• Όπως ενδεχομένως παρατηρήσατε, όσοι είστε παλαιότεροι χρήστες, έγιναν κάποιες αλλαγές στο site. Οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, οπότε τυχόν προβλήματα ή αβλεψίες θα λυθούν σύντομα.

ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Amon777

New member
Εγω ειμαι της αποψης...οποιος μπορει...ουτε λεπτο στο στρατο...
να μη πατησει κανεις το ποδι του ποτε..!! <!-- s:twisted: -->:twisted:<!-- s:twisted: --> ουστ!
 

commando

New member
Μπραβο ρε μεγαλε...Ειπες τωρα τα πραγματα με το ονομα τους...
Αν ειχαν ολοι την δικη σου λογικη....
 

silver

New member
[quote author="Amon777"]Εγω ειμαι της αποψης...οποιος μπορει...ουτε λεπτο στο στρατο...
να μη πατησει κανεις το ποδι του ποτε..!! <!-- s:twisted: -->:twisted:<!-- s:twisted: --> ουστ![/quote]
και εγω αυτην τη αποψη εχω.
αν μπορει κανεις να αποφυγει το στρατο,
χωρις να υπαρχουν συνεπειες για μετα,
ας το κανει.

αλλα για να λεμε και του στραβου το δικαιο,
ειναι μια αξεχαστη εμπειρια ζωης.
και οι φιλιες που γινονται στο στρατο κρατουν για μια ζωη.
φανταζομαι οσοι πηγαν καταλαβαινουν τι εννοω.
 

mixalisbolos

New member
[quote author="avoipd"]"σιγα μην παει ενα νεο παιδι να βγει Ι5 η να μεινει ανυποτακτο για το στρατο."

Κι όμως το κάνοουν πολλοί.

"αλλα και παλι ειναι μια ωραια εμπειρια που την θυμαται κανεις."

'Αλλοι ναι, άλλοι όχι.

"αν καποιος δεν την παλευει στον ελληνικο στρατο του 2008,
απορω πως θα την παλεψει μετα στην ζωη,
η οποια ειναι χιλιαδες φορες πιο αγρια."

Προσωπική σου άποψη. Κι αν δεν κάνω λάθος -διόρθωσε με- επειδή γράφεις συχνά έδώ έχεις πει ότι δεν έχεις κάνει παραμεθόριο. Προφανώς λοιπόν είχες μια σχετικά χαλαρή θητεία γι' αυτό βλέπεις τον στρατό τόσο θετικά. Δυστυχώς όμως δεν ισχύει για όλους αυτό. Μην βγάζεις λοιπόν κρίνοντας μόνο από την προσωπική σου εμπειρία τόσο γενικά και απόλυτα συμπεράσματα.

Φιλάκια <!-- s:p -->:p<!-- s:p -->[/quote]


Δεν εχω εμπερια ουτε απο χαλαρη, ουτε απο ζορικη θητεια (καθως μπαινω τη δευτερα), αλλα ειμαι σιγουρος 100% οτι κατι οσο ασχημο και να ειναι και που σε 1 χρονο θα εχει σιγουρα τελειωσει δεν συγκρινεται με την πραγματικη ζωη οπου παιζονται οχι το αν θα εχεις αδεια, το αν θα στη λεει ο ανωτερος ή το αν το κινητο σου δεν εχει καμερα αλλα η επιβιωση, η υγεια και η αντιμετωπιση του επαγγελματικου ανταγωνισμου και της σιχαμερης πολλες φορες ανθρωπινης φυσης, της εγκληματικοτητας κτλ... Βεβαια και αυτα πλεον τα βλεπω απομυθοποιημενα και πιστευω οτι η ζωη ειναι πιο απλη αποτι νομιζουμε, παρολαυτα αν χρειαστει να συγκρινω σιγουρα θεωρω οτι η αντιμετωπιση της ωμης πραγματικοτητας και το να σταθεις μονος σου στα ποδια σου (ποσο μαλλον να εχεις και 2-3 παιδια) σε σχεση με κατι που κραταει 1 χρονο (οσο ασχημο και να ναι) ειναι πολυ πιο δυσκολη και "ψαρωτικη"!

Βεβαια τα παντα ειναι στο μυαλο μας συνηθως...
 

mixalisbolos

New member
[quote author="Amon777"]Εγω ειμαι της αποψης...οποιος μπορει...ουτε λεπτο στο στρατο...
να μη πατησει κανεις το ποδι του ποτε..!! <!-- s:twisted: -->:twisted:<!-- s:twisted: --> ουστ![/quote]

Της ιδιας αποψης ειμαι κι εγω....αν δεν εχεις συνεπειες φυγε μακρια!

Τρωει που τρωει τοσα λεφτα το κρατος απο τους πολιτες μεσω φορων, ελλειπους διαχειρισμου, κομπινας, πληθωρισμου, ρουσφετιου κτλ για τις ενοπλες δυναμεις... μας βαζουν να πληρωνουμε απ το μισθο μας τις συνταξεις αλλωνων γιατι απο την κακοδιαχειριση των ταμειων στο τελος οι γεροι θα πεθαινουν απ την πεινα, γαμανε και το συστημα υγειας με καινουρια νοσοκομεια του κωλου, σιγα σιγα τα βιβλια στο πανεπιστημιο που τα παιρνα τσαμπα ("δωρεαν παιδεια") θα τα χρεωνουν ενω το οικογενειακο εισοδημα ολο και απειλειται και απο πανω θελουν και τσαμπε καθαριστες, σκοπους, μαγειρες, γραφιαδες και γενικα χαμαληδες για ενα χρονο και χωρις να λενε και κουβεντα!!!

Ε ΟΧΙ! Το παιζετε και χριστιανοι αλλα θεο δε φοβαστε!

(και μην παει κανεις να μου πει οτι ο ΕΣ δαπανει λεφτα για σιτιση και διαμονη και ολα αυτα γιατι οι λειτουργικες δαπανες που γλιτωνει αν πληρωνε και ασφαλιζε τους οπλιτες ειναι τεραστιες! ακομα και οι γιατροι μεσα φανταροι ειναι!)
 

ktsangop

New member
Όποιος το παίζει ανάπηρος για να βγει Ι5 είναι αξιολύπυτος για μένα.
Είναι σαν να κουβαλάς μαζί σου αναπηρικό καροτσάκι για να παρκάρεις στη θέση των ΑΜΕΑ και μετά να τρέχεις σαν τον Κεντέρη.
Όποιος αισθάνεται ότι θα πάθει κάτι τόσο τραγικό στο στρατό, ώστε να φτάσει τόσο χαμηλά, για μένα είναι ήδη ψυχικά ανάπηρος.
Είναι δύσκολα, είναι σκατά, είναι κοροιδια ΑΛΛΑ ειναι για ΟΛΟΥΣ το ίδιο.

Δική μου άποψη και μόνο.

Υ.Γ. Προσωπικά θα προτιμούσα να κάνω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ από το να ζήσω μια ζωή στο στρατό ΑΛΛΑ θα προτιμούσα να πεθάνω από το να ξεφτιλίστώ στον εαυτό μου βγαίνοντας Ι5 ενώ είμαι υγιέστατος.
 

tethoras

New member
Εγώ είδα την θητεία μου σαν μια "περιπέτεια",κάτι που διακόπτει την φυσιολογική ροή της ζωής που έχεις συνηθήσει και καλείσαι για κάποιο καθορισμένο διάστημα να προσαρμοστείς σε αυτό,εννοείται ότι κάθε υποχρεωτική αλλαγή είναι συνήθως μη αρεστή και μπορεί και δύσκολη.Μία σχέση, μία δουλειά/καρριέρα και οι αντοχές μας μπορεί να δοκιμαστούν(καλό και κακό).Το παν είναι να καταφέρεις να αφομοιωθείς στο διάστημα της θητείας σε αυτό τον τρόπο ζωής και να μην είσαι η μοιρολογίστρα του στρατοπέδου και ο απάλευτος,εάν υπάρχουν προβλήματα στην πολιτική ζωή κάποιος θα βρεθεί με κατανόηση να σε διευκολύνει ώστε να τα ρυθμίσεις όσο τον δυνατόν καλύτερα.Το να πάρεις απαλλαγή σου γλυτώνει τον υπερπολύτιμο είναι η αλήθεια χρόνο,και ο καθένας το βλέπει με την δική του ιδεολογία σαν "δειλία" απέναντι σε κάποιο εμπόδιο ή σαν έξυπνη κίνηση ενάντια στο καθεστώς,δεν πρόκειται να πείσει η μία ομάδα την άλλη για το σωστό ο καθένας διαλέγει και παίρνει.Σαν εμπειρία, νοσταλγώ πολλές στιγμές εκεί... <!-- s:? -->:?<!-- s:? --> <!-- s:( --:mad:<!-- s:( --> <!-- s:cry: -->:cry:<!-- s:cry: -->
 

kostas pharm

New member
[quote author="ktsangop"]Όποιος το παίζει ανάπηρος για να βγει Ι5 είναι αξιολύπυτος για μένα.
Είναι σαν να κουβαλάς μαζί σου αναπηρικό καροτσάκι για να παρκάρεις στη θέση των ΑΜΕΑ και μετά να τρέχεις σαν τον Κεντέρη.
Όποιος αισθάνεται ότι θα πάθει κάτι τόσο τραγικό στο στρατό, ώστε να φτάσει τόσο χαμηλά, για μένα είναι ήδη ψυχικά ανάπηρος.
Είναι δύσκολα, είναι σκατά, είναι κοροιδια ΑΛΛΑ ειναι για ΟΛΟΥΣ το ίδιο.

Δική μου άποψη και μόνο.

Υ.Γ. Προσωπικά θα προτιμούσα να κάνω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ από το να ζήσω μια ζωή στο στρατό ΑΛΛΑ θα προτιμούσα να πεθάνω από το να ξεφτιλίστώ στον εαυτό μου βγαίνοντας Ι5 ενώ είμαι υγιέστατος.[/quote]

simfwnw file! +1 apo mena <!-- s:bravo -->:bravo<!-- s:bravo -->
 

panagosk

New member
στο στρατό στην αρχή γίνεσαι αχρείαστος και στη συνέχεια άχρηστος!σε κάνει ένα χρέπι, ένα σαπάκι, σου πάει τη ζωή πίσω έναν χρόνο χωρίς να σου προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ το σημαντικό!

για μένα όποιος καταφέρνει και δεν πάει για τον οποιοδήποτε λόγο είναι μάγκας και του βγάζω το καπέλο!και εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα , αν μπορούσα...
 

George84

New member
[quote author="panagosk"]στο στρατό στην αρχή γίνεσαι αχρείαστος και στη συνέχεια άχρηστος!σε κάνει ένα χρέπι, ένα σαπάκι, σου πάει τη ζωή πίσω έναν χρόνο χωρίς να σου προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ το σημαντικό!

για μένα όποιος καταφέρνει και δεν πάει για τον οποιοδήποτε λόγο είναι μάγκας και του βγάζω το καπέλο!και εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα , αν μπορούσα...[/quote]
Εγώ πάλι βγάζω το καπέλο σ' αυτούς που αποφεύγουν το στρατό για τις σπουδές τους, αυτούς που δεν θέλουν να αφήσουν το διδακτορικό τους στη μέση, αυτούς που δεν θέλουν να αφήσουν τη δουλειά τους να πάει χαμένη, αυτούς που δεν τα έχουν βρει όλα έτοιμα και πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να επιβιώσουν, αυτούς που έχουν ανάπηρους γονείς και ανήλικα αδέρφια να προστατέψουν. Αυτοί είναι οι μάγκες.

Οι υπόλοιποι, οι καλοπερασάκηδες, αυτοί που τα έχουν βρει όλα έτοιμα, αυτοί που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους χωρίς τα λεφτά του μπαμπα, αυτοί που βλέπουν βουνό το στρατό γιατί δεν έχουν προσπαθήσει να πετύχουν τίποτα στη ζωή τους, αυτοί που δεν θέλουν να χάσουν την καλοπέραση για ένα χρόνο ... όλοι αυτοί που βγαίνουν Ι5, με βύσμα ή χωρίς, για τέτοιους λόγους, αυτοί είναι τα πραγματικά χρέπια και σαπάκια (δεν ξέρω τι σημαίνει σαπάκι).

Προσωπικά νομίζω ανήκω πιο πολύ στη δεύτερη κατηγορία. Το μόνο πρόβλημα που είχα μπαίνοντας στο στρατό ήταν οι σπουδές μου. Τα υπόλοιπα τα είχα όλα έτοιμα. Και η αλήθεια είναι ότι ο στρατός δεν μου πρόσφερε σχεδόν τίποτα, μόνο κάποιες εμπειρίες στις οποίες δεν θα επεκταθώ, άλλωστε είναι διαφορετικές για τον καθένα. Και πολλούς καλούς φίλους. Πήγα στο στρατό χωρίς να θέλω, γιατί ήταν κάτι υποχρεωτικό, κάτι που έπρεπε να το περάσω για να τελειώνω, και να βρω στη συνέχεια μια δουλειά για να σταθώ στα πόδια μου. Και τώρα που έχω απολυθεί, δηλώνω ότι θα ξαναπήγαινα, αρκεί να μη με στέλνανε πάλι στο Κουφόβουνο. Αλλά ακόμη κι εκεί, φρόντισα με κάθε τρόπο να περνάω καλά, να κάνω φιλίες και μέσα στη μαυρίλα του στρατοπέδου να κάνουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε για να την παλέψουμε.

Ποιά είναι η σωστή νοοτροπία που πρέπει να έχετε στο στρατό? Ότι κι αν περνάτε υπάρχουν και χειρότερα. Ένας χρόνος είναι μόνο, κάντε ότι μπορείτε να περάσετε καλά αυτό το χρόνο, γιατί δεν θα τον ξαναζήσετε. Ξεχάστε ότι προβλήματα, δουλειές, σπουδές κλπ σας περιμένουν στον έξω κόσμο, και ξέγνοιαστοι φροντίστε απλά να είστε ξυρισμένοι, γυαλισμένοι, και να λέτε με κάθε ευκαιρία "Μάλιστα, κύριε Λοχαγέ/Διοικητά/Αρχιπήδαρχε", και στο επόμενο λεπτό να φιδιάζετε κάτω από ένα δέντρο και να ακούτε μουσική από το κινητό (κι ας απαγορεύονται τα κινητά) με τα άλλα συν-φαντάρια. Μην μετράτε τις μέρες και τις ώρες αντίστροφα. Δείτε τις 3ωρες σκοπιές σαν ευκαιρία να γνωρίσετε καλά τον άλλο σκοπάνθρωπο. Ίσως μ' αυτόν τον σκοπάνθρωπο να καταλήξετε κολλητοί φίλοι. Κι αν βρεθείτε σε γραφείο υπεύθυνοι για τις υπηρεσίες, μην θυσιάσετε τις φιλίες με τους άλλους φαντάρους για να πάρετε 5 εξόδους παραπάνω το μήνα. Φροντίστε μόνο να περνάτε καλά, μέσα και έξω απ' το στρατόπεδο, και να βοηθάτε αυτούς που δεν την παλεύουν.
 

oxlirotatos

New member
Χαίρετε κύριοι...(πάντα ήθελα να το πω αυτό κάπου)...

Πάω στις 19/05 στο Μαυροδέντρι Κοζάνης μετά από ένα πτυχίο και ένα και μισό μεταπτυχιακό (είμαι 29 χρονών) και έχω να πω το εξής για το θέμα που συζητάτε...
Βασικός στόχος του στρατού είναι να ποδοπατήσει την προσωπικότητά μας και να μας κάνει μία μάζα, ένα σώμα από άβουλα πρόβατα που σε περίπτωση κρίσης (και όχι μόνο) θα κάνουν ότι τους πουν...μέχρι που θα σκοτωθούν για το "καλό της πατρίδας" (πόσο μεγάλη βλακεία είναι αυτό για ένα νέο άνθρωπο!). Αυτό λοιπόν που έχουμε να κάνουμε όλοι μας κατά τη γνώμη μου, είναι να πάμε στρατό και να μείνουμε ως έχουμε χωρίς να αλλάξουμε τίποτα από το χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας. Αψηφήστε τους ανόητους, απολίτιστους και ακοινώνητους στρατόγκαυλους και απλά κάντε παθητικά ότι μ@@α σας πουν (χωρίς βέβαια αυτό να μειώνει την προσωπικότητά σας). Δείξτε τους με το τρόπο σας ότι δεν τους φοβάστε ούτε τους σέβεστε γιατί (οι περισσότεροι) είναι κατώτεροι από σας και ότι απλά κάνετε απρόθυμα αυτά που σας λένε γιατί ετσι είναι ο νόμος. Και φυσικά μην αφήσετε να σας πάρει από κάτω μια περιττή ανοησία, επιστρατεύστε το χιούμορ σας και την καλή σας διάθεση και δείτε το σαν μια ευκαιρία να ξεκουραστείτε από τη σκληρή και κουραστική ζωή και καθημερινότητα. Εγώ δουλεύω 10 χρόνια (από τότε που ξεκίνησα να σπουδάζω) και αυτό σκοπεύω να κάνω μέσα στο στρατό. Να ξεκουράσω το μυαλό και την ψυχή μου...
Καλή θητεία σε όλους και αν συναντηθούμε μιλήστε μου...μοιάζω άγριος αλλά είμαι ακριβώς το αντίθετο... <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->
 

wouolf

New member
Εγώ είμαι 18,5 , είμαι 2,5 μήνες φαντάρος, μπήκα εθελοντικά για να τελειώνω μια ώρα αρχυτερα την θητεία μου μιας και αυτή είναι υποχρεωτική.

Καλα ειναι.. γνωρισα ατομα , πηρα καποιες εμπειριες.. εμαθα να ξεχωριζω καποια ατομα.
γενικα εφοσον δεν μπορω να το αποφυγω, εχει χαβαλε και το διασκεδαζω.. και μπορω να πω πως ξεφυγα λιγο
απο την "ρουτινα" της καθημερινοτητας... <!-- s:) -->:)<!-- s:) -->

εχει και καποιες αδικιες π.χ καποιοι με βυσμα να βγαινουν καθε μερα και εσυ να καθεσαι 5-6 μερες μεσα.. αλλα τι να κανουμε θα μας παρει και απο κατω? <!-- s:roll: -->:roll:<!-- s:roll: -->
Οσοι εκαναν στρατο τα παλια τα χρονια δηλαδη τι να πουν που εκαναν 18 - 24 - 28 μηνες και ηταν 50+ μερες μεσα σε ενα φυλακιο? <!-- s:roll: -->:roll:<!-- s:roll: -->

enjoy it <!-- s:wink: -->:wink:<!-- s:wink: -->
 

lilipouas

New member
[quote author="oxlirotatos"]Χαίρετε κύριοι...(πάντα ήθελα να το πω αυτό κάπου)...

Πάω στις 19/05 στο Μαυροδέντρι Κοζάνης μετά από ένα πτυχίο και ένα και μισό μεταπτυχιακό (είμαι 29 χρονών) και έχω να πω το εξής για το θέμα που συζητάτε...
Βασικός στόχος του στρατού είναι να ποδοπατήσει την προσωπικότητά μας και να μας κάνει μία μάζα, ένα σώμα από άβουλα πρόβατα που σε περίπτωση κρίσης (και όχι μόνο) θα κάνουν ότι τους πουν...μέχρι που θα σκοτωθούν για το "καλό της πατρίδας" (πόσο μεγάλη βλακεία είναι αυτό για ένα νέο άνθρωπο!). Αυτό λοιπόν που έχουμε να κάνουμε όλοι μας κατά τη γνώμη μου, είναι να πάμε στρατό και να μείνουμε ως έχουμε χωρίς να αλλάξουμε τίποτα από το χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας. Αψηφήστε τους ανόητους, απολίτιστους και ακοινώνητους στρατόγκαυλους και απλά κάντε παθητικά ότι μ@@α σας πουν (χωρίς βέβαια αυτό να μειώνει την προσωπικότητά σας). Δείξτε τους με το τρόπο σας ότι δεν τους φοβάστε ούτε τους σέβεστε γιατί (οι περισσότεροι) είναι κατώτεροι από σας και ότι απλά κάνετε απρόθυμα αυτά που σας λένε γιατί ετσι είναι ο νόμος. Και φυσικά μην αφήσετε να σας πάρει από κάτω μια περιττή ανοησία, επιστρατεύστε το χιούμορ σας και την καλή σας διάθεση και δείτε το σαν μια ευκαιρία να ξεκουραστείτε από τη σκληρή και κουραστική ζωή και καθημερινότητα. Εγώ δουλεύω 10 χρόνια (από τότε που ξεκίνησα να σπουδάζω) και αυτό σκοπεύω να κάνω μέσα στο στρατό. Να ξεκουράσω το μυαλό και την ψυχή μου...
Καλή θητεία σε όλους και αν συναντηθούμε μιλήστε μου...μοιάζω άγριος αλλά είμαι ακριβώς το αντίθετο... <!-- s:cool -->:cool<!-- s:cool -->[/quote]

Φίλε μου οχλιρότατε σε νιώθω, καθώς ήμαστε σε λίγο πολύ ίδια φάση. Δε συμφωνώ βέβαια με κάποια από όσα λες, (του στιλ "καλό της πατρίδας") αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη.

Παρουσιάζουμαι 19/5 Λαμία. Απλά πιστέυω ότι καλύτερο θα ήταν ένα άλλο σύστημα. Οπότε για τους μεγάλους απλά μία ξεκούραση, ενώ για τους μικρότερους, θα είναι σίγουρα μια εμπειρία τεράστια - σκέψου ένα παιδάκι 20 - 21 χρονών, που σπούδασε στον τόπο των γονιών του και παράλληλα δε δούλεψε και δεν έχει καμμία άλλη εμπειρία...

Όσο για τα άλλα: καλά να περάσουμε, ένας χρόνος είναι και θα βγεί ό,τι και να γίνει.
 

oxlirotatos

New member
Κοίταξε φίλε lilipouas εγώ γενικά έχω μια ιδιαίτερα αντιμιλιταριστική θεώρηση στη ζωή μου (χωρίς να είμαι κομμουνιστής μάλιστα). Αν συναντηθούμε πουθενά σε κάνα φυλάκιο το συζητάμε μια και θα έχουμε άάάπειρες άχρηστες ώρες στη διάθεση μη μπορώντας να κάνουμε κάτι άλλο...! όσο γι'αυτό που λες αν εγώ πήγαινα 20 χρονών χωρίς να έχω φύγει ποτέ από το σπίτι μου θα είχε σήμερα πιστεύω αρκετά ψυχολογικά προβλήματα...σήμερα μετά από τόσα χρόνια σκληρής (πραγματικά) δουλειάς και σπουδών και ζωής σε μεγάλη πόλη κτλ. κτλ. μάλλον οι στρατιωτικοί θα αποκτήσουν αρκετα ψυχολογικά προβλήματα μαζί μου...! <!-- s:slap -->:slap<!-- s:slap --> Άντε ελπίζω να τύχει να κάνουμε παρέα καμιά διπλοσκοπιά να γνωριστούμε κιόλας...!

Καλή θητεία φίλος και όλα καλά όλα βυσματικά εύχομαι...!
 
Top