• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

SOS Ερώτηση για Στρατιωτική Ταυτότητα

leledonis

New member
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα,

πρόσφατα απολύθηκα κανονικότατα. Έχω στα ΄χερια μου πολιτική ταυτότητα δηλαδή το απολυόχαρτο, βεβαιώσεις και όλα τα συναφή. Την ημέρα της απόλυσης τους έδωσα την στρατιωτική ταυτότητα. Με πήραν όμως από τη μονάδα μου λίγες μέρες πριν και μου λένε ότι δεν την παρέδωσα (!) και να ψάξω να τη βρω και να τη φέρω.. Τους εξήγησα πως την τελευταία μέρα την έδωσα αλλά για 100% σιγουριά θα ψάξω και στα πράγματα μου ΜΗΠΩΣ και έγινε ένα τραγικό λάθος. Για να μην τα πολυλογώ ξαναμιλήσαμε προχτές και τους εξήγησα ότι την παρέδωσα και μου είπαν πως αυτοί θα δηλώσουν ότι δεν παρέδωσα στρατιωτική ταυτότητα όταν απολύθηκα.. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση? Δεν θέλω να μπλέξω με τις βλακείες τους και κυρίως δεν θέλω να τους ξαναδώ μπροστά μου.. Τι είναι αυτά που λένε? Μπορείς να απολυθείς χωρείς να παραδόσεις ταυτότητα...?

Σας παρακαλώ ας με βοηθήσει κάποιος..
 

p_h

New member
όχι δεν μπορείς να απολύθεις χωρίς να την παραδώσεις, και εν πάσει περιπτώσει η ευθύνη ειναι αυτού που σου έδωσε το απολυοχαρτο, αν δεν το ανεφερε εκεινη την στιγμή σημαίνει ότι η απολύση έγινε κανονικά.
Και τι πάει να πει θα δηλώσουν ότι δεν την παρέδωσες; σε ποιον θα το δηλώσουν; μαλακίες...
 

leledonis

New member
Μακάρι να ήξερα τι εννοούνε.. Αυτό που φαντάζομαι είναι ότι τις στέλνουν κάπου και όταν δεν φτάσει η δικιά μου θα πουν ότι εγώ δεν την έδωσα (έτσι θα με κάνουν να τρέχω)..

Τα χαρτιά που μου έδωσαν όταν απολύθηκα είναι τα εξής:

1. Βεβαίωση ότι ο Στρατιώτης <τάδε> εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του μπλα μπλα... (απολυόχαρτο)
2. Ειδικό φύλλο πορείας.

Διάβασα κάπου ότι υπάρχει και βεβαίωση παράδοσης στρατιωτικής ταυτότητας? Δεν δώσαν όμως στην σειρά μου κάτι τέτοιο...
 

p_h

New member
ούτε εγώ πήρα τέτοια βεβαίωση, anyway, αν σου έδωσαν κανονικά το απολυοχαρτο και δεν σου υπήρχε τότε προβλημα, τωρα δεν μπορουν να σε κατηγορήσουν για τίποτα.
 

leledonis

New member
Είχα ξανά επικοινωνία μαζί τους και μου είπαν να περάσω από εκεί για να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση ότι την έχασα με σημερινή (?) ημερομηνία. Θα έχω πρόβλημα αν το κάνω αυτό? Δεν θέλω να μπλέξω περαιτέρω (γιατί πρώτον δεν την έχασα και δεύτερον από που και ως που να βάλω σημερινή ημερομηνία?) αλλά από την άλλη κουράστηκα που με παίρνουν τηλέφωνο κάθε μέρα και με ρωτάνε "τη βρήκες?". Θα έχω πρόβλημα αν το κάνω?
 

leledonis

New member
Διάβασα σε κάποια άλλα θέματα λέγανε σε άλλους που την χάσανε να δηλώσουν κλοπή και όχι απώλεια (δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί).

Το ρώτησα ξανά τελικά και μου είπαν να πάω στην αστυνομία να το δηλώσω με ημερομηνία πριν την απόλυση.

Κοίτα σε τι ιστορίες με μπλέκουν...
 

p_h

New member
ναι, ειναι καλύτερα να δηλώσεις κλοπή αντι για απώλεια όσο υπηρετείς, γιατι παίζει φυλάκιση αν την χάσεις, αλλά εσύ έχεις απολύθεί δεν σε αφορά.
 

theod1986

New member
Εγώ είμαι της άποψης να τους γράψεις όλους στα παλιά σου τα παπούτσια!!!
Αφ' ης στιγμής παρέλαβες την αστυνομική σου ταυτότητα, το παραμύθι τελείωσε και έζησαν αυτοί καλά και μείς καλύτερα!!!
 

kd305

New member
όταν απολύεσαι μαζεύεις υπογραφές από γραφεία-κψμ κοκ οπότε αφού βάλανε τζίφρες όλοι και σου δώσανε το λελεδόχαρτο άστους να τραγουδάνε....και αν σε ξανά πάρουν τηλέφωνο γίνε και λίγο νευρικός..δεν έχει να φοβηθείς κάτι..
 
A

admin

Guest
Από τη στιγμή που είσαι βέβαιος ότι την παρέδωσες, καμία ευθύνη δεν έχεις, αντιθέτως αυτοί προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη πάνω σου, αν κάνεις οποιαδήποτε υπεύθυνη δήλωση είναι σα να παραδέχεσαι ότι δεν παρέδωσες την ταυτότητα και με ευθύνη σου την έχασες, οπότε άντε να αποδείξεις μετά ότι δεν είσαι ελέφαντας...! Η ευθύνη είναι αποκλειστικά και μόνο δική τους, διότι έπρεπε οπωσδήποτε να ελέγξουν ότι παρέδωσες την ταυτότητα σου πριν σου παραδώσουν το απολυτήριο, οπότε έτσι κι αλλιώς είτε την έχασαν αυτοί την ταυτότητα, είτε έτσι κι αλλιώς φταίνε που δε στη ζήτησαν..!!
 

leledonis

New member
Ευχαριστώ τους πάντες για τισ απαντήσεις τουςκαι το ενδιαφέρον που έδειξαν για το θέμα που έχω. Αρκετά από αυτά τα έχω σκεφτεί όμως
Πρώτον αν δεν πάω στην αστυνομία να δηλώσω απώλεια υπάρχει κάποιος (δεν ξέρω πως να το εκφράσω) "νομικός" τρόπος που να με καλύπτει? Γιατί θεωρητικά ο λόγος των αξιωματικών που την έχασαν είναι μεγαλύτερος από του "κ*λοφάνταρου".
Δεύτερο αν πάω στην αστυνομία και δηλώσω απώλεια τι γίνεται μετά?

Σε κάθε περίπτωση από τις παραπάνω μπορούν να με μπλέξουν κάπως και να το τραβίξουν κάπως με δικαστήρια / ΕΔΕ / στρατονομίες?
 

panmag

New member
Όπως σου είπε και ο kd την μέρα που απολύθηκες μάζεψες ένα μάτσο υπογραφές. Μια από αυτές ήταν και ότι παρέλαβαν την ταυτότητά σου (όπως και ότι πληρώθηκες, ότι παρέδωσες το λουκάνικο κλπ κλπ κλπ). Εσύ είσαι πλήρως καλυμμένος.

Προσωπική συμβουλή, μην τυχόν και δηλώσεις κλοπή ή απώλεια, σε καμία περίπτωση. Αρχικά εκτείθεσαι εσύ χωρίς να φταίς (σκέψου, ότι μέσα στον όλο παραλογισμό, ακόμα και για κλοπή -αν είσαι φαντάρος- τρώς καμπάνα). Επιπλέον, να μάθουν να κάνουν καλά την δουλειά τους. Αν τυχόν σε ξαναπάρουν τηλέφωνο, πάτα γκάζια.
 

kd305

New member
Εμείς δείξαμε ενδιαφέρον για το θέμα σου και όλοι σου λέμε το ίδιο πράγμα,αλλά εσύ απ'ότι φαίνεται θες να τα φας τα μούτρα σου,αν τυχόν μπεις σε διαδικασία να κάνεις δήλωση για κλοπή η απώλεια,θα σημαίνει ότι έχεις χεσμένη την φωλιά σου και μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις...

αν έχεις τάσεις μαζοχισμού βρες με κάτι άλλο να ασχοληθείς


Υ.Γ σε κράζω μπας και ξυπνήσεις
 

p_h

New member
άλλο φίλε κωλοφάνταρο και άλλο πολίτης, πάει απολύθηκες, ξεψάρωνε σιγά σιγά...
 

anakinskywalker

New member
Ελπίζω να άκουσες τί σου λένε οι συμφορουμίτες και να μην έχεις κάνει καμιά βλακεία και τρέχεις. Το πρόβλημα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ της μονάδας σου και όχι δικό σου για να κάνεις υπεύθυνη δήλωση. Πλέον είσαι πολίτης. Αν κάνεις υπεύθυνη δήλωση, την ευθύνη θα την πάρεις εσύ και άλλο που δεν θέλουν να σου φορτώσουν τα δικά τους λάθη. Και συγγνώμη, αν δεν ακούς κανέναν μας και το κάνεις, τότε τα θέλει ο κ*λος σου...
 
Top