• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

"Κινδυνεύουμε,γι΄αυτό αυξάνουμε τη θητεία" νεα θεση του ΥΕΘΑ

tritonas00

New member
Όλο και έρχεται πιο κοντά η άυξηση της θητείας! Κάθε Κυριακή που ο ΥΕΘΑ ενημερώνει την ελληνική κοινή γνώμη μέσω συνεντεύξεων του, σε κάποια εφημερίδα,αποφεύγει όλο και πιο σταθερά να αφήσει έστω ένα παράθυρο ανοιχτό για το ενδεχόμενο να μην αυξηθεί η θητεία.

Μιλώντας στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ,ο Π.Μπεγλίτης σε μία εξαιρετικά συντηρητική παράθεση απόψεων,απαντώντας σε ερώτηση “τελικώ πόσο θ΄ αυξηθεί η θητεία” απάντησε:

“Μελετώ τα στοιχεία,τις ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν.Οι αποφάσεις θα ληφθούν σε ευθετότερο χρόνο”.


Όσο γιατί θα προχωρήσει στην αύξηση της θητείας ενώ όλες οι χώρες του κόσμου τη μειώνουν ή τη καταργούν ο ΥΕΘΑ υποστήριξε:

“Προφανώς οι χώρες της Ευρώπης στις οποίες αναφέρεστε δεν αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας.Η ιστορία και η γεωγραφία πρέπει να συνεχίσουν να μας διδάσκουν.Η εθνική ασφάλεια της Ελλάδας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί η διαχείρισή της σε “φιλελευθεριάζουσες” αντιλήψεις”.

Το ίδιο βέβαια ισχύει ,θα μπορούσε να πει κάποιος στον ΥΕΘΑ, για όσους με περισσή ευκολία από το βήμα της Βουλής,αλλά και συνεντευξιαζόμενοι έκοβαν χρόνια τώρα αμυντικές δαπάνες,όχι από αγορές νέων εξοπλισμών.Αλλά από τη συντήρηση των όπλων -χρήσιμων ή άχρηστων- για τα οποία μας έβαλαν να πληρώσυμε πολλά,πολλά δις. Επειδή ο κ.Μπεγλίτης γνωρίζει πολύ καλά την πραγματική κατάσταση -δεν χρειάζεται να επεκταθούμε- δεν μπορεί να είναι πειστικός λέγοντας ότι αυξάνει τη θητεία επειδή ανησυχεί για την τουρκική απειλή. Άλλοι θα είναι οι λόγοι που θα την επιβάλουν.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, ο Μπεγλίτης είναι έτοιμος να ανακοινωσει θητεία 14 ή και 15 μηνών!

<!-- m -->http://www.onalert.gr/default.php?pname ... rt_id=7884<!-- m -->Επισης:

Οριστικό: 12-15 μήνες η θητεία – Σαφές μήνυμα προς “κάθε ενδιαφερόμενο”

<!-- m -->http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ ... 12-15.html<!-- m -->

<!-- m -->http://egersis2.blogspot.com/2011/08/12-15.html<!-- m -->

<!-- m -->http://onlygreeknews.blogspot.com/2011/08/2-12-15.html<!-- m -->
 

eliasg19

New member
Μαρεσει που όλοι έλεγαν εδώ μέσα να μην ακούμε τι λένε και πως είναι radio άρβυλά
 

p_h

New member
το defencenet δεν ειναι και η πιο αξιοπιστη πηγή πληροφοριών...
 

tritonas00

New member
μολις το ειπανε στο alter περι αυξησης θητειας και συζητηση για υποχρεωτικη θητεια στα 18.
 

dom

New member
αν είναι έτσι τότε μακάρι οι παλιοί αστράτευτοι να πληρώνουν και να την εξαγοράσουν. Να μειωθεί το όριο ηλικίας για εξαγορα!

Είναι ξεφτίλα να πάει 12 ή 15 μήνες? Πότε θα είναι 12 και πότε 15? για ναυτικό και αεροπορία 15 ?
 
Top