• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Μεσολόγγι - 2/39

chris80

New member
Τελικά αδέρφια παρουσιάζεται κανένας άλλος Μεσολόγγι τον Αύγουστο, ή μόνοι μας θα είμαστε??????
<!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> [/b]
 

nouwanta

New member
mpa den tha eiste monoi ...tha exw paei apo tis 11/8 na epithewrisw to xwro ...xixixi...ti leei i monadda einaipiksimo genika??? stous loxous pas simfwna me to epwnimo?
 

bigbabol

New member
Δεν ξέρω για πήξιμο, για κουνούπια πάντως.. μου λένε συνέχεια. <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

george44

New member
και εγώ 11-8 εκεί θα είμαι...όλοι λένε για πολύ ζέστη και κουνούπια...!!άντε να δούμε...
 

clubman

New member
Τα κουνουπια μου τη σπανε αρκετα.. Η ζεστη θα περασει, ενα μηνα θα κρατησει ακομα και θα πεφτει σταδιακα.. Βεβαια μετα θα φυγουμε απο εκει.. Ποσο, 5 βδομαδες ειναι η βασικη?

Εχει κανεις συγκεντρωσει mails απο δω να τα πουμε απο κανενα msn να γνωριστουμε πριν μπουμε ρε παιδια?
 

george44

New member
φίλε μου πρέπει να είναι 35 μέρες η βασική χωρίς να είμαι σίγουρος!εγώ απο τις 8 και 30 εκεί θα είμαι...
 

stesam

New member
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους που θα παρουσιαστούν Μεσολόγγι.Πέρασα από το 2/39 με τη ΄Β ΕΣΣΟ του 2008.Μέρες μέχρι την ορκομωσία:12 (για όσους μπήκαν δευτέρα-για μένα 10 καθώς μπήκα Τετάρτη).Η εκπαίδευση κράτησε 38 μέρες ακριβώς, στο διάστημα των οποίων υπήρξαν τρείς άδειες:1 της ορκομωσίας (τριήμερη) και δύο μονοήμερες (Σάββατο μεσημέρι με επιστροφή Κυριακή βράδυ).Υπήρχε επιλογή να αντικαταστήσεις τις δύο μονοήμερες με μία διήμερη το τρίτο και τελευταίο Σ/Κ στο στρατόπεδο.
Λίγα λόγια για το 2/39:
Πολύ καθαρό στρατόπεδο σαν εγκαταστάσεις (δε συμβαίνει βέβαια το ίδιο για το εστιατόριο), άψογος διοικητής και λοχαγοί-αξιωματικοί (στο σύνολό τους ειλικρινά), μεγάλες τουαλέτες και ντους σε σχετικά καλή κατάσταση.
Η επιλογή για τον λόχο που θα τοποθετηθείς είναι άκρως τυχαία, βέβαια κατόπιν αιτήσεως υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής λόχου, κάτι όμως το οποίο είναι ανούσιο καθώς και οι 4 λόχοι κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα και οι αξιωματικοί είναι το ίδιο ανθρώπινοι με τους νεοσύλλεκτους.
Ένα πράγμα θα πώ:Την πρώτη μέρα που μας μίλησε ο Διοικητής μας είπε ότι αργότερα στη θητεία μας και μετά από αυτή θα αναζητήσουμε το Μεσολόγγι ξανά και όλοι σκεφτόμασταν τι λέει τώρα!Τη μέρα που έφυγα για παραμεθόριο έλεγα να μην το ξαναδώ ούτε το στρατόπεδο ούτε το Μεσολόγγι...Μετά από 24 ώρες το θυμόμουν με απίστευτη λησμονιά και επιθυμία να γυρίσω...Και όλοι οι φίλοι που γνώρισα σε αυτό....Να αισθάνεσται τυχεροί που θα καταταγείτε στο 2/39, πιστέψτε με..
 

stesam

New member
Και κάποιες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα ακολουθήσετε όσοι παρουσιαστείτε τώρα:
1. Ένα χάος την πρώτη ημέρα μέχρι να περάσετε από όλα τα συνεργεία (ιματισμός, γιατροί, συνεντεύξεις, επιλογή λόχων κ.λ.π.) και να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα.Ζήστε το όσο πιο χαλαρά γίνεται, θα διαρκέσει απίστευτα λίγο.....Προσοχή στον ιματισμό να πάρετε όλα τα ρούχα που προβλέπονται - αν βέβαια διαφύγει κάτι δεν τρέχει και τίποτα, θα έχετε πολλές ημέρες να αντικαταστήσετε κάποια ή να προμηθευτείτε όσα δεν πήρατε
2. Πολύ (μα πάρα πολύ) παρέλαση το πρώτο δεκαήμερο για την ορκομωσία.Τα άρβυλα θα σας χτυπήσουν όπως και να έχει.Φροντίστε να έχετε αγοράσει πάτους και να διαλέξετε άρβυλα ένα νούμερο μεγαλύτερα από ότι φοράτε
3. Μέχρι την ορκομωσία θα εκτελείτε υπηρεσία θαλαμοφύλακα (ανά δύο άτομα) και φυσικά δεν υπάρχουν έξοδοι εκτός του στρατοπέδου, παρά μία επίσκεψη την πρώτη κυριακή από τους φίλους και συγγενείς σας
4. Μετά την ορκομωσία αρχίζει η εκπαίδευση στο G3A3 (επ'ώμου, παρουσιάστε, παρά πόδα), λύσιμο, καθαρισμός και δέσιμο του όπλου πορεία προς το πεδίο βολής για τις βολές των 100,200 και 300 μ.Πολύ κούραση μεν οι βολές, όμως αξίζει τον κόπο.
5.Μετά την πρώτη βολή αρχίζουν οι ένοπλες υπηρεσίες (σκοπιά, εφοδεύων, περίπολο) οι οποίες είναι 3 δύωρα και εκτελούνται πάντα από δύο άτομα.
6.Αγγαρείες παίζουν συνέχεια στο στρατόπεδο και σε καθημερινή βάση (από τις προβλεπόμενες των μαγειρίων μέχρι αποψηλώσεις , ξεχορτάριασμα, αποθήκες, τουαλέτες, θάλαμοι, εξωτερικοί χώροι, γόπινγκ και ότι άλλο χρήζει καθαριότητος)
7.Καλύτερο σημείο του στρατοπέδου:Μακράν το θερινό ΚΨΜ (ειδικά το πρωί πριν την ανατολή του ηλίου με καφεδάκι από τους αυτόματους πωλητές) να απολαμβάνεις την ησυχία...Πράγμα σπάνιο στο στρατόπεδο να με θυμηθείτε..
 

clubman

New member
Σε ευχαριστουμε παρα πολυ, κατι τετοιο χρειαζεται ενας νεοσυλλεκτος που μπαινει 2/39.. Αφου ειμαστε τυχεροι και μας εκατσε εκει, θα το απολαυσουμε! Παραμεθωριο που εισαι? Που πηγαινουν οι περισσοτεροι, η δεν εχει σχεση?
 

stesam

New member
Εδώ και δύο μήνες είμαι Σάμο,αρκετά καλά θα έλεγα στην αρχή, τώρα τελευταία όμως ξεκίνησε εμπλοκή λόγω έλλειψης ατόμων.Από τη σειρά μου πολλοί πήγαν Έβρο και Κύπρο.Οι υπόλοιποι νησιά (Σαμοθράκη,Σάμος,Χίος).Κανένας για Ρόδο.Γενικά το 2/39 φημίζεται ότι στέλνει πολλούς στον Έβρο, όχι ότι είναι χειρότερα από νησί, μάλιστα παίζει να είναι και πολύ καλύτερα λόγο πολυάριθμων φαντάρων.Φιλαράκια μου που πήγαν Έβρο τους πάει 1-1 σταθερά, όταν εμείς είμαστε στο 3 μέσα-1 έξω (και έρχονται δυσκολότερες μέρες).Εγώ βέβαια 14 του μηνός περνάω από ΛΥΒ για 2 εβδομάδες και μετά Π.Φ. οπότε θα τη γλιτώσω.
Μία συμβουλή θα ήθελα να δώσω σε όσους παρουσιαστούν στο 2/39 τώρα.Στη συνέντευξη από το γιατρό να ξέρετε πως όσα περισσότερα προβλήματα δηλώσετε τόσο περισσότερο θα ταλαιπωρηθείτε στο πήγαινε-έλα στο 401 στην Αθήνα.Είχα φίλους που πήγαν και 10 φορές στις 38 μέρες.Αυτό σημαίνει ξύπνημα από τις 3.45 το βράδυ, ταξίδι με πούλμαν 6,5 ώρες κάθε μέρα και στο πόδι όλη τη μέρα στο 401 για εξέταση από γιατρό.Αν λοιπόν δεν υπάρχει όντως σοβαρό πρόβλημα υγείας μην "κατεβάσετε" κάποια από το μυαλό σας γιατί θα ταλαιπωρηθείτε άδικα.Εκτός των άλλων να ξέρετε πως οι ένοπλοι περνούν πολύ καλύτερα στο στρατό από τους άοπλους (γλιτώνουν πολλές αγγαρείες, καθαριότητες και θαλαμοφυλίκια, τα οποία τουλάχιστον εκεί που είμαι είναι 8 ώρες την ημέρα - ενώ οι ένοπλες υπηρεσίες 6 ώρες).Εκτός των άλλων οι ένοπλοι μπορούν να πηγαίνουν και σε φυλάκια για 10-15 μέρες, στα οποία πραγματικά είναι "ζωάρα" σε σχέση με τη ζωή εντός του τάγματος - όσοι πάνε θα με θυμηθούν.
 

bigbabol

New member
Σε ευχαριστούμε πολύ stesam, χρειαζόμασταν τέτοιες πληροφορίες! Μήπως ξέρεις να μας πεις τι ειδικότητες παίζουν στο πεζικό; Αν δεν κάνω λάθος συμπληρώνονται αυτά την ημέρα κατάταξης.
 

george44

New member
stesam να σαι καλά ρε φίλε για τις πληροφορίες....μήπως ξέρεις και στις πόσες μέρες έρχονται απο το ΓΕΣ για να ρωτήσουν για τις ειδικές δυνάμεις ποιός θέλει και ποιός όχι...??πάντως παίδες όλοι μου λένε να πάμε νωρίς επομένως μην πάτε τελευταία στιγμή....!!
 
[quote author="Alexandros86"]γεια σας,

ηρθαν τα χαρτια μου για το στρατο.
πηγενι κανενας αλλος εδο στη Μεσολογγι?
ειμαι απο Αυστραλια και δεν ξερο τοσο καλα τα πραγματα.
Λετε να ειναι δυσκολα τα πραγματα στα Μεσολογγι?
Το 2/39 σιμενι τιποτα?

Ευχαριστο,
Αλεξανδρος[/quote]


re seis ki ego messologgi 12 aygoustouuuuuuuuuuuuuuuu
 

Alexandros86

New member
ρε παιδια.....εγω φοβαμαι...ειμαι λιγο χοντρουλης......θα τα βρω σκληρα τα πραγματα?

αυτο αλλαζη και τη Ι θα μου βαλουνε?
 

chris80

New member
Αλέξαντρε μη φοβάσαι καθόλου, πάρα πολοί φαντάροι είναι σαν και μας (κι εγώ χοντρούλης είμαι) το πιό πιθανό είναι να βαράμε θαλαμοφυλίκια και μαγηρεία όλη μέρα, αλλα σιγά, εμένα δε μου καίγεται καρφί. ένας χρόνος είναι και θα περάσει. όταν απολυθούμε θα τα σκευτόμαστε και θα γελάμε, όχι μόνο εμείς που πιθανό είναι να βγούμε γιωτάδες. αλλα ο κάθε φαντάρος. Σε πόσες παρέες έχουμε κάτσει κ ακούμε στρατιωτικές ιστορίες τις οποίες τα παιδιά τις λένε και σκάνε στα γέλια; τέτοιες ιστορίες θα λέμε κ εμείς σε λίγα χρόνια. κουράγια αδέρφια.



ΥΓ : σε καμοία περίπτωση όμως δεν θέλω να πώ πως θα πάμε διακοπές, εννοείται πως θα περάσουμε ΚΑΙ δύσκολα.[/b]
 

chris80

New member
μαγηρεία = μαγειρεία
σκευτόμαστε = σκεφτόμαστε
καμοία = καμία

όταν γράφεις γρήγορα, κάνεις κ ορθογραφικά λάθη sorry
 

kon82

New member
καλησπέρα...ξέρει κανείς πότε είναι τα επισκεπτήρια (πόση ώρα είναι περίπου) και πότε είναι η ορκομωσία? <!-- s:?: -->:?:<!-- s:?: -->
 

Dionyssis

New member
Την παλεύεται καθόλου; Σας περιμένω στη Λήμνο. Χαιρετίσματα στο Ζωγάκη...
 
Top