• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

κηλη μεσοσπονδυλιων

aperol

New member
εχω 2 ισως και 3 κηλες μεσοσπονδυλιων δισκων. το δηλωνω απλα η πρεπει να προσκομισω και αξονικες?
και ποιες συνεπειες θα εχω?
 

1wraith1

New member
Σαν ιδιοπαθών, που έχω κοιτάξει το ζήτημα, θέλει τις μαγνητικές και γνωμάτευση από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου (όπως και για κάθε πάθηση). Μην το αμελήσεις πάντως...
 

clubman

New member
Εχω κι εγω το ιδιο προβλημα, στο κεντρο την πρωτη μερα το δηλωνεις οπωσδηποτε και απο κει και περα σε στελνουν 401 και σε βλεπει γιατρος οπου και βγαζει το Ι σου.. Αν εχεις αξονικη η μαγνητικη να την παρεις οπωσδηποτε μαζι σου.. Στο 401 το μονο που κανουν ειναι να βγαζουν ακτινογραφιες που οπως θα ξερεις δε δειχνουν τις κηλες.. Οσο πιο γρηγορα το δηλωσεις τοσο πιο γρηγορα θα ξεμπερδεψεις..

Το δηλωσα την πρωτη μερα, την 4η με εστειλαν 401, εδειξα την αξονικη στο γιατρο και με εβγαλε απευθειας Ι4.. Φιλοι που δεν ειχαν αξονικες δεν τους εβγαζε με τιποτα και φυσικα ουτε λογος για αξονικη στο 401, ειδικα αμα περασουν 2-3 βδομαδες απο την καταταξη σε βγαζουν πολυ δυσκολα αοπλο..
 

aperol

New member
να σαι καλα φιλε! αυτο θα κανω. εχω μια αξονικη απο το 2003 οποτε δε θα μετραει. θα ξαναβγαλω αλλη μια τωρα.
πω πω στρατος στα 28 δεν παλευεται... χαχαχαχαχα
 

aperol

New member
τζιφος!!! πηγα σημερα στο νοσοκομειο αγρινιου. εδω και μερες ειχα κλεισει ραντεβου με τον ορθοπαιδικο. μου εγραψε την αξονικη και πηγα στο αντιστοιχο τμημα. απο εκει μου ειπαν οτι δε γινεται να κανω αξονικη κι οτι πρεπει να κλεισω νεο ραντεβου το οποιο θα ηταν 27 αυγουστου. τους ειπα οτι στις 17 μπαινω στο στρατο και μου ειπαν δε γινεται τιποτα. και τωρα δεν εχω αξονικη στα χερια μου...
μου ειπε ενας απο τον αξονικο τομογραφο οτι κι αυτος ειχε προβλημα στη μεση στο στρατο και τον εστειλαν στο 401 και του εκαναν μαγνητικη. και μου ειπε να το απαιτησω γιατι τη δικαιουμαι... αλλη λυση δεν υπαρχει
 

panagiotis84

New member
telika re paidia h gnwmateush einai aparaithth? h apla pas magnhtikes, axonikes kai aktinografies kai bgazei ta symperasmata ekei o giatros?
 

aperol

New member
μα εχω την εντυπωση οτι η αξονικη και η μαγνητικη παντα συνοδευονται απο μια γνωματευση - συμπερασμα. εγω τουλαχιστον στην παλια αξονικη εχω και γνωματευση ενα χαρτι.
 

panagiotis84

New member
dikio exeis... den to ethesa swsta! apla den xerw an prepei na exw gnwmateush apo dhmosio nosokomeio sfragismenh h einai proairetikh kai bgazoun outws h allws ta dika tous symperasmata!
 

aperol

New member
λογικα θελει γνωματευση απο δημοσιο νοσοκομειο αλλα και παλι η τελικη κριση για το ιωτα ειναι δικη τους. απλα αν δεν εχει γνωματευση απο δημοσιο νοσοκομειο ειναι σα να μην την πηγες αξονικη καθολου. δεν τη λαμβανουν υποψην τους.
αυτο καταλαβαινω εγω. τωρα μπορει να ειναι και διαφορετικα
 

konc

Member
Όπως και να'εχει, από τη στιγμή που έχεις πρόβλημα να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ με κάθε τρόπο να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Τι θα πει δεν σε βγάζουν Ι4 με τίποτα? Αν το δικαιούσαι θα γίνει. Δεν είναι και πολλά αυτά που δικαιούμαστε εξάλλου... Εκεί που είστε στην ψαράδικη αναφορά στο κέντρο μετά την ενδεχόμενη άρνηση του γιατρού να σε βγάλει Ι4 (που δεν το πιστεύω αλλά στην περίπτωση που συμβεί), πέσε κάτω και σφάδαζε από τον πόνο... "με καταστρέψατε, δεν μπορώ να περπατήσω" κλπ ωραία. Θα φας μια ένεση, το βράδυ θα κοιμηθείς αναρρωτήριο, το πρωι θα είσαι 401 και το μεσημέρι Ι24... Απλά και ωραία, για να μην το χοντρύνουμε και κάνεις καμιά καταγγελία σε κανά καναλάκι και σκάσουν οι Τατιάνες αφόσον έχεις διαπιστωμένο πρόβλημα και αρνούνται να κάνουν τα προβλεπόμενα.

Μην ψαρώνετε, να πάρετε ότι πρέπει να πάρετε από το κέντρο που είναι ακόμα χεσμένοι γιατί μετά θα πάρετε... ξέρετε εσείς.

Μου θυμίζει μια ομαδική γαστρεντερίτιδα στο λόχο μου. Είχαμε υπηρεσίες εκείνη την ημέρα και τα 2/3 ξερνοβόλαγαν δεξιά και αριστερά όλη μέρα, πυρετοί κλπ. Ο πούστης ο λοχαγός είχε δώσει εντολή (που ΔΕΝ μπορεί τυπικά να το κάνει) στον γιατρό να μην μας βγάζει ΕΥ γιατί πρέπει να βγουν οι υπηρεσίες. Ο γιατρός (μια χαρά παλικάρι) μας έβλεπε χάλια, μας πάτησε τις ενέσεις αλλά μας είπε τα λόγια του λοχαγού και τα πήραμε στο κρανίο. Υπήρχαν παιδιά πραγματικά πολύ χάλια, αφυδατωμένα, κίτρινα που δεν την πάλευαν ούτε να περπατήσουν. Ε, το μεσημέρι μετά το φαγητό άρχισαν να πέφτουν στη φρουρά επίτηδες. Αι στο διάολο και οι υπηρεσίες, αφού είμασταν χάλια θα πηγαίναμε για ύπνο και κανένας δεν θα μας έβαζε σε τέτοιο κίνδυνο. Ο επόπτης χέστηκε πάνω του βλέποντας καμιά δεκαριά κίτρινουν να πέφτουν κάτω ζαλισμένοι, έκραξε τον λοχαγό άσχημα, οι υπηρεσίες έγιναν μπουρδέλο και έστειλε όσους ήθελαν για ύπνο <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 

panagiotis84

New member
pantws rwthsa kai ton ygeionomikario pou einai akrws sxetikos me ta themata kai mou eipe oti tha htan kalo gia logous eukolias... alla apo ekei kai pera den yparxei idiaitero thema.
 

302lele

New member
Welcome to the Greek army my man. Πολλές φορές πρέπει να ταβλιαστείς για να σου δώσουν σημασία. Στους περισσότερους που λένε ότι έχουν πρόβλημα στην μέση δεν τους δίνουν σημασία γιατί νομίζουν ότι λουφάρουν. Άποψή μου είναι μην το αφήσεις να περνάει έτσι γιατί μετά την ορκωμοσία αρχίζουν τα πιο δύσκολα (βολές, πορείες, πυρ κ κίνηση). Ζήτα ακρόαση από το διοικητή λόχου, αλλιώς βγες στην πρωινή αναφορά. Με την υγεία μας δεν παίζουμε. Στην χειρότερη βάλτους τις φωνές, δεν έχεις τπτ να χάσεις αρκεί να ξέρεις τα δικαιώματά σου.
 

konc

Member
[quote author="aperol"]τελικα τρομπαρουν πολυ εκει μεσα. ελεος... εκανα παρελαση με χαπια και ενεσεις με το ζορι. 401 δε με εστειλαν ακομη. απο αυριο σε αυριο με εχουν. τωρα μου ειπαν οτι θα παω παρασκευη. ελεος!!!! τοσο δυσκολο ειναι? ποναει η μεση μου και με γραφουν... μου δινουν παυσιπονα για να καταφερω να βγαλω αγγαρειες[/quote]

ΜΗΝ
ΚΑΝΕΙΣ
ΤΙΠΟΤΑ

Πως αλλιώς να το πούμε? Έχεις όρεξη να πάθεις ζημιά επειδή αυτοί τρομπάρουν?
Κάτσε κάτω και δήλωνε πως δεν μπορείς να σηκωθείς, πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μέχρι να πας νοσοκομείο.
 

skarpias

New member
καλησπερα... κι εγω για Δ 2009.. μετα απο εξετασεις, το 2006 νομιζω ηταν, εχω 2 κήλες του μεσοσπονδυλίου κ αλλη μια μαλλον που δεν φαινεται καλα.. εχω την παλια μαγνητικη αλλα μηπως χρειαζεται καινουρια για την ημερα της παρουσιασης?? με αυτο το προβλημα μπαινω Ι4 δηλαδη? ή μπορω και Ι3 αοπλο? Οι Ι4 συμπεριλαμβανονται σε αυτους που δεν θα κανουν παραμεθωριο?? γνωριζει κανεις να βοηθησει?
 

ygeionomikarios

New member
[quote author="skarpias"]καλησπερα... κι εγω για Δ 2009.. μετα απο εξετασεις, το 2006 νομιζω ηταν, εχω 2 κήλες του μεσοσπονδυλίου κ αλλη μια μαλλον που δεν φαινεται καλα.. εχω την παλια μαγνητικη αλλα μηπως χρειαζεται καινουρια για την ημερα της παρουσιασης?? με αυτο το προβλημα μπαινω Ι4 δηλαδη? ή μπορω και Ι3 αοπλο? Οι Ι4 συμπεριλαμβανονται σε αυτους που δεν θα κανουν παραμεθωριο?? γνωριζει κανεις να βοηθησει?[/quote]

Φίλε μου την ημέρα "της παρουσίασης" θα αναφέρεις το πρόβλημα σου στους γιατρούς του κέντρου και αυτοί θα σε στείλουν την επομένη σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου θα σε εξετάσει ορθοπεδικός και θα κρίνει το Ι σου. Δεν χρειάζεται να τρέχεις για καινούριες μαγνητικές, πάρε τις παλιές. Λογικά θα βγεις άοπλος (Ι3 άοπλο και Ι4 δεν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά) αλλά αυτό είναι στην κρίση του ορθοπεδικού. Από αυτά που γνωρίζουμε ως τώρα σύμφωνα με το καινούριο ΦΕΚ για τη θητεία οι άοπλοι δεν θα κάνουν παραμεθόριο. Επειδή όμως αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Περίμενε να δεις τι θα γίνει με την Γ' 2009.
 

skarpias

New member
καταρχην ευχαριστω για την αμεση απαντηση.. να ρωτησω κ κατι τελευταιο? ο γιατρος μου τοτε μου ειχε πει επειδη με χτυπαει το νευρο στο αριστερο ποδι οτι θα μπορουσα να κανω εγχειρηση, κ προτεινε αν το αποφασισω να γινει μεσα στο στρατο.. εχει καιρο να με πιασει το προβλημα. καιρο εννοω 3-4 μηνες. συνηθως με πιανει 2-3 φορες το χρονο κ χρειαζομαι 3 μερες σιγουρα off. τι ισχυει για επεμβασεις μεσα γνωριζετε?
 
Top