• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Οριστικά 9μηνο ο στρατός ξηράς

lawfighter

New member
9μηνο οριστικα ο στρατος ξηρας απο τον Αυγουστο.
10μηνο θα κανουν οσοι μπηκαν Μαιο και 11μηνο οσοι μπηκαν Φλεβαρη.

Για τους 9μηνιτες που θα μπουν απο Αυγουστο η θητεια θα ειναι λογικα 7μηνη.

Ολη η θητεια θα γινεται σε μοναδες της περιφερειας.
Καταργειται σταδιακα η θητεια σε ναυτικο και αεροπορια.

Αν καποιος ξερει κατι για τους δοκιμους ας το γραψει.


ΥΓ:Ολως τυχαιως η ανακοινωση εγινε 48 ωρες μετα τη μεγαλη εκλογικη ηττα <!-- s:hello -->:hello<!-- s:hello -->

<!-- m -->http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244<!-- m -->
Της μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς στους 9 μήνες από τον Αύγουστο ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, την Τρίτη. Όλοι οι στρατεύσιμοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια, ενώ η μείωση της θητείας θα επηρεάσει και τους οπλίτες που παρουσιάστηκαν στην αρχή του χρόνου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη ΝΕΤ, το πρωί της Τρίτης, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είπε ότι η ΕΣΣΟ του Αυγούστου θα υπηρετήσει 9 μήνες. Όπως διαβεβαίωσε, σύντομα θα προχωρήσει σχετική εισήγηση τόσο στο ΚΥΣΕΑ όσο και στην Κυβερνητική Επιτροπή.

Μειωμένη θητεία, σύμφωνα με τον υπουργό, θα υπηρετήσουν και όσοι παρουσιάστηκαν στο Στρατό Ξηράς μέσα στο 2009, με τις δύο προηγούμενες ΕΣΣΟ ως εξής:

Όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Φεβρουαρίου θα υπηρετήσουν έντεκα μήνες, δηλαδή η θητεία τους θα μειωθεί κατά ένα μήνα και όσοι παρουσιάστηκαν με την ΕΣΣΟ του Μαΐου θα υπηρετήσουν δέκα μήνες, δηλαδή η θητεία τους θα μειωθεί κατά δύο μήνες.

Σύμφωνα με τον κ.Μεϊμαράκη, με τη μείωση της θητείας στο Στρατό Ξηράς όλοι οι στρατεύσιμοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια.


Ο υπουργός ανέφερε ότι οι παράγοντες που κάνουν δυνατή τη μείωση της θητείας είναι η αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών οπλιτών, η χρήση της πληροφορικής, η νέα χωροθέτηση των στρατοπέδων και το μέτρο της ηλεκτρονικής φύλαξης αυτών που προχωρά σταδιακά.

Όπως είπε ο υπουργός, ο λόγος που δεν ανακοινώθηκε νωρίτερα η μείωση ήταν για να μην θεωρηθεί κυβερνητική εξαγγελία και για να αποφευχθεί κύμα αναβολών που θα προκαλούσε προβλήματα στην επάνδρωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο ίδιος μάλιστα τάχθηκε υπέρ της σταδιακής κατάργησης της θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

Τα σχόλια των κομμάτων

Για εσπευσμένα και αποσπασματικά μέτρα, χωρίς μελέτες και χωρίς σχεδιασμό κατηγορεί την κυβέρνηση η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εθνικής Αμυνας, Βάσω Παπανδρέου, τονίζοντας ότι η ΝΔ προσδοκά κομματικά οφέλη.

«Η ΝΔ για μικροκομματικούς λόγους χρησιμοποιεί το ευαίσθητο θέμα της θητείας, προσδοκώντας κομματικά οφέλη και αδιαφορεί για την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και την άμυνα της χώρας», πρόσθεσε.

Για μετατροπή των Ενόπλων Δυνάμεων σε μισθοφορικές κάνει λόγο το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η 'προσφορά' του ΥΕΘΑ για τη μείωση της θητείας δεν είναι χωρίς αντίτιμο».

«Η μείωση της θητείας θα μπορούσε να εφαρμοστεί προς όφελος των παιδιών του λαού και της στρατεύσιμης νεολαίας με ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών στρατωνισμού, με εκσυγχρονισμό των μέσων και μεθόδων φύλαξης, με μισθό για τους φαντάρους που να τους δίνει τη δυνατότητα να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
 

trian12

New member
Αυτα ειναι ρε παιδες 9 μηνο και γεια σας πριν προλαβεις να μπεις βγηκες...
αντε καλη μας θητειαααα
 

thagkol

New member
Ξαναγράφω και εδώ, όποιος έχει ακούσει κάτι για τους 9μηνίτες που μπήκαν το Μάιο ας το πει, θα κάνουμε κι εμείς λιγότερο;
 

popart

New member
[quote author="lawfighter"]9μηνο οριστικα ο στρατος ξηρας απο τον Αυγουστο.
10μηνο θα κανουν οσοι μπηκαν Μαιο και 11μηνο οσοι μπηκαν Φλεβαρη.

Για τους 9μηνιτες που θα μπουν απο Αυγουστο η θητεια θα ειναι λογικα 7μηνη.

][/quote]


ρε συ αυτο που λες για 9μηνιτες ότι θα είναι λογικα 7μηνο, ανακοινωθηκε κάπου απο τον υπουργο?

Γιατι εγώ τουλάχιστον ξέρω ότι θα είναι για όλους εννιάμηνο ανεξαρτητος αν ο αλλος ήταν ήδη εννιαμηνο (δηλαδη δεν θα κάνει 7 μηνο θα κάνει ότι θα έκανε, δηλαδή εννιάμηνη θητεία)
 

ygeionomikarios

New member
Prwta apo ola eiste oi tyxeroi ths ypo8eshs. Allo 9 kai allo 12 mhnes sigoura. Exete dikio loipon pou panhgyrizete gia th meiwsh. Ws palioteros omws kai apolymenos pleon 8a h8ela na sas "prosgeiwsw" kai ligo.
H 12 mhnh thiteia ek twn pragmatwn an afairouses adeies, fylla poreias, anarrwtikes kai adeia apolysews kymainotan sthn praksh apo 10 mexri 11 pragmatikous mhnes thiteias. Epishs gia tous perissoterous oi teleytaioi 5 peripou mhnes yphretountan kapou konta ston topo katoikias.
H 9mhnh thiteia opws fainetai apo ta legomena tou ypourgou 8a perilamvanei th vasikh ekpaideysh kai ekpaideysh eidikothtas (an yparxei) kai meta parame8orio ameta8etos. Ayto pou kaneis den kserei pros to paron einai KATW APO POIES SYN8HKES 8a yphretoun oi fantaroi to 9mhno. 8a perikopoun arage adeies? 8a dinontai megales adeies apolysews? 8a yparxoun arketes eksodoi h 8a paizei emplokh? Ayta apoteloun pistevw trofh gia syzhthsh kai prepei na dieykrinistoun otan 8a kopasei o arxikos en8ousiasmos apo thn eyxaristh eidhsh ths meiwshs ths thiteias...
 

rambo

New member
[/quote]


ρε συ αυτο που λες για 9μηνιτες ότι θα είναι λογικα 7μηνο, ανακοινωθηκε κάπου απο τον υπουργο?

Γιατι εγώ τουλάχιστον ξέρω ότι θα είναι για όλους εννιάμηνο ανεξαρτητος αν ο αλλος ήταν ήδη εννιαμηνο (δηλαδη δεν θα κάνει 7 μηνο θα κάνει ότι θα έκανε, δηλαδή εννιάμηνη θητεία)[/quote]

Ε καλα αυτο φαινεται πολυ γελοιο.Δηλαδη αυτοι που ανηκουν στις ειδικες κατηγοριες(πολυτεκνοι,αναπηροι γονεις, κλπ.) δεν θα μειωθει καθολου η θητεια τους??!!!Θα κανουν ολοι 9μηνο???!!Δε το πιστευω.
Τις επομενες μερες φανταζομαι θα ανακοινωθει κ η μειωση σε αυτες τι κατηγοριες.Καπου διαβασα οτι ισως γινει 6μηνο,αλλα λιγο δυσκολο.Οποτε μαλλον για 7 μηνο το βλεπω.(αποψη μου)
 

val

New member
Γνωριζει κανεις τι προκειται να γινει με του Εφεδρους Αξιωματικους; Θα επηρεαστουν απο τις αλλαγες ή θα συνεχισουν να υπηρετουν 17μηνο; Ψαχνω να βρω κατι σχετικο στο διαδικτυο και δε τα καταφερνω!
Ευχαριστω παιδια!!
 

lupus2401

New member
Καλησπερα σε ολους,
Εχω σπασει την αναβολη μου και περιμενω το χαρτι. Αυγουστο θα μπω.

Ειμαι κ εγω περιεργος τι γινεται με τους Δοκιμους γιατι το σκεφτομαι κ εγω.

Παρακαλω οποιος εχει πληροφοριες ας τις μοιραστει!!!

Ευχαριστω.
 

lupus2401

New member
Παντως εγω που ειχα μιλησει με εναν αξιωματικο μου ειπε πως οι Δοκιμοι θα παραμεινουν 17.
Για να πω κ εγω οτι ξερω.
 

kostas pharm

New member
[quote author="kwstas"]PAIDIA.DIAVASTE LIGO AYTO TO LINK.KSEKATHARIZEI KAPOIA PRAMATA K SAS ENDIAFEREI!

<!-- m -->http://www.protothema.gr/content.php?id=35071<!-- m -->[/quote]

δε μας τα λεει καλα το αρθρο...τα 9μηνα στην παραμεθοριο και τα 7μηνα σε αστικα κεντρα?αδικια !! αδικια και για τους δεα με μονο 2 μηνες λιγοτερη θητεια!
 

ikarus260

Member
χμμμ, όντως είναι αδικία. Αλλά κάποιος πρέπει να είναι και στα αστικά κέντρα γιατί προβλέπεται πήξιμο ούτως η άλλως αφού όλοι θα πάνε παραμεθώριο. Να το θυμηθείτε, με την στελέχωση που θα υπάρχει στην παραμεθώριο, θα είναι 1000 φορές καλύτερα από τα αστικά κέντρα <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 

thagkol

New member
Όχι, κανονικά αν την κόψεις τώρα μπαίνεις Νοέμβριο. Μέχρι 30 Απριλίου ήταν η προθεσμία για να μπεις Αύγουστο.
 

ygeionomikarios

New member
Kanonika an kopseis twra thn anavolh 8a se kalesoun to Noemvrio. Pantws mporeis na dhwseis sthn stratologia oti epi8ymeis na parousiasteis ton Aygousto. An h ESSO tou Aygoustou einai mikrh yparxei mia pi8anothta na se kalesoun telika Aygousto.
 

AkAlypToS_2000

New member
επιτιδες το ανακινοσαν μετα τις 30 για να μην πανε ολοι αυγουστο υπαρχει περιπτοση να μην γινει 9μινο?
 
Μπήκα με την 2009 Α' ΕΣΣΟ το φεβρουάριο και είμαι 9μηνο - ξέρει κανείς τι θα γίνει;

Έχω δει οτι οι καινούριοι θα κάνουν αντί για 12 -> 9 ή αντί για 9 ->7 οι υπόχρεοι μειωμένης, αλλά δεν έχω δει πουθενα αν θα υπάρξει μείωση για τους ήδη υπηρετούντες 9μηνους, τη στιγμή που οι υπηρετούντες πλήρους θητείας θα κάνουν 1 μήνα λιγότερο...
 

Babakliaris

New member
Διαβάζω τόσο καιρό (κ επίσημα πλέον) οτι η θητεία στον στρατό ξηράς έγινε 9μηνο. Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
1) παρουσιάζομαι Γ' ΕΣΣΟ τον Αύγουστο και είμαι ο μεγαλύτερος γιος οικογένειας, ορφανός απο μητέρα και με πατέρα με ΧΝΑ τελικού σταδίου (αιμοκάθαρση, αναπηρία 80%) άρα σύμφωνα με την εώς τώρα ισχύουσα κατάσταση κάνω 6μηνο. Με την καινούρια κατάσταση θα πάει 4-5 μήνες? Γνωρίζει κανείς?
2) είμαι τελειόφοιτος Φαρμακευτικής (χρωστάω 3 μαθήματα τα οποία θα δώσω τώρα). Σε περίπτωση που δεν πάρω πτυχίο υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστώ υγειονομικό?
3) λόγω της ασθένειας του πατέρα μου (και λόγω του οτι κατάγομαι κ κατοικώ στην Δράμα (παραμεθώριος)) υπάρχει περίπτωση επικαλούμενος το οτι ο πατέρας μου δεν μπορεί να εργαστεί και πρέπει να επιβλέπω την οικογενειακή επιχείρηση να πάρω μετάθεση στην Δράμα για το υπόλοιπο της θητείας μετά το κέντρο?
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->

ΥΓ Καλώς όρισα κ εγω στην παρέα αφού είναι το 1ο μου post. <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 

svanakas

New member
ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ Μ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ 5 ΜΗΝΟ, ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 90 % ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΚΕΛΜΑΤΟΣ...
 

svanakas

New member
ΥΓ, ΘΑ ΠΑΣ ΑΡΤΑ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 40 ΜΕΡΕΣ Κ ΜΕΤΑ ΛΟΓΙΚΑ 2 ΠΕΡΙΠΟΥ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ... ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΑΝ ΓΙΝΕΙΣ ΝΤ Η ΒΟΗΘΟΣ, ΣΠΑΡΤΗ ΟΔΗΓΟΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΣ ΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Π ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..
 
Top