• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

[No title]

mits

New member
Ήμουν και εγώ ναυαγοσώστης 2006 Β' ΕΣΣΟ. Συνήθως παίρνουν είτε άτομα από ΤΕΦΑΑ είτε άτομα που είναι ήδη ναυαγοσώστες. Εγώ είχα ήδη πτυχίο ναυαγοσώστη και αρκετά χρόνια κολυμβησης στην πλάτη μου. Η εκπαίδευση δεν είναι σκληρή για όσους ανέφερα πριν, αν όμως δεν έχεις καμία σχέση με το άθλημα τότε ίσως τα βρεις σκούρα. Στη δική μου σειρά κόπηκε μόνο ένας (κανονικά θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον αλλοι 1-2). Το ζόρι δεν ήταν τόσο η εκπαίδευση αλλά το χώσιμο μετά στη ΜΑΚ. Να έχεις κάνει 3-4χλμ τρέξιμο, αλλα τόσα κολύμπι και να γυρνάς στις 14.00 στη ΜΑΚ και να έχεις σκοπιά 3-7... Όχι πως τα άλλα παιδία (Συντηρητες εγκαταστάσεων) που έκαναν εκπαιδευση μέσα στη ΜΑΚ δεν κουράζονταν βεβαια. Για μετάθεση πήγα εγώ και άλλοι 4 Ζουμπερι. Τότε ήταν ακόμα ο παλιός ο διοικητής και ήταν τα πράματα πιο χαλαρά. Όμως οι ναυαγοσώστες σε καμία περίπτωση δεν είναι λούφα ούτε στο Ζούμπερι ούτε σε άλλες μονάδες φαντάζομαι. Καταρχήν όπως και να έχει, έχεις την ευθύνη της παραλίας. Όπως έλεγαν και οι εκπαιδευτές μας άμα γίνει η στραβή στο σμηνίτη θα τα ρίξουν. Όποτε το στυλ φοράς το μαγιό και κάνεις τον γκόμενο ξεχάστε το (αν θέλετε να είστε στοιχειωδώς υπεύθυνοι). Επίσης, όσοι πάνε στο άνοιγμα / κλεισιμο της παραλίας, δηλαδή απρίλιο/μαϊο ή σεπτέμβριο/οκτώβριο θα φάτε πήξιμο να την ξε/στήσετε (μιλάμε για καμια 150 ομπρέλες με 100κιλά βαρύδια στην καθεμία και άπειρες ξαπλώστρες, καρέκλες κτλ). Με το κλείσιμο της παραλίας ανήκετε στο ΣΕΠ που είναι τα παιδιά για όλες τις δουλειές. Τέλος μην φανταστείτε ότι μπορείτε να κάνετε ότι γουστάρετε στην παραλία και το βύσμα σας θα σας βολέψει γιατί το κοριτσάκι στο οποίο κλείνετε το μάτι ή το 3χρονο που έπεσε στα σκαλάκια μπορεί να έχει μπαμπά πτέραρχο. Γενικά αν μπορείτε να χωθείτε σε κάνα υπασπιστήριο/ασφάλεια είναι ότι καλύτερο
Οι πληροφορίες μου βέβαια είναι παλιές και μιας και έχει αλλάξει ο διοικητής δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι πλεον. [/s]
 

moloch82

New member
Υπέροχα. Μου ήρθε εμτάθεση για Ζούμπερι 4/7 και απολύομαι 12/8. Και εκεί που έλεγα ότι τη γλύτωσα, με στέλνουνε με απόσπαση Ζούμπερη από αυτή τη Δευτέρα. Έχουμε κανένα νέο από εκεί; Είμαι άοπλος, ΜΗΧΤ. Πως πάνε οι άοπλοι τώρα; Ευχαριστώ...
 

ΓΓ

New member
Ξέρει κανένας παλιός πως έπαιζε το χειμώνα τος μάγειρες στο Ζούμπερι με τον τωρινό διοικητή; Το χειμώνα τι μένει ανοιχτό και τι ωράριο είχε; Υποθέτω μένει ανοιχτή μόνο η λέσχη αξιωματικών και τα άλλα κλείνουν; Και είναι κάθε μέρα ανοιχτά ή μόνο ΠΣΚ;
 

ST22

New member
Γεια σας παιδια...ειναι κανεις ζουμπερι να πει τι ισχυει τωρα?Ειναι καλα?Υπαρχουν οφφ?
 

prince_21

New member
[quote author="ST22"]Γεια σας παιδια...ειναι κανεις ζουμπερι να πει τι ισχυει τωρα?Ειναι καλα?Υπαρχουν οφφ?[/quote]
Κάποιος που να ξέρει..;
 

calculus

New member
Συνεχίζουν να παίρνουν ακόμα άτομα στο Ζουμπερι (γιατί άκουσα μια φήμη για το αντίθετο) ?
 

AirMad7

New member
Φίλε εγώ αυτή την στιγμή είμαι ζούμπερι. Είμαι Βητάς Και Περάσαμε ένα αρκετά μαύρο καλοκαίρι για ζούμπερι, παρά πολύ δουλεία όλο το καλοκαίρι, φωτιές, κλοπή στο στρατόπεδο εμπλοκές και κομμένα οφφ.
Την στιγμή που μιλάμε έχουν ζορίσει αρκετά τα πραγματα γιατί ειμαστε λίγα άτομα. Αύριο περιμένουμε λιγο κόσμο καμια 15αρία ατομα.
Απο δεύτερα που θα είμαι πάλι έξω θα σου πώ σίγουρα αν παίρνει κόσμο.

ΑΤΝΟΣ!! <!-- sPDT_Armataz_01_05 -->PDT_Armataz_01_05<!-- sPDT_Armataz_01_05 --> <!-- sPDT_Armataz_01_07 -->PDT_Armataz_01_07<!-- sPDT_Armataz_01_07 --> <!-- sPDT_Armataz_01_06 -->PDT_Armataz_01_06<!-- sPDT_Armataz_01_06 -->
 

calculus

New member
Σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση ! Πες μας και πως σας παίζει όταν έρθουν τα άτομα που περιμένετε .
 

lambros

New member
παιδια λεω να τιμησω και γω το εξωτικο ΚΕΔΑΖ ! το σπιτι μου ειναι 5 λεπτα απο το στρατοπεδο και πιθανα να κοιμαμαι τα βραδια σπιτι μου σε μερες που πρεπει να ειμαστε μεσα....γενικα τωρα πως σας παιζει?
 

AirMad7

New member
Καλημερα παίδες.

Αυτή τη στιγμή έστρωσαν λιγάκι τα πράγματα. Οι περισσότερες επιστασίες παίζουν 2-2.
Κάποιες παίζουν και 1-2. Επίσης οι ένοπλοι 9-10 υπηρεσίες μονά νούμερα 3.5 ώρες την μέρα.
Πιστεύω για τα τώρα δεδομένα της αεροπορίας είμαστε μια απο της καλύτερες μονάδες.
Αν θες να σε βοηθήσω σε κάτι πιο συγκεκριμένο πες μου.
 

lambros

New member
γενικα ποσα ατομα ειστε? εγω σκεφτομαι ζουμπερι αποκλειστικα ( δηλαδη αν το καταφερω και αμεταθετος ), αυτο παιζει σαν ενδεχομενο η δυσκολο?
 

AirMad7

New member
Δ Εσσο Θα μπεις? Αν ναι τότε ευκολα αμεταθετο. ειμαστε περιπου 55-60 ατομα.
 

lambros

New member
ναι Δ ΕΣΣΟ θα μπω... να ρωτησω το 2-2 και 1-2 που αναφερεις ειναι off η εξοδου και σκ εξω ? επισης εννοεις οτι οι ενοπλοι κοιμουνται 10 φορες μεσα και υπολοιπες ειναι off ?
 

TheBostonian

New member
Παιδες, η μονάδα είναι υπέροχη. Για αρχή, είναι η μοναδική μονάδα αυτή τη στιγμή στην Αθήνα που όταν δίνει off, εννοεί full 24ωρο off ανεξαρτήτως επιστασίας, και όχι μισής ημέρας όπως γίνεται στις άλλες μονάδες. Το κλίμα είναι πολύ χαλαρό,αν και κάποια στιγμή είχαμε μια κρίση με κάποιες επιπλέον σκοπιές η οποία πέρασε. Ήδη κάνουμε 2, στη χειρότερη 3 σκοπιές την εβδομάδα, και απο βδομάδα περιμένουμε να επιστρέψουν αποσπασμένοι που έφυγαν απο μας και να έρθουν με απόσπαση κάποιοι βυσματικοί της Γ' ΕΣΣΟ, οπότε οτι θα φτιάξει ακόμα πιο πολύ. Όσοι μπορείτε να βάλετε βύσμα/πάρετε τηλέφωνο για να έρθετε, κάν'τε το τώρα γιατί δεν είναι μεγάλη μονάδα και θα γεμίσει πολύ γρήγορα. Πιο αναλυτικά, ακούστε τι παίζει:


Καλοκαίρι:
Υπάρχει μια φήμη που λέει οτι το καλοκαίρι πήζεις. Είμαι εκεί από τις αρχές καλοκαιριού, και μπορώ να πω πως πέρασα σπουδαία. Συγκεκριμένα για το σμήνος εκμεταλλεύσεων, τους περισσότερους δλδ που τρέχουν τις διάφορες παραθεριστικές εγκαταστάσεις, όπως η πιτσαρία, το εστιατόριο κτλ, το καλοκαίρι δεν φοράμε στολές αλλά τα πολιτικά μας, και κάνουμε μόνο μια με δυο σκοπιές τον μήνα. Έχει βέβαια δουλειά (είναι σαν να δουλεύεις σε καφετέρια ή εστιατόρια - μαζεύεις τραπέζια, πλένεις πιάτα, κτλ) αλλά έχει πολύ καλά off (το καλοκαίρι είναι 2 μέσα - 2 έξω full day off), γίνεται τρελός χαβέλες με τις κοπέλες που παραθερίζουν εκεί αλλά και τις κοπέλες που δουλεύουν εκεί ως πολιτκό προσωπικό, άσε που στην διανυκτέρευση που κάναμε στις "2 μέσα" βγαίναμε με τους προισταμένους για ποτά και ξενύχτι σε κοντινές περιοχές και κάναμε τα απίστευτα σκηνικά (όποιος έχει γνωρίσει τον Τεό και τον Πλάτωνα, ξέρει τι λέω <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers --> ), πηγαίναμε σε βραδινά beach party, μέχρι και σε strip show πήγαμε σαν...σμήνος! Τα γραφεία παίζουν επίσης πολύ καλά - κάθε μέρα μέσα μέχρι το μεσημέρι, και Σ/Κ full off.

Χειμώνας. Τον Χειμώνα τα πράγματα ησυχάζουν ακόμα πιο πολύ. Το σμήνος εκμεταλλεύσεων έρχεται μόνο για 2,5 μέρες την εβδομάδα (από Παρασκευή πρωί μέχρι Κυριακή μεσημέρι) με το ενδεχόμενο να τους καλέσουν αν γίνει κανένα τραπέζι ή καμμιά γιορτή, ενώ τα γραφεία παίζουν και πάλι το ίδιο καλά, αν όχι καλύτερα, καθώς πέρνουν και επιπλέον off μέσα στην εβδομάδα πέραν του κλασσικού του Σαββατοκύριακου

Το καλοκαίρι λειτουργούν μέσα στην μονάδα, εκτός των διαφόρων εγκαταστάσεων σίτησης (σουβλατζίδικο/ψησταριά, εστιατόρια, πιτσαρία κτλ) beach bar και θερινό σινεμά. Τυπικά, δεν είναι για τους φαντάρους, αλλά όπως καταλαβαίνετε αφού φοράμε τα πολιτικά μας, αν ήμαστε ήσυχοι και διακριτικοί δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Απολογισμός: Μετράει. Για όσους θέλουν να υπηρετήσουν όσο το δυνατόν λιγότερο "στρατιωτικά" γίνεται, μην το σκέφτεστε καν. Στην τελική, πόσοι μπορούν να πουν οτι έχουν ξενυχτίσει πίνοντας mojitos με κόρες αξιωματικών στο beach bar της μονάδας τους?
 

calculus

New member
Όλα αυτά ακούγονται πολύ δελεαστικά δεν λέω...
Αλλα πριν λίγο καιρό που μίλησα με ενα παιδί απο εκεί μου είπε για 2-2 (ΟΧΙ off) και αρκετό τρέξιμο. Και αφού θα μειώνονται οι σμηνίτες όσο περνάει ο καιρός μάλλον είναι λίγο πρόβλημα.
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ πως ακριβώς σας παίζει ? Μάλλον αυτά τα καλοκαίρια και οι Χειμώνες με τα πολλά ατομα που περιγράφεις περάσαν ανεπιστρεπτι (δυστυχως για μας) !
 

TheBostonian

New member
Περίοδος χωρις off δεν υπήρξε ποτέ φέτος, αν εξαιρέσεις ενα διήμερο που ήμασταν σε επιφυλακή λόγω της φωτιάς και κάποιες μέρες που ερχόμασταν κάθε μέρα μέχρι μεσημέρι λόγω μιας κλοπής που είχε γίνει (Σ/Κ σπίτια μας). Την στιγμή που μιλάμε, ο χειρότερος παίζει είτε 1-1, είτε 2-2 όπως εγώ (με full 24ωρο off όπως γράφω) ενώ οι λίγο πιο βυσματικοί παίζουν 1-2 (πάλι με full off). Σίγουρα η μείωση των σμηνιτών αποτελεί πρόβλημα για όλες τις μονάδες, αλλά σε κάποιες όπως το ΚΕΔΑ αυτό δεν είναι τόσο έντονο γιατί έχει πολιτικό προσωπικό που κάνει μεγάλο κομμάτι τωνα αγγαρειών και του καθαρισμού της μονάδας. Στις πιο παλιες "χρυσές" εποχές της μονάδας, το καλοκαίρι υπήρχε το 1-3, ενώ τους χειμώνες ερχόσουν μόνο μια φορά την εβδομάδα, οπότε καταλαβαίνετε οτι σε σχέση με -αυτά- τα σκηνικά, όντως έχει χειροτερέψει πλέον
 

AirMad7

New member
calculus otan eipa 2-2 den ekana safes mallon oti ennousa 2 meres mesa kai 2 full off. Apla Epivevaiono auto pou eipe
o proigoumenos filos.
Oso gia to treksimo mporw na pw pos tis teleutaies meres ta pragmata exoun iremisei arketa. eimaste se kalo dromo.
 

MeReNdAs

New member
Για πειτε ρε παιδια ποσοι μπατζηδες εχουν μεινει μεσα μπας και καταφερω και ερθω..
 

AirMad7

New member
Φιλε στο ζούμπερι δεν παιζει ρολο η ειδικοτητα σου και γενικοτερα. Σε οποια επιστασια και αν τοποθετηθεις ομως,
θα ειναι πολυ καλα πιστεψε με. <!-- sPDT_Armataz_01_01 -->PDT_Armataz_01_01<!-- sPDT_Armataz_01_01 -->
 
Top