• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Σώμα Έρευνας Πληροφορικής

Corto Malteze

New member
Χαιρετώ όλους (μια από τις λίγες φορές που μάλλον δεν μπορώ να πω και όλες)! Κάποιες ερωτήσεις από έναν εντελώς - παντελώς ψάρακλα, με απεγνωσμένη αναζήτηση απαντήσεων!

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, και έχω πάρει επιπλέον αναβολή λόγω μεταπτυχιακού, το οποίο έχω τελειώσει. Αν και είχα αναβολή μέχρι το τέλος του 2007, τον τελευταίο χρόνο δουλεύω και σκέφτομαι να κόψω την αναβολή τώρα για να μπω Απρίλη.

Ερωτήσεις:
1. Τι ακριβώς είναι το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής (ΣΕΠ); Υπάρχει μόνο στο στρατό ξηράς; Αρκεί το πτυχίο μου για να μπω εκεί ή θέλει μέσο; Και αν τελικά μπω, είναι καλύτερα/χειρότερα; Ένας φίλος μου αν και του ήρθε χαρτί για ΣΕΠ, παρουσιάστηκε στη Κόρινθο και μετά για εκπαύδευση δεν συνέχισε στο ΣΕΠ(!) αφού μου λέει ήθελε μέσο.

2. Το αν θα πάω Αεροπορία, Πεζικό ή Ναυτικό έχει ήδη καθοριστεί ή μπορώ να το αλλάξω τώρα; Εϊχα πάρει αναβολή για σπουδές κατευθείαν πριν μου έρθει χαρτί (ήμουν 17.5 όταν ειδοποίησα το στρατό για αναβολή)

3. Η σχολή μου είναι Πολυτεχνική όμως μου είπαν οτι κανονικά δεν κατατασσόμαστε στο Μηχανικό στο Ναύπλιο όπως οι άλλοι Μηχανικοί. Ισχύει αυτό;

Ευχαριστώ πολύ και ζητάω βοήθεια χριστιανοί και μη γιατί δεν βγάζω άκρη...

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!
 

stefstratos

New member
filaraki exw thn entyposi oti thn psaxneis poli th douleia me to strato kai ksekinas lathos....(kaloproaireta sto lew...)

Twra:

1) o stratos pairnei flevarh, maio kai noemvrio (den ypoarxei katataksi aprilio opws anafereis....)

2) p.x. An eixes diakopsei mexri 31 genarh 2007 thn anavolh sou ,tote tha isoun ypoxrewmenos na katatakteis arxes maiou 2007...

3) Sto strato apo oti akouw kai go,paizoun rolo oi gnoseis sou alla kai pali epeidh milame gia strato.... min thewreis tpt sigouro!

4) Kalytera visma para metaptyxiaka kai master.... <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->

5) Oti thes peri aporiwn kalo einai na pas esy o idios sto stratologiko grafeio............ pixtous stis erwtiseis .... den yparxei provlima

6) To se ti swma tha eisai kathorizete teleutaia stigmi (eite vismatikws , eite an pas normal kai apofasisei to YEΘA για thn afentia sou....kai se riksei opou goustarei........)

Elpizo na se katatopisa kapws....

Kai pali sou tonizo.....NTOU sto stratologiko grafeio gia na sai ok !!
 

Corto Malteze

New member
stefstratos, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Όντως έχω γράψει λάθος, εννούσα οτι θα κόψω την αναβολή μέχρι τέλος Απρίλη για να μπω Αύγουστο.

Δεν καταλαβαίνω ούτε γιατί λες οτι το ψάχνω πολύ, ούτε που ακριβώς θα αντιμετωπίσω πρόβλημα αν το ψάχνω πολύ. Και το γεγονός και μόνο οτι τιο ψάχνω οφείλεται στο οτι ο στρατός σαν καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας είναι ένα bordel που θα έλεγαν και οι φίλοι μας οι Γάλλοι, στο οποίο δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση για τίποτα, όπου όλα παίζονται και όπου απόφοιτοι ΙΕΚ Καρπάθου καταλήγουν να διατάζουν διδάκτορες του Berkeley.

Και για να σου δείξω πόσο πολύ το ψάχνω για καιρό τώρα φλερτάρω με την ιδέα να μην καταταγώ χάνοντας ένα χρόνο από τη ζωή μου αλλά να φύγω έξω όπως κάνουν τόσα και τόσο κολαιγιόπαιδα, γιοί υπουργών και λοιπά άξια τέκνα που έρχονται μετά στην Ελλάδα και κάνουν glamour συνεντεύξεις στα κανάλια και πίνουν τα Mohitos τους στη Μύκονο. Κατάλαβες γιατί το ψάχνω τόσο;
 

stefstratos

New member
Καταλαβαίνω τα τσιτωματά σου...έτσι σκέφτονται αρκετά παιδιά...

Εγώ αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι στο στρατό είναι όλα τα παιδιά ίδια...

Μη πας στρατό με τη λογική ........ "α, εγώ μορφωμένο παιδί ... δεν με ακουμπάει κανείς κ.λ.π. και ένα γραφειο μου ανήκει κ.λ.π."

όλοι στο στρατό είναι ίσοι και για μένα έτσι πρέπει να ναι......και απόφοιτοι λυκείου θα κάνουν σκοπέτο και παιδιά με μάστερ θα κάνουν....

Δν αλλάζει κάτι σημαντικά ....

Απλά ενδεχομένως ίσως (που δεν είναι και βάσιμο) οι σπουδές σου με τα ανάλογα βυσματα μπορεί να καθορίσουν την ειδικότητά σου....

Ο στρατός για όσους παρουσιάζονται για πρώτη φορά είναι κάτι "απόλυτα" άγνωστο.... και για κάτι το άγνωστο δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να λέμε και πολλά!

Με εκτίμηση!!
 

stefstratos

New member
Επίσης :
1) δεν είπα ότι σώνει και ντε θα έχεις κάποιο πρόβλημα...

2) δεν μπορείς να λες ότι ο στρατός είναι "μπορντ"... και ξέρεις για ποιο λόγο;; Γιατί απλά δεν έχεις πάει ακόμα!!

3) Την κοινωνία άνετα και σωστά μπορείς να την πεις μπορντ... γιατί την έχεις βιώσει κάποια χρόνια όπως και γω...

4) ίσως μέσα στο στρατό συναναστραφείς με άτομα πολύ πιο οκαy από άτομα που έχεις γνωρίσει μέχρι ώρας στη ζωή σου....και ίσως τα παιδιά αυτά να μην έχουν κανένα master...

Πήγαινε πρώτα, βίωσε αυτό το "μπορντ".. και μετά αποκάλεσέ το έτσι....

Είναι σα να βλέπεις κάποια πολύ άσχημη γυναίκα από μακριά... και να την κρίνεις χωρίς να την γνωρίζεις μόνο και μόνο απ'την εμφάνισή της...

Κι όμως αν την γνωρίσεις....... ίσως να ήθελες να κάνεις πολύ παρέα μαζί της....

Πάρτο χαλαρά!!
Καλή θητεία όποτε κι αν πας .....
 

Corto Malteze

New member
Φίle stefstratos συμφωνώ πολύ με όσα λες και καταρχάς δεν θεωρώ πρώτον οτι έχω κάνει σπουδές βαρβάτες και είμαι μάγκας και δεν το είπα με αυτή την έννοια (μακριά από μένα), απλώς ανέφερα τη περίπτωσή μου για να πάρω και αντίστοιχες απαντήσεις. Στην πραγματικότητα υπάρχουν παιδιά με σπουδές πολύ πιο βαρβάτες που καταλήγουν πολύ άσχημα στο στρατό.

Όταν είπα τον στρατό bordel den ενοούσα τα παιδιά μέσα αλλά την οργάνωσή του και τον τρόπο που λειτουργεί. Δεν θεωρώ σοβαρό άλλος να έχει σπουδάσει π.χ. μεταιωρολόγος και αντί να υπηρετεί το στρατό πάνω σε αυτό που έχει σπουδάσει, να πηγαίνει να παίζει τάβλι με έναν φαρμακοποιό και έναν κουρέα ενώ να θέλει μέσο για να δουλέψει στο τρατό σαν μεταιωρολόγος. Μιλάω πάντα για προσφορά πάνω σε αυτό που έχει ειδικευθεί ο καθένας και όχι σε αξία ατόμων. Δεν θεωρώ σοβαρό το γεγονός οτι η κατάταξη και η θητεία δεν είναι αυτοματοποιημένες αλλά καθένας ψάχνει να βρει το βύσμα του να κάνει τη δουλειά του. Ο στρατός θα μπορούσε να είναι οργανωμένος έτσι ώστε να μην είναι χαμένος χρόνος και πούλημα μαγκιάς στους θαλάμους αλλά χρήσιμος - επαγγελματικά - για όλους, με πτυχία ή χωρίς.

Και όσο για την καλοσύνη των παιδιών με master και χωρίς, παντού υπάρχουν καλοί και κακοί. Τα θέμα είναι κάποιος που έχει συνηθίσει να προσφέρει να μη νιώθει 1 χρόνο άχρηστος.
 

cool_alex

New member
Εμένα με κάλεσαν στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής. Στην Κόρινθο παρουσιάζομαι. Κανείς άλλος; Απόψεις; Απ' ό,τι έχω ακούσει δεν είναι σίγουρο ότι όποιος πάει σ'αυτό το σώμα θα συνεχίσει κι εκεί...
 

vatraxos

New member
[quote author="cool_alex"]Εμένα με κάλεσαν στο Σώμα Έρευνας Πληροφορικής. Στην Κόρινθο παρουσιάζομαι. Κανείς άλλος; Απόψεις; Απ' ό,τι έχω ακούσει δεν είναι σίγουρο ότι όποιος πάει σ'αυτό το σώμα θα συνεχίσει κι εκεί...[/quote]

άσχετα από το πώς και αν θα μας κρατήσουν στο ΣΕΠ, ξέρει κανείς τι παίζει για μετά, αν είμαστε τελικά από τους τυχερούς?

Που πάμε για εκπαίδευση (και για πόσο) και ποιες μονάδες της παραμεθωρίου έχουν αυτό το σώμα?
 
Y

yandr

Guest
Εκπαίδευση στο Γουδί (τουλάχιστον έτσι ήταν παλαιότερα), που συνίσταται σε πασιέτζες και Age of Empires (είπαμε παλιότερα <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> ).

Βυσματικό σώμα και συνήθως σε μεγάλους σχηματισμούς, άρα σε πόλεις και όχι χωριά - πινέζες.
 

Bear

New member
[quote author="yandr"]Εκπαίδευση στο Γουδί (τουλάχιστον έτσι ήταν παλαιότερα), που συνίσταται σε πασιέτζες και Age of Empires (είπαμε παλιότερα <!-- s:D -->:D<!-- s:D --> ).

Βυσματικό σώμα και συνήθως σε μεγάλους σχηματισμούς, άρα σε πόλεις και όχι χωριά - πινέζες.[/quote]
lol κανά WoW παίζει;
 

antoniom

New member
ούτε WoW ούτε Ages Of Empires παίζει πια... γενικά οι υπολογιστές είναι τόσο gtp που οι μισοί δεν δουλεύουν.
Δεν πειράζει όμως γιατί εκεί είσαι κάθε μέρα εξοδούχος. Οπότε έχεις όλο το απόγευμα για να κάτσεις στο PC σου !!
 

d_esso_2007

New member
Σήμερα παρέλαβα το Σημείωμα Κατάταξης με ένδειξη Σώμα Έρευνας Πληροφορικής ΥΕΑ. Παρουσιάζομαι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πεζικού στην Κόρινθο.

Από την αρχη δηλώνω ότι ούτε έβαλα ουτε πρόκειται να βάλω βύσμα!

1) Δεν θέλω επ' ουδενί να γίνω δόκιμος. Αρκεί μια δήλωση για να μη με πάρουν??

2) Κάποιος έγραψε σε αλλο forum οτι όσοι καλούνται σε άλλο κέντρο εκπαιδευσης πλην ΚΕΔΒ Χαϊδάρι, θα κοπουν σίγουρα από το Σ.Ε.Π. μετά τη βασική εκπαίδευση, ακόμα και αν έχουν την ένδειξη στο Σημείωμα Κατάταξης τους. Αληθεύει?

3) Αρκούν τα χαρτιά (Πτυχίο Πολυτεχνείου Εσωτερικού, Μεταπτυχιακό ισοδύναμο διδακτορικού στο εξωτερικό, 3 ξένες γλώσσες με χαρτιά + 2 χρόνια σχετική εργασιακή εμπειρία, επίσης με χαρτιά) που θα προσκομίσω κατα την κατάταξη για να με κρατήσουν ή θα με φάνε οι βυσματούχοι?

4) Αν δεν πάω για δόκιμος, σημαίνει οτι θα με πάνε αυτομάτως σε άλλο σώμα??

Στην τελική, αν πάνε μόνο τα βύσματα, γιατί παίζουν με τον πόνο μας στέλνοντας μας Σημείωμα Κατάταξης για Σ.Ε.Π??.....

Κάθε σχετική πληροφορία είναι πολύτιμη!!!!
 

freecamper

New member
geia..
neo melos edw!!
simera ithre xarti gia Lamia Yliko Polemou me endeiksi Ereynas-Pliroforikis..
akouw kai diavazw diafora kai exw berdeutei ligo..
yparxei kaneis allos pou parousiazetai ekei?
 

vatraxos

New member
[quote author="d_esso_2007"]Σήμερα παρέλαβα το Σημείωμα Κατάταξης με ένδειξη Σώμα Έρευνας Πληροφορικής ΥΕΑ. Παρουσιάζομαι στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πεζικού στην Κόρινθο.

Από την αρχη δηλώνω ότι ούτε έβαλα ουτε πρόκειται να βάλω βύσμα!

1) Δεν θέλω επ' ουδενί να γίνω δόκιμος. Αρκεί μια δήλωση για να μη με πάρουν??

2) Κάποιος έγραψε σε αλλο forum οτι όσοι καλούνται σε άλλο κέντρο εκπαιδευσης πλην ΚΕΔΒ Χαϊδάρι, θα κοπουν σίγουρα από το Σ.Ε.Π. μετά τη βασική εκπαίδευση, ακόμα και αν έχουν την ένδειξη στο Σημείωμα Κατάταξης τους. Αληθεύει?

3) Αρκούν τα χαρτιά (Πτυχίο Πολυτεχνείου Εσωτερικού, Μεταπτυχιακό ισοδύναμο διδακτορικού στο εξωτερικό, 3 ξένες γλώσσες με χαρτιά + 2 χρόνια σχετική εργασιακή εμπειρία, επίσης με χαρτιά) που θα προσκομίσω κατα την κατάταξη για να με κρατήσουν ή θα με φάνε οι βυσματούχοι?

4) Αν δεν πάω για δόκιμος, σημαίνει οτι θα με πάνε αυτομάτως σε άλλο σώμα??

Στην τελική, αν πάνε μόνο τα βύσματα, γιατί παίζουν με τον πόνο μας στέλνοντας μας Σημείωμα Κατάταξης για Σ.Ε.Π??.....

Κάθε σχετική πληροφορία είναι πολύτιμη!!!![/quote]
1. Oχι. Θα πρέπει να πας στα αγωνίσματα, στα οποία πίστεψέ με, μπορείς να κοπείς με ιδιαίτερη ευκολία <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->

2. Σουρπράιζ. Όλοι όσοι έχουν ένδειξη ΣΕΠ καλούνται στην Κόρινθο! Άρα ρίξε άκυρο στο άλλο φόρουμ.

3. Το ΣΕΠ είναι ελάχιστα βυσματικό σώμα. Στη σειρά μου, βυσματίας έφαγε πόρτα γιατί δεν είχε μεταπτυχιακό. Δεν τους παίρνει να βάζουν άσχετα άτομα μέσα στα ΓΕΠ.
Τα πτυχία σου αρκούν (λογικά) για να σε πάρουν στο ΕΠ. Φρόντισε να έχεις φωτοτυπίες των πάντων μαζί, όταν θα μπεις μέσα.

4. Το δόκιμος δεν έχει να κάνει με το σώμα. Αν κοπείς από το ΣΕΠ, κατά 99% σε πάνε διαβιβαστή. Επίσης να σου τονίσω ότι παίζει κ ο συνδυασμός δόκιμος - ΣΕΠ. Που δεν είναι κακό, αν δε σε χαλάνε οι 5 μήνες παραπάνω.
 

vatraxos

New member
[quote author="freecamper"]geia..
neo melos edw!!
simera ithre xarti gia Lamia Yliko Polemou me endeiksi Ereynas-Pliroforikis..
akouw kai diavazw diafora kai exw berdeutei ligo..
yparxei kaneis allos pou parousiazetai ekei?[/quote]

είσαι σίγουρος?

Σώμα υλικού πολέμου είναι ένα πράγμα, σώμα έρευνας πληροφορικής είναι άλλο!
 

freecamper

New member
apo oti ematha, to swma ereunas pliroforikis den yparxei ws kentro, ypirxe palia sto xaidari, alla me auti tin endeiksi stelnoun atoma se kalamata (stous diavivastes), sparti, lamia isws kai allou.
auto thelw na mathw.. an yparxei kaneis pou na tou irthe to xarti opws kai se mena.
 

antoniom

New member
Αφού στείλω τα χαιρετίσματά μου στον vatraxo,

θα ήθελα μόνο να προσθέσω 2 πράγματα:

1) Στη συνέντευξη να τονίσεις ότι ξέρεις Oracle κ Java

2) Οι τίτλοι σπουδών καλό θα είναι να είναι τελειωμένοι, να κρατάς δλδ το πτυχίο στα χέρια σου, να μη χρωστάς μαθήματα είναι ένα πλεονέκτημα
 

freecamper

New member
giati paizei rolo an ksereis oracle kai Java? dld sql kai php an ksereis de metraei? yparxei kai synenteuksi? ti rwtane?
yparxei ptyxio kai metaptyxiako teleiwmeno. paizei rolo an yparxei proypiresia?
 

antoniom

New member
Η συνέντευξη είναι γραπτού τύπου και όταν πας να δώσεις τα χαρτιά σου απλά σε ρωτάει αν ξέρεις Java και Oracle..

Αν είσαι Αθηναίος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η μετάθεσή σου να είναι στο ΚΕΠΥΕΣ όπου γίνεται software development και τα παραπάνω είναι τα εργαλεία που δουλεύουν!

Όσο για το άλλο που ρώτησες, τους Έρευνας Πληροφορικής τους έστελναν παλιά Λαμία. τώρα απ' όσο γνωρίζω δεν στέλνουν κανέναν εκεί, ρώτα το στρατολογικό σου γραφείο!
 

freecamper

New member
paidia xilia sygnwmi gia tis asynartisies mou pou itan apo tin pliroforisi tis stratologias.. sto tilefwno mou eipane lamia yliko polemou - ereuna pliroforikis. sto xarti grafei korintho ereuna pliroforikis...
opote allazoune ta dedomena.
kai pali eyxaristw se osous apantisane..
 
Top