• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Πρόβλημα υγείας και παιδιά

anapana

New member
Καλησπέρα.

Ο σύζυγός μου έχει τη νόσο του κρον. Πριν δύο χρόνια του δώσανε αναβολή και του είπανε (επειδή η νόσος είναι ανίατη) ότι την επόμενη φορά θα πάρει οριστική απαλλαγή.

Στο μεταξύ αποκτήσαμε δύο παιδιά.

Πριν λίγες μέρες ακολούθησε την διαδικασία που έπρεπε, αλλά ο στρατιωτικός γιατρός του είπε ότι πρέπει να παρουσιαστεί κανονικά στην προβλεπόμενη μονάδα και από κει θα δουν αν όντως δικαιούται απαλλαγή.

Μάλιστα του δίνανε μόνο δύο μέρες να παρουσιαστεί, ενώ μένουμε πολύ μακριά και, φυσικά, είμασταν απροετοίμαστοι για μια τέτοια εξέλιξη.

Με τα πολλά, του δώσανε δέκα μέρες προθεσμία, ώστε να τακτοποιήσει εκκρεμότητες.

Είμαστε κι οι δύο μακροχρόνια άνεργοι, έχουμε δύο μικρά παιδιά και το πρόβλημα υγείας είναι ανίατο.

Ξέρει κανείς να μας διαφωτίσει πως να κινηθούμε; Είχε κανείς παρόμοια εμπειρία;

Είμαστε σε μεγάλη απόγνωση. Και ο σύζυγος, γιατί είναι αδύνατον με τέτοιο πρόβλημα να υπηρετήσει. Και εγώ, που, ξαφνικά, θα βρεθώ μόνη μου με δύο μικρά παιδιά(1,5 και 3 ετών) σε μια επαρχιακή πόλη(Φλώρινα) και, μάλιστα, δίχως δουλειά.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
 

kd305

New member
ακολουθήσατε την διαδικασία μέσω φρουραρχείου όπου εκεί ο γιατρός διαπίστωσε ότι ο άνδρας σου μπορεί να μεταβεί στο κέντρο για να διαγνωστεί εκεί η πάθηση του


θα το πάρει το πολυπόθητο Ι5 απλά θα το πάρει μέσω στρατοπέδου
 

anapana

New member
Μακάρι.

Απλά ο γιατρός αμφιβάλλει ότι έχει τη συγκεκριμένη νόσο, η οποία έχει διαπιστωθεί και από ιδιώτη γιατρό και από δημόσιο νοσοκομείο.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
 

kd305

New member
όταν παρουσιαστεί ο άνδρας σου θα έχει μαζί τα χαρτιά του και θα πάνε όλα καλά
 

anapana

New member
Παιδιά, είμαστε πάρα πολύ αγχωμένοι. Αν γνωρίζει κάποιος από σας, παρακαλώ πολύ ας μας διαφωτίσει.

Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι δεν θα του δώσουν απαλλαγή και, έτσι, θα πρέπει να υπηρετήσει. Αν και εφόσον συμβεί αυτό, δηλαδή, αν του πουν δεν έχεις τίποτα πρέπει να καταταγείς, υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρει έστω μια ακόμη αναβολή;

Είμασταν μακροχρόνια άνεργοι και τώρα που βρήκαμε κι οι δύο δουλειά, συνέβη αυτό.

Θα υπάρχει άραγε ένας τρόπος να εργαστούμε για λίγο και να υπηρετήσει αργότερα;

Πολύ σημαντικό για μας, αν γνωρίζει κάποιος, να μας διαφωτίσει πως πρέπει να κινηθούμε.
 

George84

New member
[quote author="anapana"]Παιδιά, είμαστε πάρα πολύ αγχωμένοι. Αν γνωρίζει κάποιος από σας, παρακαλώ πολύ ας μας διαφωτίσει.

Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι δεν θα του δώσουν απαλλαγή και, έτσι, θα πρέπει να υπηρετήσει. Αν και εφόσον συμβεί αυτό, δηλαδή, αν του πουν δεν έχεις τίποτα πρέπει να καταταγείς, υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρει έστω μια ακόμη αναβολή;

Είμασταν μακροχρόνια άνεργοι και τώρα που βρήκαμε κι οι δύο δουλειά, συνέβη αυτό.

Θα υπάρχει άραγε ένας τρόπος να εργαστούμε για λίγο και να υπηρετήσει αργότερα;

Πολύ σημαντικό για μας, αν γνωρίζει κάποιος, να μας διαφωτίσει πως πρέπει να κινηθούμε.[/quote]
Εφόσον έχει γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο που επιβεβαιώνει τη νόσο του Crohn δεν υπάρχει περίπτωση να υπηρετήσει βάσει του ΦΕΚ για τις παθήσεις.
<!-- m -->http://www.thiteia.org/downloads/si.pdf<!-- m -->
Σελίδα 1699, Περίπτωση 653. Η νόσος του Crohn οποιασδήποτε εντόπισης δίνει Ι5 έπειτα από διετή αναβολή.
Δεν υπάρχει λόγος να κυνηγήσει επιπλέον αναβολή για να υπηρετήσει αργότερα, θα πρέπει να πάρει απαλλαγή. Επίσης δεν βλέπω το λόγο να παρουσιαστεί κανονικά θα πρέπει να τον στείλουν από το φρουραρχείο σε επιτροπή απαλλαγών και να πάρει το Ι5 πριν τη μέρα παρουσίασης. Αλλά ακόμα κι αν παρουσιαστεί κανονικά, θα 'ναι για 2-3 μέρες, θα τον στείλουν σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου θα πάρει την απαλλαγή. Μην αγχώνεστε. Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενειών που δίνουν Ι5, αλλά προβλέπεται απ' το ΦΕΚ Ι2-Ι4 ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων και επαφίεται τελικά το Ι στην κρίση του γιατρού. Η νόσος του Crohn δεν ανήκει σ' αυτές τις περιπτώσεις κι εφόσον υπάρχουν γνωματεύσεις που να την επιβεβαιώνουν κανένας γιατρός δεν έχει τη δικαιοδοσία να κρίνει το Ι διαφορετικά απ' αυτό που προβλέπεται (Ι5).
 

anapana

New member
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εύχομαι να πάρει την πολυπόθητη απαλλαγή, γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Τώρα γιατί ο στρατιωτικός γιατρός αμφέβαλλε και μας έβαλε σε όλη αυτή την διαδικασία, δεν μπορώ να το καταλάβω. Ο ίδιος του έδωσε δέκα μέρες περιθώριο για να ετοιμαστεί και να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητές μας, γιατί εγώ με τα δύο μωρά αδυνατώ να φέρω εις πέρας οτιδήποτε μόνη μου. Του είπαν να παρουσιαστεί στην Θήβα και, από κει, έχει ένα χαρτί, να επιστρέψει και πάλι στο στρατιωτικό νοσοκομείο στην Αθήνα και στον ίδιο γιατρό.

Μπορεί να ακούγεται αστείο σε κάποιους, αλλά για μας είναι σαν εφιάλτης όλο αυτό που ζούμε...
 

anapana

New member
Πάλιεδώ.

Τελικά ο άντρας μου παρουσιάστηκε στη Θήβα και τον έστειλαν την ίδια μέρα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Επειδή μεσολαβούσε σβκ τον άφησαν εκεί, χωρίς να του πουν τίποτα, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς καν φαγητό και περίμενε με μεγάλη υπομονή μέχρι χθες, οπότε ήρθαν οι γιατροί, με πολύ υφάκι και, φυσικά, αρνητικοί και δύσπιστοι. Μπροστά και πίσω από την πλάτη του να ψιθυρίζουν ότι λέει ψέματα και απλά δε θέλει να υπηρετήσει.

Απορώ τι συμπεριφορά είναι αυτή. Αν δεν ήθελε να υπηρετήσει μπορούσαμε να βρούμε έναν άλλο τρόπο για να μην το κανει.Είναι δυνατόν να είναι τόσο ανόητοι; Τι έπαρση είναι αυτή; Ποιοι νομίζουν ότι είναι;

Ο άντρας μου απο το άγχος του έχει υπέρταση και τώρα άφησαν την κρον και τον στέλνουν σε καρδιολόγους και εδώ και εκεί.

Αύριο θα κάνει γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση. Περιμένω με μεγάλη αγωνία να δω τι έχει, όχι μόνο για τον στρατό, αλλά κυρίως γιατί αν δεν έχει την κρον τελικά, θα μηνύσω την ιδιώτη γιατρό και το δημόσιο νοσοκομείο για όσα έχουμε περάσει τόσα χρόνια..

Αν πάλι οι στρατιωτικοί γιατροί φερθούν επιπόλαια και ο άντρας μου πάθει κάτι, έχω ήδη μιλήσει με δικηγόρο και ας ετοιμάζονται από τώρα γι΄ αυτά που τους περιμένουν.

Ακούω σημεία και τέρατα για κάποια περιστατικά και έχω φρίξει. Σε ποιον αιώνα ζούμε; Τι νομίζουν ότι είναι οι στρατιωτικοί; Άνθρωπο 30 χρονών, με οικογένεια, με δύο παιδιά, με τρία πτυχία και μεταπτυχιακό, που ήδη κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο και αναμένεται το δευτερο να τον ταλαιπωρούν έτσι και να του συμπεριφέρονται με καχυποψία σα να είναι παιδάκι δημοτικού;

Εδώ ο πρώην υπουργός εθνικής άμυνας καταέκλεβε χρόνια το κράτος και ξύπνησαν τώρα, εδώ έχουν ολόκληρο δίκτυο ψεύτικων απαλλαγών και ξαφνικά είμαστε εμείς οι ψεύτες;

Συγνώμη για το έντονο μήνυμα, απλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε όλοι. Κανείς δεν έχει το διακαίωμα να μας προσβάλει και να μας εξευτελίζει. Πάνω απ΄ όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Καλή θητεία σε όσους υπηρετούν ή θα υπηρετήσουν σύντομα και, παιδιά, να μην φοβάστε. Όταν σας θίγουν να αντιδράτε.
 

p_h

New member
βασικά, συγχαρητήρια που βοηθας και στηρίζεις τον αντρα σου, η περιπτωση σας ειναι η κλασική ανοησία όπου το δημόσιο (στρατός) δεν εμπιστέυται το δημόσιο (δημ. νοσοκομείο). Καλή υπομονή και στους δυο σας.
 

anapana

New member
p_h, σε ευχαριστούμε πολύ <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->

Λοιπόν, σήμερα, μετά από άπειρη ταλαιπωρία(μέχρι και το δόντι μας σπάσανε κατά τη διάρκεια της γαστροσκόπησης), πήραμε επιτέλους την πολυπόθητη απαλλαγή.

Ευθαρσώς και αγενέστατα ένας γιατρός δήλωσε: "Α, τελικά έχει την κρον; Και γω τον είδα χοντρό και νόμιζα ότι λέει ψέματα...".

Αντιπαρέρχομαι την ανοησία και τον ρατσισμό του σε έναν άνθρωπο που απλά έχει κάποια παραπανίσια κιλά (συνήθως όσοι έχουν αυτή τη νόσο είναι πολύ αδύνατοι). Δεν τον τιμά ούτε σαν επιστήμονα, ούτε σαν άνθρωπο. Αλλά τι να κάνω που βρήκαν τον άντρα μου ηπίων τόνων και φέρθηκαν όπως φέρθηκαν τόσες μέρες. Έπρεπε να ήμουν και γω εκεί και τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά...

Τελοσπάντων.Αρκετή φαιά ουσία καταναλώσαμε. Οι λόγοι που ξαναμπήκα και κάνω κατάχρηση του χώρου και του χρόνου σας είναι οι εξής:

1.Να ευχαριστήσω το σάιτ για την ενημέρωση και όλα τα μέλη για την συμπαράστασή τους.

2.Να το ξαναπώ: ΜΗ φοβάστε, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σας καταστρέφει την καθημερινότητα και να καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα.

και

3.Με τον άντρα μου δώσαμε μία υπόσχεση. Επειδή στο δικό μου περιβάλλον δεν υπήρχαν αγόρια και επειδή ο άντρας μου δεν είχε περάσει από την διαδικασία του στρατού, δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει όλο αυτό και πόσο σημαντικό είναι για αυτούς που υπηρετούν. Και, έπειτα απ΄ αυτή την περιπέτεια, καταλήξαμε σε κάτι: δεν θα υπάρξει παιδί που θα υπηρετήσει στην Φλώρινα (και που θα χρειάζεται οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας) και να μην το βοηθήσουμε. Το λέω, λοιπόν, και δημόσια, μέσα από την αξιόπιστη και σοβαρή αυτή σελίδα: οποιοδήποτε παιδί ρθει στο νομό μας και χρειαστεί κάτι, ναμη διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μας. Υποσχόμαστε να βρει σε μένα, στον άντρα μου και στα παιδιά μου μία δεύτερη οικογένεια.

Καλή συνέχεια σε όλους και ευχαριστούμε πολύ.
 

anakinskywalker

New member
Μετά από πολλή ταλαιπωρία, τουλάχιστον ξεμπερδέψατε. Δυστυχώς διαπιστώσατε κι εσείς αυτό που ξέρουμε όλοι όσοι έχουμε πάει φαντάροι, πως εκεί που τελειώνει η λογική, ξεκινάει ο στρατός...

Εύχομαι καλή συνέχεια.
 
Top