• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΡΟΥΦ (Στρατολογία Αθηνών-Αττικής).

avgel

New member
Λοιπον μαγκες καλησπερα...Ειμαι σμηνιτης ο οποιος προσπαθει να απολυθει απο τη συγκεκριμενη μοναδα που αναφερει το topic...
Γραφω μονο και μονο για να μην πεσετε θυμα του βυσματος που εχετε και σας πουλησει παραμυθι οτι στο ρουφ παιζει ζωαρα...(παιζουν και ναυτες στο ρουφ)
λοιπον ακουστε πως ξεκινησε το πραγμα..
ειμαο δ08 σειρα και μπηκαμε τριπολη περιπου 2200 ατομα.οπως καταλαβαινετε οταν βγηκαν οι μεταθεσεις ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ πηγαν εκει που ηθελαν,αφου η πληθωρα των ατομων εφερε και πληρωτητα σε ολες τις μοναδες ανα την ελλαδα.οποτε 7 ατομα ηρθαμε κατευθειαν ΡΟΥΦ..
Μας φανηκε παραδεισος,σκεφτηκαμε οτι θα γινουμε φαντασματα και οτι θα περασουμε ζωη και κοτα.
Το προγραμμα ηταν 7.30 με 3 καθε μερα και ΣΚ OFF,εφοσον βεβαια δεν ειχες σκοπια.Οταν υπηρχε αργια για το δημοσιο τομεα αργια και για μας.Αν βαλεις και μοναχα 2 με 3 σκοπιες το μηνα το πραγμα ηταν super.Βεβαια καποιοι απο εμας αρχισαν να αναθεωρουν σιγα σιγα οταν ειδαν οτι δεν υπηρχε ΚΨΜ, προαριστο,ωρα για χαλαρωση,οταν ΟΛΟΙ οι ανωτεροι ηταν Στρατολογοι,αρα Στρατεοι,αρα πουθενα Αεροπορος.Bεβαια εκτιμουσαμε οτι ημαστε κοντα στο σπιτι μας και οτι κανοθμε θητεια της πλακας οποτε ολα οκ.
ΟΜΩΣ.
οταν αρχισαμε να μαθαινουμε την δουλεια που καναμε στα στρατολογικα γραφεια(ουσιαστικα ειμαστε δουλοι των στρατολογων),τοτε αρχισε σιγα σιγα το χωσιμο του αιωνα.δουλεια απιστευτης ποσοτητας,απιστευτης δυσκολιας και μεγαλη ευθυνη.Αρχισαμε να καθομαστε και απογευματα να βοηθαμε(διαταγες ανωτερων γαρ)αρχισαμε να γινομαστε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ στο στρατολογικο-στρατιωτικο καθεστως πραγμα που ειναι οτι χειροτερο..
επισης οταν απολυθηκαν οι παλιοι ναυτοσμηνιτες(ειναι μικτη η μοναδα) και οι επομενες σειρες(οι δικιες σας) ηταν το 1/3 της δικιας μας καταλαβαινετε τι εγινε.
Δεν ηρθε κανενας αντικαταστατης,απο 15 ατομα μειναμε 6 και η φαση εγινε κολαση..10-12 σκοπιες το μηνα,την επομενη μερα full δουλεια μεχρι το μεσημερι,αδειες τιμητικες ανυπαρκτες,αδειες κανονικες μονο αν δωσεις κωλο και γενικα μια κατασταση ελεεινη.
Μια κατασταση για την οποια δεν αξιζει να βαλεις βυσμα..

Το συμπερασμα βεβαια ειναι οτι εμεις ειμαστε μαλακες μεγατονων που αντι να παμε καπου στην επαρχεια και να περασουμε ζωη και κοτα ηρθαμε στην αθηνα και μας εκαναν να μην την παλευουμε..
Καποιοι απο τους 7 πηραν μεταθεση,καποιοι πηραν αναρρωτικες,ο γραφων εχει απομεινει εκει και κανει τα θεληματα ακοαμ και μεχρι μερικες ωρες..
ειμαι παλιος χωρις ουσιαστικα να ειμαι τιποτα...

Οποτα μαγκες ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΚΡΥΑ απο αυτο το μπουρδελο...προτιμηστε οτιδηποτε αλλο...

φιλικα και ειλικρινα.
ΣΜΤΗΣ Δ08..
 

arxinabarxos

New member
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕ.....ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ....ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΛΑ Κ ΟΜΩΣ ΤΗ ΠΑΤΑΜΕ...ΟΝΤΩΣ ΜΕΡΙΚΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΣΤΟ ΒΥΣΜΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΤΩ ΡΑΧΟΥΛΑ ΝΑ ΠΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ...ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ...ΑΜ ΔΕ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΝΤΑ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΤΗΣΕΙ...ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΤΑ ΕΠΑΙΖΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΟΔΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΟΦ ΤΟ ΜΗΝΑ.....ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.....ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ
 

tommas

New member
[quote author="avgel"]Λοιπον μαγκες καλησπερα...Ειμαι σμηνιτης ο οποιος προσπαθει να απολυθει απο τη συγκεκριμενη μοναδα που αναφερει το topic...
Γραφω μονο και μονο για να μην πεσετε θυμα του βυσματος που εχετε και σας πουλησει παραμυθι οτι στο ρουφ παιζει ζωαρα...(παιζουν και ναυτες στο ρουφ)
[/quote]

Φίλε μου και εγώ απολυμένος ναύτης της 08Γ ΕΣΣΟ από εκεί είμαι, 2 πράγματα:

1) Για ναύτες το μέρος θέλει μεσαία το πολύ βύσματα ενώ για την αεροπορία είναι(ήταν) ίσως από τις καλύτερες υπηρεσίες και θέλει μεγάλα βύσματα, δεδομένου ότι πας από το κέντρο εκεί μέχρι να απολυθείς.

2) Είσαι φάουλ γιατί βγαίνεις να κράξεις τη μονάδα σου τώρα που απολύεσαι και δε σε νοιάζει αν θα έρθουν άτομο, τόσο καιρό γιατί δε τα έλεγες αυτα? <!-- s:twisted: -->:twisted:<!-- s:twisted: -->
 

ch_I2

New member
ΠΑΙΔΙΑ ΝΑΥΤΗΣ ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΧΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ Ν.Β.Ν.Ε./Θ.Α.Ν. (ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ).
ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΦΟΡΩ ΠΩΣ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 8.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 23.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΙΧΑΜΕ 2-3 ΩΡΕΣ ΚΕΝΟ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ, ΥΠΝΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΛΙΓΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.
ΜΑΣ ΕΠΑΙΖΕ 5-5 (5 ΜΕΣΑ ΚΑΙ 5 ΕΞΩ).
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ?
ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΑΝ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΝΑΥΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΓΚΑΡΕΙΕΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ.
 

ygeionomikarios

New member
Τα ίδια και τα ίδια... Έχω βαρεθεί να ακούω κλαψουρίσματα από καλομαθημένα παιδάκια που κάνανε όλη τη θητεία τους στην Αθήνα και στην Αττική γενικότερα, δίπλα στο σπίτι τους, αλλά παρ' όλα αυτά γκρινιάζουν επειδή δεν είχαν πολλά off ή δεν έγιναν φαντάσματα. Νομίζω ότι κάποιοι από εσάς γίνεστε προκλητικοί με αυτά που γράφετε.
Όσο για τον φίλο που υπηρέτησε στο ΘΑΝ έχω να πω ότι το 5-5 off είναι ουσιαστικά μισή θητεία. Τι περίμενες δηλαδή; Λογικό είναι τις 5 μέρες που κάθεσαι μέσα να έχεις τρέξιμο. Έλεος πια.
Συμφωνώ με τον tommas ότι είναι υποκρισία να κατηγορείς τη μονάδα σου τώρα που βγαίνεις σε άδεια απολύσεως. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να δυσκολέψεις ακόμα περισσότερο την κατάσταση για αυτούς που υπηρετούν εκεί τώρα.
Επίσης θα ήθελα να μας πείτε εσείς που υπηρετήσατε σε μεικτές μονάδες, δηλαδή μονάδες με ναύτες, σμηνίτες και στρατιώτες (όπως το Πολεμικό Μουσείο, ΜΛΑΤ, Ρουφ κτλ.) πώς σας πήγαινε εσάς το μέσα-έξω και πώς τους στρατιώτες. Έχω ακούσει ότι εσάς σας πηγαίνει καλύτερα η υπηρεσία αν και όλοι είστε στην ίδια μονάδα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.
 

AdmiraL

New member
Γκρινιάζουν κι αυτοί...γκρινιάζεις κι εσύ σε κάθε ποστ που βλέπεις doc... <!-- s:p -->:p<!-- s:p --> Δεν έχει νόημα να το πιέζεις τόσο, όπως σου έχουν προαναφέρει στο φόρουμ του ναυτικού είμαστε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο κόλλημα.

Όσο για μικτές μονάδες, πολ.μουσείο Ρουφ κτλ, δεν ισχύει ότι παίζουν καλύτερα οι ναύτες-σμηνίτες από τους στρατιώτες...σε καμια περίπτωση. Η μονάδα εφόσον είναι μικτή είναι ίδια για όλους.

Μόνο αν μιλάμε για συγκεκριμένο βύσμα ή πόστο που κάνει τον Χ Ψ να παίζει καλύτερα, ο οποίος όμως κάλλιστα μπορεί να είναι και στρατιώτης.


Συμπέρασμα: Υπάρχουν και στρατιώτες ΣΞ που κάνουν ζωάρα σε μικτές μονάδες, πολύ καλύτερη από άλλους ναύτες-σμηνίτες, μην τα ισοπεδώνουμε όλα <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

ygeionomikarios

New member
Για ψάξε λίγο καλύτερα για Π.Μ., ΜΛΑΤ, ΛΑΕΔ και ξαναπές μου τι έμαθες για πως πηγαίνει τους στρατιώτες, τους ναύτες και τους σμηνίτες. Γιατί εγώ ξέρω ότι σας πηγαίνει καλύτερα.
 

AdmiraL

New member
Για ΜΛΑΤ και ΛΑΕΔ δεν έχω γνωστούς, δεν μπορώ να το ψάξω. Για Πολεμικό Μουσείο όμως, Ρουφ, και άλλες μικτές μονάδες (πχ ΑΟΟΑ, Τ/ΓΕΕΘΑ, ΜΥ/ΥΠΕΘΑ), ισχύει σε γενικές γραμμές αυτό που σου λέω,

και λογικά να το πάρεις, δεν υπάρχει λογική εξήγηση για να παίζουν πχ όλοι οι ναύτες καλύτερα απ'όλους τους στραταίους ή τους αεροπόρους... προσωπικό της μονάδας είναι όλοι, η μονάδα είναι μικτή, όλοι έχουν τον ίδιο βαθμό.

Εκτός από βύσματα/πόστα που προανέφερα (τα οποία μπορεί να είναι περισσότερα στους ναύτες αλλά δεν πάει να πει τπτ), όπου κάλλιστα και στρατιώτες παίζουν το ίδιο καλά ή και καλύτερα.
 

tommas

New member
Σε πολυκλαδικές μονάδες (πχ Τ/ΓΕΕΘΑ και ΜΛΑΤ) όλοι παίζουν το ίδιο, γι' αυτό κιόλας είναι από τις χειρότερες μονάδες που μπορείς να πας (στο ΠΝ τουλάχιστον).
Στο ΡΟΥΦ τώρα, είναι διαφορετικά. Οι στρατιώτες που είναι εκεί είναι με απόσπαση από τη ΜΟΦΑΤ και κάνουν άλλου είδους υπηρεσίες (συγκεκριμένα πύλη), δεν είναι στα γραφεία ποτέ και φυσικά παίζουν αλλιώς.

Πάντως, πολεμικό μουσείο και ΑΟΟΑ δε νομίζω ότι έχει στρατιώτες.
 

ygeionomikarios

New member
Το Π.Μ. έχει στρατιώτες όπως και η ΛΑΕΔ και το ΜΛΑΤ. Επειδή ήμουν γιατρός στην Πρ.Φρουρά οι παραπάνω μονάδες υπάγονταν ιατρικά σε εμάς. Γενικά ρωτούσα τα παιδιά και μου έλεγαν ότι οι ναύτες είχαν καλύτερες εξόδους. Ίσως αυτό να οφειλόταν στο ότι είχαν καλύτερο "βύσμα" όπως ειπώθηκε. Δεν ξέρω. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να μας πει κάποιος που υπηρετεί τώρα ή υπηρέτησε σε μεικτές μονάδες αν υπάρχει διαφορά στις εξόδους και τα off. Θυμάμαι μάλιστα χαρακτηριστικά έναν ναύτη που ερχόταν συνέχεια και ζητούσε να του δώσω "κατ' οίκον νοσηλεία" ο οποίος ήταν εντελώς χύμα από άποψη εμφάνισης (ακούρευτος, αγυάλιστος κτλ.) και έτρωγε πάντα το σχετικό "γίδεμα" από τον ΑΜίτη της Φρουράς.
 

avgel

New member
που σαι ναυταρα απο το ρουφ κανε μας τη χαρη..εσυ εζησες τη μοναδα με με 2 περιπολα το μηνα και μιλας??μηπως επισης ησουν και τιποτα τσιρακι κανενος στρατεου και παλι μιλας???ελα να δεις τωρα τιν παιζει που ουτε αδεια απολυσεως δεν μπορουμε να παρουμε...
και συ υγειονομικαριε αντε γραψε στο ναυταρα καμια αδειουλα να γλυτωσει τα 2 περιπολα....
 

tommas

New member
[quote author="avgel"]που σαι ναυταρα απο το ρουφ κανε μας τη χαρη..εσυ εζησες τη μοναδα με με 2 περιπολα το μηνα και μιλας??μηπως επισης ησουν και τιποτα τσιρακι κανενος στρατεου και παλι μιλας???ελα να δεις τωρα τιν παιζει που ουτε αδεια απολυσεως δεν μπορουμε να παρουμε...
και συ υγειονομικαριε αντε γραψε στο ναυταρα καμια αδειουλα να γλυτωσει τα 2 περιπολα....[/quote]

Ναι, ακριβώς τόσο έπαιζε όταν απολύθηκε η 08Γ, ό,τι να ναι... Φαντάζομαι πως δεν έφαγες απόσπαση για Τ/ΓΕΕΘΑ για να δεις τη γλύκα γι' αυτό κάθεσαι και κλαίγεσαι τώρα...
 

ch_I2

New member
[quote author="ygeionomikarios"]Τα ίδια και τα ίδια... Έχω βαρεθεί να ακούω κλαψουρίσματα από καλομαθημένα παιδάκια που κάνανε όλη τη θητεία τους στην Αθήνα και στην Αττική γενικότερα, δίπλα στο σπίτι τους, αλλά παρ' όλα αυτά γκρινιάζουν επειδή δεν είχαν πολλά off ή δεν έγιναν φαντάσματα. Νομίζω ότι κάποιοι από εσάς γίνεστε προκλητικοί με αυτά που γράφετε.
Όσο για τον φίλο που υπηρέτησε στο ΘΑΝ έχω να πω ότι το 5-5 off είναι ουσιαστικά μισή θητεία. Τι περίμενες δηλαδή; Λογικό είναι τις 5 μέρες που κάθεσαι μέσα να έχεις τρέξιμο. Έλεος πια.
Συμφωνώ με τον tommas ότι είναι υποκρισία να κατηγορείς τη μονάδα σου τώρα που βγαίνεις σε άδεια απολύσεως. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να δυσκολέψεις ακόμα περισσότερο την κατάσταση για αυτούς που υπηρετούν εκεί τώρα.
Επίσης θα ήθελα να μας πείτε εσείς που υπηρετήσατε σε μεικτές μονάδες, δηλαδή μονάδες με ναύτες, σμηνίτες και στρατιώτες (όπως το Πολεμικό Μουσείο, ΜΛΑΤ, Ρουφ κτλ.) πώς σας πήγαινε εσάς το μέσα-έξω και πώς τους στρατιώτες. Έχω ακούσει ότι εσάς σας πηγαίνει καλύτερα η υπηρεσία αν και όλοι είστε στην ίδια μονάδα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.[/quote]

Ygeionamikarie ΑΡΧΙΚΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ "ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟΣ". ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ, ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΙΣΑ ΙΣΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ! ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ! ΘΑ ΤΟ ΛΕΩ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΥΤΑΚΙΑ! ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗ Ν.Β.Ν.Ε./Θ.Α.Ν. ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΝ ΧΛΥΔΑΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΑΥΤΩΝ ΣΤΟ Π.Ν. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΛΥ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ, ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΙΧΑΜΕ 2 ΕΞΑΩΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ. ΟΝΤΩΣ, ΤΟ 5-5 ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΘΗΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΜΕΣΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ, ΓΕΜΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΚΟΠΙΕΣ, ΑΓΓΑΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΞΙΜΟ! ΕΒΑΛΑ ΜΕΣΟΝ (ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΣΟΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ!) ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΟΤΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ, ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΩ ΣΤΗ Ν.Β.Ν.Ε./Θ.Α.Ν. ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΤΕΣ (ΑΝ ΟΧΙ Η ΧΕΙΡΙΣΤΗ!) ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΠΟΛΛΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ, ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑ, ΠΑΛΙ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΔΕΝ ΚΛΑΙΓΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΡΑΧΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΤ, ΜΕ ΞΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΒΑΡΕΜΑΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ! ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Β.Ν.Ε./Θ.Α.Ν. ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ. ΑΝ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟ ΤΟ Π.Ν. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΑΦΩΣ ΜΕ ΑΣΧΗΜΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΗΤΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΞΗΡΑΣ.
 

lefty012

New member
Να πω για τον υγειονομικάριο (που δεν αφήνει θέμα που να μην έχει απαντήσει) ότι ο ίδιος ίσως έκανε θητεία καλύτερη από Ναύτη στο ΘΑΝ καθώς ήταν γιατρός και δεν έκανε ούτε μία υπηρεσία στη ζωή του. Τα ξέρω πολύ καλά γιατί φίλος μου υπηρέτησε Υγειονομικό δεν ήταν ούτε γιατρός ούτε ψυχολόγος, τον είχαν σκίσει στις υπηρεσίες και οι γιατροί, οι ψυχολόγοι και οι κοινωνιολόγοι τα έξυναν.

Σχετικά με τα Στρατολογικά Γραφεία στο Ρουφ, κάποτε ήταν από τις καλύτερες μονάδες. Οι Ναύτες και οι Σμηνίτες έπαιζαν καθημερινή εξόδου ενώ υπηρεσίες έκαναν οι ΕΠΟΠ οι οποίες απλώς διανυκτέρευαν μέσα. Τα πράγματα ήταν καλά γιατί δεν υπήρχαν αγγαρείες και δεν υπήρχε απόσπαση, παρά την πολλή δουλειά που υπήρχε σε κάποια γραφεία. Αργότερα ξεκίνησαν τα περίπολα που μοιράζονταν στρατεύσιμοι και ΕΠΟΠ, οπότε έβγαιναν 2-4 υπηρεσίες το μήνα για τους ένοπλους και καθημερινή εξόδου για τους άοπλους (δεν μπορούσαν να κρατάνε το όπλο και να κάνουν βόλτες, βλέπετε). Και πάλι ήταν καλά γιατί οι υπηρεσίες ήταν χαλαρές. Η μονάδα άρχισε να χαλάει από πέρισυ το Νοέμβριο με τις αποσπάσεις στο Τ/ΓΕΕΘΑ. Στη συνέχεια άλλαξε και ο διοικητής, αύξησε τις υπηρεσίες και σε συνδυασμό με τα λίγα άτομα που μπαίνουν σε ΠΝ και ΠΑ έφτασε να παίζει 1-1 και 1-2 και με πολλή δουλειά στα περισσότερα γραφεία. Να σημειώσω ότι για ΣΞ η μονάδα είναι πολύ καλή. Αλλά όταν στο Ναυτικό υπάρχουν μονάδες με 1-3 και αραλίκι, δεν υπάρχει λόγος να βάλει κάποιος μέσο για να πάει στο Ρουφ.
 
Top