• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Πέρασαν 2 χρόνια από την Αναβολή και στις 9/8 παρουσιάζομαι.

Vassilis

New member
Καλησπέρα,

Μετά από 2 χρόνια για λόγους υγείας (Ύψος 1,63 - Βάρος 155 κιλά.)

Ξαναπαρουσιάζομαι.
Δυστυχώς αντί να χάσω έχω πάρει ακόμη 10 - 15 κιλά. και η ερώτηση μου είναι.

Θα με κρατήσουν; θα με απαλλάξουν;
Γνωρίζω πως κινδυνεύει η υγεία μου, προσπαθώ με το γιατρό, μιας και πριν από ένα έτος έπεσα σε "τσαρλατάνο", έχω κάνει τα πάντα, και τώρα πάω για αφαίρεση θυρεοειδούς αδένα εάν δεν στρώσει.

Τα συμπτώματα του βάρους ήδη φαίνονται και το ξέρω πως είναι επώδυνα, προβλήματα στα γόνατα (πόνους, κουράζομαι εύκολα κλπ.). Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά.
αλλά από την άλλη μεριά έχω τη δουλειά μου και ζω την οικογένεια μου (άνεργοι γονείς, άνεργος αδελφός).

Ευχαριστώ Βασίλης.
 

patriot1987

New member
99% θα πάρεις πάλι αναβολή. Νομίζω στις 3 αναβολές παίρνεις Ι5 παθολογικό και απα΄λλάσεσαι από τη θητεία.
 

Vassilis

New member
Ευχαριστώ για το χρόνο σου.
Από τα ΦΕΚ που διάβασα το συμπέρασμα είναι το εξής:

2 χρώνια αναβολές για λόγους υγείας και μετά απαλαγή.
Μήπως εχω καταλλάβει λάθος;
 

dionyshs

New member
Δεν έχεις καταλάβει λάθος πλέον πηγαίνεις για ι5 παθολογικό που δεν επηρεάζει την ζωή σου..εύχομαι να περάσεις γρήγορα το πρόβλημα που έχεις
 

Vassilis

New member
[quote author="dionyshs"]Δεν έχεις καταλάβει λάθος πλέον πηγαίνεις για ι5 παθολογικό που δεν επηρεάζει την ζωή σου..εύχομαι να περάσεις γρήγορα το πρόβλημα που έχεις[/quote]

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μόλις είδα το ορθογραφικό λάθος στη λέξη χρόνια!!! (ε πρωί πρωί λογικό φαίνεται)

Να πάω φρουραρχείο ή κανονικά κατάταξη; στις 9/8 κανονικά παρουσιάζομαι
 

chriswebber

New member
επειδη την πρωτη φορα που παρουσιαστικα και εγω απο μεσα την πηρα την αναβολη. Απ'οτι ξερω δεν μπορεις να παρεις αναβολη για τετοιο λογο απο φρουραρχειο κτλ. Πρεπει να πας. Θα φας την μερα σου αλλα δεν γινεται αλλιως.

Κοιτα να χασεις τα κιλα σου πρωτα και ασε τις λουφες απο τον στρατο. Φιλικα <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
 

Vassilis

New member
[quote author="chriswebber"]επειδη την πρωτη φορα που παρουσιαστικα και εγω απο μεσα την πηρα την αναβολη. Απ'οτι ξερω δεν μπορεις να παρεις αναβολη για τετοιο λογο απο φρουραρχειο κτλ. Πρεπει να πας. Θα φας την μερα σου αλλα δεν γινεται αλλιως.

Κοιτα να χασεις τα κιλα σου πρωτα και ασε τις λουφες απο τον στρατο. Φιλικα <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->[/quote]

Να είσαι καλά για το θέμα λούφας.
Απλά αν διαβάσεις το πρώτο post θα καταλάβεις ειδικά από την τελευταία πρόταση, πως δεν πρόκειται για λούφα.

Ιδιαίτερα αν αυτό το κάνεις 11 χρόνια τώρα.

Φιλικά,
Βασίλης.
 

chriswebber

New member
Bασιλη προφανως δεν μιλαω για την ζωη σου εξω. Ειχα προβληματα με το βαρος απο το 2000 μεχρι κ περυσι.
Εγω δεν εχω τους γονεις μου και τους 2. Εχω μονο την μανα μου με σοβαρα προβληματα στην μεση της και 2 ανηλικα αδερφια.
Για καλη μου τυχη ημουν λιγοτερο σπαταλος απο οτι περιμενα και εχω αρκετα στην ακρη για να περασουν 9 μηνες μαζι με τα φροντηστιρια κτλ των αδερφιων μου.
Τον στρατο ποτε δεν σκεφτικα να τον παρατησω. Καλος ή κακος ειναι κατι που σαν Ελληνες και αντρες (ασχετα με το πως εχει καταντησει σημερα ο Ε.Σ) πρεπει να το περασουμε.

Για την ωρα ομως κοιτα κανε κατι με τα κιλα σου κυριως για την υγεια σου. Σου μιλαει καποιος που ειχε φτασει 198 κιλα.
 

never1983

New member
Βασιλη, αρχικα ευχομαι να καταφερεις να ξεπερασεις το προβλημα σου και να επανελθεις δυνατοτερος συντομα. Αναφορικα με το στρατο, το φρουραρχειο θα σε παραπεμψει σε στρατιωτικο νοσοκομειο οπου η επιτροπη θα σου δωσει την απαλλαγη. Μην μπεις καν στη διαδικασια να το σκεφτεις, απο τη στιγμη που μπορεις να γλυτωσεις απο μια 9μηνη, περιττη και βαναυση διαδικασια με καθαρη αιτιολογια, επι της ουσιας προστατευοντας την υγεια σου, απλα πραξε το.

Οτι καλυτερο
 

Vassilis

New member
[quote author="chriswebber"]Bασιλη προφανως δεν μιλαω για την ζωη σου εξω. Ειχα προβληματα με το βαρος απο το 2000 μεχρι κ περυσι.
Εγω δεν εχω τους γονεις μου και τους 2. Εχω μονο την μανα μου με σοβαρα προβληματα στην μεση της και 2 ανηλικα αδερφια.
Για καλη μου τυχη ημουν λιγοτερο σπαταλος απο οτι περιμενα και εχω αρκετα στην ακρη για να περασουν 9 μηνες μαζι με τα φροντηστιρια κτλ των αδερφιων μου.
Τον στρατο ποτε δεν σκεφτικα να τον παρατησω. Καλος ή κακος ειναι κατι που σαν Ελληνες και αντρες (ασχετα με το πως εχει καταντησει σημερα ο Ε.Σ) πρεπει να το περασουμε.

Για την ωρα ομως κοιτα κανε κατι με τα κιλα σου κυριως για την υγεια σου. Σου μιλαει καποιος που ειχε φτασει 198 κιλα.[/quote]

Καταλαβαίνω. Ουτος ι αλλος σε 1 χρόνο θα γίνει αφαίρεση θυρεοειδη... που θα βελτιώσει τη δίαιτα.

[quote author="never1983"]Βασιλη, αρχικα ευχομαι να καταφερεις να ξεπερασεις το προβλημα σου και να επανελθεις δυνατοτερος συντομα. Αναφορικα με το στρατο, το φρουραρχειο θα σε παραπεμψει σε στρατιωτικο νοσοκομειο οπου η επιτροπη θα σου δωσει την απαλλαγη. Μην μπεις καν στη διαδικασια να το σκεφτεις, απο τη στιγμη που μπορεις να γλυτωσεις απο μια 9μηνη, περιττη και βαναυση διαδικασια με καθαρη αιτιολογια, επι της ουσιας προστατευοντας την υγεια σου, απλα πραξε το.

Οτι καλυτερο[/quote]

Αυτο βλέπω και εγώ, εδώ δισκολέυομαι σε δημόσιους χώρους σε βασικές ανάγκες!!!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
 

Vassilis

New member
Καλησπέρα,

Σήμερα γύρισα από το στρατόπεδο με "Προσωρινό απολυτήριο απαλλαγής" σβησμένο το Τυχόντων αναβολης.

με ένδειξη Ι5.

Θα έρθει και κανονικό χαρτί; η αυτό ήταν; (για τη δουλειά ρωτάω, τι θα τους παρουσιάσω.)
Υπάρχει περίπτωση να με καλέσουν ξανά; η σπάνιο, γιατί ο στρατολόγος μας φόβισε πως σε 1 με 2 χρόνια ξ ανακαλούν.

Λόγος Απαλλαγής : ΣΙ/5 - Ι5 - Ύψος: 1,64 Βάρος πάνω από 150 κιλά.

Σχετικά με τις παρατηρήσεις πως το βάρος θέτει κίνδυνο στη ζωή μου... τα έχω χιλιο ακούσει... <!-- s:) -->:)<!-- s:) --> Οπότε περιττό να αναφερθούν.

V.
 

chriswebber

New member
Eγω πηρα 2πλο Ι/5 ορθοπεδικο και γαστρεντερολογικο... Αλλα και σε εμενα με την ενδειξη "Προσωρινο απολυτηριο απαλλαγης" ... Περιεργα πραγματα. Μας καταστρεφουν εγω ζητησα εστω ενα Ι/4 με απαλλαγη απο αγγαρειες κτλ αλλα μου ειπαν δεν γινεται να υπηρετησεις...
Τι να πω... Αγνωστες οι βουλες του Ε.Σ...
 

Vassilis

New member
[quote author="chriswebber"]Eγω πηρα 2πλο Ι/5 ορθοπεδικο και γαστρεντερολογικο... Αλλα και σε εμενα με την ενδειξη "Προσωρινο απολυτηριο απαλλαγης" ... Περιεργα πραγματα. Μας καταστρεφουν εγω ζητησα εστω ενα Ι/4 με απαλλαγη απο αγγαρειες κτλ αλλα μου ειπαν δεν γινεται να υπηρετησεις...
Τι να πω... Αγνωστες οι βουλες του Ε.Σ...[/quote]


Μόνο και μόνο αυτή η ανοργάνωτη διαδικασία που περάσαμε 9 - 11 του μήνα. Αξίζει να καταλάβει κανείς γιατί δεν αξίζει πια να πας φαντάρος!


1. 9/8 Κατάταξη 8.30 - 16 γιατί αργούσαν να γράψουν τους συνοδούς! (1 άτομο ήταν για 200ους.)
2. 10/8 - Σου λένε να πας 7, η γραμματεία στο 401 ανοίγει στις 7.45. ο Γιατρός; 10.30 - Επιτροπή απαλλαγών; Άντε ΓΙΑ οργάνωση 0 - στις 12 βγάλαν χαρτάκια με νούμερα.
3. Ξανά στο στρατόπεδο. Μας λένε Εδώ πάνε όσοι είναι για αναβολές/απαλλαγές και όσοι για άδεια εκεί (έχει εν το μεταξύ φωνάξει ποίοι πάνε για αναβολές/απαλλαγές)
ΤΙΠΟΤΑ Έλληνες σου λέω όλοι στο ίδιο γραφείο πήγαν (πελάγωσε ο στρατολόγος).

Όπως λέει και το τραγουδάκι: Ελλάς, τι θα γίνει φίλε μου με εμάς!
 

chriswebber

New member
Eσυ μια χαρα ησουν. Εμας 9/8 μεχρι τις 10 το βραδυ ερχοταν οποιος ηθελε. Εγω κατα τις 12 πηγα... Μαζευομαστε μεσα στρατολογια (ειχα αγορασει τα παντα οτι θα χρειαζομουν ρε παιδι μου , αφησα την δουλεια κτλ γτ πηγα με σκοπο να κανω θητεια.) εχουμε στριμωχτει. Ακουγαμε τον εναν να λεει "οσοι ειναι για αναβολη και να φυγουν , ας ερθουν" περιμεναμε καμια ωρα εξω μεσα στον ηλιο. Μετα οσοι ειναι για να μεινουν να ερθουν.. μετα παλι τουμπαλιν φυγετε εσεις ελατε εσεις... Ε γυρω στις 6-7 το απογευμα καθαρισαμε (Αφου καναμε διαλλειμα στις 2-3 για να φαμε πατατες και ενα κομματι πιτσα που αν εκανες το λαθος και το δαγκωνες αφηνες δοντια πανω). Εχουν φτασει στον προθαλαμο που και καλα ειναι οι γιατροι του στρατοπεδου. Μας λενε καθηστε εδω και μην σηκωνεστε ξερω γω να βγειτε. Ερχετε ενας αλλος μας λεει ακολουθηστε με. Παμε να σηκωθουμε ερχεται ενας αλλος μας λεει.. που πατε εσεις ρε? Εδω καθηστε μεχρι να σας φωναξει καποιος. γινετε ενας χαμος μπινελικια κτλ... Τελικα φευγουμε. Μας πανε στον λοχο μας... Με τα λιγα και με τα πολλα πηγε 11 το βραδυ και ο λοχος μου ακομα δεν ειχε παρει ρουχα. Ουτε μπανιο δεν μας αφησαν να κανουμε. Παμε μεσα για υπνο... στο 20 λεπτο πανω αρχισε να με ποναει τραγικα η μεση μου. Καλα για τα κουνουπια τι να πω? Ολοες ο λοχος χαστουκια επαιζε λολ... Βγαινω εξω εγω αφου δεν μπορουσα ξαπλωμενος... Ο θαλαμοφυλακας κοιμοταν τον υπνο του δικαιου...
Μετα απο λιγο σκαει μυτη εξω ολος σχεδον ο λοχος , εκτος απο οσους πεσανε "νεκροι" στα κρεββατια τους. Ξαφνικα ξυπνησαμε μαλλον τον λοχια μας που βγηκε εξω και λεει σε ολους να μπουν μεσα.... Εγω προφανως και δεν πηγα πουθενα... Μου λεει εσυ τι εισαι εδω μαγκας? Του λεω αδερφε δν μπορω ουτε να ξαπλωσω με πεθαινει η μεση/πλατη μου. Αραζω εδω ηρεμος τρελος μην σκαλωνεις...
Καλα μου λεει μην κανεις φασαρια...
Οκ του απανταω... Δεν θα μιλαω ουτε με τα ντουβαρια ουτε με τα σκαλια ουτε με τον σκυλο τον Μπαμπη...

Πηγε 5:30 το πρωι λεω ας παω να ξαπλωσω τωρα. Ε με πηρε ο υπνος λιγο. Στις 6 σηκωθηκαμε.

Αρχιζουμε να πλενομαστε κτλ... Παμε για πρωινο... Μας λεει ο λοχιας μας οσοι ειστε για το 401 μετα το πρωινο θα αραξετε στο καψιμι να περιμενετε το πουλμαν. Ετσι και εγινε.
Αραζουμε ΚΨΜ. Σκαει μετα απο λιγο ενας αλλος με σαρδελες... Μας λεει τι κανετε εδω ρε?
Ε , περιμενουμε το πουλμαν για 401 λεμε... Τοτε μας απανταει : καλος , τραβατε στον λοχο σας τωρα.
Μενουμε με ερωτηματικα πανω απο τα κεφαλι μας ολοι... Ξαφνικα του σκαει αναλαμπη και ρωταει "απο τον 6ο λοχο ειστε?" Ε ναι απανταμε και εμεις...
Φωναζει σε εναν αλλο "ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 6ο ΛΟΧΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΑΘΗΝΑ?" ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ "ΝΑΙ ΡΕ" ε καθηστε παλι μας λεει..

Αυτο εγινε ακριβως το ιδιο με 3-4 διαφορετικους ανωτερους...

Παμε στο 401... Κατα της 10 ειχαμε φτασει. Αντε να παρουμε χαρτια και νουμερα κια ιστοριες.. Παμε στους γιατρους τελειωσαμε σχετικα γρηγορα! Μεχρι τις 12-1 ειχαμε καθαρισει... Μας λεει λοιπον ο λοχιας μας οτι επιτροπη ειναι λιγο ποιο κατω εκει αριστερα στο 401 ενα δωματιακι... Παμε εκει... Αραζουμε στον ηλιο... Με ποσα ακομα ατομα... Να μην κουνιεται η γραμμη "μπουλουκι" με ΤΙΠΟΤΑ. ΑΡχισαν να σκανε μυτη και γυφτοι που "θελανε να δωσουν ενα χαρτι" μεσα... Ε λιγο το ενα λιγο το αλλο αρχιζουμε τον σαματα και μπαινουμε ολοι μεσα με το ζορι. (Εν το μεταξι ειχε περασει ενα 3ωρακι χαλαρα. μεσα στον ηλιο) Αντε να προσπαθουμε να κανουμε ουρες να μπουμε σε μια σειρα σαν ανθρωποι... Περναει καμια ωρα ακομα...
Σκαει μετα απ ολιγο ενα παιδι δικο μας... Να μας πει οτι τελικα εμεις δεν χρειαζεται να περιμενουμε εδω για επιτροπη... Αλλα θα παμε Κορινθο να περασουμε απο εκει... Ενημερωνω τους αλλους οτι ετσι και ετσι θα γινει. Ξεκιναμε πισω να παμε παλι στο 401 να βρουμε τους ανωτερους μας.

Με τα λιγα και με τα πολλα μαζευομαστε στο πουλμαν μαζευουν τα χαρτια μας... Ελα ομως που λειπανε 3 χαρτια... Γιατι 3 πονηροι δωσανε τα χαρτια τους σε αυτη την επιτροπη... ΕΠρεπε λοιπον ολοι οι αλλοι να περιμενουμε ποτε θα περασουν αυτοι οι 3 επιτροπη να παρουμε τα χαρτια τους να γυρισουμε Κορινθο... Κατα τις 6-7 γυρισαμε Κορινθο...
Ε μεχρι τις 9+ μου ειχαν δωσει το γιωτοχαρτο... 11-12 εφτασα σπιτι.
 
Top