• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Παρουσιάζομαι τον Νοέμβριο και έχω απορίες.

borderliner

New member
Διάβασα αρκετά κείμενα και απόψεις πριν αποφασίσω να γράψω και πραγματικά μπράβο που υπάρχει μια τέτοια σελίδα και κάπως μπορούμε να ενημερωθούμε . Όπως αναγράφω στον τίτλο, τον Νοέμβριο παρουσιάζομαι στο Π.Ναυτικό , είμαι απο Κομοτηνή και θέλω να θέσω το εξής ερώτημα , οι περισσότεροι από βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στα μέρη μου πάνε στην Σαμοθράκη πρώτον για το εννιάμηνο και δεύτερον γιατί είναι πιο κοντά , όμως με τη Αθήνα για κάποιον που είναι από τόσο μακριά , θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει πως είναι η καθημερινότητα , το 12μηνο δεν με πειράζει τόσο όσο το να ξέρω πως θα το περάσω . Ψήνομαι γενικά για κάθοδο στην Πρωτεύουσα και θέλω κάποιες σκέψεις η συμβουλές αν αξίζει για κάποιον από μακριά η θητεία Αθήνα η είναι ταλαιπωρία .
Προκαταβολικά ευχαριστώ και καλό μήνα .
 

Darkseid

New member
Το τι γίνεται στην Αθήνα είναι πολύ γενικό. Λογικό είναι ότι θα υπάρχουν και καλές και κακές μονάδες σε μία πόλη με πολλές μονάδες. Τα λέμε τον Νοέμβριο. <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
 

borderliner

New member
Το θέμα μου είναι οτι αν πάω Σαμοθράκη θα ειμαι κοντά στο σπίτι μου (κομοτηνή) 9μηνο αλλά ρε φίλε χειμώνα σε νησί δεν λέει , και το 12 μηνο δεν με πειράζει αν έχω το συν ότι θα είμαι Αθήνα και περισσότερο θέλω να ξέρω αν αξίζει τελικά τόσο η Αθήνα .
 

Νίκος_Ν

New member
Φίλε borderliner βλέπω καίγεσαι να γνωρίσεις την Αθήνα από κοντά. Το θέμα είναι: έχεις βύσμα για να παραμείνεις Αθήνα χωρίς να βρεθείς σε καράβι; Γιατί για να πας Σαμοθράκη (όπως και σε οποιοδήποτε νησί 9μήνου πας χωρίς βύσμα). Αν δεν έχεις βύσμα και θες οπωσδήποτε να στην ξηρά στην Αθήνα, κοίταξε να γίνεις οδηγός.

Εάν καταφέρεις -χωρίς βύσμα-να μείνεις στεριά και Αθήνα στην αρχή μάλλον θα είσαι Σαλαμίνα. Σε γενικές γραμμές, όπου και να πας στο ναυτικό τα πράγματα είναι πιο χαλαρά από τα άλλα σώματα και δεν θα περάσεις άσχημα. Τώρα για το πώς είναι η κάθε μονάδα που μπορεί να πέσεις, ρίξε μια ματιά στα παλιά θέματα του Ναυτικού.
 

Providen33

New member
[quote author="Νίκος_Ν"]Γιατί για να πας Σαμοθράκη (όπως και σε οποιοδήποτε νησί 9μήνου πας χωρίς βύσμα). Αν δεν έχεις βύσμα και θες οπωσδήποτε να στην ξηρά στην Αθήνα, κοίταξε να γίνεις οδηγός.

Εάν καταφέρεις -χωρίς βύσμα-να μείνεις στεριά και Αθήνα στην αρχή μάλλον θα είσαι Σαλαμίνα. Σε γενικές γραμμές, όπου και να πας στο ναυτικό τα πράγματα είναι πιο χαλαρά από τα άλλα σώματα και δεν θα περάσεις άσχημα. Τώρα για το πώς είναι η κάθε μονάδα που μπορεί να πέσεις, ρίξε μια ματιά στα παλιά θέματα του Ναυτικού.[/quote]

Νίκο , όπως είναι τα πράγματα τον τελευταίο χρόνο δεν πας χωρίς βύσμα σε νησί εννιαμηνου. Η μόνη πιθανότητα να πας σε νησί 9μηνοι χωρίς βύσμα είναι να πέσεις σε μικρή εσσο δηλαδή κάτω από 400-300 άτομα (όπως ήταν κάποιες σειρές μέσα στο 2015 - 2016) οπότε οι ανάγκες να επανδρωθουν τα παρατήρητιρια είναι πιο μεγάλες. Αν μπεις σε εσσο όπως αυτή του Νοέμβριου γίνεται μάχη για το ποιος θα πάει παραμεθοριο.

Επίσης αν δηλώσεις Αθήνα και δεν έχεις βύσμα οι πιθανότητες είναι 50 - 50 , η θα πας σε καράβι η στον Κανελλοπουλο
 

Providen33

New member
[quote author="Darkseid"]Για παραμεθόριο δεν ισχύει αυτό που λες. Το λέω εκ πείρας.[/quote]
Δήλωσες παραμεθοριο και πήγες ; σε ποια εσσο ;
 

frapas

New member
[quote author="Skar"]Καλησπερα και απο εμενα!θα ηθελα να ρωτησω τι μλποθζακι πρεπει να φερω απ το σπιτι στο κεντρο καταταξης?θελουν καποιο συγκεκριμενο χρωμα?με γιακα (πόλο στυλ)επιτρεπουν?
ευχαριστω[/quote]
Με γιακά (τύπου πόλο) ούτε κατά διάνοια.

Προβλεπόμενο είναι το λευκό μπλουζάκι, όμως οι περισσότεροι, τόσο στην προπαίδευση όσο και στην υπόλοιπη θητεία, φοράνε σκουρόχρωμα (μαύρα, σκούρα μπλε). Γενικώς, μη σκάσεις με κάνα ροζ, πράσινο, κόκκινο και θα'σαι κομπλέ.

Καλή θητεία.
 

Skylo

New member
Καλησπέρα και από μένα! Παρουσιάζομαι τον Νοέμβρη και έχω μία απορία σχετικά με τις μεταθέσεις. Για μένα το να κάνω 9μηνο έχει τη μεγαλυτερη σημασία και επειδή έχω διαβάσει αρκετά εδω μέσα δεν έχω καταλάβει κατά πόσο είναι εύκολο ή όχι (υπόψιν δεν έχω κανένα βυσμα). Τελικα αν δηλώσεις νησιά παραμεθορίου πηγαίνεις στάνταρ; Και έστω ότι πας ύπαρχει περίπτωση να σε πάρεις μετάθεση πχ Αθηνα και να κάνεις τελικά 12μηνο; Επίσης καμιά συμβουλή για να εξασφαλίσω το 9μηνο θα ηταν σωτηρια! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Νίκος_Ν

New member
Για μια δεκαετία περίπου που οι ναύτες έκαναν θητεία αποκλειστικά στην ξηρά, ήταν πανεύκολο να πας στα νησιά 9μήνου. Η ιδανική θητεία για όποιον δεν είχε βύσμα. Από τότε που οι ναύτες ξανακάνουν θητεία σε καράβια, υπάρχουν αναφορές ότι αυτό δεν είναι τόσο εύκολο πια.
Δυστυχώς για το 2ο δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποιο βαθμό ισχύει, γιατί ως τώρα κανείς δεν έχει αναφέρει ρητά "ξέρω Χ ναύτες που δήλωσαν νησιά 9μήνου, αλλά τελικά δεν πήγαν". Υπάρχει μόνο γενικόλογη αναφορά ότι είναι πιο δύσκολο.
Αν εσύ ή κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο έχουν σπίτι σε νησί 9μήνου και είναι πρόθυμοι να κάνουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι σε φιλοξενούν, ίσως να έχεις αυξημένες πιθανότητες να σε πάρουν στο εν λόγω νησί, αλλά σίγουρο δεν είναι τίποτα. Σε περίπτωση που σε πάρουν σε νησί 9μήνου μένεις εκεί για όλη τη θητεία, αμετάθετος.
 

Skylo

New member
Μία ακόμα ερώτηση. Ένας φίλος μου ήταν σμηνίτης στην Κάρπαθο, στις άδειές του κανόνιζε 1-2 μερες πριν, να κλείσει θέση σε στρατιωτικό αεροπλάνο για Αθήνα. Γενικά στο αεροπλάμο δεν ήταν μονο σμηνίτες.Τι παίζει στα άλλα νησιά, ειδικά της παραμεθορίου, γιατί με το πλοίο είναι μαρτύριο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Παιδιά καλησπέρα σε όλους. Είναι να παρουσιαστώ τον Νοέμβρη( συμφωνα με τε λεγόμενα της στατολογίας) , οταν μπαινω <!-- w -->www.stratologia.gr/el/katanomi<!-- w --> να δω τι παίζει, βάζω ολα μου τα στοιχεία και μου λέέι οτι δεν είμαι προγραμματισμένος για την επόμενη ΕΣΣΟ. Λογικά ειμαι στην Δ ΕΣΣΟ 2017. Ξέρει κανείς τι παίζει ??
 

george3580

New member
[quote author="Νίκος_Ν"]Για μια δεκαετία περίπου που οι ναύτες έκαναν θητεία αποκλειστικά στην ξηρά, ήταν πανεύκολο να πας στα νησιά 9μήνου. Η ιδανική θητεία για όποιον δεν είχε βύσμα. Από τότε που οι ναύτες ξανακάνουν θητεία σε καράβια, υπάρχουν αναφορές ότι αυτό δεν είναι τόσο εύκολο πια.
Δυστυχώς για το 2ο δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποιο βαθμό ισχύει, γιατί ως τώρα κανείς δεν έχει αναφέρει ρητά "ξέρω Χ ναύτες που δήλωσαν νησιά 9μήνου, αλλά τελικά δεν πήγαν". Υπάρχει μόνο γενικόλογη αναφορά ότι είναι πιο δύσκολο.
Αν εσύ ή κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο έχουν σπίτι σε νησί 9μήνου και είναι πρόθυμοι να κάνουν Υπεύθυνη Δήλωση ότι σε φιλοξενούν, ίσως να έχεις αυξημένες πιθανότητες να σε πάρουν στο εν λόγω νησί, αλλά σίγουρο δεν είναι τίποτα. Σε περίπτωση που σε πάρουν σε νησί 9μήνου μένεις εκεί για όλη τη θητεία, αμετάθετος.[/quote]

Εγώ που έχω ορκιστεί κι έχω λάβει ετήσια αναβολή μπορώ να δηλώσω παραμεθώριο όταν με ξανακαλέσουν ή οχι;
 

diopos_e16

New member
Μία ακόμα ερώτηση. Ένας φίλος μου ήταν σμηνίτης στην Κάρπαθο, στις άδειές του κανόνιζε 1-2 μερες πριν, να κλείσει θέση σε στρατιωτικό αεροπλάνο για Αθήνα. Γενικά στο αεροπλάμο δεν ήταν μονο σμηνίτες.Τι παίζει στα άλλα νησιά, ειδικά της παραμεθορίου, γιατί με το πλοίο είναι μαρτύριο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Μπορείς με ενα μικρο αντιτιμο 5 ευρω μου φαίνεται, αλλα δεν είναι στανταρ τα δρομολογια πρωτον και κατα δευτερον πολλες φορες εμας του ΠΝ μας σνομπαρουν . Σε εμας ετυχε να θελουμε να κλεισουμε θεση και δεν μας απαντουσαν στα τηλεφωνα ποτε. Κοιτανε πρωτα να βολεψουν τους δικους τους και μετα ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΕΞΗ, και του ΠΝ κανεναν.


Παιδιά καλησπέρα σε όλους. Είναι να παρουσιαστώ τον Νοέμβρη( συμφωνα με τε λεγόμενα της στατολογίας) , οταν μπαινω <!-- m -->http://www.stratologia.gr/el/katanomi<!-- m --> να δω τι παίζει, βάζω ολα μου τα στοιχεία και μου λέέι οτι δεν είμαι προγραμματισμένος για την επόμενη ΕΣΣΟ. Λογικά ειμαι στην Δ ΕΣΣΟ 2017. Ξέρει κανείς τι παίζει ??

Καλησπερα φιλε, συνηθως αυτα ενημερωνονται 15-30 μερες πριν την ημ/νια καταταξης. ξανακοιτα γυρω στις 10-15 οκτώβρη . Καλη θητεια να εχεις

Εγώ που έχω ορκιστεί κι έχω λάβει ετήσια αναβολή μπορώ να δηλώσω παραμεθώριο όταν με ξανακαλέσουν ή οχι;
98% αυτο που ισχύει είναι πως μετα το περας της αναβολης, επιστρεφεις στη μοναδα που ειχες παρει μεταθεση πριν παρεις αναβολη.
 

kosmas2111

New member
Καλησπερα παρουσιαζομαι τον νοεμβρη. Ξερουμε περιπου τι ημερομηνια θα μπουμε και ποτε να περιμενω το χαρτι?
 
Καλησπερα και παλι.Καθως ο Νοεμβρης πλησιαζει μου εχουν προκυψει και νεες αποριες και θα ηθελα καποιες απαντησεις.
Αρχικα ειδα στο internet οτι οι ΣΕΑ ,που υπηρετουν τη θητεια τους σε πλοιο κανουν 14μηνη θητεια,αντι για 17μηνη.Γνωριζει καποιος αν ισχυει κατι τετοιο;
Ακομα θα ηθελα να μαθω εαν για τους στρατευσιμους υπαρχει διαθεσιμη μεταθεση στην 353 ΜΝΑΣ.Τελος,γνωριζει καποιος εαν μπορω να υπηρετησω σε υποβρυχιο και αν ναι ξερει καποιες πληροφοριες για αυτο το τομεα του ναυτικου!!!
Ευχαριστω
 

Saepan

New member
Καλησπέρα παιδιά. Θα μπω με την Δ' ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2017. Μου είπαν άτομα που γνωρίζουν οτι πλέον υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις 9μηνο και να κατσεις Αθήνα κάνοντας ομως ταξιδι σε φρεγάτα σπαστα για 60 μερες.
Η ερωτηση μου ειναι σε ποιον ναυσταθμο υπηρετεις και τι παιζει με τις αδειες στην περιπτωση αυτη.
Ευχαριστώ εκ των προτερων και καλη θητεία σε ολους.
 

frapas

New member
[quote author="Θεόφιλος Ζαχάρογλου"]Τελος,γνωριζει καποιος εαν μπορω να υπηρετησω σε υποβρυχιο και αν ναι ξερει καποιες πληροφοριες για αυτο το τομεα του ναυτικου!!![/quote]
Στα υποβρύχια δεν υπηρετούν στρατεύσιμοι.
 

Skylo

New member
Ρε παιδιά μέχρι χθες στην ιστοσελίδα της στρατολογίας έγραφε ότι είναι μπω Νοέμβρη αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία. Και σήμερα γράφει ότι δεν είμαι προγραμματισμένος για την επόμενη ΕΣΣΟ. Το είδα πριν λίγο και πήρα κατευθείαν τηλέφωνο στην στρατολογία άλλα τέτοια ώρα ούτε καν...Ακολουθεί και σαββατοκυριακο. Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια εξήγηση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Top