• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ποινές για τους φαντάρους που δεν ψηφίζουν

vagelakas

New member
Γεια σας παιδιά και συγχαρητήρια για το forum.

Είμαι και εγώ μέσα στους άτυχους που κατατάχθηκαν στην 2009 Β' ΕΣΣΟ στο ΚΕΥΠ, και έχω την εξής απορία:

Τι ποινή προβλέπεται για τους φαντάρους που δεν ψηφίζουν όταν είναι σε άδεια;

Στο κέντρο όλοι μας είπαν ότι η ψήφος είναι υποχρεωτική για τους φαντάρους, και μας είπαν ότι πρέπει να προσκομίσουμε βεβαίωση από το εκλογικό κέντρο που ψηφίσαμε, αλλά κανείς δεν ήξερε (ή δεν ήθελε να πει) τι θα συμβεί σε όσους δεν ψηφίσουν. Το μόνο που μας είπαν είναι ότι θα υπάρξουν ποινικές κυρώσεις (κάτι που μου φαίνεται λίγο άκυρο, γιατί δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο για τους πολίτες).

Επίσης, έχω ακούσει ότι άτομα που παίρνουν εκλογική άδεια, αλλά δεν ψηφίζουν, τιμωρούνται με φυλακή 10 ημερών, αλλά αυτό νομίζω ότι δεν ισχύει για τους νεοσύλλεκτους, γιατί εμείς δεν ζητήσαμε εκλογική άδεια.

Θα ήθελα όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με τα παραπάνω να μας δώσει να φώτα του, γιατί είναι πολλά άτομα που πρέπει να κάνουν τεράστιο ταξίδι για να ψηφίσουν, και είναι κρίμα να χάσουν 2-3 μέρες της (σύντομης) άδειάς τους για αυτό τον λόγο, ή τουλάχιστον να γνωρίζουν ποια είναι η ποινή και αν συμφέρει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

PS. Αν κάποιος γνωρίζει συγκεκριμένα τι ισχύει για τη Λαμία και ειδικά για τους νεοσύλλεκτους ακόμα καλύτερα
 

thagkol

New member
Αυτό που μου φαίνεται εμένα λογικό είναι να σε χρεώσουν 2 μέρες παραπάνω άδεια, αφού θεωρείται εκλογική άδεια αλλά δε θα έχεις ψηφίσει.

Πάντως θεωρητικά οι 2 από τις μέρες της άδειας δόθηκαν για τις εκλογές (κανονικά η άδεια ορκομωσίας είναι 3 μέρες, αλλά όλοι πήραν 5 μέρες λόγω εκλογών, ακριβώς για αυτό το λόγο, για να προλάβουν να πάνε να ψηφίσουν!!), οπότε δεν τις "χανεις" αν πας να ψηφίσεις. Και ειδικά Λαμία πήραμε 11 μέρες άδεια, οπότε δε νομίζω να είναι τρομερός μπελάς να χάσει κανείς 1-2 μέρες για να ψηφίσει.
 

vagelakas

New member
Και εμένα λογικό μου φαίνεται, αλλά εκεί που ξεκινάει ο στρατός, τελειώνει η λογική....

Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει κάτι αντίστοιχο, ή που να το έχει ψάξει και να ξέρει (με κάποια σιγουριά) τι συμβαίνει;

Εντάξει οι 11 μέρες είναι πολύ καλύτερες από τις 5 που πήρε η Θήβα, αλλά και πάλι μου φαίνονται λίγες για τις δουλειές που έχουν μαζευτεί... <!-- sPDT_Armataz_01_02 -->PDT_Armataz_01_02<!-- sPDT_Armataz_01_02 -->
 

thagkol

New member
Δε θυμάμαι στο πρόσφατο παρελθόν να είχαμε εκλογές στο καπάκι μετά την ορκομωσία κάποιας ΕΣΣΟ για να είναι συγκρίσιμο με αυτό που ρωτάς. Άλλο να ζητήσει και να πάρει κάποιος φαντάρος εκλογική άδεια και άλλο να του τη δώσουν με το ζόρι όπως έγινε τώρα σε εμάς.
 

vagelakas

New member
thx για την απαντήσεις.
Όντως η περίπτωσή μας είναι ιδιαίτερη. Οπότε έχουμε δυο επιλογές: 1) πάμε και ψηφίζουμε 2) Δεν ψηφίζουμε, και δεν έχουμε ιδέα τι θα συμβεί.

Γενικότερη Ερώτηση: Υπάρχει κάποια υπηρεσία (πχ του Υπ. Εθν. Άμυνας, ΓΕΣ, ...) που είναι αρμόδια να δώσει απάντηση σε τέτοιου τύπου ερωτήματα; με ποιον θα μπορούσα να επικοινωνήσω και να μου απαντήσουν;

Πάντως μου φαίνεται πολύ άδικο να σου δίνουν με το ζόρι εκλογική άδεια, και να σε υποχρεώνουν να ψηφίσεις, χωρίς να υπολογίζουν τα έξοδα και την κούραση που θα προκύψουν από το ταξίδι στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Σε τελική μπορεί να προτιμούσαμε να επιστρέψουμε δυο μέρες νωρίτερα....
 

thagkol

New member
Μην ξεχνάς ότι τυπικά η ψήφος είναι υποχρεωτική για όλους, οπότε δε στέκει αυτό που λες ότι "είναι άδικο να σε υποχρεώσουν να ψηφίσεις"!
 

vagelakas

New member
Η αδικία είναι ότι ενώ κανείς δεν σε υποχρεώνει να ψηφίσεις όταν είσαι πολίτης, γιατί βάση νόμου δεν υπάρχουν ούτε ποινικές ούτε διοικητικές κυρώσεις, είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις ως νεοσύλεκτος φαντάρος. Το ήξερα ότι ο χρόνος και η κούραση του φαντάρου δεν έχουν καμία αξία για κάνεναν, αλλά νόμιζα ότι για το χρόνο της άδειας ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Τέλος πάντων άλλες 348 μέρες μένουν... <!-- sPDT_Armataz_01_02 -->PDT_Armataz_01_02<!-- sPDT_Armataz_01_02 --> <!-- sPDT_Armataz_01_07 -->PDT_Armataz_01_07<!-- sPDT_Armataz_01_07 --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: -->
 

Alex18

New member
Λοιπον,ειμαι και εγω νεος,09 Β ΕΣΣΟ στον Βολο και εμεις πηραμε 6 μερες αδεια λογω εκλογων.Ρωτησα εναν αξιωματικο και μου ειπε οτι ΜΑΛΛΟΝ δεν θα γινει τπτ σε οσους δεν ψηφισαν,αλλα καλο ειναι να εχεις και μια πισινη.

Και φιλε μου,παιζεται το 9μηνο οποτε μπορει και να μετρησουμε λιγοτερες!
 

ygeionomikarios

New member
Neoi poly syntoma 8a katalavete oti ta perissotera pou legontai apo tous stratiwtikous pros tous fantarous einai psarwtika. 8ewrw api8ano na zhthsoun vevaiwseis apo eklogika kentra oti psifisate kai akoma pio api8ano na timwrhsoun kapoion apeidh den psifise. Genika olh h thiteia etsi 8a kylhsei. 8a prospa8oun na sas psarwsoun kai na sas spasoun ton tsampouka. Gi ayto mhn psarwnete...
 

Alex18

New member
Eτσι παει φιλε μου.Ενας τροπος να περασεις απαρατηρητος ειναι να κανεις το μαλακα,να λες μαλιστα,να κανεις οτι πρεπει και τελειωσε.Ο ιδιος ο Λοχαγος μας ειπε οτι δεν παιζει να γινει τπτ,αλλα φερτε μια βεβαιωση για καλο η για κακο.
 

vagelakas

New member
Εγώ πάντως που ψάρωσα, έκανα 11.5 ώρες δρόμο με το αυτοκίνητο, έκαψα 180 ευρώ σε βενζίνη και διόδια, και "έχασα" 3 μέρες άδεια.
<!-- sPDT_Armataz_01_06 -->PDT_Armataz_01_06<!-- sPDT_Armataz_01_06 -->
 

manolio

New member
[quote author="vagelakas"]Εγώ πάντως που ψάρωσα, έκανα 11.5 ώρες δρόμο με το αυτοκίνητο, έκαψα 180 ευρώ σε βενζίνη και διόδια, και "έχασα" 3 μέρες άδεια.
<!-- sPDT_Armataz_01_06 -->PDT_Armataz_01_06<!-- sPDT_Armataz_01_06 -->[/quote]


Στο δικό μας στρατόπεδο μας ζήτησαν βεβαιώσεις. Όποιοι δεν έφεραν χρεώθηκαν την άδεια ως κανονική. Αλλά τίποτα παραπάνω. Ούτε φυλακές ούτε άλλες ποινές
 

neosyllektos

New member
[quote author="ygeionomikarios"]Neoi poly syntoma 8a katalavete oti ta perissotera pou legontai apo tous stratiwtikous pros tous fantarous einai psarwtika. 8ewrw api8ano na zhthsoun vevaiwseis apo eklogika kentra oti psifisate kai akoma pio api8ano na timwrhsoun kapoion apeidh den psifise. Genika olh h thiteia etsi 8a kylhsei. 8a prospa8oun na sas psarwsoun kai na sas spasoun ton tsampouka. Gi ayto mhn psarwnete...[/quote]

Στο ΚΕΥΓ τις μαζέψανε τις βεβαιώσεις. Και το λέω εγώ που είμαι 2ο Λόχο <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->
 

neosyllektos

New member
[quote author="ygeionomikarios"]Wraia kai osoi den tis eixan ti tous ekanan???[/quote]

Τίποτα απ' όσο ξέρω. Είπαν κάποια άλλη στιγμή όσοι δεν τις έδωσαν να τις δώσουν.

Είναι καθαρά γραφειοκρατικό το θέμα. Τί θα έκαναν σε κάποιον που θα έπαιρνε φοιτητική άδεια και δεν πήγαινε εκ των υστέρων βεβαίωση οτι έδωσε το μάθημα? <!-- s:roll: -->:roll:<!-- s:roll: -->

Είναι το ίδιο πράγμα διότι η άδεια πάνω έγραφε "Αδεια Ορκομωμίας - Ειδική Εκλογική Άδεια". Πιθανότατα να μην γίνει τίποτα. Αλλά τυπικά όποιος δεν θα ψήφιζε θα έπρεπα να το δηλώσει νωρίτερα και θα δικαιούταν 3 ημέρες άδεια και όχι 5.
 

manolio

New member
[quote author="ygeionomikarios"]Wraia kai osoi den tis eixan ti tous ekanan???[/quote]


meta apo liges meres fonaxan apo to megafono osoi de tis pigan na tis pane. meta de gnorizo ti ekanan se kapion pou tixon de ti pge
 
Top