• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΛΦΑΤ ΓΕΕΘΑ 2018

Severa

New member
Καλημερα παιδια. Μπορει να μου πει καποιος εν ετη 2018 τι παιζει στο ΛΦΑΤ ΓΕΕΘΑ??
 

neosyllektos17

New member
Ανηκει στο ταγμα ΓΕΕΘΑ που ειναι μια απο τις χειροτερες μοναδες του πενταγωνου.Αρκετα ζορικος ο διοικητης,αφου ειναι των ειδικων δυναμεων,και οι ποινες πεφτουν βροχη.Το ταγμα ειναι μεικτο,εχει δηλ. και στραταιους και ναυτες και αεροπορους,αλλα ειναι σαν να βρισκεσαι σε μοναδα στρατου ξηρας,αφου η συντριπτικη πλοιοψηφια των στελεχων εκει μεσα(διοικητες λοχων,διευθυντες γραφειων κτλ) ειναι του πεζικου,με οτι αυτο συνεπαγεται.Τωρα οσο αναφορα το ΛΦΑΤ,ειναι ο λοχος φρουρησης και αποδοσης τιμων του οποιου η κυρια αποστολη ειναι η αποδοση τιμων με παρελασεις και τιμητικα αγηματα σε πρωθυπουργους,αρχηγους κρατων και αλλα τιμωμενα προσωπα.Παιζουν και τιμητικες,αλλα οχι τιποτα το σπουδαιο.Ποστα σε γραφεια κτλ. δεν εχει γιατι τα εχει αναλαβει ο λοχος διοικησεως.Τον πρωτο καιρο θα εχει αρκετη εκπαιδευση με οπλοασκησεις(επ'ωμου κτλ) με Μ1.Απο υπηρεσιες εχει φουλ σκοπετο και αγγαρειες,αφου ο λοχος εχει αναλαβει ολες τις εσωτερικες καθαριοτητες του κτηριου του ταγματος.Αυτον τον καιρο παιζει απο 1 μεσα 2 εξω μεχρι 1 μεσα 1 εξω στην χειροτερη περιπτωση.Τα ΣΚ δυστυχως δεν ειναι οφ,εκτος αν δεν εχεις υπηρεσια.Τις μερες που εισαι εξοδουχος φευγεις γυρω στις 2:30 - 3 το μεσημερι,εκτος αν παιζει απογευματινο αγημα. Ενα σημαντικο προνομιο που θα εχετε οι ναυτες του ΛΦΑΤ,ειναι οτι θα κοιμαστε στους θαλαμους του Δ.ΓΕΝ στο διπλανο κτηριο που ειναι ξενοδοχειο μπροστα στους βρωμοθαλαμους του ταγματος που θυμιζουν σταβλο, οπου κοιμουνται ολοι οι αλλοι.Αν δεν αντεχεις την διαρκη ορθοστασια και ακινησια ή δεν γουσταρεις καθολου τα αγηματα και τις παρελασεις κοιταξε με οποιαδειποτε προφαση να βγεις αοπλος.Θα μεταφερθεις στον λοχο διοικησεως οπου θα κανεις αοπλες υπηρεσιες(κυριως θαλαμοφυλικια) και θα γλιτωσεις τα αγηματα.

Καλη δυναμη και καλη υπομονη!!!
 

Severa

New member
Χίλια ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Μήπως γνωρίζεις πόσες ώρες άγημα και εκπαίδευση παίζει την ημέρα?
Επίσης κάτι που προτίνεις να προσέχω κατά τις πρώτες μέρες στο συγκεκριμένο τμήμα?
Τέλος από στολή γνωρίζεις αν φοράμε τις επίσημες ή τις επιχειρήσεως?

Ευχαριστώ και πάλι!
 

Severa

New member
Επίσης ανέφερες τις ποινές βροχή και με τάραξες <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->
Πως μπορείς να φάς ποινές και για τι ποινές μιλάμε?
Δεν είμαι κανάς ταραξίας αλλά έχω και μια δουλειά κλπ και δεν με παίρνει να τρώω καμπάνες τσάμπα.
 

neosyllektos17

New member
Κοιτα,εγω ειμαι στο ταγμα ΓΕΕΘΑ,αλλα στον λοχο διοικησεως,οποτε δεν ξερω ακριβως ποσες ωρες κραταει η εκπαιδευση και τα αγηματα του ΛΦΑΤ,αλλα νομιζω οτι η εκπαιδευση γινεται κυριως τις πρωινες ωρες(8 - 12).Για τα αγηματα το ποση ωρα θα κρατησει εξαρταται απο πολλα πραγματα.Π.χ. καποιο αγημα στο αεροδρομιο σιγουρα θα φαει περισσοτερη ωρα απο ενα αγημα μεσα στο πενταγωνο.Τα πιο ζορικα ειναι τα εκκλησιαστικα αγηματα ,τα οποια απαιτουν αρκετη ωρα ακινησιας.Γενικα αν εισαι τυπικος και υπακους στις εντολες των ανωτερων δεν θα εχεις προβλημα.Αυτο που θα πρεπει να δειξεις ιδιαιτερη προσοχη τον πρωτο καιρο ειναι να μην αργεις να μπεις στο στρατοπεδο τα πρωινα.Αρχικα θα εχεις εβδομαδα προσαρμογης,πραγμα που σημαινει οτι την πρωτη εβδομαδα θα βγαινεις καθε μερα εξοδουχος,δεν θα εχεις καμμια υπηρεσια.Απο στολη γενικα κυκλοφορεις με την αγγαρειας(μπαινοβγαινεις με πολιτικα και αλλαζεις μεσα).Μονο στα αγηματα θα φορας την στολη επιθεωρησεως.
Οσο αναφορα τις ποινες:
Ο τωρινος διοικητης ειναι αρκετα αυστηρος,δεν χαριζει καστανα και μπορει να ριξει ποινη για οτιδειποτε δεν προβλεπεται,απ'το να αργησεις να μπεις στο στρατοπεδο το πρωι μεχρι και το να σε δει ασκεπη σε εξωτερικο χωρο.Οι ποινες μπορει να κυμαινονται απο 2ημερη κρατηση μεχρι 20φ.Γενικα παντως αυστηροτερες ποινες ριχνει σε παραπτωματα που αφορουν την μη σωστη εκτελεση των υπηρεσιων (π.χ. καπνισμα ή χρηση κινητου σε σκοπια,μη σωστη αναγνωριση εφοδευοντος).Γενικα οπως σου εγραψα και παραπανω κοιταξε να εισαι τυπικος και να υπακους στους κανονες και δεν θα εχεις προβλημα
 

ddimit1

New member
Γνωρίζει κανείς να μας πει σε τι κατάσταση είναι τώρα ο ΛΦΑΤ ΓΕΕΘΑ εν έτη 2019 σε σχέση με το 2018 μήπως έχει αλλάξει ο Διοικητής και πως περνάνε οι ναύτες?
 
Top