• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Μετάθεση (Ε' ΕΣΣΟ 2016) - ΠΝ

diopos_e16

New member
Καλησπέρα. Παρουσιάστηκα τον Νοεμβρη με την Ε εσσο και με στείλανε στην 2η επιλογή μου σε νησί. Δεν είχα θεμα εδώ αλλά καθαρά λόγω οικονομικού θέματος(που δυστυχώς δεν έχω και κανενα χαρτί έτσι ώστε να ζητήσω κατ'εξαιρεση μετάθεση) δεν μπορώ να υπηρετησω αλλους 10 μηνες εδώ γιατί τα έξοδα της αδειας (10 μερες ) κάθε μηνα μου βγαίνουν 100+ . λεφτά που δεν υπάρχουν. σκεφτομαι λοιπόν σοβαρά το ενδεχόμενα να ζητησω μετάθεση σε 28 μερες που θα κλείσω 2 μηνο στην υπηρεσία εδώ ..
Διάβασα στο σαιτ του ΠΝ το εξής :
Όλοι οι στρατευμένοι αφού ολοκληρώσουν τη βασική τους εκπαίδευση, τοποθετούνται υποχρεωτικά και τουλάχιστον για χρονικό διάστημα (4) τεσσάρων μηνών σε Π.Πλοία, Ναύσταθμους ή Ν. Υπηρεσίες, εκτός νομού Αττικής (Μονάδα πρώτης τοποθέτησης).
Όσοι συμπληρώσουν υπηρεσία δύο (2) μηνών στην εν λόγω Μονάδα, μπορούν να υποβάλλουν σ' αυτήν, εντός είκοσι (20) ημερών από την έναρξη του τρίτου μήνα, υπεύθυνη δήλωση για τις περιοχές προτίμησης σε περίπτωση μετάθεσης όπου έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν δύο (2) επιλογές.


Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής :
- Πληροφοριακά είμαι από Θεσσαλία και δεν έχω ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ κριτηρια, πλην του οτι δεν εχω οικονομικη ανεση να δινω αυτα τα 100 ευρω καθε μηνα για μετακινησεις απο/προς το νησι. Δικαιούμαι τη μετάθεση;
1) Μπορώ να δηλώσω όπως στην κατάταξη αυτές οι 2 επιλογές να είναι Α) Φρουρά Αθηνών Β) Φρουρά Πειραία ; έτσι ώστε να περάσω σίγουρα στην ΑΘΗΝΑ που επιθυμώ???
2) Αν δηλώσω αυτές τις δυο λοιπόν , είναι σίγουρο οτι θα παω εκει ή θα παθω κανενα πατατρακ και θα με στείλουν σε κανενα πολεμικό πλοιο???
3 ) Πολλοί θα πουν και σωστά ότι Αθήνα είναι προβλεπε και τα λοιπα και εδώ που είμαι μονο στρατο δεν καταλαβαίνεις.Και εγώ μαζί σας είμαι, wifi , satellite τβ και τα λοιπά, αλλά εξήγησα το θέμα μου.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 

Νίκος_Ν

New member
Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε αυτά που ρώτησες, αλλά:
α) δικαιούσαι τρεις κάρτες επιβίβασης (καράβι σίγουρα. Για ΚΤΕΛ δεν ξέρω) από τη μονάδα του νησιού που υπηρετείς. Αν δεν τις έχεις πάρει ήδη κάνε αίτηση στην επόμενη άδεια σου να τις πάρεις. Γλιτώνεις τουλάχιστον τα έξοδα τριών εισιτηρίων.
β) σε πολλά νησιά δικαιούσαι να μείνεις κατά τη διάρκεια της άδειας σου στον Ναυτικό Σταθμό, χωρίς να κάνεις υπηρεσίες, χωρίς εγερτήρια και με έξοδο όποτε θες. Ο Ναυτικός Σταθμός, ουσιαστικά σε φιλοξενεί για 10 ημέρες, σαν "ξενοδοχείο". Κάποτε υπήρχε αυτή η διαταγή για όλα τα νησιά του ΠΝ. Ίσχυε σίγουρα μέχρι και το 2014. Λογικά θα ισχύει και σήμερα.

Δεν μπόρεσα να απαντήσω μεν στις ερωτήσεις σου, αλλά τουλάχιστον με τα παραπάνω μπορείς να γλιτώσεις κάποια έξοδα.
 
Top