέα).
Εξέταση από στρατιωτικούς γιατρούς απαιτείται μόνο σε περίπτωση που κάποιος διεκδικεί μείωση θητείας λόγω αναπηρίας γονέα (να γίνει πχ 8μηνίτης από 9μηνίτης). Στην περίπτωσή σου μπορείς να ζητήσεις να κάνεις 8μηνο (το δικαιούσαι με γονιό πάνω από 67% ανάπηρο), οπότε η μητέρα σου θα χρειαστεί να εξεταστεί από στρατιωτική επιτροπή, και αν το αίτημά σου γίνει δεκτό, όχι μόνο θα γλιτώσεις ένα μήνα θητείας, αλλά θα πάρεις και μετάθεση κοντά στο σπίτι σου μόλις συμπληρώσεις 4 μήνες φαντάρος, δηλαδή αρχές Μαρτίου (που κοντέυει αρκετά, και αίτηση για κατ' εξαίρεση να κάνεις δε νομίζω να έχει βγει απάντηση νωρίτερα από τότε).
 

manosmanos

New member
μ ενα γονέα με ανω του 67 % αναπηρία τελικά τι δικαιούται κάποιος? κατεξαιρεση ή μειωμένη θητεία?
 

thagkol

New member
Μειωμένη θητεία, αλλά η αναπηρία πρέπει να επιβεβαιωθεί από στρατιωτική επιτροπή.
Αν η αναπηρία αυτή (η άνω του 67%) χαρακτηρίζεται ΚΙΝΗΤΙΚΗ, τότε δικαιούσαι ΚΑΙ κατ' εξαίρεση μετάθεση απευθείας μετά το κέντρο. Διαφορετικά, μπορεί να διεκδικήσει κανείς κατ' εξαίρεση αφού πάει παραμεθόριο, μόνο εφόσον ο δεύτερος γονέας δεν υπάρχει ή είναι κι αυτός ανίκανος για εργασία. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει πλέον ιδιαίτερο νόημα, δεδομένου ότι οι 8μηνίτες γυρνάνε σπίτια τους έτσι κι αλλιώς μόλις συμπληρώσουν 4 μήνες στο στρατό, και η κατ' εξαίρεση θα κάνει κανά 2μηνο να βγει από τη στιγμή της αίτησης, οπότε βγαίνει μία η άλλη.
 

manosmanos

New member
σιγουρα ρε παιδια δικαιούμαι και μειωμένη? δε πρέπει να μαι ο μεγαλύτερος γιος? εχω μεγαλυτερο αδερφο που χει παει ηδη στρατο .δεν ειχε χρησιμοποιήσει μειωμένη θητεία αφολύ τοτε ο γονέαςς μου δεν είχε την κινητική αναπηρία 67 %....THAGKOL τι λες?
 

thagkol

New member
Δεν ανέφερες ότι έχεις αδέρφια, sorry.
O μόνος ή ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας δικαιούται τη μειωμένη θητεία (δεν παίζει ρόλο ποιος θα πάει πρώτος ή αν έκανε χρήση του δικαιώματος ή όχι).
 
Top