• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Ποσα λεφτα ξοδεψατε στο στρατο?Δωστε τ φωτα σας σ ενα νεοπα!

George84

New member
[quote author="parisnope"]Ποσα ξοδεψατε στο φανταριλικι???[/quote]
Το πόσο θα ξοδεύεις στο στρατό εξαρτάται από πολλά πράγματα. Γενικά οι τιμές μέσα στο στρατόπεδο για νερά, καφέδες, τυρόπιτες, σάντουιτς είναι πολύ χαμηλές. Για παράδειγμα για 5 μπουκαλάκια νερό (0,30), 2 καφέδες (0,5), τυρόπιτα (0,70)/γάλα (0,80) το πρωΐ, σάντουιτς (1,10) το απόγευμα και κανένα σνακ (π.χ. σοκολάτα) θα πληρώσεις συνολικά 6-7€ (Σε κυλικείο εκτός στρατού θα πλήρωνες 10+€ για όλα αυτά). Μπορείς να τη βγάλεις και πιο οικονομικά (1,5€ για τα νερά+0,5€ για καφέ) αν τρως το πρωϊνό/δεκατιανό/μεσημεριανό/βραδινό του στρατού. Χωρίς καφέδες και με νερό βρύσης τη βγάζεις και τσάμπα.
Αν καπνίζεις υπολόγισε ότι δίνεις και τώρα, ίσως και λίγο παραπάνω.

Τα λεφτά ουσιαστικά θα σου φεύγουν στις εξόδους όπου αν έχεις έξοδο δεν θα 'χεις καμιά όρεξη να μείνεις μέσα στο στρατόπεδο, αλλά για να μείνεις έξω τόσες ώρες αναγκαστικά θα πας για φαγητό, μετά για καφέ, σε internet-cafe, για 2ο καφέ ή για καμιά μπύρα ή για μπιλιάρδο, θα χτυπήσεις και κανένα γυρόνι το βράδυ ή καμιά κρέπα... όπως καταλαβαίνεις μπορείς να φας πολλά λεφτά (ειδικά αν πας σε εστιατόριο το μεσημέρι και για ... πολλές μπύρες/ποτά το βράδυ).

Αν πέσεις σε μονάδα με εμπλοκή, με ασκήσεις, σε περίοδο επιφυλακής (πχ φωτιές) ή αν σε στείλουν σε κανένα φυλάκιο τα έξοδα αυτομάτως μειώνονται στο ελάχιστο. Εγώ πχ για κανα 2μηνο ήμουν σε φυλάκιο και όλως τυχαίως είχα και το ΚΨΜ οπότε με τα λεφτά που πήγα με τα ίδια γύρισα (νερά, καφέδες, τυρόπιτες, σάντουιτς, σοκολάτες κλπ ... κερασμένα <!-- s:roll: -->:roll:<!-- s:roll: --> ). Ξέρω άλλα παιδιά που είχαν το ΚΨΜ στο 424 οι οποίοι όχι μόνο δεν ξόδευαν δικά τους λεφτά, αλλά τσέπωναν 50-100€/βδομάδα από το ταμείο... μπορεί και παραπάνω.

Όπως καταλαβαίνεις, ανάλογα με το πού είσαι, το πότε είσαι και τις συνήθειες που έχεις μπορεί να τη βγάλεις από τσάμπα μέχρι και να ξοδεύεις 2 μισθούς δημοσίου υπαλλήλου (πριν τις περικοπές <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: --> ). Βάλε και τα 8,80€ <!-- s:shock: -->:shock:<!-- s:shock: --> μισθό που θα σου δίνει ο στρατός το μήνα και κάνε τον προυπολογισμό σου.

Καλή θητεία <!-- s:cheers -->:cheers<!-- s:cheers -->
 

George84

New member
Ξέχασα τα έξοδα μετακινήσεων. Στις περισσότερες μονάδες τα στρατόπεδα είναι έξω ή και μακριά από την κοντινότερη πόλη οπότε αν δεν υπάρχει λεωφορείο εξοδούχων θα σου φεύγουν αρκετά λεφτά σε ταξί (5-20€ x 2 για κάθε έξοδο) που μπορείς να τα μοιράζεσαι με άλλους.
Επίσης δικαιούσαι συγκεκριμένο αριθμό καταστάσεων επιβίβασης (δωρεάν εισητήρια) για τις άδειες, νομίζω 4 για λεωφορείο/τρένο/πλοίο και 2 για αεροπλάνο. Κάπου διάβασα ότι καταργούνται οι ΚΕ για αεροπλάνα και μειώνονται οι άλλες σε 1 (!). Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αν είναι έτσι όμως τα έξοδα αυτά είναι πολλά ειδικά αν πάρεις πολλές μικρές άδειες και υπηρετείς στον Έβρο από Αθήνα ή αν είσαι από Καστοριά και υπηρετείς στη Ρόδο.
 

parisnope

New member
Kανα χιλιαρικο στην καλυτερη η λιγα λεω??? <!-- s:mrgreen: -->:mrgreen:<!-- s:mrgreen: -->
 

p_h

New member
λίγα λες, αλλά εξαρτάται τον ανθρωπο. Εμένα μου πήγε γύρω στα 3.500€. Τα κύρια έξοδα που είχα ήταν βενζίνες, εισιτηρια (τρενα, κτελ, 1 αεροπορικο, καράβι), ταξι, φαγητά, καφέδες, ιντερνετ καφε, κινητο, κτλ. Πάλι καλά που δεν καπνιζω κιόλας.

Τα μεγαλύτερα έξοδα ειναι όταν έχεις εξοδο, μέσα στο στρατόπεδο δεν μπορεις να ξοδεψεις δεν εχει και τιποτα <!-- s;) -->;)<!-- s;) -->
 

George84

New member
Αυτό ακριβώς. Μες στο στρατόπεδο πόσα να φας. Εκτός αν δεν τρως καθόλου φαγητό του στρατού και τη βγάζεις με σάντουιτς από ΚΨΜ και παραγγελίες, αλλά και πάλι δεν είναι πολλά λεφτά.
3500 φαντάζομαι δεν εννοείς το μήνα ε? <!-- s:lol: -->:lol:<!-- s:lol: -->

Εγώ τελικά τίποτα δεν ξόδεψα. Ότι ξόδεψα ήταν στην Άρτα στις εξόδους (χωρίς ταξί) και ένα μήνα στο 424, σύνολο 3 μήνες. Στο Κουφόβουνο είχαμε μόνιμα εμπλοκή 3μέσα-1έξω, έφαγα και κάτι συνεχόμενες κρατήσεις, ήμουν και 2 μήνες στο φυλάκιο, ζήτημα να βγήκα 10 φορές στο Διδυμότειχο. Και μετά Κοζάνη 4 μήνες δίπλα στο σπίτι μου τι έξοδα να 'χω. Δεν μπορώ να υπολογίσω σύνολο αλλά σίγουρα ήταν λίγα λεφτά. Φαντάζομαι λιγότερα από 1000€ στο 12μηνο.
 

parisnope

New member
Οτι εξοδα κανεις στις εξοδους μονο!!Και τα μεταφορικα!!Στο ΚΨΜ ποσα θα φας??Κανεις το σκατο σου παξιμαδι και τρως το φαγητο του στρατου!! <!-- sPDT_Armataz_01_06 -->PDT_Armataz_01_06<!-- sPDT_Armataz_01_06 -->
 

George84

New member
[quote author="parisnope"]Οτι εξοδα κανεις στις εξοδους μονο!!Και τα μεταφορικα!!Στο ΚΨΜ ποσα θα φας??Κανεις το σκατο σου παξιμαδι και τρως το φαγητο του στρατου!! <!-- sPDT_Armataz_01_06 -->PDT_Armataz_01_06<!-- sPDT_Armataz_01_06 -->[/quote]
Μην το λες. Το φαγητό του στρατού στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια χαρά. Ολοκληρωμένα γεύματα με ποικιλία, σαλάτα, φρούτο/γλυκό κλπ. Ακόμα και λαδερά, φακές κλπ αν είναι καλός ο μάγειρας τρώγονται μια χαρά. Να φανταστείς στο ΚΙΧΝΕ που ήμουνα στην Κοζάνη, ακόμα και τις μέρες που είχα έξοδο (και μπορούσα να φάω φαγητό μαμάς 2 ώρες μετά) έτρωγα στο στρατόπεδο, για την παρέα πιο πολύ.

Μακάρι να τρωγα και τώρα ότι έτρωγα στη λέσχη όταν ήμουν φοιτητής ή στο στρατό, έτοιμο φαγητό, ισορροπημένο σε στάνταρ ώρες. Τώρα λόγω δουλειάς έχω πήξει στα fast-food και στα σάντουιτς, το μεσημέρι τρώω ότι αηδία έχει το κυλικείο (αν πέσει πολύ δουλειά δεν τρώω καν) και την ώρα που γυρνάω αν έχω όρεξη θα κάνω κάτι γρήγορο (τηγανητά, μακαρόνια κλπ), αλλιώς παραγγελίες. Μόνο Σαββατοκύριακα έχω χρόνο να μαγειρέψω και να φάω σαν άνθρωπος. Μη μιλάς καθόλου. Μια χαρά φαγητό θα τρως 9 μήνες.
 

Chessmaster

New member
Φίλε, δεν υπάρχει κανόνας γι' αυτό.

Άλλος χαλάει 5 ευρώ στην έξοδο του για έναν καφέ και ένα σουβλάκι και άλλος πάει και ανοίγει μπουκάλι και χαλάει 100 ευρώ. Εξαρτάται από το κάθε άτομο προσωπικά. Εγώ χάλαγα περίπου 250 το μήνα, χωρίς να καπνίζω. Αν είσαι καπνιστής θα χαλάσεις και αρκετά στα τσιγάρα γιατί από τη βαρεμάρα θα καπνίσεις παραπάνω σε σχέση με την πολιτική σου ζωή (ειδικά όταν θα παλιώσεις κάπως).
 

basilhs_gr

New member
(neo pc xwris ellhnika. auto to greeklish2greek pws leitourgei? as mou steilei kapoios ena pm)
sto strato ta shmantika e3oda htan kartes gia kinhto kai tsigara. apo 10-15 to polu tsigara th mera eftasa na kanw 2.5-3 paketa sto strato apo to 3usimo
 
Συνολικα μεσα σε 8 μηνες 900 ευρω μονο!!!! <!-- s:eek: -->:eek:<!-- s:eek: --> <!-- s:eek: -->:eek:<!-- s:eek: --> <!-- s:eek: -->:eek:<!-- s:eek: --> <!-- s:eek: -->:eek:<!-- s:eek: --> <!-- s:eek: -->:eek:<!-- s:eek: --> <!-- s:eek: -->:eek:<!-- s:eek: --> <!-- s:eek: -->:eek:<!-- s:eek: --> <!-- s:eek: -->:eek:<!-- s:eek: -->
 
φιλε parisnope εγω ειμαι σερραιος και υπερετω ακομα ροδοπολη(σερρες) βαζω μεσα τα λεφτα για τρενο(Δ/Ν) και αυτο που τρωω καθε μερα καφεδες και τετοια!!!Γαμισετα!!!
 
Top