• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Νίκος_Ν

New member
Κοντεύω απολελές και πέρασε η θητεία πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμενα! Ούτε που κατάλαβα πώς έφτασε ο χρόνος ως εδώ! Ζούσα στο εξωτερικό και σκεφτόμουν να γίνω ανυπότακτος. Σίγουρα άφησα πολλά πίσω... Υποχρεώσεις, έξοδα που τρέχουν, χρόνος που χάνεται... Μα και κέρδισα! Χρόνος που κερδίζεται. Οι συνθήκες που σχεδόν πέρασα πια, ήταν διδακτικές και θα είναι για όσους έχουν μάτια ανοιχτά. Μακάρι βέβαια να καταργηθεί μια μέρα η θητεία ή να αλλάξουν ριζικά οι συνθήκες της. Πάντως όσοι δεν έχετε πάει, μην φοβάστε! Δεν είναι και τόσο άσχημα!

Θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άφαντο φίλο μας που δημιούργησε το φόρουμ και σε όσους έσπευσαν να λύσουν τις απορίες μου και να με προετοιμάσουν για τη ζωή μου "εντός". Άμα διαβάσετε προσεκτικά ό,τι λέει το φόρουμ θα περάσετε μέλι-γάλα τη θητεία σας! Όσο μέλι-γάλα μπορεί να είναι μία θητεία, μία υποχρεωτική δραστηριότητα...

Αξίζει να διαβάσετε το φόρουμ και για διασκέδαση! Τους ygeionomikarios, George84, periplanwmenos ακόμα και τους Vysmatofagos kagouras, αισθάνομαι σαν να τους ξέρω! Σας ευχαριστώ για όσα μου μάθατε χωρίς να μιλήσουμε ποτέ. Οι τελευταίοι με αλλόκοτο τρόπο και οι πρώτοι πρέπει να είστε χρυσά παιδιά!

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ οφείλω στους και dls1989 και kd305 που εξακολουθούν να κρατούν τούτο εδώ το φόρουμ ζωντανό! Αν δεν εξακολουθούσατε να γράφετε τόσο συχνά, ίσως να μην είχα μπει στον κόπο να γραφτώ και να ρωτήσω και δεν θα είχα γνωρίσει όσα γνώρισα!

<!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo --> <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo --> <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->

Δεν φεύγω ακόμα από το φόρουμ. Ήθελα μόνο να σας πω:
Σας ευχαριστώ και να είστε όλοι καλά!

<!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 
D

dls1989

Guest
παρακαλω μεινε στο φορουμ να γραφεις για τους επομενους
 

kd305

New member
Τίποτα φίλε εσύ να είσαι καλά και καλός πολίτης <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

Constantine IC

New member
Ρε φίλε τι κέρδισες από τον στρατό και την θητεία σου; Ειλικρινά πες μου γιατί δεν καταλαβαίνω. Να στρώνεις σωστά τα κρεβάτια και να γυαλίζεις τις αρβύλλες σου; Ή να ιδρώνεις εθελοντικά στην γραφειοκρατία του στρατού;
 

Νίκος_Ν

New member
Αγαπητέ dls1989

ναι, όσο μπορώ θα συνεχίσω να γράφω για όσα γνωρίζω θέλοντας να βοηθήσω κι εγώ τις επόμενες σειρές, όπως άλλοι βοήθησαν εμένα.

Φίλε Constantine IC
δεν είναι όλες οι θητείες ίδιες. Όντως στο ΣΞ τα πράγματα είναι πιο μονότονα και καταπιεστικά. Επίσης δεν θεωρώ ότι ό,τι μου δίδαξε η δική θητεία, δεν θα μπορούσα πιθανώς να το διδαχθώ με άλλους τρόπους.
Ωστόσο θεωρώ ότι όπως γίνεται η θητεία στα Ναυτικά Παρατηρητήρια, όπου δεν υπάρχει η τόσο άμεση επιτήρηση των Αξιωματικών (ούτε καθημερινό στρώσιμο... γυάλισμα, κτλ) και οι στρατεύσιμοι καλούνται περίπου να τα βρουν "μεταξύ τους" είναι πολύ διδακτική, καθώς συμβιώνουμε άνθρωποι πολύ διαφορετικού κοινωνικού υποβάθρου και πολύ διαφορετικών προηγηθέντων της θητείας εμπειριών, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα ζούσαμε μαζί στην "έξω" ζωή μας. Εδώ ή "φρικάρεις" ή μαθαίνεις την τέχνη της ομαλής συμβίωσης (στο τέλος όλοι λίγο-πολύ το τελευταίο μάθαμε).
Τα ΝΠ επειδή έχουν ευθύνη (βλ. περί τούτων στο φόρουμ) διδάσκουν και άλλα πράγματα... τα οποία δεν θα αναφέρω εδώ.

Φίλε, επειδή σε βλέπω να είσαι νέα σειρά και μάλλον να έχεις φρικάρει ήδη, προσπάθησε να κερδίσεις ότι περισσότερο μπορείς, από μία εμπειρία που αναγκαστικά βιώνεις. Το να μάθεις να περνάς καλά ακόμα και μέσα στις συνθήκες της θητείας σου, το να είσαι σε αυτούς που προσφέρουν στην ομάδα που βρίσκεσαι και το να μην είσαι -ακόμα και υπό πίεση- το κωλόπαιδο που θα χώνει τους άλλους, είναι ίσως ότι καλύτερο θα μπορούσες να κερδίσεις!

Για να διδαχθείς από κάτι που ίσως -εκ πρώτης όψεως- δεν μπορεί να σε διδάξει, θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου άνοιχτά και πρόθυμα. Ίσως επειδή η δουλειά μου έχει σχέση με την έρευνα, είμαι επηρεασμένος από αυτό που ο Ουμπέρτο Έκο αποκαλεί "επιστημονική ταπεινοφροσύνη", δηλαδή να μαθαίνεις ακόμα και από αυτό που φαινομενικά δεν μπορεί να σε διδάξει τίποτα.
 

Νίκος_Ν

New member
Α, φίλε άκυρο! Μόλις είδα ότι πας για οριστική απαλλαγή. Εύχομαι να καταφέρεις αυτό που επιθυμείς. Πάντως είναι άλλο αν η θητεία πρέπει να υπάρχει και μάλιστα υποχρεωτικά, άλλο αν κάποιος θέλει να κάνει θητεία ή όχι, αλλό το πώς γίνεται η θητεία συνήθως, και άλλο το αν κάποιος που τελικά κάνει τη θητεία του θεωρεί ότι τελικά κέρδισε και κάτι από αυτήν.
 

kd305

New member
Πριν πάνε οι ναυτάρες στα καράβια δεν ήθελε βύσμα για να πας σε Ναυτικό Παρατηρητήριο,τώρα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.
 

Νίκος_Ν

New member
Όπως τα είπε ο kd305 . Για τα Ναυτικά Παρατηρητήρια των νησιών που είναι απέναντι από Τουρκία, όπου κάνεις 9μηνη θητεία, ΔΕΝ ήθελε βύσμα. Για τώρα δεν γνωρίζω άμεσα, αλλά (από ότι έχω ακούσει) δηλώνοντάς τα, είναι ένας σίγουρος και αβύσματος τρόπος για να μείνεις στη στεριά.

Κατά τη γνώμη μου καλύτερα σε αυτά από πλοία γιατί αναλαμβάνεις ευθύνες κι υποχρεώσεις που στα καράβια έχουν αξιωματικοί και αντιστοίχως οι αξιωματικοί, αν είσαι συνεπείς σε αυτές, δεν σε πρήζουν και περνάς μια ήρεμη θητεία. Αντίθετα, αν πας στα καράβια θα κάνεις κυρίως σκούπισμα/σφουγγάρισμα (από ότι λένε).
 
D

dls1989

Guest
Νίκος_Ν said:
Αγαπητέ dls1989

ναι, όσο μπορώ θα συνεχίσω να γράφω για όσα γνωρίζω θέλοντας να βοηθήσω κι εγώ τις επόμενες σειρές, όπως άλλοι βοήθησαν εμένα.

]
καλα θα κανεις
 

p_h

New member
εννοώ τι βύσμα έβαλες για να πας στο ναυτικό, ακομα και σε ΝΠ πολλοί στον ΣΞ θα εδιναν το αριστερο τους @@ για να πάνε
 

kd305

New member
Δεν θα έβαλε,θα είχε κατανεμηθεί από την αρχή στο Ναυτικό,είναι ένας από τους 300 - 400 που μπαίνουν σε κάθε σειρά...πάνε αυτές οι εποχές των μετατάξεων.
 

Νίκος_Ν

New member
Βρε p_h δεν καταλαβαίνω την προσωπική επίθεση! Πληροφοριακά δεν έβαλα, αν και δεν σου πέφτει λόγος για το τι έκανα προσωπικά.* Το πρώτο μου χαρτί είχε έρθει πριν το 2002 όταν ακόμα έπαιρναν ναύτες σε καράβια (όπως μόλις ξανάρχισαν) και δεν ήταν το αρχιβυσματικό με υπηρεσίες σχεδόν αποκλειστικά στην Αθήνα. Βέβαια τότε ήμουν μικρός και γούσταρα καράβια (μαλακίες που κάνουν στο μυαλό μας οι ταινίες) και το είχα δηλώσει ως προτίμηση (αναφέροντας ναυταθλητικές δραστηριότητες που είχα κάνει βλ. ιστιοπλοΐα). Τώρα ευτυχώς που δεν πήγα.

*Τώρα αν η ερώτηση σου δεν με αφορά προσωπικά, υπάρχουν πλήθος πληροφοριών στο φόρουμ για το τί βύσματα χρειάζεσαι για που. Πάντως ακόμα και όταν τελικά κατατάχτηκα ναυτικό, είχαμε μέχρι και μουσουλμάνους της Θράκης, που υποθέτω δεν αποτελούν τα προνομιούχα βύσματα της ελληνικής κοινωνίας. Επομένως για λίγους τυχερούς υπάρχουν και κάποιες αβύσματες θέσεις.
 

p_h

New member
ποια επιθεση; ρωτάω για να έχουμε πλήρη εικόνα της θητείας σου, και να έβαλες βύσμα δικαιωμα σου. Ολοι βύσματα δεν γίνεται να είναι, πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι που θα τρώνε τα μπιφτέκια, αυτο για τους μουσουλμάνους... <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
 
Top