• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Πλευσιμοι μηνες στο ΠΝ?

xritso

New member
Καλησπερα σε ολους.
Μπηκα στρατολογια.gr και θα παρουσιαστω στο ΠΝ το μαρτιο αλλα ακομα δε ξερω ημερομηνια και που! Το μαρτη κλεινω τα 28 και Θα κηνυγησω αναβολη για ψυχολογικους λογους για κανενα εξαμηνο μεχρι να τελειωσω το μαστερ που κανω(τελειωνει το καλοκαιρι).
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν υπαρχουν πλευσιμοι μηνες πλεον στο ΠΝ η εστω υποχρεωτικα ταξιδια καποιας διαρκειας (δε νομιζω οτι θα την παλευα κλεισμενος στο καραβι για ποσεσ μερεσ με τιποτα...).
Και δευτερον να μου περιγραψει καποιος το προγραμμα που ακολουθειται συνηθωσ στο ΠΝ απ τη μερα που παρουσιαζεσαι και μετα..
Τα πτυχια-μαστερ κλπ παιζουν καποιο ρολο στο να ερθεις αθηνα η οχι?
Πως σε παει στην αθηνα απο αποψη εξοδων?
Ευχαριστω και συγγνωμη εαν κουρασα
 

Hazard

New member
Καλησπέρα!

Υπηρέτησα στο ΠΝ και απολύθηκα τον Νοέμβριο του 2015, πριν 2,5 μήνες δηλαδή.
Αν δεν έχεις βύσμα για να πας σε υπηρεσία ξηράς τότε ετοιμάσου για πλοίο (κατά 90%) όπως και εγώ που υπηρέτησα σε πλοίο. Ήμουν τυχερός βέβαια γιατί το πλοίο υπέστη μία βλάβη και πήγε για επισκευή αλλά κράτησε το προσωπικό του μαζί και εμάς τους ναύτες και αφού ήταν για επισκευή στην στεριά έκανα θητεία ξηράς στο ΠΝ χαχαχα!

Στην αρχή έπαιζα 10 μέρες μέσα 10 έξω, μετά 15 μέσα 15 έξω, μετά 12/12 (το έκανα όπως ήθελα γιατί ο κόσμος ήταν εκπληκτικός) και προς το τέλος έπαιζα 10 μέσα 15 έξω. Όλα αυτά χωρίς να υπολογιστούν οι κανονικές άδειες. Με έναν υπολογισμό που έκανα η καθαρή θητεία μου ήταν 4 μήνες μέσα και 8 έξω (!!!!!!) και όλα αυτά σε πλοίο που πολλοί τα φοβούνται και καλά κάνουν γιατί πηγαίνουν συχνά ταξίδια.

Τα πτυχία δεν παίζουν κανένα ρόλο εκτός αν έχεις πτυχίο κάποιας ιατρικής σχολής!

Στον Κανελλόπουλο θα παρουσιαστείς τον Μάρτιο και μετά θα πάτε στον Πόρο για 20 μέρες εκπαίδευσης, 20 μέρες διακοπές στον Πόρο με λίγα λόγια!
 

Νίκος_Ν

New member
Αν δεν έχεις βύσμα και θες να είσαι οπωσδήποτε στεριά και να βρίσκεσαι Αθήνα/Σαλαμίνα δήλωσε οδηγός.

Στα καράβια πρέπει να είσαι ή τυχερός (όπως ο φίλος ο Χαζαρτ) για να πέσεις σε καράβι που δεν ταξιδεύει (πχ λόγω επισκευών) ή να έχεις βύσμα για να κανονίσεις να πας σε ακινητοποιημένο καράβι ή σε ρυμουλκό που τα "ταξίδια" του είναι 1-2 ώρες βόλτα πέριξ της Σαλαμίνας. Λόγω κρίσης πάντως, τα πλοία γενικά, κάνουν λιγότερα ταξίδια από παλιότερα.

Επίσης αν δεν έχεις βύσμα και θες στεριά + θητεία 9μήνου αντί 12μήνου, αλλά δεν σε πειράζει να είσαι μακριά από Αθήνα, δήλωσε Ναυτικούς Σταθμούς στα νησιά 9μήνου (απέναντι από Τουρκία). Εκεί δηλώνεις Ναυτικά Παρατηρητήρια ή Ναυτικούς Σταθμούς. Οι σταθμοί είναι μέσα στην πόλη, αλλά είσαι με αξιωματικούς και πρέπει να είσαι πιο τυπικός. Τα παρατηρητήρια εκτός πόλης, αλλά είναι πολύ πιο χαλαρές οι συνθήκες και συνήθως έχεις χρόνο να διαβάσεις, αν είσαι φοιτητής. Στα νησιά αυτά παίζει 20 μέσα 10 σπίτι σου εκτός από Καστελόριζο που είναι 15-15.

Διαλέγεις και παίρνεις αυτό που σου ταιριάζει.
 
Top