• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

Σχετικα με τις αδειες

mn8

New member
Ειχα μια διαφωνια με 2 φιλαρακια μου και ηθελα να ρωτησω και εδω μεσα, ολο και κατι θα ξερετε:

Ενας 12μηνιτης ποσες μερες ειδικη αδεια δικαιουται ρε παιδια; 18 δεν ειναι;

Στην ειδικη αδεια περιλαμβανονται οι αναρρωτικες;

Δηλαδη αν παρει καποιος 10 μερες αναρρωτικη, αυτο παει να πει οτι του μενουν 8 μερες για φοιτητικη ή αγροτικη;

Ή μηπως η αναρρωτικη ειναι ξεχωριστη απο την ειδικη; Σε αυτην την περιπτωση ποσες μερες αναρρωτικη δικαιουται κανεις;


Στους 9μηνιτες αντιστοιχα, πως πανε οι αδειες;
 

George84

New member
[quote author="mn8"]Ειχα μια διαφωνια με 2 φιλαρακια μου και ηθελα να ρωτησω και εδω μεσα, ολο και κατι θα ξερετε:

Ενας 12μηνιτης ποσες μερες ειδικη αδεια δικαιουται ρε παιδια; 18 δεν ειναι;

Στην ειδικη αδεια περιλαμβανονται οι αναρρωτικες;

Δηλαδη αν παρει καποιος 10 μερες αναρρωτικη, αυτο παει να πει οτι του μενουν 8 μερες για φοιτητικη ή αγροτικη;

Ή μηπως η αναρρωτικη ειναι ξεχωριστη απο την ειδικη; Σε αυτην την περιπτωση ποσες μερες αναρρωτικη δικαιουται κανεις;


Στους 9μηνιτες αντιστοιχα, πως πανε οι αδειες;[/quote]
Οι 12μηνίτες έχουν 18 μέρες Κανονική Άδεια και 18 μέρες ειδική άδεια (3 μέρες για κάθε 2μηνο θητείας).
Στις ειδικές άδειες περιλαμβάνονται Αναρρωτικές, Φοιτιτικές, Αγροτικές. Αν πάρεις 10 μέρες αναρρωτική σου μένουν άλλες 8 ειδικές άδειες, τις οποίες μπορείς να πάρεις σαν αναρρωτική, φοιτητική ή αγροτική. Αν πάρεις 10 μέρες φοιτητική άδεια και για κάποιο λόγο πάρεις μετά 15 μέρες αναρρωτική, οι 7 επιπλέον μέρες ειδικής άδειας αφαιρούνται από τις κανονικές σου, κι αν δεν έχεις κανονικές άδειες, τις υπηρετείς.
Εκτός απ' αυτές τις άδειες δικαιούσαι επιπλέον και ΕΤΑΠ (Ειδική Τιμητική Άδεια Παραμεθωρίου), που είναι 2 μέρες ΕΤΑΠ, για κάθε μήνα θητείας σε μονάδα παραμεθωρίου.
Οι 9μηνοι αντίστοιχα δικαιούνται 12 Κανονικές και 12 Ειδικές άδειες.
 

mn8

New member
Ωπα, ωπα...

Μου κανετε την καρδια περιβολι ρε παιδια!

Εγω αφενος υπολογιζα οτι ως 9μηνιτης εχω 14 μερες κανονικη αδεια [μιας και το υπολογισα με απλη αναλογια] και τωρα μου λετε 12...;;; Μαλιστα καποιοι παλαιοτεροι μου ελεγαν οτι ειναι και 15!!! Αντιστοιχα, υπολογιζα 14-15 μερες ειδικης αδειας!

Οσο για τα υπολοιπα, ευχαριστω για την διευκρινηση.
 

George84

New member
[quote author="mn8"]Ωπα, ωπα...

Μου κανετε την καρδια περιβολι ρε παιδια!

Εγω αφενος υπολογιζα οτι ως 9μηνιτης εχω 14 μερες κανονικη αδεια [μιας και το υπολογισα με απλη αναλογια] και τωρα μου λετε 12...;;; Μαλιστα καποιοι παλαιοτεροι μου ελεγαν οτι ειναι και 15!!! Αντιστοιχα, υπολογιζα 14-15 μερες ειδικης αδειας!

Οσο για τα υπολοιπα, ευχαριστω για την διευκρινηση.[/quote]
3 μέρες για κάθε 2μηνο θητείας είναι.
Οι 9μηνίτες κάνουν 4 δίμηνα, άρα 4x3=12 μέρες άδεια.

Αν ήταν 14 μέρες, θα ήταν λίγο αδικία:
14 Κανονικές+14 Ειδικές+14 ΕΤΑΠ (7 μήνες παραμεθώριο)=42 μέρες άδεια για τους 9μηνίτες (4.7 μέρες/μήνα).
18 Κανονικές+18 Ειδικές+10 ΕΤΑΠ (5 μήνες παραμεθώριο)=46 μέρες άδεια για τους 12μηνίτες (3.8 μέρες/μήνα).

Έτσι όπως έιναι τώρα οι 9μηνίτες έχουν 38 μέρες άδεια, δηλαδή 4.2 μέρες/μήνα. Πάλι είστε καλύτερα δηλαδή.
 

mn8

New member
Ε...ετσι οπως το θετεις, ειναι αρκετα αποστομωτικο μπορω να πω <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->
 
A

admin

Guest
Σύμφωνα με το νόμο:

"Χορηγείται κανονική άδεια διάρκειας τριών (3) ημερών για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν, χωρίς να υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες συνολικά. Ως πλήρες δίμηνο θεωρείται και ο πλήρης μήνας που τυχόν απομένει μετά την αφαίρεση των διμήνων από το σύνολο της καθοριζομένης προς απόλυση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας."

Με απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι όσοι υπηρετούν 12μηνο δικαιούνται 18 μέρες αδείας και οι 9μηνίτες δικαιούνται 14 μέρες αδείας. Αντιστοίχως το ίδιο ισχύει και για ειδικές-αναρρωτικές άδειες.
 

zwgrafiwtis123

New member
Πρώτη φορά γράφω στο forum οπότε χαιρετώ σας!!! <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
Μπάινω τον αύγουστο συγκεκριμένα στις 20 Αυλώνα όπως μας είπε ένας φίλος μας αξιωματικός που ρώτησε την στρατολογία. Το ζήτημα είναι ότι κόπηκα σε ένα μάθημα στο πανεπιστήμιο το οποίο πρέπει να δώσω 21 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν φοιτητιτκή άδεια (έστω και 24ωρη για να το δώσω) ή 8α μου πουν είναι πολύ νωρίς είσαι ακόμα στην εκπαίδευση. Σημειώτεον ότι άμα γίνει αυτό "καταστράφηκα" καθώς είναι το τελευταίο μάθημα μου και άμα δν το δώσω τον Σεπτέμβρη μετά καλό Ιούνιο 2010 <!-- s:( --:mad:<!-- s:( -->
 

thagkol

New member
Εφόσον θα έχεις ορκιστεί, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα σου τη δώσουν την άδεια, γιατί γενικότερα στα κέντρα έχει πολύ κόσμο και είναι χαλαρότεροι σε τέτοια θέματα.

Σχετικά με τις άδειες που είπατε πριν, οι 9μηνίτες δικαιούνται 15 μέρες κανονική άδεια (4 πλήρη δίμηνα και ένα μισό που λογίζεται ως πλήρες για την άδεια) και 12 μέρες ειδική άδεια. Τώρα που το 9μηνο θα γίνει 8μηνο, οι 15 μέρες κανονική άδεια θα μειωθούν στις 12.
 

George84

New member
[quote author="zwgrafiwtis123"]Πρώτη φορά γράφω στο forum οπότε χαιρετώ σας!!! <!-- s:D -->:D<!-- s:D -->
Μπάινω τον αύγουστο συγκεκριμένα στις 20 Αυλώνα όπως μας είπε ένας φίλος μας αξιωματικός που ρώτησε την στρατολογία. Το ζήτημα είναι ότι κόπηκα σε ένα μάθημα στο πανεπιστήμιο το οποίο πρέπει να δώσω 21 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν φοιτητιτκή άδεια (έστω και 24ωρη για να το δώσω) ή 8α μου πουν είναι πολύ νωρίς είσαι ακόμα στην εκπαίδευση. Σημειώτεον ότι άμα γίνει αυτό "καταστράφηκα" καθώς είναι το τελευταίο μάθημα μου και άμα δν το δώσω τον Σεπτέμβρη μετά καλό Ιούνιο 2010 <!-- s:( --:mad:<!-- s:( -->[/quote]
Λογικά θα σου δώσουν άδεια, αφού θα είσαι μεν σε εκπαίδευση, αλλά μετά την ορκομωσία. Φίλος μου ανθυπολοχαγός, που ήταν Αυλώνα πριν 2 χρόνια, μου είπε ότι δίνανε κανονικά άδειες μετά την ορκομωσία για τέτοιους λόγους.

Αλλά και άδεια να μην πάρεις, ή να μην το περασεις δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Όταν είσαι επι πτυχίω μπορείς να δίνεις σε κάθε εξεταστική. Μαθήματα δηλαδή εαρινού εξαμήνου μπορείς να τα δώσεις και Ιανουάριο.
 

zwgrafiwtis123

New member
[quote author="George84"]

Αλλά και άδεια να μην πάρεις, ή να μην το περασεις δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Όταν είσαι επι πτυχίω μπορείς να δίνεις σε κάθε εξεταστική. Μαθήματα δηλαδή εαρινού εξαμήνου μπορείς να τα δώσεις και Ιανουάριο.[/quote]

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς στο Πα.Πει. που είμαι εγώ αυτό για τον Ιανουάριο δεν ισχύει και παίζει να είμασστε και το μοναδικό πανεπιστήμιο που δεν ισχύει <!-- s:evil: -->:evil:<!-- s:evil: -->
 

visitor86

New member
Παιδιά γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω ποια ακριβώς δικαιολογητικά χρειάζονται για αγροτική άδεια και μέχρι ποιου βαθμού συγγένειας γίνεται; Ευχαριστώ
 

trambakoulas

New member
Μιας και ειδα τα προηγουμενα να κανω μια απαραιτητη διορθωση. Σε οσους υπηρετουν 9μηνη θητεια, σε οτι αφορα τις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΕΣ, ο τελευταιος μηνας θεωρειται ΔΙΜΗΝΟ (πληρες διμηνο δηλ) σε οτι αφορα τον υπολογισμο των κανονικων ημερων αδειας. Συνεπως δεν εχουν 3*4=12 Κ.Α. αλλα 3*5=15 Κ.Α.΄. Σε οτι αφορα τις ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, σε πολλες μοναδες (κατα παραβαση της νομοθεσιας θεωρω) ο τελευταιος μηνας δεν θεωρειται πληρης, και υπολογιζεται, οπως εχει προαναφερθει, δηλ οτι η ειδικη αδεια ειναι 12 ημερες. Τα περι αδειων καταγραφονται αναλυτικα στο ΦΕΚ με αριθμο φυλλου 1813/22 Δεκ 2005.

Σε οτι αφορα τις αγροτικες :
Η αγροτική άδεια χορηγείται στους κατ’ επάγγελμα αγρότες, στους έχοντες αγροτικές ασχολίες και σ’όσους είναι μέλη οικογένειας που τουλάχιστον ένας συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης.

Συνεπως απαιτειται να προσκομισεις ενα αποδεικτικο που να πιστοποιει τα παραπανω. ΠΡΟΣΟΧΗ : Ενω την κανονικη αδεια ειναι υποχρεωμενοι να σου την χορηγησουν, την αγροτικη και την καθε ειδους ειδικη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ. Βρισκεται αποκλειστικα στην κριση του καθε διοικητη. Επιπλεον :

Όσοι λαμβάνουν αγροτική άδεια, μετά την επιστροφή τους απ’ αυτή, οφείλουν να προσκομίσουν στη Μονάδα τους βεβαίωση του προέδρου της Κοινότητας ήτου Δημάρχου ή του οργάνου που διοικεί τον αγροτικό συνεταιρισμό ή άλλης αρμόδιας υπηρεσίας που έχει έδρα στον τόπο διαμονής αυτών που έλαβαν την άδεια, από την οποία να προκύπτει ότι αυτοί είναι κατ’επάγγελμα αγρότες ή ότι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες ή ότι είναι μέλη οικογένειας που τουλάχιστον ένας συγγενής εξ αίματος ή εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού είναι κατ’ επάγγελμα αγρότης και ότι κατά την διάρκεια της άδειας πραγματοποίησαν ή συμμετείχαν σε αγροτικές εργασίες.
 

30tr6

New member
[quote author="admin"]Σύμφωνα με το νόμο:

"Χορηγείται κανονική άδεια διάρκειας τριών (3) ημερών για κάθε πλήρες δίμηνο πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας που οι υπηρετούντες οφείλουν να υπηρετήσουν, χωρίς να υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες συνολικά. Ως πλήρες δίμηνο θεωρείται και ο πλήρης μήνας που τυχόν απομένει μετά την αφαίρεση των διμήνων από το σύνολο της καθοριζομένης προς απόλυση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας."[/quote]

[quote author="trambakoulas"]Σε οσους υπηρετουν 9μηνη θητεια, σε οτι αφορα τις ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΔΕΙΕΣ, ο τελευταιος μηνας θεωρειται ΔΙΜΗΝΟ (πληρες διμηνο δηλ) σε οτι αφορα τον υπολογισμο των κανονικων ημερων αδειας. Συνεπως δεν εχουν 3*4=12 Κ.Α. αλλα 3*5=15 Κ.Α.΄.[/quote]

...δηλαδη εγω που υπηρετω 11 μηνες δικαιουμαι 3*6=18 μερες ΚΑ....σωστα; <!-- s:?: -->:?:<!-- s:?: --> <!-- sPDT_Armataz_01_04 -->PDT_Armataz_01_04<!-- sPDT_Armataz_01_04 -->
 

hackertom

New member
παιδιά ξέρετε τι παίζει και με τους δόκιμους...?? Με 17 μήνες σύνολο...??
 
Top