• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

παιδια χαιρετω.παρουσιαζομαι ναυπλιο με την Δ ΕΣΣΟ 2008. 1) μπορει καποιοσ να ενημερωσει πωσ εχουν τα πραγματα εκει μεσα αυτη την περιοδο? 2) μετα το ναυπλιο, που εχει μοναδες μηχανικου για μεταθεσεισ και ποιεσ ειναι καλα απο αποψη εξοδων και αδειων.
σασ ευχαριστω πολυ..καλη συνεχεια.
 

president

New member
ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ.....
 
Λοιπόν, έχουμε και λέμε (θα μιλήσω και για κέντρο - ειδικότητες γιατι ζητήθηκε):

Από το Ναύπλιο (πανέμορφη πόλη για τις εξόδους και ψιλοζόρικο κέντρο εκπαίδευσης αλλά που μετά το θυμάσαι με μια νοσταλγία γιατι προσφέρεται για χαβαλέ) και μετά την βασική εκπαίδευση γίνεσαι: 1. Σκαπανέας (συνήθως πολ. μηχανικοι - αρχιτεκτονες κτλ), οπότε και συνεχίζεις για Λουτρακι και πίσω στο Ναυπλιο ξανα για ολοκλήρωση ειδικότητας, 2. Οδηγός, οπότε παραμένεις στο Ναυπλιο για την ειδικότητα και τέλος 3. ''Τέθωρας μηχανικού'', οπότε φεύγεις για Αυλώνα οπού γίνεσαι είτε α) ΟΔ.ΕΡΠ.Ας (οδηγός ερπυστριοφόρου {παπάκι} - ασυρματιστης) είτε β) ΟΔ.Μ.Α (οδηγός μέσου άρματος δηλ. {Leopard μηχανικού - ναι εκείνο με τις δαγκάνες για τις νάρκες μπροστα, που δεν έχει κανόνι}. Ολα αυτά, αν δεν φύγεις κατευθειαν για παραμεθώριο ως σιτιστής - απλός τυφεκιοφόρος λόγω μειωμένης θητείας ή γιωτάς.

Τώρα, για μεταθέσεις υπάρχει:
1. Tο αρχιβυσματικό και αμετάθετο T.E.N.Ξ. στο Μενίδι Αττικής και το 744 που είναι κι αυτό δίπλα του (που καταλήγουν όσοι έχουν συνυπηρετούντα αδελφό ή μικρότερο βύσμα)
2. Βόρεια Ελλάδα για τις μονάδες τις οποίας δεν ξέρω για να σας πω πολλά εκτός του ότι Ξάνθη κ Κομοτηνή φυσσάνε!
3. Νησιά Αιγαίου με τις μονάδες μηχανικού της Ρόδου και Κω μια να ασπρίζουν - μια να μαυρίζουν (αναλόγως διοικητή πάντα), αλλά με το πλεονέκτημα πάντα του τουριστικού θερέτρου, άρα και της ποιότητας εξόδου
4.Η Γκατζολία! Εκεί οι περισσότερες μονάδες μηχανικού σε γενικές γραμμές είναι καλές (με βάση διαχρονικές μαρτυρίες)
με εξαίρεση τον 31 ΛΜΧ που έχει το μεγάλο μειονέκτημα να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την 12 Ε.Μ.Α. (αν ενδιαφερεστε, ευκολα στο google θα καταλάβετε τι εννοώ). Εκεί ήμουν κ εγώ κ ευχαριστώ το Θεό που υπάρχουν κ τα φυλάκια....
Βέβαια, όλα εξαρτώνται και από τους εκάστοτε διοικητές όπως προείπα.

Ασκήσεις και πλωτά: Νησιά--> Χειμώνα προς άνοιξη , Βόρεια Ελλάδα κ Έβρος ---> Άνοιξη προς καλοκαίρι, ΤΕΝΞ --> Υμμητός!

Ακόμη, ο Έβρος αποζημιώνει με τις καταστάσεις επιβίβασης (που στα νησιά δεν παίζουν λόγω χιλιομετρικής απόστασης) ΚΑΙ με μια καλη τελευταια μεταθεση κοντα στο σπιτι σου (μακρυά όμως από Κ.Α.Υ.Υ - όχι να κάνουμε και τους υπηρέτες στις γυναίκες, κόρες, πεθερές τους). Αυτα ίσχυαν επί 12μήνου, τώρα δεν ξέρω τι παίζει με τελευταιες μεταθεσεις μετα την παραμεθοριο - υπαρχουν, δεν υπαρχουν. Αν όμως παίζουν, να ξέρετε ότι και τελευταια μεταθεση στο λοχο διοικήσεως στο Ναυπλιο ή το Λουτράκι είναι επίσης πολύ καλη αν κάτσει, γιατι παίζει ξαναμάζωμα-καφροσυναντηση των λέουρων και παρα πολύς χαβαλές με οργανιλίκια και λούφα όταν αναλαμβάνουν οι νεοι τα σκοπέτα του κέντρου. Οπότε οι παλιοί έχουν όλο τον καιρό - αν είναι καλοκαιράκι - για μπάνια, βόλτες κ κανένα θέμα .... Να χαρουν κι αυτοι λίγο, όσο μετράνε αντίστροφα!

Ελπίζω να κάλυψα τις αντίστοιχες απορίες! ΑΜ' ΕΠΟΣ ΑΜ' ΕΡΓΟΝ και το κριάρι τέντα!

305 / '08 Δ ΕΣΣΟ
ΝΑΥΠΛΙΟ
ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΝΑΥΠΛΙΟ
ΓΚΑΤΖΟΛΙΑ
ΑΘΗΝΑ
 

fminas

New member
[quote author="305 - μηχανικαριος"] 1. Σκαπανέας (συνήθως πολ. μηχανικοι - αρχιτεκτονες κτλ), οπότε και συνεχίζεις για Λουτρακι και πίσω στο Ναυπλιο [/quote]
Oι σκαπανείς της 310 δεν πήγαν στο Λουτράκι άλλα παρέμειναν στο Ναύπλιο όπου ήταν αρκετά ζόρικα απ'ό,τι άκουσα. Το ίδιο θα γίνει και με την 311.
 
Top