• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Άρση διακοπής της αναβολής

Johnly

New member
Γεια σας παιδιά!Τελείωσα από τις σπουδές μου το καλοκαίρι και διέκοψα την αναβολή μου.Έτσι, είναι να μπω φαντάρος το Νοέμβριο.Αν για χ-ψ λόγους το μετάνιωσα και θέλω να άρω την διακοπή γίνεται;Να ξαναέχω δηλαδή αναβολή μέχρι τότε που δικαιούμουν.Κάπου είχα διαβάσει ότι μπορείς να το κάνεις μέχρι 5 μερες πριν μπεις φαντάρος.Ξέρει κανείς να με ενημερώσει;Ευχαριστώ προκαταβολικά
 

kd305

New member
Σύμφωνα με το ΦΕΚ Φ.429.1/5/150045/2006 - ΦΕΚ 34/Β'/18.1.2006

"Η αίτηση διακοπής αναβολής κατάταξης, που υποβάλλεται από όσους έκαναν χρήση της αναβολής κατάταξης, είναι δυνατό να ανακληθεί εντός μηνός από την ημερομηνία υποβολής της. Η ανάκληση είναι δυνατόν να γίνει και μεταγενέστερα και μέχρι 5 ημέρες πριν την προσδιοριζόμενη ημερομηνία για κατάταξη, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι, ανεξάρτητοι από τη θέληση του αιτούντος και έλαβαν χώρα μεταγενέστερα από την κατάθεση της αίτησης διακοπής της αναβολής. Το δικαίωμα ανάκλησης διακοπής αναβολής ασκείται μία μόνο φορά. "
 

Johnly

New member
Ππφφφ.Αυτός ο ένας μήνας είναι αυστηρα προσδιορισμένος;Θέλω να πω,εγώ έχει ένα μήνα και 15 μέρες που διέκοψα την αναβολή.Θα πρέπει να προβάλλω σοβαρούς λόγους επειδή πέρασαν και 15 μέρες επιπλέον;
 

kd305

New member
εγώ σου έδωσα ότι λέει ο νόμος από εκεί και πέρα πήγαινε μια βόλτα από την στρατολογία και ρώτα ότι απορίες έχεις
 

htre

New member
Το εκανα εγω περσι γτ δεν προλαβα να τελειωσω,με μια βεβαιωση σπουδων και ουτε γατα ουτε ζημια.Ειναι εντελως τυπικο πιστευω,οπως και ολα στον στρατο.Ολοι μου ελεγαν να παω οσο νωριτερα μπορουσα αλλα τελικα πηγα 7 μερες πριν μπω.Τελικα ηταν καλυτερα.Ο λογος?ειναι υποχρεωμενοι να σ απαντησουν γραπτα αν δεχονται το αιτημα σ και μετα να στειλουν νεο φυλλο καταταξης.Πραγμα που αποκλειεται να προλαβουν σε μια βδομαδα και σιγουρα δεν μπαινεις τοτε.πιστευω και με μια απλη υπευθυνη δηλωση που θα γραψεις μια δικαιολογια,θα την παρεις πισω.Εμενα μου απαντησαν 1 μηνα μετα!Οταν πηρα τηλ μια μερα πριν την μερα καταταξης μ να μαθω τι εγινε.ο υπαλληλοσ που το σηκωσε μου ειπε " ε την πηρες πισω στο λεω εγω' και μου εξηγησε την ιστορια με την γραπτη απαντηση.Προφανως και δεν ειχαν ασχοληθει με το αιτημα μ ακομη.
 

billy_gr

New member
Καλησπέρα, θα ήθελα την προσωπική σας συμβουλή σε κάτι εξαιρετικά επείγον:
Αύριο λήγει η προθεσμία για διακοπή της αναβολής για κατάταξη με την Εσσο Νοεμβρίου. Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχω ζητήσει την διακοπή της αναβολής είναι γιατί περιμένω να μάθω αν θα με δεχτούν σε ένα ολιγόμηνο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό. Την απάντηση δυστυχώς θα τη λάβω εντός της επόμενης βδομάδας. Τι είναι προτιμότερο κατά την άποψή σας:

1) Να πάω αύριο και να διακόψω την αναβολή, ώστε ακόμα και αν δεν με δεχτούν στο πρόγραμμα να έχω τη δυνατότητα να μπω το Νοέμβριο στρατό. Επίσης, αν κατ'ευχήν με πάρουν στο πρόγραμμα, πράγμα που θα το ξέρω αρκετά σύντομα, να μπορώ να ζητήσω ανάκληση της διακοπής μέσα στο Σεπτέμβριο, εντός ενός μηνός δηλαδή, όπως λέει και το ΠΔ. (αλήθεια, με την ανάκληση της διακοπής επανέρχεται σε ισχύ η αρχική σου αναβολή, που σε εμένα είναι σχεδόν 1,5 χρόνος ακόμα, ή απλώς χορηγείται μια μικρή, ας πούμε 6μηνη; και είναι βέβαιο ότι θα δεχτούν στο στρατολογικό γραφείο την αίτηση ανάκλησης, ή έχουν διακριτική ευχέρεια, ακόμα κι αν την καταθέσω εντός σεπτεμβρίου; φοβάμαι μηπως δεν τη δεχτούν γιατί δεν σπουδάζω πλέον, δεν έχω να τους παρουσιάσω βεβαίωση σπουδών, απλώς θέλω να κάνω μια πρακτική άσκηση)

2) Να μην διακόψω την αναβολή αύριο, να αφήσω να περάσει δηλαδή η προθεσμία για λίγες μέρες μέχρι να πάρω απάντηση από το εξωτερικό, και αν τελικά πάρω αρνητική απάντηση, να πάω λίγο εκπρόθεσμα στη στρατολογία και να ζητήσω διακοπή της αναβολής με αίτημα να μπω το Νοέμβριο; Είναι πολύ σημαντικό να προλάβω την εσσο Νοεμβρίου σε αυτή την περίπτωση, και να μην μπω Ιανουάριο.

Ποια είναι η πιο ασφαλής και βέβαιη οδός, η 1 ή η 2;

Ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας...!
 
Top