• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Καθόλου έξοδοι - κάθε μέρα σκοπιά.

Krasas

New member
Χαιρετώ όλους. Από 21η Ταξιαρχία Κομοτηνής.

Εμάς εδώ επειδή είναι λίγα τα άτομα, μας έχει συνεχώς μέσα, και επειδή είμαστε λίγοι οι ένοπλοι, έχουμε κάθε μέρα σκοπιά. Και οι υπόλοιποι (άοπλοι) έχουν κάθε μέρα κάποια υπηρεσία, πολλές φορές και δύο υπηρεσίες μαζί (πχ θαλαμοφύλακας και δεκανέας αλλαγής), ενώ για να "βγαίνουν" και κάποιες άδειες πολλές φορές κάποιοι μπορεί να κάνουν και πρόσθετες έκτακτες υπηρεσίες. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποιος αρρωστήσει εκτάκτως (όπως πχ πρόσφατα που ένας κατέρρευσε στην ώρα υπηρεσίας). Και σε αυτά προσθέτουμε και την υπηρεσία σε γραφείο, και τις έκτακτες πρόσθετες καθαριότητες μαζί με τις πρωινές και τις όποιες αγγαρείες.

Εξοδόχαρτα δεν υπάρχουν και άρα ούτε διανυκτερεύσεις. Μόνο υπηρεσιακά 3ώρα έως 5ώρα το απόγευμα στο κενό της υπηρεσίας, τα οποία όμως είναι φορές που μας τα κόβουν.

Και επειδή οι εγκαταστάσεις, η σίτιση και οι συνθήκες υγιεινής είναι επιεικώς χάλια, και μαζί με τις ζέστες του καλοκαιριού, η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη για όλους μας.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
- Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απλοί στρατιώτες (εκτός από υπομονή και προσωπικά "βύσματα") για να βελτιωθεί η κατάσταση; Σε ποιον να απευθυνθούμε;
- Υπάρχει κάποιος κανονισμός που μπορούμε να δούμε, που να μας εξασφαλίζει κάποια στοιχειώδη δικαιώματα; (πχ δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για μέρα ξεκούρασης του φαντάρου από υπηρεσία; )
 

psara

New member
να σας πουν τι να κανετε τα "παλικαρια" που εχουν γεμισει 50 σελιδες για τις μεταταξεις με τα βυσματα για να πανε αεροπορια ναυτικο και εσεις εκει δεν εχετε κοσμο
 

nastos7

New member
apo ti ksero an den exete kosmo apla lioneis..
tora na sas steloun kosmo einai san na thelete na breite 1.000 euro sto dromo
ligo duskolo..omos ok..gia olous exei o theos..pano apo ola kali dinami
 

Krasas

New member
[quote author="psara"]να σας πουν τι να κανετε τα "παλικαρια" που εχουν γεμισει 50 σελιδες για τις μεταταξεις με τα βυσματα για να πανε αεροπορια ναυτικο και εσεις εκει δεν εχετε κοσμο[/quote]
Εντάξει, σε αυτή τη φάση εγώ δεν ψάχνω να δείξω ποιος φταίει και κατα πόσο. Όχι σε αυτό το foum δηλαδή. (Αυτό βέβαια συζητιέται σε μόνιμη βάση μέσα στην ίλη στο γενικό κλίμα εκνευρισμού/εξάντλησης και γκρίνιας που φέρνουν οι ατελείωτες υπηρεσίες η ακάθεκτη συνέχιση του προβλήματος.)

Ψάχνουμε για κάποια λύση ή απόπειρα λύσης. Δηλαδή, για παράδειγμα, άκουσα ότι υπάρχει δυνανότητα υποβολής ενός παραπόνου σε γραπτό κείμενο, το οποίο, με μηχανισμούς του στρατού πάντα, μπορεί να φτάσει ψηλά και κάποιος να προσέξει το θέμα μας. Μήπως ξέρει κανείς την ακριβή διαδικασία;
Επίσης, υποθέτω ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο καταστατικό που να ορίζει ότι ο στρατιώτης πρέπει να έχει και μια έξοδο ύστερα από X το πολύ ημέρες με υπηρεσίες.
Ή κάποιος κανονισμός που να λέει πόσες υπηρεσίες μπορεί να εκτελεί το πολύ ένας στρατιώτης μέσα σε μια μέρα...

Πάντως μέσα σε όλα, ακούγεται ότι ίσως μας φέρουν κι άλλα άτομα τώρα που γίνονται και κάποιες αλλαγές στη διοίκηση, ή ίσως μας μεταφέρουν σε άλλο στρατόπεδο. Δηλάδη, υπάρχει και μια αόριστη ελπίδα για βελτίωση, απλά δεν θα ήθελα να μείνουμε άπραγοι βασιζόμενοι σε κάτι που μπορεί κάλλιστα να είναι και ράδιο-αρβύλα.

[quote author="nastos7"]pano apo ola kali dinami[/quote]
<!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

mavroskoufis

New member
Φίλε μου στην ίδια κατάσταση με εσένα είχα βρεθεί κι εγώ. Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση. Εξόδους δεν είχαμε αλλα μας έδιναν υπηρεσιακά τα οποία σύμφωνα με κάποια "παραθυράκια" θεωρούνται έξοδοι, οπότε....και συνέχιζαν να μας λιώνουν. Μπορεί να βγαίνεις για 2-3 ώρες αλλα το θεωρούν έξοδο, οπότε και το σκοπέτο συνεχίζεται...
 

nastos7

New member
kali dinami k na tin paleueis..
mono tin patho k ego tipota tetio <!-- s:!: -->:!:<!-- s:!: --> <!-- s:!: -->:!:<!-- s:!: --> <!-- s:!: -->:!:<!-- s:!: --> <!-- s:!: -->:!:<!-- s:!: -->
 

ygeionomikarios

New member
Se katalavainw apolyta file mou. Edw kai kairo grafw sto topic twn metataksewn gia thn elliph epandrwsh twn monadwn parame8oriou me apotelesma synexh emplokh. Ennoeitai oti ta kakoma8hmena paidakia pou exoun valei ton mpampa na tous metataksei se Naytiko kai Aeroporia den dinoun dekara gia esena. H riza tou kakou vrisketai ston ypervoliko ari8mo paranomwn metataksewn (1800+) se ka8e Esso pou sterei apo ton Strato Ksiras to apaitoumeno proswpiko gia na vgainoun oi yphresies xwris emplokes...
Dystyxws den mporeis na kaneis tipota. O syndikalismos sto strato apagoreyetai. Mh nomizeis pantws oti oi "ypey8ynoi" sto ypourgeio den gnwrizoun thn katastash. Fysika kai exoun gnwsh alla aploustata den tous endiaferei an 30 atyxoi pou vre8hkan sth Rodoph phzoun. Oi pelates tous na einai ikanopoihmenoi kanontas parame8orio sthn Attikh...ta ypoloipa gi aytous einai leptomereies.
 

mavroskoufis

New member
[quote author="nastos7"]kali dinami k na tin paleueis..
mono tin patho k ego tipota tetio <!-- s:!: -->:!:<!-- s:!: --> <!-- s:!: -->:!:<!-- s:!: --> <!-- s:!: -->:!:<!-- s:!: --> <!-- s:!: -->:!:<!-- s:!: -->[/quote] Στο έυχομαι, αλλα πολύ δύσκολο (έως απίθανο) να μην πετύχεις καθόλου εμπλοκή. Όταν έλθει η στιγμή που η παλιά σειρά φεύγει, η εμπλοκή ξεκινάει...
 

tethoras

New member
Αχ.. η εμπλοκή. συνδυασμός έλλειψης προσωπικού και έλλειψης @@ απο το προσωπικό.Φίλε μου σου εύχομαι να τελειώσει γρήγορα η κατάσταση αυτή και να ξεκουραστείς.Τι να πεί κανείς για αυτή την κατάσταση, απο την μία οι μονάδες δεν έχουν κόσμο και υπάρχουν ένα κάρο υπηρεσίες και πολλές απο αυτές είναι πλεονασμός(βλέπε διπλά περίπολα σε μια σταλιά φυλάκια=+8 υπηρεσίες κτλ., έτσι για να μην ξεκουράζεται ο κόσμος) και απο την άλλη μια στρατιά "ανάπηροι" & "προβληματικοί" (προφανώς δεν αναφέρομα σε όσους έχουν πρόβλημα στα αλήθεια,αυτοί είναι 110% δικαιολογημένοι) οι οποίοι θα καυχίούνται που πήγαν στρατό,αλλά μέσα φοβούνται έστω να πιάσουν όπλο(περίπτωση Ι1 άοπλου στην μονάδα μου,που απλώς δεν έκανε βολή γιατί "φοβόταν" άρα και καμία ένοπλη υπηρεσία).Όπως καταλαβαίνεις για τα παραπάνω δεν γίνεται απλώς τίποτα απο μέρος των στρατιωτών η κατάσταση θα διαιωνίζεται για πάντα,διότι οι υπηρεσίες "πρέπει" να βγούν και αυτό συνεπέγεται ότι θα το πληρώσουν τα κορόιδα της ιστορίας.

Εφ.Δνέας(ΤΘ) ΑΠΑΟ 299 625ΤΠ->ΚΕΤΘ->80 ΕΑΝΕΘ
 

DB1980

New member
Δεν είπες μόνο φίλος για ποιο όπλο αναφέρεσαι.. Γιατί εμένα μου ήρθε μετάθεση για τον 21ΛΔΒ.. Να τα βάψω μαύρα από τώρα??
 
@psara k ygeionomikarios

Δηλαδή για το γεγονός οτι τα παιδιά στη συγκεκριμένη μονάδα λιώνουν φταίνε αυτοί οι οποίοι σε κάτι το οποίο δεν θέλαν να κάνουν, σε κάτι το οποίο φασιστικά τους επιβλήθηκε, βρήκαν ένα τρόπο "αντίδρασης" με το να βάλουν βύσμα για να περάσουν light θητεία.
Δεν φταίει το κράτος, ο πρωθυπουργός, ο ΥΕΘΑ, εμείς σαν ελληνική κοινωνία που με την ανοχή, και τη σιωπηλή συγκατάθεσή μας πολλές φορές, συνεπικουρούμε στην διατήρηση της υποσχρεωτικής στρατολόγησης?
Μετά απο 12 μήνες στην αεροπορία και καμιά 800αριά ώρες σκοπιά δεν θεωρώ οτι πρέπει να αισθάνομαι άσχημα απέναντι σε κανέναν που πήγε πεζικό. Αυτό που αισθάνομαι όμως είναι οτι και μια ώρα μόνο να είχα κάνει θα ήταν too much. Δεν τους τη χρωστάω.
Και το χειρότερο ξέρετε ποιό είναι? Οτι αυτό που κάνω τώρα είναι αυτό το οποίο θέλουν. Θα διαβάζουν τώρα στα επιτελεία και θα λένε "κοίτα τους, διαφωνούν μεταξύ τους, άντε να ρίξουν και κανένα τσακωμό να μας ξεχάσουν τελείως και να τους π*******ε ακόμα περισσότερο μετά".
Ίσως απλά τα βλέπω εγώ όλα λάθος...
Σόρρυ για το off topic.
 
Top