• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

[No title]

manolisk

New member
η πιστοποιηση και η βεβαιωση ειναι απο σεμιναριο του ΟΑΕΔ σε ΚΕΚ.1
1.Ποτε γινεται συνταξιοδοτηση για ΕΠ.ΟΠ.εχω ΕΦΑΠΑΞ;
2.Μπoρω να ανεβω βαθμο π.χ υπαξιωματικου/υπολοχαγου μεσω συμμετοχης σε στρατιωτικη σχολη κατα την διαρκεια θητειας ΕΠ.ΟΠ (δηλ. Εκπαιδευτικη αδεια με κανονικη μισθοδοσια οστωσο);
3.Με καταλληλο βυσμα μπορω να μεινω σμηναρχια του τοπου μoυ; Mενοντας για το πρωτο συμβολαιο αναναιωνοντας το παιρνω μορια ωστε να ισχυροποιησω την παραμονη μου στο μονιμο τοπο κατοικιας μου;
4.Οσο για τα 4 χρονια εννοω οπως εμαθα αν εμαθα σωστα οτι μπορω να διακοψω στα 4 χρονια το συμβολαιο ισχυει;

5.ΓΙΑ να καταλαβω ειναι 3+1 χρονος οι στρατιωτικες υπ/σεις δηλ θητεια η 4+1;Πως προσμετραται αν δεν εχω εκπληρωμενες τις στρατιωτικες υποχρεωσεις?
6.Ξερεις αν θα βγει για πολιτικο προσωπικο ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ Π.Α?
ευχαριστω.
7.ΕΠ.ΟΠ μισθοδοσια;[/b]Eυχαριστω φιλε-συναδελφε geo συγγνωμη αν κουρασα με τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι στο οριο για τα 28 ειμαι τωρα 27.
 

ΖΩΗ

New member
[o]
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΟΠ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΛΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.


ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ.


ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΙΔΙΑ!!!![/o]
 

alexadros

New member
Από σχεδιαστές ενδυμάτων μέχρι «χειριστές πνευστών μουσικών οργάνων» περιλαμβάνονται στις νέες ειδικότητες ΕΠ.ΟΠ., τις οποίες ετοιμάζεται να προσλάβει ο στρατός. Η προκήρυξη για 4.500 νέους Επαγγελματίες Οπλίτες βρίσκεται στην τελική ευθεία. Οι 2.500 θα κατανεμηθούν στο στρατό και οι υπόλοιποι 2.000 θα πάρουν θέσεις στην αεροπορία και στο ναυτικό.

Η προκήρυξη αναμένεται να βγει εντός των ημερών. Ειδικά στο στρατό, έγιναν διάφορες αλλαγές στον καθορισμό του επιπέδου γραμματικών γνώσεων σε διάφορες ειδικότητες, προστέθηκαν αρκετές νέες και καταργήθηκαν ορισμένες παλαιότερες.

* Απαραίτητα προσόντα για τους σχεδιαστές (μέχρι τώρα διέθετε η αεροπορία) είναι να είναι απόφοιτοι ΙΕΚ στον κλάδο ένδυσης - υπόδησης με εξειδίκευση στην ενδυματολογία και το σχεδιασμό μόδας. Η προϋπηρεσία σε κάποιο γνωστό μόδιστρο, δυστυχώς, δεν προβλέπεται να δώσει επιπλέον μόρια για την πρόσληψη.

* Στα ίδια στρατιωτικά εργοστάσια αλλά σε άλλα πόστα θα προστεθούν και ΕΠ.ΟΠ. οι οποίοι θα απασχοληθούν ως κλωστοϋφαντουργοί, γαζωτές ενδυμάτων-υποδημάτων, κόπτες υφασμάτων και ράφτες.

* Εκτός της στροφής στη μόδα, η πατρίδα φαίνεται να έχει ανάγκη και από μουσικούς για τις στρατιωτικές μπάντες. Οι ειδικότητες που ζητούνται είναι: χειριστές πνευστών ξύλινων μουσικών οργάνων, πνευστών χάλκινων, κρουστών, εγχόρδων και μεικτών οργάνων. Χρειάζεται να είναι απόφοιτοι αναγνωρισμένων ωδείων.

* Για τους υπολογιστές ζητούνται τεχνίτες δικτύων και συστημάτων, απόφοιτοι τεχνικών σχολών, ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ.

Η μοριοδότηση θα ποικίλλει ανάλογα με το πτυχίο που διαθέτουν οι υποψήφιοι.

* Στα οικονομικά θα καλυφθούν θέσεις επιμελητών με ανάλογες σπουδές σε τραπεζικές εργασίες και φοροτεχνικά. Βεβαίως, τα λογιστικά που ακολουθούν στο στρατό δεν έχουν καμία σχέση, αλλά αυτό μάλλον αποτελεί λεπτομέρεια.

* Οι περισσότερες θέσεις προς κάλυψη αφορούν σκαπανείς-διασώστες, πυροσβέστες, συνοδούς σκύλων και διάφορες άλλες ειδικότητες σε συνδυασμό με σκαπανέα. Για αυτές αρκεί το απολυτήριο λυκείου. Για οδηγούς αρματοφορέα φτάνει και να είναι απόφοιτοι γυμνασίου.

* Αποθηκάριοι πυρομαχικών-εκρηκτικών, πυροτεχνουργοί, νοσοκόμοι-διασώστες είναι μεταξύ των νέων ειδικοτήτων, που προστέθηκαν.

* Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό θα έχουν όσοι έχουν ηλικία 18 έως 28 ετών, ανάστημα τουλάχιστον 1,65 μ. και σωματική ικανότητα «Ι-1» ή «Ι-2». Μπορούν να κάνουν αίτηση και όσοι υπηρετούν σήμερα ως φαντάροι, φτάνει να αποσπάσουν μια θετική εισήγηση από τον διοικητή στη μονάδα που υπηρετούν.

* Φυσικά, πέραν των τυπικών προσόντων, οι υποψήφιοι θα περάσουν από υγειονομικές - ψυχοτεχνικές εξετάσεις και στη συνέχεια από αθλητικές δοκιμασίες.

* Δεν θα λείπει ούτε και σε αυτό τον διαγωνισμό η περίφημη προφορική συνέντευξη, που εξακολουθεί να γίνεται στο στρατό χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες προϋποθέσεις για διάφανη διαδικασία.

Αλλωστε και από τους ίδιους τους αξιωματικούς που συμμετέχουν στις συνεντεύξεις έχουν διατυπωθεί ενστάσεις και προτάσεις για αλλαγές, που όμως δεν έτυχαν της προσοχής της ηγεσίας του υπουργείου.


--------------------------------------------------------------------------------
<!-- m -->http://www.enet.gr/online/online_text/c ... ,100596544<!-- m -->
 

anti19

New member
Πέρασε και αυτή η βδομάδα και η προκήρυξη ακόμη να βγει!Τι θα γίνει πια?
 

ΖΩΗ

New member
εχω κακα νεα....για στρατο ξηρας θα βγει απο σεπτεμβρη, αεροπορια και ναυτικο ακυρωθηκαν και πανε με το νεο ετος λογω προυπολογισμου!!!

<!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: -->
 

ΖΩΗ

New member
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΈΘΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ" λέει:

Στην αναμονή έχει θέσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δύο διαγωνισμούς-εκτός ΑΣΕΠ- του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για συνολικά 2650 θέσεις και έτσι το "ραντεβού" των υποψηφίων παραπέμπτεται για το φθινόπωρο!
Οι σχετικές προκηρύξεις είναι έτοιμες και επρόκειτο να εκδοθούν κατά τους θερινούς μήνες, αλλά η αδυναμία του ΓΛΚ να εγκρίνει τα κονδύλια πρόσληψης 2500 Επαγγελματιών Οπλιτών στον Στρατό Ξηράς και 150 Συνοριοφυλάκων, έχει μεταθέσει χρονικά τους σχετικούς διαγωνισμούς, αφήνοντας σε αγωνία χιλιάδες υποψήφιους που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του ένστολου προσωπικού του Δημοσίου.
Ειδικά η προκήρυξη του Υπουργείου Άμυνας για τον Στρατό Ξηράς ήταν έτοιμη να βγει "στον αέρα" εδώ και ένα μήνα, καθώς υπήρχε ειδικό κονδύλι στον προυπολογισμό που ενέκρινε τη δαπάνη πρόσληψης ΕΠ.ΟΠ. Ωστόσο, η δημοσιονομική στενότητα μπλόκαρε την όλη διαδικασία, τοποθετώντας αυτή μετά τον Σεπτ. ενώ ακύρωσε τουλάχιστον για φέτος την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ στα άλλα 2 όπλα, την Π.Α. και το Ναυτικό!!!! <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: -->

απ' την αλλη βρε παιδια δεν ξερω σαν κατι να μην μου κολλαει. στην αεροπορια δεν εχουν κοσμο απο οτι ξερω και θελουν προσωπικο, εκτος αυτου για αεροπορια εχεινα βγει τοσα χρονια ενω για στρατο ξηρας βγηκε και το 2007, μηπως ... λεω μηπως τα γραφουν σκοπιμα ολα αυτα και μια μερα σκασει ξαφνικα η προκηρυξη για να μην το παρουν πολλοι γραμμη <!-- s:?: -->:?:<!-- s:?: --> <!-- s:?: -->:?:<!-- s:?: --> <!-- s:?: -->:?:<!-- s:?: -->

εκτος και αν οντως ισχυει το δημοσιευμα αλλα μηπως βγει μεσα στο 2008 η προκηρυξη και η καταταξη γινει το 2009 με τον προυπολογισμο του 2009, εκτος και αν δεν μπορει να γινει κατι τετοιο...ειμαι ασχετη με αυτα.

παντως πριν καμια βδομαδα ατομο που ειναι μεσα στα πραγματα μου ειπε οτι θα βγει αυγουστο!!!
 

XRISTOS_LAMIA

New member
giati pate re paidia oloi aeroporia k naytiko ? elate kai sto strato ksiras <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> einai wraia ston paradeiso!!! den kanoume katolou ipiresies synxeia off kollites adeies me repo kai tetoia oli mera ka8omaste k apolamvanoume!! lol ti malakies lew!!!!! pantws paidia aeroporia kai naytiko pleon theleis trello vysma!!!! enw sto strato ksiras ola ok ! tha se parakalane!!!!!!!
 

geo

New member
τελικα υπηρξα προφητικος μια σελιδα πισω οταν εγραφα στις 27 μαιου οτι δεν βλεπω να παιρνει εποπ η αεροπορια και το ναυτικο..Απλα μια προσωπικη εκτιμηση εκανα και τελικα επιβεβαιωθηκα.Δεν ειχα καμια πληροφορηση ειλικρινα
 
Top