• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ 28-11?

vali

New member
Παιδιά καλησπέρα. Έχω τον φίλο μου φαντάρο στην Τρίπολη και χθες στο επισκεπτήριο ακούσαμε να ψιθυρίζεται έντονη η πιθανότητα ορκωμοσίας στις 28-11. Υποψιάζομαι ότι είναι "ράδιο αρβύλα" αλλά ρε παιδιά το έλεγε και ο φωτο που υποτίθεται ότι είναι ο πλέον ενημερωμένος εκεί.. Μήπως κάποιος έχει ακούσει κάτι? Από μένα καλή θητεία σε όλους και στις κοπέλες σας (τραβάμε ζόρι κι εμείς, μη νομίζετε!)
Βαλεντίνη <!-- s:? -->:?<!-- s:? -->
 

drberto

New member
Το οτι το ειπε ο "φωτο" ειναι μια ενδειξη,οχι ομως μια αποδειξη...Κοιτα γενικα αν δεν συντρεχει καποιος σοβαρος λογος να μειωθει η βασικη εκπαιδευση (οπως στη Γ07 οι εκλογες και στη Β08 το οτι θα εμπαιναν πυροσβεστες για εκπαιδευση στην 124 ΠΒΕ),δεν μειωνεται η εκπαιδευση και η ορκομωσια γινεται στις 25 μερες περιπου απο την πρωτη μερα καταταξης.Ξερω ποσο πολυ θελετε και οι απεξω αλλα και οι νεοσυλλεκτοι να βγουν μια ωα αρχιτερα απο εκει μεσα,αλλα δεν ξερω να υπαρχει καποιος λογος τωρα στη Δ08.Αν καποιος γνωριζει σιγουρες,μα 100% σιγουρες,πληροφοριες (οχι μου το'πε ενα παιδι που ο περιπτερας του μπατζανακη του τριτου ξαδερφου του εδωσε τσιγαρα στον Α/ΓΕΑ),τοτε να τις πει.
 

vali

New member
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου drberto. Απ' ο,τι κατάλαβα είσαι συνάδελφος, ελπίζω αυτό που άκουσα ότι οι γιατροι στην αεροπορία παιρνούν πιο χαλαρά να ισχύει. Και πάλι ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις. Καλό σου βράδι.
 

m@ri@

New member
Καλησπερα! κ εγω ειχα ακουσει κατι τετοιο...για 28-11 η ορκομωσια... τελικα ραδιο-αρβυλα ηταν?????? <!-- sPDT_Armataz_02_06 -->PDT_Armataz_02_06<!-- sPDT_Armataz_02_06 --> <!-- sPDT_Armataz_01_05 -->PDT_Armataz_01_05<!-- sPDT_Armataz_01_05 -->
 

vali

New member
ελπιζω να μην ειναι ραδιο-αρβιλα, να τους ορκισουν οντως στις 28.. αρκετο στρατο κανανε δε νομιζεις? <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> παντως δε ξερω αν εχει σημασια αλλα ηδη περασε η επιτροπη του γεα και χτες κανανε και τις βολες, οποτε μηπως, λεω μηπως ισχυει οτι βαλαν την εκπαιδευση στο ταχυρρυθμο και λογω γιορτων? και καλα να μην υπαρχουν μετακινησεις μες τα χριστουγεννα, να ναι ολοι στα στρατοπεδα τους τακτοποιημενοι.. ελπιζω... την κυριακη που θα παω τριπολη θα το ψαξω λιγο το θεμα, και αν μεχρι τοτε δεν εχει ποσταρει καποιος κατι εγκυρο θα σας βαλω τι θα χω μαθει..
 

lostnik

New member
Ρώτησε τα παδιά η απογευματινή εκπαίδευση τί ώρα ξεκινάει και πόσο διαρκεί.

Στις σειρές με μικρή διάρκεια βασικής, το απόγευμα τους βγάζουν το λάδι, οπότε θα έχεις ένα επιπλέον στοιχείο. <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

m@ri@

New member
απ οτι μαθαινω...απ την αρχη δεν εχουν κατσει λεπτο!!ολη την ημερα τρεχουν κ δε φτανουν...κ τα απογευματα στη τσιτα!κανουν βολες κ διαφορα... τους τρεχουν γενικως...ελπιζω να ειναι για καλο,κ να εχουν ορκομωσια στις 28.. οποιος μαθει κατι ενημερωνει... <!-- sPDT_Armataz_01_01 -->PDT_Armataz_01_01<!-- sPDT_Armataz_01_01 -->
 

vali

New member
εχουνε ηδη ξεκινησει προβες ορκωμοσιας και τους δωσανε στρατ ταυτοτητες.. δε ξερω αλλα αυτο με τις προβες μου ακουγεται ενθαρρυντικο..
 

lostnik

New member
Ένας σίγουρος τρόπος να μάθετε την ημερομηνία είναι από τα παιδιά που είναι στη στρατολογία και γράφουν τις προσκλήσεις που στέλνονται στα σπίτια.

Αν είναι να γίνει η ορκομωσία την άλλη Παρασκευή, θα πρέπει μέχρι τέλος αυτής της εβδομάδας να είναι έτοιμες, οπότε θα ενημερωθούν τα παιδιά στην πτέρυγα.
 

vali

New member
Απ' οτι μου πε ο Γιαννης οι προσκλησεις τελικα λενε 5-12.. Οποτε...
 

vali

New member
Παιδια ακυρο. τελικα δεν ξερουμε ακομα, επειδη αυτο με τις προσκλησεις ηταν τελικα ειπε καποιος που του πε καποιος κ.ο.κ. Χθες στην τριπολη ο καθενας ελεγε το μακρυ του και το κοντο του, τιποτα σιγουρο δηλαδη. Ο φωτο λεει 'δεν ξερω ακομα'. Τους τρεχουν γενικα ολη μερα, κανουν συνεχεια βημα και προβες ορκομωσιας. Συνηθως ποσο καιρο πριν την ορκομωσια ξεκιναν τις προβες? Ξερει κανεις? Γιατι αν γενικα τους αρχιζουν προβες 2 βδομαδες πριν την ορκομωσια τοτε ενταξει να μην ελπιζουμε..Α επισης τους ραψανε και τις στολες ορκομωσιας.. Αν ξερει κανεις ποτε συνηθως γινονται ολα αυτα, ποσο καιρο πριν την ορκομωσια ας το πει να δουμε τι θα βγαλουμε.. Ευχαριστω...
 

PbVGyTm

New member
Τα ίδια έκαναν και σε εμάς (Γ'08). Μας τρέχαν σε ορκομωσίες και βήματα πολύ γρήγορα, μας είχαν ράψει και τις στολές και γενικά όλα αυτά που λες. Θα δείξει στην πορεία. Σε μας ελεγαν πως ο διοικητής δεν ήθελε να μας διώξει στις 15 μέρες και γι' αυτό κάναμε 25!...
Γενικά μην πολυσκοτίζεστε, υπάρχουν και σημαντικότερα πράγματα από τις μαλακίες που κάνουν στην 124. Ο χρόνος περνάει, θα το δεις!
 

m@ri@

New member
οι προσκλησεις δε λενε ημερομηνια... η φημη παντως συνεχιζεται.. αν οχι στις 28..παιζει κ η 30/11 απ οτι ακουγεται μεσα στο στρατοπεδο..
ελπιζουμε να μην ειναι αρβυλες...κ αν τελικα ειναι δεν πειραζει..τον ''φαγαμε τον γα'ι'δαρο'' τωρα...υπομονη...
 

vali

New member
Σημερα τους εβαλε τις φωνες ο διοικητης και καλα τι ειναι αυτα που λετε στον κοσμο για 28, θα ορκιστειτε 5 κανονικα... Οποτε 5-12 ξερω εγω τωρα, και αν ειναι νωριτερα τι να πω μακαρι αλλα οπως λες και συ τον φαγαμε το γαιδαρο...
 

m@ri@

New member
τα εμαθα κ εγω αυτα.. τις παρατηρησεις του διοικητη κτλ αλλα πιστευω το εκανε για να τους ψαρωσει...κ φυσικα κανενας ανωτερος αν ισχυει το 28/11 η 30/11 δεν θα τους το πει απο τωρα... αναμενουμε γιατι ολα ειναι πιθανα...υπομονη...κ να δινουμε κουραγιο στα παιδια που ειναι μεσα..
 

vali

New member
Καλυτερα να περιμενουμε 5-12 και να γινει νωριτερα παρα να περιμενουμε 28/30-11 και να μας πουν οχι γιατι μετα θ απογοητευουμε κι εμεις εξω κι ακομα παραπανω τα παιδια μεσα...
 

b_a_k

New member
Όπως τα λέει ο φίλος πιο πάνω είναι. Καλύτερα να σκέφτονται τα παιδιά ότι θα ορκιστούν αργότερα και αν είναι τυχεροί να ορκιστούν νωρίτερα, παρά το αντίθετο. Πάντως, λυπάμαι που το λεω, αλλά είναι αδύνατο να ορκιστούν πια στις 28. Μιλάμε δηλαδή για την Παρασκευή που έρχεται. Είναι πια πολύ αργά για να φτάσουν οι προσκλήσεις. Πάντα φτάνουν καμια εβδομάδα νωρίτερα. Αφήστε που στην τελική δεν υπάρχει και λόγος για ορκομωσία νωρίτερα. Απίθανο επίσης είναι να γίνει η ορκομωσία στις 30 του μήνα. Στις τελευταίες τέσσερις ΕΣΣΟ, αλλά και από φίλους στο παρελθόν, δεν έχω ξανακούσει, τουλάχιστον για την Αεροπορία που μπορώ να ξέρω, ορκομωσία Σαββατοκύριακο. Αν θέλετε τη γνώμη μου, προβλέπω ότι τα παιδιά θα ορκιστούν κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου, θα πάρουν μια καλή άδεια 10 ημερών, θα επιστρέψουν βράδυ Κυριακής 14 Δεκεμβρίου, θα κάτσουν Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη θα φύγουν για τις μονάδες τους όπου πολύ σύντομα θα ξαναπάρουν άδεια, την εορταστική τους για τα Χριστούγεννα.
 

vali

New member
Σημειωση: εγω ειμαι κοπελα αρα φιλη, εχω τον αρραβωνιαστικο μου μεσα.. Βασικα ουτε εγω ακουσα ποτε ορκωμοσια ΣΚ. Να ρωτησω, χριστουγεννα πρωτοχρονια υπαρχει περιπτωση να ναι μεσα, να χουν υπηρεσια??
 

hofman

New member
Eytyxws poy yparxoun kai aytes oi radio-arvyles stin Tripoli,oti "tha orkistoume pio nwris giati.." klp,diaforetika einai apaleyto na xereis oti exeis 25-26 meres brosta sou!!!
makari na orkistoyne nwris ta paidia,na paiksei kai emas tous palioterous kalytera,alla ama to'pe o doikas to 5/12...mallon tote!!
 

b_a_k

New member
[quote author="vali"]Σημειωση: εγω ειμαι κοπελα αρα φιλη, εχω τον αρραβωνιαστικο μου μεσα.. Βασικα ουτε εγω ακουσα ποτε ορκωμοσια ΣΚ. Να ρωτησω, χριστουγεννα πρωτοχρονια υπαρχει περιπτωση να ναι μεσα, να χουν υπηρεσια??[/quote]

Α, με συγχωρείς φίλη μου. <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> Και βέβαια υπάρχει περίπτωση να έχουν υπηρεσία Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά. Συνήθως οι εορταστικές άδειες, κυρίως των Χριστουγέννων, δίνονται σε δύο ή τρεις περιόδους των 6 ημερών, πάνω-κάτω. Οι περίοδοι συνήθως είναι α) Χριστούγεννα, β) Πρωτοχρονιά, γ) Θεοφάνεια. Καταλαβαίνεις ότι αν ο αρραβωνιαστικός σου επιλέξει να πάρει την άδειά του π.χ. την Πρωτοχρονιά, δεν αποκλείεται να μείνει μέσα Χριστούγεννα, χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Μπορεί για εκείνη τη μέρα να του τύχει ή να κανονίσει να μην έχει υπηρεσία, οπότε και χωρίς να έχει άδεια να καταφέρει να είναι έξω και ανήμερα τα Χριστούγεννα. Από την άλλη θα δει κι εκείνος ότι μπορεί και να τον συμφέρει να κάτσει π.χ. τα Χριστούγεννα μέσα γιατί θα μπορέσει μετά ας πούμε να βγει την επόμενη μέρα και έπειτα να κολλήσει την άδεια της Πρωτοχρονιάς, που σημαίνει μία επιπλέον μέρα στην άδειά του. Αυτό είχα κάνει κι εγώ θυμάμαι και απόλαυσα και ένα υπέροχο τραπέζι στη μονάδα τη μέρα των γιορτών, όπου μπορούσα να καλέσω κι όποιον δικό μου ήθελα! Ειδικά στην Αεροπορία, και αν μιλάμε για εκπλήρωση της θητείας στην ίδια περιοχή με τον τόπο κατοικίας, τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ καλύτερα απ' ότι τα περιμένεις την περίοδο των γιορτών.
 
Top