• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

μυωπία????

kostakos90

New member
τι γίνεται με τη μυωπία στο στρατό τελικά?αν έχεις πολλούς βαθμούς το δηλώνεις?και τι νόημα έχει?
 

magic_jim

New member
Να το δηλωσεις φιλε για ποιο λογο να το κρυψεις.Μεχρι 9 βαθμους στο καθε ματι εισαι κανονικα ενοπλος και συγκεκριμενα 7-9 ειναι Ι3. Απλα αν εχεις μυωπια δεν σε κανουν οδηγο απ οτι ξερω αλλα σιγα την θεση,καλυτερα μην σου πω κιολας. Να μην το κρυψεις αν εχεις αρκετη μυωπια(πανω απο 4) γιατι αν χτυπα ξυλο παθεις κατι πχ αποκολληση απο εντονη ασκηση η αρση βαρους και δεν το χεις αναφερει ο στρατος δεν θα φερει ευθυνη. Ισα ισα αν εχεις κ χαρτι που λεει συνισταται η αποφυγη αρσης βαρους μπορει να γλιτωνεις τιποτα αγγαρειες που να εχουν κουβαλημα
 

kostakos90

New member
οκ..σ ευχαριστώ πολύ..έχεις δίκιο..απλά δεν ξέρω πότε το δηλώνεις..έχω 6.5 και 7.. :/ αρκετή όπως καταλαβαίνεις..
 

Zaganiariotis

New member
Θα σε ρωτήσει ο γιατρός τη μέρα της κατάταξης, όπως και για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Κατόπιν θα σε στείλουν με κίνηση σε στρατωτικό νοσοκομείο για να σε δεί οφθαλμίατρος. Πρακτικά αυτός θα μετρήσει τα γυαλιά σου και ανάλογα με τους βαθμούς θα βγάλει το Ι σου. Με τα δικά σου νούμερα είναι Ι2 ή Ι3. Σϊγουρα είσαι ακατάλληλος για ΥΕΑ και ακατάλληλος για οδηγός. Το Ι3 οφθαλμολογικό *νομίζω* είναι άοπλο.
 

magic_jim

New member
Πραγματι τη πρωτη μερα θα σε ρωτησει ο γιατρος αν εχεις ν αναφερεις οποιοδηποτε θεμα υγειας κ εκει του λες για την μυωπια αν φορας φακους κ δεν το αντιληφθει.Απο προσωπικη εμπειρια ξερω σιγουρα πως 7-9 βαθμους ειναι Ι3 ενοπλο κ οχι αοπλο οπως λεει ο φιλος παραπανω. Λογικα ετσι θα σε κρινουν κ σενα εκτος αν σε βγαλουν οριακα Ι2.Να ξερεις ομως οτι παιζει ρολο κ ο αστιγματισμος κ παει αθροιστικα.Δηλαδη αν εχεις 7 βαθμους μυωπια κ 1 βαθμο αστιγματισμο εχεις 8 βαθμους στη κλιμακα που κρινουν τα Ι.Οποτε αν εσυ συγκεκριμενα εχεις και 3 βαθμους αστιγματισμο πας για Ι4 κ αοπλος λογικα. Γενικα οτι Ι κ να σε βγαλουν μην αγχωνεσαι καθολου,αστους ν αποφασισουν κ οτι σου πουν!
 

kostakos90

New member
Τι να πω παιδιά θα δείξει..ΥΕΑ είναι μόνιμος αν έχω καταλάβει καλά ή όχι?επίσης, εσείς τι λέτε είναι καλύτερα Ι3 άοπλο ή ένοπλο? αστιγματισμό να πω ότι δεν έχω..σας ευχαριστώ για τη βοήθεια..και κάτι τελευταίο για την ώρα :p τελικά θα πάει 12μηνο κι αν ναι, εμάς του Σεπτεμβρίου θα μας πιάσει? τι ακούτε?
 

rpdnick

New member
Αοπλο με μυωπια δε βγαινεις ευκολα. Για μικρα νουμερα (και το 6-7-8 "μικρο" ειναι) ειναι τυπικο το θεμα αν θα βγεις ι2 ή ι3, εγω με 7μιση ι2 ημουν. Θα πρεπει να εχεις ειτε πραγματικα απειρη μυωπια ειτε αλλες οφθαλμολογικες παθησεις για να βγεις αοπλο.
 

panmag

New member
Άοπλο με μυωπία βγαίνεις. Ο λόγος δεν είναι η μυωπία αλλά ο κίνδυνος αποκόλλησης του αμφιβληστορειδούς λόγω του συνδιασμού πίεσης (από βάρος) και παραμόρφωσης (από την μυωπία). Από 8 και πάνω νομίζω (δές το ΦΕΚ για σίγουρα) είναι άοπλο.
 
Top